Аз съм бебе сладко и засмяно! През СЕПТЕМВРИ ще се видим, мамо!

• 16 731
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
  • морето и сините вълни :)
Да закрепват се ..влез в продавалника..Има много снимки на кошници ето ти линк http://www.prodavalnik.com/ppc/showcat.php?cat=3
ще добиеш представа за  тях..

# 211
Момичета,августинките имат още едно бебе Peace Peace,малее почна се яко при тях...Това е момичето за което вчера ви казах за  тази тъпа лекарка  дето и е ддала таблетката за предизвикване..
Добрече всичко е ок  и с нея и беебто.. Peace

# 212
  • Кърджали, България
Ани, аз кошници имах предвид, ама като не се сетих, че така се казваше...., нали си ме знаете.....

# 213
  • София
Да са им живи и здрави бебетата на августинките Hug Hug
А по въпроса с кошниците, моята дунда се визи в нея до7-8мес. Кошницата не се закрепва за седалката с колан, просто се обръща обратно на посоката на движение и с предната седалка се притиска дръжката на кошницата. Дано да сте ме разбрали newsm78 newsm78
Ще се поразровя да видя дали имам снимки на Катрин в това положение и ша помоля мъжо да ги качи.
А сега използваме за нея от по-големите столчета до 18кг - взехме си го от продавалника. Hug
Уф, направо не издържам от жега, само си се пържя в собствен сос и ша пукна #Crazy #Crazy

# 214
  • София
Да са им живи и здрави бебетата на августинките Hug Hug
А по въпроса с кошниците, моята дунда се визи в нея до7-8мес. Кошницата не се закрепва за седалката с колан, просто се обръща обратно на посоката на движение и с предната седалка се притиска дръжката на кошницата. Дано да сте ме разбрали newsm78 newsm78
Ще се поразровя да видя дали имам снимки на Катрин в това положение и ша помоля мъжо да ги качи.
А сега използваме за нея от по-големите столчета до 18кг - взехме си го от продавалника. Hug
Уф, направо не издържам от жега, само си се пържя в собствен сос и ша пукна #Crazy #Crazy

galia2007, как така няма да си вържеш кошницата с колана? Не може да се разчита само да я притиснеш с предната седалка. Ами ако искаш да я монтираш на предната седалка до шофьорската? Аз в момента съм пуснала обява за моята стара кошница в Продавалника. Ето я как изглежда:

http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=82440&cat=500

# 215
  • София
Не знам нашата не се връзваше с колан, кошницата де newsm78 newsm78 newsm78
Сега столчето е вързано, то си има специални места за преминаване на колана.
Може би си зависи от модела, на кошницата ни беше Пилсан, като намеря снимки ще ги кача да ги видите, иначе наистина не можеше да се помести, защото беше обратно на движението и застопорена с предната седалка newsm78 newsm78 newsm78
Той мъж ми отговаря по техническата част, аз съм много зле Embarassed Embarassed
А на предната седалка не сме я слагали, мисля че по закон нямаме право, ма не съм сигурна newsm78 newsm78 newsm78

# 216
ПРивет, мамита и от мене!  Hug
Айде аз преди да полегна да ви кажа едно здрасти  Hug
кошницата и столчето за кола за новородено е едно и също  Peace кошницата я дават от 0 до 13 кг. /или 0-10 кг./, имат отзад едни като дупки , Галя , и се закрепят за автомобила, а след това и с колана се опасват. Друг е въпосът, че не всички коли имат колани отзад ... Нашата каляска освен, че има колани отзад, има и още едни такива допълнителни - точно за кошницата. След това може да се мине на варианта 9-36 кг. и така. А иначе освен,  че с кошницата ще си го  влача и в магазина, тя може да се ползва и за шезлонг вкъщи /за люлеене, хранене.../  Peace та това определено е покупката, без която няма да минем  Whistling А другия момент е, че кошницата може да се закрепи и като зимен кош при някои колички ...
Вилиан, ето ти цяла библиотека вкл. и статии за закрепяне http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=27610.0

# 217
  • София
Голяма съм шматка, верно има отзад дупки кошницата и от там минаваха задните колани, а отделно мъж ми я притискаше с предната седалка. Бремелински мозък, всичко вече забравям Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed 

# 218
Аз твърдо гласувам за среща в четвъртък. Часът няма значение, но 6 ми е ОК.  Laughing
Подкрепям идеята за Дивака - там е хубаво. Но непременно с резервация.

Привет на kaliHug Ясно вече къде си се изгубила толкова време - гледала си Дани и си се чудила каква членска карта да си извадиш за Пирогов. Но майтапът настрана, добре че този път не е успял да си счупи нещо и стискам палци палавостта му да се поуспокои близкия месец, че като се роди бебето не знам как ще се оправяш...  Shocked

Мене пък нещо ме хвана суетата и си мисля ква дебела съм станала - вчера се гледах в огледалото - не е като други бременни, дето са си слабички  Simple Smile, и сега си мислех, че ме е срам да ида на фризьор и обмислям разни варианти на часно ама не ми харесва толкова.
Ела на срещата и като видиш мен, ще спреш да се притесняваш. Аз съм 200 кила, ама вече съм се примирила, че в момента искам или не, не мога много да направя. А като се роди бебето, яко диета и фитнес, нямам избор...  Confused Cry

Иначе аз днес бях на лекцията на 9 месеца и бях леко разочарована.  Rolling Eyes Самата лекция беше към 20-на минути, айде, с въпросите да е станала малко повече от половин час. А презентацията на Avent отне повече време! Да не говорим, че масово бъдещите мами всички си говореха и лекторката едва се чуваше. А имаше и някакво количество майки с бебета, които, честно казано, не знам защо бяха дошли. Имах 3 броя такива на моята маса, които просто не млъкнаха и не спряха да си сравняват проблемите по отглеждането на децата. Не че искам да обидя вече станалите майки, но тези лекции не са ли за бъдещи родители? И не е ли нормално да се пази поне малко тишина, за да се чува лекторът, а не да се гледа на събирането като на седянка за надприказване??  Rolling Eyes
Аз отидох точно навреме и беше доста пълно, така че не видях групата на септемврийките. Чак накрая ми се стори, че ги мернах на 2-3-та маса отляво на прожектора, около 3-4 момичета. Права ли съм?  newsm78

# 219
Мерси за инфото малко ми светна. Ама имам още глупави въпроси   Embarassed
Кошниците закрепват ли се за седалката с коланите?
Има 2 вида - едните се закрепват с колани, те са по-евтините.
Другите са със система, на която едната част си се монтира перманентно на задната седалка на колата и после бебешкия кош директно се "щраква" за системата - по-удобен вариант, но поне при Chicco е с цели 300 лв по-скъп,
Виж, относно сигурността нямам представа кое е по-добро. Ако някой има впечатления, да казва.

# 220
kali,
Кошницата не може да се слага на предната седалка, ако отпред има еърбег, а те май повечето коли вече поне отпред имат. Изобщо там, където се слага кошницата, не трябва да има еърбег или поне трябва да е деактивиран по някакъв начин. Много е опасно ако се отвори еърбега и притисне кошницата.
На нашата кола даже специално на предната врата има предупредителна картинка да не се слага кошница с бебе на тази седалка.

# 221
Тъй като повечето могат в четвъртък:

Среща-гореща на септемврийски мами!
Дата - 26 юли (четвъртък) - Мишока, Бенич, Кали, Bravy, Thumbelina, Hexina
Час - 18 часа (четвъртък) около 16 часа (ако е неделя)
Място - Дивака, Джепето. В Дивака не правят резервации, обаче

Молим, кавайте кога ви е удобно, та да се съберем и да се видим.

# 222
  • София
kali,
Кошницата не може да се слага на предната седалка, ако отпред има еърбег, а те май повечето коли вече поне отпред имат. Изобщо там, където се слага кошницата, не трябва да има еърбег или поне трябва да е деактивиран по някакъв начин. Много е опасно ако се отвори еърбега и притисне кошницата.
На нашата кола даже специално на предната врата има предупредителна картинка да не се слага кошница с бебе на тази седалка.

Да, това е така, на моята кола имам цели 2 предупредителни лепенки и по тази причина ми е запписан час  за началото на Август в сервиза, за да ми изключат еър-бега. Аз предпочитам да си возя столчето отпред обърнато , защото ще мога да наглеждам бебето. Ако кошницата е отзад, при това обърната, няма да го виждам изобщо какви ги върши. Освен това, имам еърбег и отзад и по тази причина трябваше да избера къде точно ще го возя.

# 223
  • у дома с любимите си хора
Весела,огромно благодаря!И на всички останали,разбира се!  bouquet
Момичета,най-накрая са ми превели парите за болничния за месец май!Тъкмо се канех утре да ходя да се разправям и хоп....оказва се,че са ми превели паричките./според справката в страницата на НОИ/.Направо не мога да повярвам на очите си.За по-сигурно ще си я разпечатам,че и без това за детските после ще ми трябва.

# 224
Кали,защо си продаваш кошницата бе мила????няма ли да ти трябва  с новото бебче???

На мен доста ми хареса  кошницата Peace Peace Peace.Само че нали не пазаря нищо сега  няма да ме огрее  с твойта кошница Joy Joy
Инъче доста ми допадна

Общи условия

Активация на акаунт