Едно младо семейство има нужда от помощ...

• 30 053
  • 389
  •   1
Отговори
# 150
Ама нямате ли креватче за бебо???Нали е обещано?Няма време!!!Ирина получихте ли колета от Русе?
По въпроса за краката - направо иди в родилно отделение със сакчето си и кажи,че имаш силни болки.Те са длъжни да те прегледат - все пак ти предстои раждане - и ще преценят.Може и раждането да е започнало,знаеш ли?Всеки ден чакаме да ни зарадвате!

# 151
Здравейте!Не е точно по темата обаче...Напоследък краката ми се подуват доста,гинеколога ми каза,че "щом вечер и когато лежа оттоците спадат няма проблем".Ама имам усещането,че само гледа да се оттърве по-бързо от мен.Четох за прееклампсията(дано така се пише),но мисля,че в крайна сметка опитът е по-важен.А и от 3-4 дни постоянно ме боли кръста.Мисля,че е нормално в дните преди раждането ама на моменти болката е направо УЖАСНА!И ме е страх защото като сега ме боли толкова какво ли ще е при раждането???Та ви моля да кажете това нормално ли е и в каква степен.Аз утре ще отида на лекар ама все пак.
А пък за кошарката,разбрахме се с тази мама да потърся нещо друго защото тя с четири деца(мисля),работа и т.н. е ужасно ангажирана пък и изпращането с куриер колко ли ще и струва...

Пудуването на краката може да е от тежестта, при мен бяха също така, явно ми идваше в повече тежестта съразмерена с телосложението ми Crazy
А болките вкръста може и контракции да са Grinning

За кошарката много кофти, че така се е получило, малкото боболече е хубаво да си има свое легло Rolling Eyes

# 152
Деси имам идея за креватче,но незнам какво ще стане... Ще ти пиша на лични като се прибера.

# 153
Ама нямате ли креватче за бебо???Нали е обещано?Няма време!!!Ирина получихте ли колета от Русе?
По въпроса за краката - направо иди в родилно отделение със сакчето си и кажи,че имаш силни болки.Те са длъжни да те прегледат - все пак ти предстои раждане - и ще преценят.Може и раждането да е започнало,знаеш ли?Всеки ден чакаме да ни зарадвате!
Получихме колета от Русе GrinningДидо го занесе в къщи и сега като се прибера ще го отворя.Пък за тези болки,и аз си мислех,че раждането е започнало ама то стана вече четири дни(може и пет да са).И нали уж контракциите трябва да са през определен период от време...Както и да е,днес си купих нещата за родилното,които нямах.Превръзки,чехли,бикини(малко по широки,че знам ли..).Така,че може да се каже багажа ми е готов GrinningУтре отивам да видя ще раждам ли,няма ли Mr. Green

# 154
И още нещо,за родилното освен чаршафите за еднократна употреба и памперсите какво друго да взема?В смисъл пеленки някакви или пък дрешки..? newsm78Сигурно във всяка болница ще е различно.

# 155
Иринка,за родилното си приготви:
1.Личната карта
2.Изследванията ти за раждане
3.Нощници - две
4.Дамски превръзки - хубаво е да са нощни,защото кръвотечението ти ще е обилно
5.Лични принадлежности - четка,паста за зъби,сапун и др.
6.Помпата за кърма - ще трябва да се цедиш,след като накърмиш бебо,за да ти слезе кърмата
7.Памперси - по 4бр за ден
8.Абсорбиращи подложки за гърдите ти,за да не ти тече кърмата по теб.
9.Ако имаш моб.тел.,и зарядното ще ти трябва
10.Здравният ти картон,за да ти нанесат номера на болничния лист,който ще ти издадат.Той ще е необходим пред НОИ.

Сега се сещам - имаш ли нови дрешки за изписването на бебо?Ако не - да ти пратим.Поемам грижата да ти купя и изпратя,само ми кажи.

Мами,ако се сещате нещо друго да добавите към списъка,допълвайте ме!

# 156
Аз се сетих за термометър,защото при нас не достигаха и ни караха да си носим.
Също така и си вземи няколко шишета мин.вода,там водата сигурно няма да става за пиене.И е хубаво да имаш нещо сладко под ръка за след раждането,мен така ме посъветваха поне и наистина след това бях много жадна и ми се ядеше сладко.Може би се дължи на изтощението.

# 157
Иринка,за родилното си приготви:
1.Личната карта
2.Изследванията ти за раждане
3.Нощници - две
4.Дамски превръзки - хубаво е да са нощни,защото кръвотечението ти ще е обилно
5.Лични принадлежности - четка,паста за зъби,сапун и др.
6.Помпата за кърма - ще трябва да се цедиш,след като накърмиш бебо,за да ти слезе кърмата
7.Памперси - по 4бр за ден
8.Абсорбиращи подложки за гърдите ти,за да не ти тече кърмата по теб.
9.Ако имаш моб.тел.,и зарядното ще ти трябва
10.Здравният ти картон,за да ти нанесат номера на болничния лист,който ще ти издадат.Той ще е необходим пред НОИ.

Сега се сещам - имаш ли нови дрешки за изписването на бебо?Ако не - да ти пратим.Поемам грижата да ти купя и изпратя,само ми кажи.

Мами,ако се сещате нещо друго да добавите към списъка,допълвайте ме!

Чехли или джапанки. По-добре джапанки.

# 158
  • Велико Търново
Ирина,утре пращам нашия колет!

# 159
Ирина, в неделя пренесохме креватчето на първия етаж вкъщи, готово да потегли към Елхово. На негово място поставихме друго по-голямо легло. Когато ти отговорих, исках да ти обясня, че леглото трудно се пренася, неразглобяемо е, на нас ни се наложи да махнем вратата, след което излезе на милиметри през нея. Помня, че преди е трябвало да го  вкарват през балкона.
За куриерската такса си ме разбрала погрешно - имах предвид дали си струва старо креватче да се пренася толкова далеч. Не казахте ли, че ще си търсите квартира, ако е така, за Вас най-добрия вариант е подвижното легло-кошара. След определена възраст детето може да спи и на нормално легло. Нашият най-малък син, например, спи на единичен матрак, който нарочно сме оставили върху подматрачните решетки на пода, за да може детето спокойно да слиза и да се качва без да пада. В същото време, т.к. все още се кърмим, на мен ми е много удобно, когато много ми се спи и трябва да го нахраня, просто ползвам неговото легло на пода без да се притеснявам, че ще падне, ако аз заспя - нещо, което в детската кошара няма как да стане. Но това са подробности, на които практиката учи. Родителите, купувайки детско легло, са пленени от мисълта, че в дома си ще имат нещо, толкова желано, което ги прави различни, но много скоро разбират, че трябва да се оттърват от леглото, т.к. детето израства и не иска решетки, а понякога последните дори  стават опасни. Това е мое мнение.
Какво Ви предлагам аз - вижте пак старото креватче - 100 %  трябва да се боядиса, много е тежко.

Сега вижте това дали не Ви допада, ако да, аз се наемам да го имате - ново.

Писах ти също колко се възхищавам от майките във форума и колко е вярно написаното в Библията, че който поиска му се дава, нещо което много хора Не го могат- да искат.

# 160
  • По света и У нас
Ирина, ето още някои неща, които биха могли да са ти полезни за болницата  Peace
- картончето с кръвната група
- хавлия
- смрадлика /тетра/ - отвара, но нея могат да ти донесат и на по-късен етап
- влажни кърпички
- кутия или пакет салфетки
- фотоапарат

За бебчето, най-добре е да попиташ конкретно във Вашата болница, защото в различните болници имат различни изисквания за това, какво да донесеш  Peace Например в Бургас искат и  к-т пелени, бебешка хавлия, бебешки сапун и бебешко олио ...

А еднократните чаршафи за теб или за бебчо имаш предвид? За него не мисля, че ще са ти необходими, но виж за теб определено  Peace

# 161
Значи,относно преносимата кошарка - идеята и на мен ми допада.Малкият ми син спи в такава,въпреки че има и детско легло с решетка.Но като се изправи в леглото,решетката му стига до подмишниците и той се надига на пръсти и ме е страх,че ще се преобърне.А в кошарката,няма такава опасност,защото е дълбока.Ирина,мисля,че преносимата кошара е ро-добрата идея.Но вие с Дидо си решете.

# 162
wright просто нямам думи bowuu Hug

# 163
...Ирина,мисля,че преносимата кошара е ро-добрата идея.Но вие с Дидо си решете.
И ние мислим,че май преносимата кошарка е по-добрата идея Peace

# 164
Ирина и Дидо, точно тази кошарка от снимката, за съжаление я нямат налична, но ми обещаха подобни цветове. Ако нямате нищо против, ще Ви я доставят тези дни, ще им дам телефона Ви, за да се уговорите с куриера. Дано да пристигне навреме и Дано да Ви хареса. 
Ще Ви трябва само матраче.

Хайде, чакаме новото човече и много снимки.

Последна редакция: ср, 01 авг 2007, 13:54 от wright

Общи условия

Активация на акаунт