В разгара на лятната игра щуреят АПРИЛските деца!

• 9 038
  • 309
  •   1
Отговори
# 120
Татянка,
добре завърнала се!

Hug

# 121
  • София
Благодаря ви за подкрепата. Hug
Купила съм и давам всички споменати илачи-лечебна хумана, ентерол, пие оризова вода, спазва диета. Днес акото беше хубаво Sick, дано свършва вече дрисъка.

Пак за зъбите по повод написаното от Татянка - някой дава ли флуорни капки???? знам че имаше много за и против. Мойта зъболекарка ми каза да давам и да й промивам устата след ядене с 1% кислородна вода. Още не съм изпълнила нищо от това.

Не ходим пеша на дълги разстояния, но май е време да свиква, че ако септември тръгне на ясла как ще я водя до там...Засега се очертава да ходи в една ясла в центъра близо до моята работа, но още ми се струва такова бебе. Как ще я пусна-не знам. Вие как го преживявате този момент?

# 122
Рени, аз засега се старая да не мисля за това, но определено ще ми е много гадно в началото, още повече, че Калоян много е свикнал с мен и не признава никой друг в определени моменти ... Много се притеснявам как ще свикне с яслата, дали няма да плаче много, ... абе все нормални притеснения, ама .... Аз съм сигурна, че ще ревна като го оставя там първия ден, ама аз съм си и много емоционална, но поне ще се старая пред него да съм спокойна и мисля от сега да започна да му обяснявам как ще ходи да си играе с децата, мисля даже да го водя в двора на яслата малко да играе да свикне с обстановката ...

# 123
  • София
Момичета, пригответе се за сълзи и кофти чувства от ваша страна! Ще чувствате вина определено! За децата - говорила съм с сестра в ясла и тя казва, че по-малките по-лесно свиквали, така че може би ще е и по-добре като давате сега, а не на пролет или чак догодина есента!

За ходенето пеша - да вчера го бях вадила само пред блока и да магазина, който е до блока! Вчера го заведох да баба му, което на около 7-8 мин пеша! Вървя в правилната посока и допуска напътстване, когато се отклонеше! Носих го само през булеварда и малко след това заради улицата!

# 124
  • София
Здравейте  Simple Smile!
Толкова много сте изписали от събота насетне, че вчера тъкмо изчетох писанията и тръгнах да пиша и Никол се събуди. Та за това днес бързам паралелно да чета и пиша, пък дано и публикувам с днешна дата  Wink
Юлче, благодаря ти за разясненията относно менингитната ваксина, то е ясно, че не можем да покрием всички щамове, но поне да ни информират правилно колко вида ваксини има  Close.
Всички снимки естествено са страхотни, а на морските тайничко завидях и си помечтах.
Честита придобивка и от нас на сладката Дея-Мария, със здраве да си я кара.
Чаено момиче, гласувах  Peace. Кажи поне в кой район ще реализираш тази хубава идея?
За миенето на зъбките - още не съм започнала, тъй като до скоро почти нямаше такива, но вие ме накарахте да се замисля, а и 7 зъба са си 7 зъба  Mr. Green.
Сминсчо, на питанката ти за ръчичките при кърмене, ами същата работа - най-обича да си "играе" с другата гърда или да държи тази, от която суче все едно ме дои  Crazy. Но мен това страшно ме изнервя и все й махам ръчичките, та дано да се откаже скоро  Simple Smile.
За отбиването, все ми се ще да е естествено, но Никол е доста пристрастена и не я виждам скоро да се откаже, та на есен ще мисля по този въпрос.
Добре завърнала се на мама Енви, а на питанката за килограмите на девойките преди два месеца Никол беше 11,700 и 81 см., скоро не съм я теглила, но не е наддала много или поне така ми се струва. Има си гривничките детето и това си е, въпреки че е доста злояда на твърди храни.
Памперси ползвам 4ката на Памперс, за сега не пропускат.
За спането с възглавница - последният ми опит да я приучавам завърши с неуспех, предпочита на равно да си спинка.
Сама в стаята в кошарата не стои и така не мога нищичко да свърша, навсякъде ме преследва, та основно докато спи и вечер късно домакинствам  Tired.
Все още не съм пробвала да излизаме без количката, но Никол се уморява бързо и само при мисълта, че трябва да я мъкна и не смея да пробвам. А и проблемът с посоката е налице, тръгва на където й е интересно и когато се изнервя (на десетия опит примерно  Simple Smile) я слагам в количката.
М да Никол често се буди с рев и все се чудя защо, една от версиите ми е, че когато не се е наспала добре се събужда така.
Хич и не искам да си мисля за тръгването на ясла, градина, училище дори. Винаги ми става тъжно и притеснено, но пък се успокоявам, че всички сме минали по този път Simple Smile.
Спирам, че стана дълго.
Приятна следобедна разходка на всички.

# 125
Деси, ще проверя за млякото и сиренето и ще пиша утре.

# 126
За яслата - не съм изпитвала чувство на вина, не съм ревала и пр.  Naughty Просто нормален следващ етап. Дори донякъде съм изпитвала чувство на облекчение, че детето е пораснало, че мама може отново, да работи, че мама ще се справи без баби и пр. Въпрос на нагласа! А мисля, че когато и детето чувства положителната нагласа на мама, ще стане по-лесно адаптирането. Е, било ми е мъчно на моменти, но и това е нормално.

Разходката без количка - днес я пробвах - с кола до където имах работа, кратка разходка пеша и връщане у дома с кола. Става - с повече търпение и напътствия. Определено ще я тренирам. Mr. Green

За зъбите на Велина все още нищо не правя. Embarassed

# 127
Привет  Hug
Докато ви изчета  ooooh!
Зъби още не мием, то ние си имаме само два  Mr. Green
На разходка без количка сме доста често и ту се носим, ту ходи на където си поиска
Спането в кошарата е кошмар  ooooh! не иска и това си е, но там му е мястото  Naughty
Рамама, сподели за прегледа как минава
Снимките на всички са повече от страхотни, а децата ни са неотразими както винаги   bouquet
Браво на децата, които папат сами и на тези, които вече говорят свързано  Hug

# 128
  • София
Рени, много крайно ми се струва промиването на устичката с кислородна вода  Thinking

Танче, какво работиш? Радвам се, че се появи  Hug

Мирелка, от дълго време Стаси не се е будил с рев, даже мога да се похваля, че последните 4 нощи спи абсолютно непробудно от 21ч до 8 ч. Е, малко изместихме часът на заспиване, но и това ме устройва.

За яслата - няма да го преживея, смятам, че не е честно да си оставя детето само, защото на мен ми се работи  Confused Може би ще пробвам на есен, ще видиме, и със сигурност ако не свикне или се разболее, ще го спра от ясла.

Мъжки мами, кажете какво бельо слип/боксерка обувате на вече порасналите момченца?

Нали си говорехме за хапането - много обичам да

# 129
Данче, вече сме навън по цул ден със слипчета и се изпишкваме пре з 15 мин. Много трудно намерих малки слипчета  ooooh!

# 130
Данче, има нещо недоизказано в поста ти... Какво обичаш да хапеш?
Обувам най-обикновени пликчета на стеда иначе.

# 131
  • София
Облекчение изпитвах огромно, още повече, че втората година на Лора беше за мен много тежка! Но въпреки това ми беше кофти, че плаче! Успокоявах се с това, че щом си тръгна спира да плаче! Отначало плачеше като ме види да я взимам, но случайно се разбра, че ако и нося нещо, забравя за плача! Доста бърза приключихме с плача!

# 132
  • София
Юле, Юле  ooooh! шефчо се научи да се качва на масата, която е зад стола ми и сега постоянно ме тупа по гърба, хили до захлас, прави опити да скокне, въобще пиша под страхотно напрежение  Mr. Green ooooh! Та исках да кажа, че от както почнахме да си говориме за хапане, аз почнах да хапя  Embarassed  Embarassed Embarassed хап бузка, хап брадичка, леко, леко, ама ме е страх, че ще го ръфна някой път по яко  ooooh! Та исках да питам априлчетата как се справят с майките им, които ги хапят?  Mr. Green

Наде, браво на вас, малко ме е срам, ама Стаси е почти непрекъснато с памперс. Оставям го сутрин и слеобед да се вее чистак бърсак гол, но само това. Ако ни излезе късмета и отидеме на село там ще го оставя по гащи и ще пробвам да го науча да пишка не в памперс.

Завърших си писанието, без някои хора да са полетели от масата, без да са ми изтрили цялото писание, въобще доволна съм  Mr. Green

# 133
  • София
Голям кеф, Стаси ми прави тупков масаж на гърба, гали ми (!) косата, гушкаме.......  Mr. Green Heart Eyes

Танче, Стаси също реди ринговете, но не се занимаваме често и може би затова и той ги слага както му падне. Иначе е добър във финните неща, пъха ключа в ключалката, сега и клечка в ухото ми лекичко мушна (добре, че беше лекичко)  Mr. Green

# 134
  • София
Аз давам капки зимафлуор, защото беба много плаче когато и мия зъбките. Така редувам миене с капки, докато свикне само с миенето.

Ние ходим на големи разстояния без количка. Когато тръгне на някъде и не иска да дойде или когато се измори я гушвам. Нося я няколко минути, докато поиска пак да ходи и така. Много е послушна когато сме с кучето, защото то следва мен,а тя - него и всички се движим в една посока.

Нуни, гледай филмите : Next и Mr.Brooks, ако не си, готини са.

Мами, какво правите през деня в тези жеги? Вкъщи ли си стоите?

Общи условия

Активация на акаунт