Аз съм бебе сладко и засмяно! През СЕПТЕМВРИ ще се видим, мамо!

• 16 823
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
ами на мен точно в средата на седмия(30г.с.) - миналата седмица де, ми казаха, че беба е 1480г
не зная дали е много или малко  newsm78 пък и не се сетих да попитам

# 166
Ванче, моята бебка преди два дена на консултацията ми казаха, че тежи 1700гр., а аз пък съм в средата на осмия вече. Явно вие сте големи, а ние мънички. Ама аз пък на тези ехографи не им вярвам много много Crossing Arms

# 167
  • морето и сините вълни :)
берин4е вземи си СТЕРИМАР.това е  за кърмачета ,и з абремелинки става..Промива носната кухина  ако е суха абе баш з аттова си е да ти кажа дето  ти се мъчиш..То даже се казва на побългарейшън морска вода Peace Peace
ама си гоялма ламя .. еййй за теб бая важи  репликата"уста гъз затрива" hahaha hahaha

Кокошчице-ти нещо не си разбрала з аражданията през ноща ми се струва...те ражданията нестават всичките тогава..Но по принцип   повечето тръгват  да стават по нощите имам впредвид контракции изтичане на  води и т.н.. а то докато се роди охоооо  то съмнало вече ..ти ко си мислиш.че като те лепне контракцията и си готова   излюпила вече мъничето.. Naughty

Стават по нощитте защото тялото се отпуска, и организма пройзвежда повече от веществото окситоцин,което е пък главния виновник за контракциите... Peace

# 168
Ох, Ани остави се............ ламя и то каква.Заради едното му плющене сега не мога да изляза от тоалета. Embarassed
Аз Стеримар ще си взема обачее няколко пъти вече "смърках" от това инхалаторче със камфора и дали съм навредила на бебчо? newsm78

# 169
Тъкмо щях и аз да пиша на berina за Стеримар, ама Ани ме изпреварила. Камфорът определено не се препоръчва за бременни. А Стеримарчето си е морска вода пречистена, много е добро за овлажняване на нослето.
И аз бях на консултация днес - нищо ново, бебето не е голямо, та засега дава надежди за нормално раждане, все така е седалищно, но акушерката смята че сигурно ще се обърне. Питах я за ръчното обръщане дали е чувала, каза че не се практикувало, да не се завържела пъпна връв, нещо да не се отлепяла плацента и т.н. Ама ще го обръщаме де, вчера ходих при кинезитерапевта и кръста и тазобедрените стави да ми намести, там трябва да има пълна симетрия, та аз си ходя отвреме-навреме. Слушам как ви тежало, ама вие сте по-напред от мен - на мен да чукна на дърво нищо не ми тежи засега. А и май заради това седалищно разположение бебето не ми притиска мехура и си спя цяла нощ без да ставам до кенефа, направо не мога да повярвам. Други лета даже без бременност съм ставала да пишкам нощем, сега не знам кво ми стана.
Иначе главичката на бебка ме притиска горе вдясно под ребрата, ама тва не ми пречи особено засега.
За пазаруване единственото, което мисля и зяпам из нета, са слингове. Решила съм като няма да купувам куп други джунджурии, да си поръчам някой готин слинг от био материя евентуално.
Едни приятели им се роди дъщеричка и съм им дала мойте стари слингове - вчера ми пратиха снимка на бебето им в слинга, в който съм носила мойто Жоре, много мило ми стана. Бебката им е на 20 дена и още не са купили количка - тва са хора наистина с големи възможности, но и тях ги кефи явно повече да я носят и са много сладки с бебка в слинга на корема на таткото. И шише ми се похвалиха че не са ползвали още, много съм горда с тях.
Ако някой се интересува, ей тук има съвсем нелоши слингове български и на прилични цени, макар че аз май по-скоро от чужбина ще си поръчам, че изборът е по-голям и материите по-готини.
berina,
Не че нещо ще стане на бебето от две-три пръсвания, ама не го слагай по-добре това с камфора.

Последна редакция: пн, 16 юли 2007, 17:37 от basilisk

# 170
Ок, благодаря Басилиск.Хвърлям го направо това и ще си слагам Стеримар.Имам и без това от сина ми. Peace

# 171
момичета утре съм на хирург да каже,кога ще се маха тая бучка!надявам се да е поне като родя,че сега...ако трябва и тва да изтърпя да ме режат в 8-я месеццц вече ми иде да се гръмна!дано да е след раждането и след кърменето да мога да си кърмя бебчо!еййй,тия хора май ще са луди ,ако кажат,че сега трябва!Аз уж гледам на не ме е страх и да не мисля,много,но..явно организма ми усеща пореднияяя стрес и за това бях с такива контракции миналите дни пък и днес!!!малее,а като си представя,ако трябва сега да влизам в болница...лелее  #Crazy призлява ми!!!дано..имат малко акъл тия!!!!  Praynig  Hug е,оплаках се Sad до по-късно!

# 172
Пете, не вярвам сега да тръгнат да те режат. Не се тревожи толкоз! А ако е след раждането, няма да ти попречи на кърменето. За много такива мами знам, които са оперирани. Казаха ли ти дали бучката е фиброаденом? Ако е това, наистина нямаш причини за притеснение. А ако  смятат да те режат без да ти кажат какво са ти открили, аз лично не бих се пуснала така лесно под ножа. Разпитай, длъжни са да те информират. И кураж, ще мине леко и ще кърмиш  Hug

# 173
ani, тва е ясно  Mr. Green че не се ражда за час-два
идеята на приятелката ми беше, че прекалено много се планира от лекаря момента на раждането - я се насилва със секцио, я с медикаменти, не оставят жената да си роди, когато й дойде, ами все я напъват по някакъв начин да им пасне на личния график

# 174
базилик,не ми казват какво е и нямало да ми кажат,уж за тжа се маха за да се изследва,иначе нямало как да кажат!но..утре ще видим хирурга може и да каже нещо!  Thinking   bouquet

# 175
Привет мами,
аз уж с контракции, а пак се размотавам, добре че беше с кола поне. Пете много ти благодаря за инфото за магазинчето в Люлин. Днес се разходих до там, купих си две бодита с къс ръкав. Има много сладки неща, но вярно, че за 0-3 месеца нещата почти свършили и избор почти никакъв. Има много дрешки на Азиз бебе, но още са повечето летни. Но там си харесах легло, точно каквото исках и то по евтино с почти 100 лв. Но имаха и неща, които бяха малко завишени.
Петенце стискам палци!

За чаршафите за еднократна употреба, ако е за бебето, те имат сходна материя като тази на памперсите. Една приятелка преди беше с протектор за дюшек, но сега в жегите много запарявал бебо и затова са минали на тези чаршафчета. те всъщност не са големи колкото чаршаф, а по скоро са 70х70, или нещо такова.

Весела има кош за кола за който питаш, само трябва да потърсиш в магазините около вас. аз лично съм виждала, а и ако погледнеш в продавалника и там има ( да се ориентираш как изглежда)

Мишоче честито ви нанасяне. И да не ти пука че не си говорят. голяма работа, пак ще си проговорят. Ти само не се ядосвай заради тях.
А за килцата и аз не съм качила последния месец грам, ама си мисля че това е защото ям предимно диня и домати и разни производни с тях:). Ами то трябваше да се спра в един момент че тия 15 кила дето ги имам вече... е очаквам пак включване, но надявам се да не са много килца.

Lillebi
леко с пожарите бе мацка. То и аз обичам да ги правя, особено след като сме направили ремонт ( това ни е специалитет със сестра ми), та затова сега внимавам.

А за ремонтите направо не ми говорете. Предстои ми ремонт в апартамента дето ще живеем с бебо, една стая ни остана, и ще я ремонтираме август. А от вчера започнахме ремонт при свекървата, по ред на всякъде. Е аз много не участвам, но все пак... Аз все давах зор да започнем ремонтите, ама всички се ослушваха и сега като ми започнаха контракциите и всички решиха че вече няма време за размотаване:)

Това с августовската мама и тъпата и докторка ужас. Ами то бебето може да му е още рано, тая какво се  е разбързала... Братовчедка ми при едно от ражданията имаше разкритие 2 см още в началото на 9 месец и така си откара целия месец, та накрая и преноси и се наложи да и предизвикат раждането.

# 176
Беринче, и аз съм с две ръце за Стеримара - ползвам го ежедневно  Peace
Пете, стискаме ти палци и сме с теб,  мила  Hug

# 177
katrin7 i vesela,благодаря ви момичета!!!катрин,радвам се,че не си се разходила напразно Simple Smile и аз там си харесах креватче,това с шкавчетата,а..ако искаш аз като разбера,че вече са пуснали дрешки с дълъг ръкав веднага ще  ти кажа!!!една моя приятелка работи там и ще я помоля да ми каже,нямаш грижи!  Hug   bouquet за всички!!! Simple Smile

# 178
  • София
Здравейте момичета!
Аз се завърнах и нямам търпение да ви прочета, но това ще стане следващите дни надявам, се защото карам много тежка чревна вирусна инфекция и нямам никакви сили.
Целувам ви! Пазете се  Hug

# 179
Благодаря Петенце, ще чакам инфо от теб, че не ми е много удобно да се разхождам натам. И аз си харесах леглото с допълнителните шкафове отстрани дето става на юношеско. А и цената там ми хареса:)
Привет палечке!

Общи условия

Активация на акаунт