Важно - машина за хляб - 3 част !

  • 47 674
  • 535
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 2 012
На мен не ми се е получавало така. Но пък, правейки козунак, си надрасках казанчето - сложих орехи в тестото и се оказа, че е имало част от черупка. Много ме хвана яд и все се каня да ви предупредя да внимавате с орехите. Сега се сещам и го правя.
Хубави неща сте сътворили пак.
Ралфиета, много апетитно изглеждат  Hug

# 436
  • София
  • Мнения: 3 689
Не бях влизала одавна,но тези кифлички доста ме зарибиха.
Само малко да ми поясните,меси се тестото и после го вадя правя кифлички вътре пълни със сиренце и ги хвърлям във фурната?
Отгоре намазвате ли ги с нещо?

# 437
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Слънчоглед, аз разбърках натрошеното сирене с яйце. Отгоре мажа с жълтък и поръсвам с ким или маково семе.

# 438
  • Мнения: 11 607
Кифлички, а? Ама сте много лоши да знаете...В момента бъркам някакво тесто, от което уж да направя кифлички......С прясно мляко и яйце ми е тестото...какво ще стане - идея си нямам! Praynig

# 439
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Маме, ще станат божествени Peace!
Пък аз обещавам да се поспра малко, че вече ми е много трудно...горката ми машинка, ще хване паяжини Confused.

# 440
  • Мнения: 11 743
Аз лично след като оформя кифличките ги оставих да втасат 25-30 мин и така ги пекох в загрята фурна.
Мама Цоцоланка,после дай снимка,да се порадваме и на твоето произведение!
Утре ако не ме домързи ще метна едни със солена плънка,че тука е много зарибяващ тоя форум... Tired

# 441
  • Мнения: 11 607
тука е много зарибяващ тоя форум... Tired

Кой го казва, моля ви се........Пина...дето зарибява най-много  bouquet...Хляб с мая, козунак, сега кифлички, уроци по технология и най-накрая ние я зарибяваме....С най-добри чувства, Пина!

# 442
  • Мнения: 952
хи-хи-хи   Laughing Мама Цоцоланка  и аз това си помислих - точно pina да каже, че е зарибяващ форума. Вси пак благодаря ви момичета, че така ме зарибявате. На мен ми харесва, да пробвам рецептите ви.
Тази вечер ще ядем от зарибяващите хлебарки - кифлички със сирене и с локум......Всички от тази тема са виновни за нашата вечеря!
Ох, а на това как се смях не е истина, ама какво да се прави като думичките са с еднакви.  Laughing
Мама Цоцоланка - кифличките ти са страхотни, много апетитно изглеждат.
Днес въпреки намерението си оставих хлебопечката да почива. Ама то как иначе сестра ми сутринта донесе топъл хляб от магазина и за да не го хвърляме после не правих нито питки, нито хляб. Тове вече е грехота да ти остава хляб при тази цена  Sad

# 443
  • Мнения: 182
Момичета, снощи правих козунак от сместта на Техра - нямах проблеми с машинката. Стана много хубав и сега си закусваме с него с колежките и вече почти нищо не остана  Laughing

# 444
  • Мнения: 11 743
Мене ако питате,Кати е най-неуморния ентусиаст! CrazyВсе пак се радвам,щом съм полезна и давам идеи!   bouquet

Аз се чудя днес да меся ли,да не меся ли,че утре съм на сватба и ако днес се натъпча,има огромна опасност утре да ме питат дали не съм бременна! EmbarassedКато си облека роклята и точно така изглеждам! EmbarassedЩе си гълтам корема докато съм права....

Ралфиета,наистина с тази цена хляба стана вече лукс,грехота да се похабява...Още не мога да повярвам,че един хляб е лев...

Мама Цоцоланка,щях да забравя - много са ти хубави кифлите,приличат ми на добруджанки...Simple Smile

# 445
  • Мнения: 295
мариета ако си пусна тестото машинката тази вечер да го замеси и втаса и да го сложа в хладилника до утре сутринта ставали? newsm78

# 446
  • Мнения: 2 012
мариета ако си пусна тестото машинката тази вечер да го замеси и втаса и да го сложа в хладилника до утре сутринта ставали? newsm78

Става. Но го сложи в по-голяма тенджера, че ще тръгне да излиза Wink

# 447
  • Мнения: 295
Отивам да го пускам че се изкуших от всички      тези вкусотий.Cathie Благодаряти за бързия отговор.  bouquet

# 448
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
мариета ако си пусна тестото машинката тази вечер да го замеси и втаса и да го сложа в хладилника до утре сутринта ставали? newsm78
Лично аз не съм пробвала.
Айде пък ти ще кажеш после става ли.

# 449
  • София
  • Мнения: 10 211
Аз често правя така-сутринта правя мекички.Обаче определено по ми харесва прясното тесто.
Аз пък от няколко дни правя хляба само със сухо мляко,а не с прясно.Много съм доволна.И отново се върнах към сухата мая,нещо не се разбрахме с прясната Laughing-два месеца пробвах,имах и много добри резултати,ама баш като ще ми идват гости не ми ставаше хляба.И се ядосах . Whistling

Общи условия

Активация на акаунт