Едно младо семейство има нужда от помощ...

• 29 998
  • 389
  •   1
Отговори
# 300
  • Германия
Здравейте!да ви се оплача,вкъщи има едно чудовище,същинска ламя!не ни остава да спим и особенно тормози Ирина,горката не знам как издържа! това сладко бебче Вики се оказа истинско бедствие,понякога ми иде да го хжърля през прозореца!
Хоппаалааа какво прави това чудовище? Суче много и ака много????? И плаче от колики ?  Thinking Ако е така , то не е чудовище, а едно напълно нормално развиващо се бебе Sunglasses

# 301
Дидо,
какъв е проблема, кажи по-подробно? Явно стана чудовище като си тръгна майка ти Simple Smile
Пробвайте да му давате биберон-залъгалка. Изберете най-малкия, който имате, ако имате няколко. И каучуков, по възможност... Ако нямате подходящ и не иска биба, ще ви пратя малка на Чико, да пробвате с нея.
Като почнете да излизате, ще му е по-лесно на бебо да спинка, навън, и така ще се поуспокои. Засега е достатъчно на балкона да го остави в количката, ако имате балкон, или на широко отворени прозорци, малко подрусване и евентуално ще позаспи. На сянка!
Ако капките не му помагат, може да опитате и чайче от копър (на Хип) или анансон (продава се в магазините на зърна и се сварява във водичка). Вероятно ще го пие, особено сега в жегите. АКо искате, да ви пратя...
Може и да му е жега... Едно изплакване с водичка след обедното кърмене може да го поразхлади и да поспи повечко, така и Ирина ще си почине малко.

# 302
ами то бебето си иска неговото,суче си,пуска в мапмерса,нищо нередно,ама моето коте не можа да си почине,а като се прибера и аз и мене не ме оставя да спя,ама не се оплаквам.просто искам съвет за това как да накараме бебето да спи повече през ноща а не през деня!

# 303
ами то бебето си иска неговото,суче си,пуска в мапмерса,нищо нередно,ама моето коте не можа да си почине,а като се прибера и аз и мене не ме оставя да спя,ама не се оплаквам.просто искам съвет за това как да накараме бебето да спи повече през ноща а не през деня!

Дидко  Joy Joy Joy ще спите след 3-4 години не се бой  hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy
Сега сериозно вече - ако има колики - чай от семена от копър и анасон / аз си го правех от истински семена навремето, купени от аптеката/.
Ако му е топличко - от време на време и през деня го къпете със по-хладичка водичка или ако ви е страх обтривайте телцето със хавлиена кърпа натопена в студена вода и изстискана почти до сухо / хем така и ще го закалите/ и му предлагайте и водичка освен кърмата да не е жаден.
Другото е ясно колкото повече пораства толкова повече ще бодърства - не е лесно да си родител, но пък няма нищо по-хубаво от това, ако не си го разбрал вече ще го разбереш скоро. Почивката се отлага с някоя и друга години.  Joy Joy

# 304
Докато е толкова малък, през първите два месеца горе-долу, иска да суче и нощем. Затова ти предложих как да може да поспи Иринка малко и през деня...
Наистина, ако вие сте спокойни, особено Иринка, и беб4о ще е спокоен...

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 18:09 от ivab

# 305
  • Там където е семейството ми
В близките -2-3 години спокоен сън няма а във близките 10 и личен живот няма братче. Mr. Green
Всички са минали през това,не че те успокоявам де,ама да кажа.
Кураж и търпение на Ирина и на теб. Simple Smile

# 306
Дидо,не се тревожете толкова.Вики сега се адаптира към околния свят.Той ще си нагоди режима сам.Така ще бъде през първите няколко месеца.Гледайте да не е облечен много - достатъчна е блузката с късо ръкавче и къси гащички и завито с пъмучна пелена.Не забравяйте,че на него му е по-трудно в жегите,отколкото на вас.Организмът му още не е научен да се справя с температурните промени.Запомнете,че момчетата не обичат да са навлечени.Казва ви го мама на две момчета.Между кърменията,ако плачка му предлагайте водичка и залъгалка.През лятото може да го къпете и по-често през деня,за да се охлажда.И СВИКВАЙТЕ ДА НЕ СПИТЕ,това е да си родител.Прегръдки и целувки за вас тримата!

# 307
  • София
Не искам да засягам никого, но ако искате Ирина да кърми успешно НЕ давайте нито вода, нито чай, нито залъгалка!
Това от което има нужда бебето сега е гушкане и сучене.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4484
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21140
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/675/51/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29220.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=63657.0;all
И още много тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0
 Hug

# 308
  • Германия
Не искам да засягам никого, но ако искате Ирина да кърми успешно НЕ давайте нито вода, нито чай, нито залъгалка!
Това от което има нужда бебето сега е гушкане и сучене.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4484
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21140
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/675/51/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29220.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=63657.0;all
И още много тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0
 Hug
Правилно! А с риск да ми се скарат доста мами, Ирина да вземе момъка в леглото и да кърми нощем легнала, така всички ще са по-наспани Sunglasses

# 309
EEE, МАМИ, НЕДЕЙТЕ ТАКА!
2-3-10 ГОДИНИ! Не съм съгласна. Детенцето си иска своето, но няма такава приказка, която човек сам да си е написал - 10 години без личен живот заради детето!
Хората раждат деца, защото искат и дават на децата си най-доброто по собствено желание. Ако вие сте желали да се откажете от личния си живот за 10 години, не е нужно всеки родител да го прави. Детето не е пречка за личния живот, обикновено е едно огромно удоволствие, добавено към живота на родителя. Дъщеря ми на 5 месеца беше на джаз концерт и на рок концерт - проспа ги здраво и двата. На същата възраст беше с нас на море и се разходи до Истанбул за седмица. След 10тина дни заминава за Мексико за 1 месец.
Излизам на кръчма с нея (на открито), където си спи след 21:00. По цял ден обикаляме града. Какъв е проблемът? Ходим на басейн с плуване за бебета. Тази седмица тръгваме и на йога за майки с бебета. Не смятам, че съм се лишила от нещо, просто всичко е по-приятно и има друг смисъл.
И тя, и синът ми (когото родих на 21) са огромно удоволствие, за което съм благодарна и не смятам, че са ме лишили от нещо. Един нещастен и лишен родител определено не прави щастливо дете.
Дидо, повярвай ми, ако вие сте спокойни, ще имате спокойно и усмихнато дете.
Ще се опитам да ви навестя тази седмица.
Поздрави и на трима ви,
Ива

# 310
  • Там където е семейството ми
EEE, МАМИ, НЕДЕЙТЕ ТАКА!
2-3-10 ГОДИНИ! Не съм съгласна. Детенцето си иска своето, но няма такава приказка, която човек сам да си е написал - 10 години без личен живот заради детето!
Хората раждат деца, защото искат и дават на децата си най-доброто по собствено желание. Ако вие сте желали да се откажете от личния си живот за 10 години, не е нужно всеки родител да го прави. Детето не е пречка за личния живот, обикновено е едно огромно удоволствие, добавено към живота на родителя. Дъщеря ми на 5 месеца беше на джаз концерт и на рок концерт - проспа ги здраво и двата. На същата възраст беше с нас на море и се разходи до Истанбул за седмица. След 10тина дни заминава за Мексико за 1 месец.
Излизам на кръчма с нея (на открито), където си спи след 21:00. По цял ден обикаляме града. Какъв е проблемът? Ходим на басейн с плуване за бебета. Тази седмица тръгваме и на йога за майки с бебета. Не смятам, че съм се лишила от нещо, просто всичко е по-приятно и има друг смисъл.
И тя, и синът ми (когото родих на 21) са огромно удоволствие, за което съм благодарна и не смятам, че са ме лишили от нещо. Един нещастен и лишен родител определено не прави щастливо дете.
Дидо, повярвай ми, ако вие сте спокойни, ще имате спокойно и усмихнато дете.
Ще се опитам да ви навестя тази седмица.
Поздрави и на трима ви,
Ива
Като казах за личният живот имах съвсем друго предвид.Всяко дете е различно само по-себе си. по горната реплика я написах в кръга на шегата.
Че животът ти става различен след като се появи детето.......Да,така е.Не бих заменила сегашният си живот със децата за нищо на света,сега животът ми е уникален именно заради тях.
Моля да бъда извинена,ако съм засегнала някого или пък някой не ме е разбрал какво имам предвид.

Бих искала да пиша,какво точно съм имала предвид,но в момента съм малко разсеяна от други мисления и нямам  желание за това,но определенно държа да каже,че пищшейки,че в близките 10 год.личен живот няма,не съм имала буквално това предвид.

# 311
Споко Ивче, всички сме написали молко или много по някоя шеговита реплика по повод личния живот след появата на децата ни!
Мен ми се понрави много постинга на Ива защото наистина и според мен така трябва да постъпва човек, когато има малки деца.
В никой случай не е нужно да жертваш всичките си любими мисли, занимания и увлечения - детето не иска това от нас, така че не е нужно да го правим.
Иначе всеки си прави равносметка на заниманията и увлеченията от периода преди появата на децата и неизбежно избира кое му е по-ценно и по-важно за да продължи да го смества в дневния си режим, и от кое би се лишил без проблем / нещо, което и досега не е било чак толкова любимо и нужно/

# 312
  • Sofia - TelAviv
ооооооооооооо, за личния живот  Mr. Green  Бих посъветвала младите и щастливи родители, сега докато е съвсем малък да продължат да излизат и да се виждат с други хора, защото сега е най-лесно, особено щом и кърми Ирина. Взимате само памперси и можете и цял ден да сте навън. Детето не пречи, а просто трябва да се съобразяваш с него, което в момента след като само спи и яде не е чак толкова трудно. За неспането, първите месеци са само за отскок, като стане на 15 ще се молите сигорно да ви държи будни само защото е гладен, а не е забравил да се прибире от дискотека.  Joy
 Най-важното е да сте здрави, всичко друго се преодолява.   bouquet

ПП :  Моят син на 8 дена ходи за пръв път на вечерно гости, а до сега( за една година) има доста кръчми и пътувания в актива си.  Grinning

# 313
Здравейте!извинявам се че не пиша редовно,в залата имаме проблем с интернетА.
пиша ви за съвет-Ирина май няма достатъчно кърма!когато кърми,за около 5-10 мин бебето изсукВА едната гърда и заспива,  а след половин час се буди и пак е гладен и плаче все едно е на заколение!и пробахме всичко което ни дойде на ум!пробвахме да го залъжем да станат около 3 часа м-у хранене,но не се получава най-много час и половина и става червен домат и дига блока на главата си!и също пробвахме Ричи да хапва повече за да има повече кърма,но пак няма резултат!дали не трябва да дохранваме!?????? newsm78

# 314
  • Германия
Здравейте!извинявам се че не пиша редовно,в залата имаме проблем с интернетА.
пиша ви за съвет-Ирина май няма достатъчно кърма!когато кърми,за около 5-10 мин бебето изсукВА едната гърда и заспива,  а след половин час се буди и пак е гладен и плаче все едно е на заколение!и пробахме всичко което ни дойде на ум!пробвахме да го залъжем да станат около 3 часа м-у хранене,но не се получава най-много час и половина и става червен домат и дига блока на главата си!и също пробвахме Ричи да хапва повече за да има повече кърма,но пак няма резултат!дали не трябва да дохранваме!?????? newsm78
Нц! Нормално е новородените да сучат кратко и често! Образуването на кърма е на принципа на търсенето и предлагането. Т.е. има сучещо бебе- има кърма, няма бебе, няма кърма. Това често сукане няма да е вечно, има няколко фази на усилен растеж и тогава бебето и майката са като скачени съдове. Трае няколко дни и после настъпва мир. Ако започнете да дохранвате, бебето ще намали сукането, оттам и кърмата. Преценете дали да издържите няколко пъти с често кърмене или....да купувате АМ и оттам изваряване на шишета и пр.
Кърменето е лесно и безплатно! Peace

Общи условия

Активация на акаунт