Аз съм бебе сладко и засмяно! През СЕПТЕМВРИ ще се видим, мамо!

• 16 817
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
Пете, стискам палци всичко да мине добре при хирурга  Praynig Ще чакаме утре да имаш добри вести  Hug
О, thumbelinka здравей! welcome back дет се вика! Mr. Green Ама какви са тези лоши новини около теб Sad Как го пипна туй чудо Close

# 181
Привет от мен! Отдавна не съм писала. тази бременност я карам "на крак" Laughing

Да се похваля - днес роди една мама от кварталната ни дружинка. Роди момиченце Калина с тегло 3750гр., нормално раждане. Да и е живо и здраво! Ех, връхлитат ме спомени как тя ми съобщи, че чака бебе, а аз я пипнах за късмет, защото тъкмо заминавахме с мъж ми на кратка ваканция да бебеправим. И... бебето стана отведнъж! Сега чакам моята Ангелинка да се роди около средата на септември.

Започна да ме тресе едно "гнездене", но покупки засега не правя. Списъците " всичко необходимо за бебето" са пълни с непотребни предмети, с които не смятам да се сдобивам. Дрешки си имам от Мини, пък и още не е дошъл сезонът на есенните тоалети, а летни ще ми трябват чак за догодина.
Единственото, което купих е едно шалте за креватче в стил пачуърк + такава калъфка за възглавница от магазинчето "Красиви неща". Също една платнена картина и възглавничка - и двете бродирани и рисувани.

Ето и актуална снимка на бременния ми тумбак + една малка хубавица: http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3459119.

p.s. Моля, редактирайте ме в списъка в началото - години вече 34 и чакам момиченце.

Последна редакция: пн, 16 юли 2007, 23:16 от кукла

# 182
Моето 4ове4е беше 1,5 кг на 29 пълни седмици.

Ехографите са общо взето то4ни при определянето на теглото на бебетата ни на този етап (с напредването на седмиците ще стават все по нето4ни, вариациите се увели4ават). Ползват се няколко вида формули (зависи коя машина как е програмирана) в които се въвеждат БПД, коремното се4ение и/или дължината на бедрената кост. Някой формули са по-добри от други.

Ето ви една сравнителна таблица за мин и мах тегло по седмици (на англ. е но се разбира).

http://catalog.nucleusinc.com/enlargeexhibit.php?ID=1429

Ето ви и уеб калкулатор за теглото на базата на формулата на Шепърд. Трябва да въведете БПД и коремното се4ение в мм.

http://www.hutchon.net/Fetalwt.htm

bouquet

# 183
Добро утро, първа луда на линия Laughing

# 184
Започна да ме тресе едно "гнездене"

hahaha точно миналата събота разправях на мъжа ми, че двамата приличаме на две птички, които ходят насам-натам, влачат клечки, сламки, кал и лепят, и гласят - правят гнездо и чакат малки  hahaha точно така ми заприлича като ходихме да пазаруваме за беба, после вкъщи разхвърляне на покупките по леглото, разглеждане, обсъждане, прибиране по специални "шкафчета на беба"  hahaha

# 185
Добро утро момичета!Аз съм тръгнала на лекар,ама..реших да ви поздравя,че..тва ми е севте толкова рано Wink  Blush!!!ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!!!!!   bouquet

# 186
  • гр.Варна
Добро утро раннобудни птички!  bouquet

Пате, стискам палци всичко да е наред и да не се притесняваш повече!
Привет и на Палечка! Къде се загуби , миличка? Бързо възстановяване ти желая.
Беринче, как си днес? Надявам се, че си по-добре! А с носа и аз го имам този проблем. Никак не ми е приятно. Аз си слагам физиологичен разтвор.

Приятен ден , милички!  bouquet

# 187
Добро утро на всички!

На почиващите пожелавам да се радват на почивката,на работещите-да не оглупяват като мен,че вече каши взех да забърквам...

Пазете се от жегите!

Да ви питам-някоя от вас пазарувала ли е за бебоците от някой интернет магазин?И ако да какво и доволни ли сте?Защото ми се струва,че някой от нещата,които си харесах трудно ще ги намеря по магазините....

# 188
  • София
Добро утро  Simple Smile
Вече съм малко по-добре, поне засега и успях да изчета поне тази тема.
Честито нанасяне в новите домове на Люси и Мишока! Пожелавам ви да сте много щастливи в тях и да ги изпълвате най-вече със смях   bouquet
Петенце, стискам ти палци  Praynig
И аз продължавам да съм от отбора на разсеяните, само глупости правя, но да ме прости Инчето, искрено се смях като си представих как е изпила парацетамола.
Относно гнезденето, много ми се иска и на мен, ама като си имаме всичко, няма как  Sad Е, поне количка и нов комплект за изписване ще купим  Grinning
Мишок, аз също не съм качвала килограми от 2 месеца, по-точно свалих 2. Бях се попритеснила, но след като бебока отговаря по размери на термина, може би наистина трябва да се радваме.
Тиарка  Hug
Къде наистина е Анири?
Сега да разкажа какво ми се случи. Бяхме на море в Приморско и противно на всичките ми притеснения, беше страхотно. Там, където бяхме отседнали беше изключително спокойно, в същото време бяхме близо до плажа, до центъра и многото забавления за Ани. Всеки ден ходихме на едно и също чудесно място на плажа, спокойно, водата иделно топла, рай... И точно последния ден, доиде някакво гадно мръсно течение, но не можахме да удържим Ани да не влиза във водата и тя се разболя  Cry Отвратителен вирус, още е болна, но я оставих при майка ми, защото и аз се заразих и нямам сили да я гледам. Много ме е страх, защото май ще трябва да влезе в болница, заради обезводняване. И мен ме караха да остана в болницата, но аз отказах и ходих само да ми бият инжекции, защото болките бяха ужасни. Тази сутрин не ме боли и вече мисля да се захранвам, че умирам от глад. Оплаках ви се хубаво, но се надявам вече да пиша само хубави неща.
Отивам да чета старите теми.
Желая ви прекрасен ден  Heart Eyes

# 189
Добро утро на всички!  Hug
Все забравям да напиша, че в Пикадили във Варна наистина има биозехтин от около 2 седмици - около 17 лв за 750 мл. е цената, а марките са два вида - Минерва и Латзимас. Това в случай, че някой търси... Grinning

Айде до по-късно, че съм на зъбар днес ooooh!

# 190
  • Севлиево
Добро утро и от мен!
Пете и аз ти стискам палци всичко да мине както ти го искаш. Hug
Днес и аз като никой път станах много рано,но се включвам късно,че ходих да плащам сметки.Събудих се с помоща на часовник естествено и ходих с мойто момче кафе да пием и да закусим докато той тръгне на работа и докато отворят тока,водата и кабелната.Направи ми впечатление че имаше само баби и аз барабар с тях. GrinningСега съм се прибрала и никъде няма да мърдам че голяма жега го дават.Може и да си поспя следобед малко,то иначе няма кво да се прави.По-късно може да се включа пак,че може да ми доскучее.

# 191
  • Кърджали, България
Привет и от мен!

Добре завърнала се на Палечка  Hug Бързо да се възстановяваш, мила, и Ани също! Моят мъж май също го пипна тоя летен вирус - снощи цяла нощ го болеше корема, милото, а нали знаете какви стават мъжете, като се разболеят, бетер децата са  Tired

Кукла, радвам се, че всичко е наред покрай теб  Hug Включвай се от време на време!

Пете, и аз стискам палци  Peace

# 192
Добро утро и от мен!

Палечке, добре дошла! Бързо възстановяване ти желая без много притеснения! На Приморско е супер нали Simple Smile Ние трета година сме там. Много си го обичам това курортче, но живот и здраве догодина с малкия ще пробваме Лозенец, че е по-спокойно там.

Беринка, оправяй се и ти! Пете, на теб стискам палци за прегледа. Не ми се вярва някой лекар да се навие да реже точно в 8ми месец бременна. Спокойно. Пък дано не се и налага. Те лекарите обичат да оперират и да слагат какви ли не диагнози от пръв поглед и без много-много изследвания. Мисля, че ви бях разказала как ми казаха, че имам епилеспия от едно почукване по колянцето Simple Smile

Инче, какво говориш Simple Smile Мойто мъж, милия беше болен тези дни, освен нанасянето много му дойде и психическото напрежение от скандалите с майка му, и като рухна събота неделя, не мога да му сваля температурата.

Аз днес нямам с какво да се похваля, освен да ви се оплача, че след нанасянето сме пред тотален фалит!
Хайде, целувки от мен.

П.С. Анирито беше писала, че ще има ученичка и няма да може да пише, докато е на работа. Надявам се скоро да се включи

Среща-гореща на септемврийски мами!
Дата - 26 юли (четвъртък) или 29 юли (неделя)
Час - 18 часа (четвъртък) околоо 16 часа (ако е неделя)
Кандидат мами за среща - засега само аз  (Мишока) Mr. Green

Молим, кавайте кога ви е удобно, та да се съберем и да се видим.

# 193
  • морето и сините вълни :)
ехоо здраствуйте  Mr. Green
То станало Обяд аз докато се наканя-че да не почне да ме издирва Саморасличето...
тази нощ  ставах 100 пъти до  кенефа,накрая в 5 часа се озъбих Shocked с ей такива очи..въртях се суках се цък не ми се спи.По едно време  като ме заболя пак ниско долу  в ляво коремът...викам си на акъля "е баш ся пък туй ми липсваше"...почнах аз да пъшкам дда охкам.На моя се раздрънчаха алармите за работа.. Sick пих едно хапче и като съм откъртила  чааак до 9 часа   ..голям къртак му одарих...
Кукла-абе ти къде се беше покрила бе..Ти  си като Васил Левски..появи се в началото и сега към края Peace.Включвай се по честичко Peace Peace

оххх тоя летен вирус е много гаденн..аз преди седмица се натрових с един кренвирш..изядох го  сутринта и  слетобед като започна изведнъж да ми къркоро коремът щях да  зацапам пейзажа докато стигна с мойте бързи обороти до кенефа Sick Sick Sick..

Пете стискам палци за доктора..

Кой се гнезди бе?????Мен  нещо  ми е рано да се гнездя newsm78 newsm78..ама предполагам до 3 седмици ще ме хване  гнезделъка и мене Joy Joy
Момичет аочертава се адска жега  таз седмица от сега умирам  а направо незнам..И мойта майка   като чуал от някъде  че август месец щели температурите да стигнели до 45 градуса....и аз ко ше прайвам бе Sick Sick ще викам доктора да ме изражда в морето на хладничко Peace Peace
отивам д аготвя докато хептен не е станало жега..че после само ще опъвам кайша Joy

# 194
Ани, точно щях да те обявявам за издирване Laughing - навреме цъфна тоя път, преди да съм била камбаната Joy
Вече сериозно се замислям 1 GPRS да ти закача, че да съм спокойна Joy Hug - тъкмо ще знам като поемеш към АГ-то, че събитието започва и ще стискаме палци дружно тука Wink

Общи условия

Активация на акаунт