Силно слънце вън пече ,на ОКТОМВРИйчето му замирисва на море!!!

• 19 757
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Мира,

Бъдете живи и здрави!
Прекрасно голямо семейство!

мамиии, кога е срещата?

# 106
  • София
MIramax,честито бебче. Да ви е жива и здрава!!!   Hug

Красимир не иска да яде вече 10 дни. Храната която евентуално поема е адапте, плодови кисели млекца и.... и само това. В резултат на което е с разтройство, но вече се нормализира, като обаче той продължава да не иска да хапне нищо. Взимам детската кухня и я давам на кучето.

Моята идилия с ремонтите продължава. Фирмата с която винаги работим, може да почне най-рано на 3 септември, но обещаха, че ще направят всичко възможно да дойдат и по-рано. Инече ще ни изготвят проект в близките дни с цени и всичко. Оказа се обаче, че декоративния камък,който искам да сложа в хола и коридора се произвежда от шефа на фирмата и ще ми излезе по евтино. Ще отида само утре да капарирам гранитогреса и латекса и мазилките. Кухнята ще е готова не по рано от средата на септември и така всички наведнъж. Уредите за вграждане също съм избрала и ще ходя и тях да платя. Ето това са ми уредите, много им се радвам http://www.gorenjepininfarina.com/_bg/gorenje.html

Майка е в Испания в Марбея (май така беше  newsm78 ). Топнала си е крачетата в океана. Добре са, но им е мъчно за Краси. Казаха, че след като се върнат заминават на почивка на Доспат, може би за около 10 дни и ще вземат и малкия дявол с тях. За съжаление точно тогава ще разбутваме в нас и няма да има възможност и ние с Пепи да отидеме пак някъде да починеме, но без рамеркенцето  Mr. Green. Ще се занимава с майстори, ама к'во да правиш.

Пепи от понеделник е на работа и му е доста терсене, ама няма начин. Най-вероятно сигурно ще пътува до Австрия по работа. Малко ми е гадно, че така ме е подгонила параноята за тея крадци дето влизат по къщите, че нито СОТ, нитп нищо не ме успокоява и май ще обикалям къщата докато не се покаже слънцето.

За срещата, аз ще пропусна по разбираеми причини.

Стойте си вкъщи и се пазете днес, че жегата ще е голяма....

# 107
ехааа, ехаааа, Миркааааа Heart Eyes Hug Mr. Green  bouquetБраво , супер - знаех си!!! Въпреки че дълго се чудеше какво да правиш - знаех си аз че ще оставиш момето!!!! Heart EyesАйде добре дошла в отбора на многодетните мами!!!!!Чакаме те в клуб "пълна къща"
ще видиш че е страхотно да си мама на трима. Вярвам че бързо ще се адаптираш!
Целувки на малък батко Мишо, на голям батко Юли и на малката принцеса.
И като гледам...в бързината си пропуснала да споменеш името и! Mr. Green Hug

# 108
Клюклю:
Дарина се казва Whistling

# 109
Хубаво име! Айде тая вечер ще има Наздраве за Дарина!

Да се похваля - малко на юруш, вчера вечерта ми посяха мисълта за палатка, утре вечер заминаваме за 2-3 дни на абсолютно диво място Simple Smile с едни приятели. Сина им е приятелче на Катето, а бебето е съвсем мъничко. Та щом те са се престрашили с бебето, и ние ще се оправим Simple Smile направо съм превъзбудена... от години се опитвам да навия околните, и все нямаше мераклии (освен мъжа ми, ама той само на язовир).

# 110
bubs извинявай, в тина киркова ли си раждала

# 111
Привет мили мами!
Ще приемете ли още една малка Ванеса -родена на 11.10.2005- на мама Силвия дълго чаканото слънчице?

# 112
Eхооо!!!Мили момичета!!Може би съвсем сте ме забравили....ама такава въртележка беше последните 2 месеца, че не е за описване. Бяхме малко на моренце, малката си е още там с баба си и приятели на къшата ни на Червенка, май хич не и липсвам, ама тя на мене ужасно много, и от края на миналия месец съм си в Сф, ама главно на работа по дежурства.То в отпускарско време е така...Да не съм си избирала такава да ставам....Няма да ви занимавам с глупости повече, какво става в тая болница....
Мирка- честита ти мома!!!Ужасно се зарадвах, то си ти беше и мечта!!!Пак се сещам как се чудеше какво да правиш...!да сте живи и здрави всичките!
Джулка- и на твоята щерка желая всичко най- прекрасно!
А снимките с коремчестите ни майчета направо ми напълниха сърцето!адски добре изглеждате и двечките сладурки!
Р-ка- то големи ремонти у вас...до септември май се очертава да е така!Ама после пък ще е супер, и си заслужава!Снимките ви са страхотни от моренцето, и малък Краско толкова сладък е станал!Дано периода с неяденето да мине вече, че кучето ще си развали линията накрая....
Облачка- това с палатката много ми хареса...ох как ми се ходи пак на моренце,ама ще ме огрее за два уик- енда следващия месец(да чукна на дърво), и живот и здраве- пак септември.....Ееех..
Добре дошла на мама сисинко!!!
Верче- мнооого палци стиснати и от мене, душо!
Всички които съм пропуснала за поздравления, много да ме извинят!!!
Ето и малко(3 странички снимки от нас)- от май месец още, в нашия двор, сестра ми с двете и дечица Михаела и Стефан, и мойто диване...http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=4380&AlbumId=99311
Целувки от мене!

# 113
  • София - Младост 1А
Еййй Мирка, още веднъж честито. Аз се пробвах вчера и онзи ден да ти звъня, но телефона ти беше изключен... по разбираеми причини. Сега виждам че аз имам някакъв друг твой номер. Записах си новия. Целувки от нас!

Така като гледам за срещата май остава...
ЧЕТВЪРТЪК ВЕЧЕР - ЖЕНСКА ВЕЧЕР
Всички да се съберем, клюките да разплетем Mr. Green

Очаквам записващи се.

1. Гея
2. Veri4
3. lo
4. Mirinda
5. tbekiarova

аз няма да се включа този път... какво да се прави... кака ви Гея е виновна Simple Smile

Облаче, мога да се включа в проекта ти, но трябва да ми кажеш някакъв срок, защото в момента ми е доста напечено. Иначе нямаш грижи.

Р-ка изловихме го твоя мъж че вече е на работа... свиркаме си и си махаме от колите Simple Smile
А за Краско не се притеснявай. От жегите сигурно не му се яде на детето... и на мен не ми се яде, та какво остава за тях.

sisinko Добре дошла в нашата весела компания!

# 114
Здравейте, мили мами!
От цяла вечност не съм се разписвала.
Честито на Мирка, да е жива и здрава малката Даринка!

Ние сме добре. На плаж ходим много рядко. Но всеки следобед сме на концертите на сцена Раковина в морската градина. Сиси като чуе за разходка и почва да танцува и пее. Вече ползваме памперса само когато спи. Дори на обяд като стане от сън много рядко пампа е мокър. Трудно беше приучаването на гърне. Постоянно ходех с парцала и тоалетната хартия.Ставаше от гърнето без да е свършила нещо, скриваше се някъде както е с голо дупе и като кученцата оставаше маркировка. И след като е свършила работата идваше да ми каже, че е направила бела. Направо се бях отчаяла мислех , че няма да еспея да  я науча да казва. Седях до нея, докато е на гърнето  с книжките, разглеждахме картинки, четяхме, пеехме  и резултатът не закъсня. За около три седмици се научи.Но трябваше да махна памперсите, да ходи само по пликчета. Първите дни дори не разбираше, че е мокра.Имаше и момент, в който като видеше гърнето и почваше да сърди , плаче и да бяга. Но с упоритост или по-точно инат от моя страна детето се научи да казва.Нищо,че и за двата вида отделителни процеса казва "пиш". В началото не искаше навън да пиша, издържаше по два- три часа без да пиша. Беше свикнала с гърнето. Два пъти напиша навън гащите,но винаги си носим резервни. Сега трябва да я науча да си сваля сама гащичките, защото сяда сама на гърнето и ми го носи с радост като се изпиша, дори си и пляска, да ама пликчетата й също мокри. Понякога се случва да се напиша и като се заиграе. Но ще се научи.
А ето и кратка извадка от "Моето дете" бр.1
Научи детето на гърне за 7 дни ( 1 год.)
Тайно се надяваш да не ти се налага да минаваш през това, но зда съжаление - измъкване няма. Някои от децата се научават да ползвата гърнето, предзи да могат стабилно да стоят на краката си, а други упорито се съпротивляват дори след втората си годинка.
Кога и как да започнеш?Понякога детето само посочва, че току що е е свършило нещо в пелената, като застава на едно място, започва да дърпа гащичките си или дори успява да свали памперса. (Според мен докато не се махне памперса детето не може да осъзнае, че е свършило нещо и че е мокро)
Ето още няколко ясни значи , че е готово за обучение: ходи по голяма нужда по едно и също време всеки ден (за нас това беше един от приднаците Сиси ходи по различно време);
може да остане сухо за по-дълго време - около час(това се разбира , као детето е без памперс);
изпълнява когато му кажеш да отиде при гърнето; разбира думите: сухо, мокро, чисто, мръсно, гърне.
Отдели една седмица, като се посветиш изцяло на свикването с гърнето. Предварително вземи за себе си някои решения: дали ще продължаваш да му слагаш памперси, дели ще ги пазиш само за през нощта , или детето ще носи само бельо. Най- важното е да спазваш до край зветото вече решение. В противен случай детето получава смисени сигнали, решава, че "може и така", започва да се чувства объркано и целият процес се забавя.
ПонеделникОкуражавай детето дао идва с теб до тоалетната и му обаснявай как възрастните и големите деца използват тоалетната чиния. Може би ти изглежда отблъскващо като идея, но всъщност наистина му помага да си обясни какво да прави самото то.
ВторникСега е моментът да създадеш рутина, която ще поддържаш без изключение до постигането на целта. Твоята последователност е особено важна за детето! задължително го слагай на гърнето след всяко ставане от сън, какот и десетина минути след всяко хранене. Нека сяда и от 2 да 4 минути на всеки час. Дори и нищо да не се получава, позволи му да стане и го поздрави за опита.
СрядаЗабавлявайте се  - разказвайте приказки, четете кнвижки, докато детето е на гърнето. Създай му приятно усещане и психологически комфорт. Ето един трик, който улеснява нещата: Пусни кранчето. Някои родители пескат чешмите в банята, за да стимулират пишкането на децата си. Действа при възрастните, а защо не и при децата?!
ЧетвъртъкХоденето по нужда може да се улесни, ако настъпят промени в менюто на детето. Трябва му храна с фибри, например повече царевица, пълнозърнесто брашино. Сините сливи, сварените бобови растения, необелените плодове също стимулират работата на червата.
Петък Може би имаш чувството, че изпускаш нещата от конктрол? запитай се достатъчно убидителна ли си в ролята си на родител. Детето ти има нужда да усеща, че е обичано, и в същото време да осъзнава , че имаш определени очаквания към неговото поведение. Твоя работа е да ноложиш правилата у дома.
Цялата седемдневна програма и най-важните фактори за твоя успех виж на страниците на "Моето дете"
Дано съм полезна с това писание.
Успех мами! Бъдете упори  и постоянни и  ще успеете. Хубавите работи не стават бързо.
Ето и синмки, че може и да стe ни позабравили
http://www.bgphoto.net/photos/15378/o633174949557500000.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/15378/o633174949636562500.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/15378/o633208931661406250.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/15378/o633208932424062500.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/15378/o633208934800781250.jpg

# 115
bubs извинявай, в тина киркова ли си раждала

Ами да. Даже в една стая сме били. Веднага те познах.  welcome

# 116
Благодаря за топлото приемане във вашите редици!!!
Гери мила къде се загуби, като ти звъня ми дава непрекъснато че е изключен?
Пиши как е малкия-голям Вики?
Пък и кафенце може да пиинем ако искаш, Поли също ме питаше за теб

# 117
sisinko , Привет!
Добре дошла в отбора!
Ще запиша детенцето ти на първа страничка.
Утре вечер, колко часа, кога ви е удобно? какво се разбираме?

# 118
Утре вечер, колко часа, кога ви е удобно? какво се разбираме?

А, е те това исках и аз да питам. Тамън си изкрънках позволение, а сега да не знам къде да дойда  Laughing Не помня обаче дали наистина имаше предложено място или не, та ако има, извинете ме и ме осветлете. Ако не - ето моето предложение - Хепи - на Св. Неделя, че е на най-централно място (пък и на мен след работа ми е адски удобно  Blush) За час - предлагам от 20.30 нататък, докато се съберем.
Ако не ви устройва идеята ми, нямам против, където кажете, навсякъде ми е удобно Hug

Привет, Сисинко, и добре дошла в отбора!
Явно имаш доста познати от нашите редици, та затова мисля, че е време да се запишеш за женската вечер  Peace

Абе я кажете вие как спите? Т.е. мори ли ви жегата, или траете, или имате охлаждащи уреди? Вкъщи няма нищо - ни климатик, ни един прост вентилатор (нямам време да купя) и е ад. Изложението ни е източно. Вечер като се прибера от работа и седна в хола направо усещам как кожата ми пари. А нощем е най-лошото. Спим голи, без завивки, включително Невена (е, тя има един потник над памперса за отбиване на номера), вратата на терасата е отворена и пак по цяла нощ се въртим, малката се буди често, мрънка, пие вода като невидяла (а по принцип не се буди за вода нощем)... Направо не знам какво да правя, няма накъде повече да се събличаме  Embarassed

Оплаках ви се. Айде да дойде утре, че нямам търпение да се видим.  Hug
Наслаждавайте сен а днешния по-хладен и приятно ветровит ден!

# 119
  • София - Младост 1А
Мириндичка ние сме с климатих вкъщи. През уикенда изобщо не го спираме. Вечер оставям вратата към спалнята отворена и така се охлаждаме. При майка също има климатик и през деня го пуска. Така че общо взето се спасяваме така от жегите. Пък и нали сме на последния етаж и искам да ти кажа че без климатик сигурно ще изпукаме.

Общи условия

Активация на акаунт