В разгара на лятната игра щуреят АПРИЛските деца!

• 9 041
  • 309
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз стоях у нас до 6 и излязох! Няма как просто да стоя повече! Иначе сутрин още в 9 излизам до 12!

# 136
Данче, това с изпишкването не знам как стана  newsm78 просто го издържах на 10-15 мин над тоалетната и ако се изпишка му давам да пусне водата и той много се кефи и постепенно почва да се напъва и дори да не му се пишка пусне по няколко  капки и пак иска да пуска водата и така постепенно на всяко издържане вече сме  Peace и гледам да не го изпусна. Ето сега цял следобяд от 17 ч до 21.30 ч бяхме навън и то само с едни гащи и те са още сухи  Wink
Ние също излизаме рано към 8.30-9 сутринта и най-късно в 12 сме вкъщи и после чак към 17ч.
Рамама, кажи за прегледите  Thinking

# 137
За яслата, аз никак не се чувствам виновна, избора си е изцяло мой, можех да изчакам до пролетта, но тогава мисля, че ще е по-трудно за него (пък и пролетта в яслата няма прием, трябваше да чакам до юни или септември догодина ... ) ... според мен играта с деца на неговата възраст ще му се отрази добре ... или поне на този етап така мисля ...
Аз така или иначе се върнах на работа още миналия септември, но съм доволна, че се справям и с гледането и с работата и с домакинстването без чужда помощ ... е малко трудно ми идва понякога, но не се оплаквам Wink

Аз сякаш не бързам да махам памперса ... то Кало и гърнето още не го ползва много много ... но и аз не съм супер настоятелна, мисля че сам ще си каже, когато е готов, въпреки че и сега има моменти, в които отива до банята, взима си гърнето, донася ми го и чака да му сваля памперса и сяда, понякога и попадение има в гърнето, понякога няма, ама важното е че има мерак човека Mr. Green

В жегите сме си в къщи, наоколо няма дебели сенки да се разхождаме Sad Излизаме предимно привечер ...

# 138
За яслите съм твърдо против, според мен детето трябва поне до 3 години да е с майка си, ако не е крайно наложително да се даде на ясла. Анжела мисля на 3г. и 4-5 месеца да я пробвам чак, по- рано изключено.
ПАмперс както съм писала и преди след зимата чак, ще прави ме опит за махане, ако не стане ще отложа по-натам , когато сама разбира и реши  Peace
Да попитам за залъгалките ползвате ли още и биберони?

# 139
  • София
Аууу, всичко по вечерни разходки ли сте?  newsm78

Мирелка, надявам се да ме разбереш правилно, ако ежедневието на една жена е само в домакинстване и гледане на детенцето прага на откачане е твърде нисък и ходенето на работа и даването на ясла е много полезно за психиката, наравно с това и за семейния бюджет. Има една песен от комунистическо време "Пред нас са блеснали житата..." та такава е перспективата и за моята работа в негативен план де (тук се чудя се смея ли, да плача ли....), та си мисля, че по-добре да си гледам дечко пък, то е ясно, кариера няма да гоня (пак същата чуденка, ама пак карай  Wink)

# 140
  • София
Добро утро!

За яслите - мисля, че е до детето! Брат ми като тръгна на ясла беше една трагедия! Плачеше още от спирката на трамвая /яслата е беше на 2 спирки от нас/ и викаше " Няма йейя/ леля/, не аботи!" Чао, чао , ийеиьо!" След като лелята, обаче, се оказваше налична, се започваше неистов рев, който не естихвал след раздялата с майка ми! Следствие на това се разболя от бронхоплевмония и приключи с яслата! Една година по-късно с радост тръгна на градина и нямаше никакъв проблем! От друга страна с Лора не съм имала никакъв проблем, а имаше деца, които плачеха сутрин и когато бяха 2-ра група! Различно е! Само се моля Матей да тръгне успешно, защото аз немога като Мирелка да го гледам още една година - няма да издържа!/ Данче, казала си го добре!/

Интересно е, че при американките тоя въпрос не стои - раждат по 4-5 деца и си стоят в къщи с години без да се чувтсват нереализиране! Онзи ден говорихме по този въпрос с няколко човека - едни познати ходиха при дъщеря си, която живее там и разказваха за семейна сбирка, на която се събрали 5 семейства и имало 25 деца! Само дъщеря им била с 2, всичко останало - можете да си представите! За мен това е въпрос на манталитет и възпитание! Майка и е родила 4-5 деца и си е стояла в къщи и тя ще го направи!

# 141
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС!  bouquet

Наде, поздравления за махнатия памперс! Страхотен напредък!
Peace

# 142
  • Варна
Добро утро  bouquet
За памперса не мога да мечтая да го махна. Преди имаше поне някакъв напредък, но сега като види гънето и започва да пищи. Още се чудя как не можах да се справя, започнах още в края на 6тия месец. Всичко беше добре, но като проходи толкова рано и айде....почна да става и да заминава.
Я, кажете как им плакнете устите, след измиване на зъбите?
Данче, при нас гризаницата леко отшумя. Явно, проблема е бил в изникналия долен зъб. Докато хапеше, укуражена от останалите мами, хапех и аз. после ми идеше да се гръмна, като се разкрищи Embarassed. Сега хапе като го хване лигата.
Яслата е моето спасение. Аз съм на прага на изкрейзването. Не искам да седя в къщи, не ни стигат парите, а Ники е доста самостоятелен. Ходи при баба си с преспиване и хич не реве. Иска да с децата и да играе. Мисля, че няма има проблем.
Биба не позваме. Малко зор виждам със заспиването на обяд и понякога се изкушавам да я дам, но Naughty. Минаха вече 2 седмици, така че никакви биби. А как си я обичаше, малко е гадно да лишиш детето от нещо, което много му харесва. Но не ми се иска да ходи с биба до трети клас Mr. Green
Вени, американките май не са много в ред и едва ли могат да ни бъдат критерий! За мен това седене в къщи и раждане на деца е меко казано странно. Малко ми наподабявана нащте мургавелки Mr. Green

# 143
  • София
Поздравявам ви за напредъка с маханете на памперса! Ние нищо не можем да направим. Не мога да я изпишквам през 15 мин, защото щом я сгуша в поза пиш, става страшно. Почва да се бори, за да се измъкне и вика да я пусна. Не може да повтори пиш, т.е. не може да ми каже, че има пиш. Пускам я голичка и тя пишка с един вдигнат крак, като куче.  Simple Smile

Наде, мина страхотно на прегледите. Първо бях при мамолог без направление, прегледа е 20 лв.(може и с направление, но първо трябва да отидеш при гинеколог,а аз направих обратното) каза, че всичко е наред и сега да чакам да се нормализира цикъла, защото е много дълъг откакто родих. След това веднага при гинеколог, и там всичко е ок и накрая зъболекър, където положението е просто трагично и сега тръгвам по мъките.

Как ми се ходи на басейн, ама как с малката? Все пак ще мисля нещо.

# 144
Здравейте и от моренцето!  Laughing
Вчера имах гостенка - мама - и бях много доволна  Blush та целия ден бяхме с нея, много релаксиращо ми действа пристъствието й, но за съжаление скоро заминава при баща ми и .... Cry много ми е мъчно  Sad

Та, да се включа малко по темичките  Hug
Бубке, този Дани е страхотен  Hug
Тина, браво на сладурската Ема  Mr. Green Точно това си говорихме с татито - какво сме правели преди сами, без Али толкова години  ooooh! Sunglasses
за самостоятелно ядене - при нас е полусамостоятелно, в смисъл двамата държим лъжичката, има желание и сам, но съм далеч от мисълта, че ще става всичко оцапано и целият да бъде лекьосан  Naughty полека лека  Peace
Енви, аз не излизам без количката, все още е като свободен електрон и ми  тежи да го нося  Rolling Eyes
Мимка, и Али се буди с рев доста често  Sad
Татянче, пиши поне 1 път в седмицата де, няма толкова да си загубиш от времето  Laughing Браво на Миленка за изреченията  Laughing На Али една от любимите му играчки от около 2 месеца (тогава му купихме) са рингчетата...ужас  ooooh! пак чуждица...кръгчетата - реди ги както му падне, опитва се да ги строи в пирамидка извън основата, на която се слагат  Peace
за флуора - след всичко, което изчетох - Али ще види флуорна паста след като започне да си изплаква устата, дотогава по около 50 мл на ден му давам вода от Хисаря - Извор 7. така ме посъветва зълва ми и съм напълно съгласна с нея  Peace
Рени, зълва ми ме караше да му мия зъбките с кислородна вода 1% с клечка за уши, но да търкам толкова зъбки 1 по 1, аа, не мерси, а и му харесва пастата и четката за зъби, щом ги види ме кара да ги мия, чака като малко птиченце с отворена уста  Laughing В тоя ред на мисли - Красе, ние не плакнем устата, пастата е съвсем малко и е без флуор  Peace
Вени, не мисля, че ще изпитвам вина  Naughty Определено ще ми е мъчно, защото толкова време всеки ден сме заедно, но там за него е много по-добре - сред децата, в средата си, ще с еучи да живее сред другите хора, да дели играчки, да се съобразява с други, първо ще почнем с по няколко часа на ден и постепенно, докато свикне  Peace
Данче, Али е с бодита още  Peace Наде, подрзавления и от мен!   bouquet

# 145
  • София
Незнам, имам чувствата, че ми беше кофти! Може и да не е било вина - вече ми е мътен спомен! Виж облекчението го помня ясно! Laughing

Ние също сме далеч от махане на памперс - ще изчакам само да си дойде! Гледам племенника как изведнъж отказа памперса и дори сутрин не иска да пишка в нощния памперс, а чака гърнето! Той е с 10 месеца по-голям от Мати!

Самостоятелно иска да яде, но ненастоява много-много и се свежда до 4 лъжички с моя помощ!

# 146
Къде сте бре хора в това горещо време
Я малко да ви примамя  Laughing

# 147
Смини, мерси за примамката! Вкусна! Peace

Аз съм тук. С децата бяхме за около час на дебела сянка в двора - за по-далеч нямам желание. Имаме една люлка, в която Вили може, да си виси кротко много време. Сега са по леглата, изчаквам да заспят и може и аз, да полегна с книжка. Едно такова отпускарско ми е... Tired

Сутринта препрочетох първата ни страничка - нови попълнения ли има или нещо съм пропуснала!?  Thinking Определено има мами, които никога не са писали - на ЛС ли са поискали вписване!? Нищо против нямам - просто ми е любопитно! Mr. Green А на Чери детенцето сякаш не го видях!?

# 148
  • София
Аз за яслата се чудя друго - какво ще я правят там като има още такива бебешки навици - заспива с биберон, ходи си в памперса, злояда е. Въпреки, че сред другите деца може бързо-бързо да прихване нещо полезно.
А и ме притеснява това, че като сме в градинката децата са й много интересни, но се притеснява да си играе с тях. Седи при мен и наблюдава с широко отворени очи. Предпочита компанията на по-възрастните. Притеснява се да играе с играчките на другите и чака моето одобрение. Май трябва повече да я социализирам....

Мда, трябва да се помисли как да си набавяме нужния флуор.
Аз имам да си правя 4 кариеса и от понеделник почвам. Рамама, ще се мъчим заедно. Grinning

# 149
  • София
Смини, страхотна примамка!   bouquet

Ееее, голяма жега! За да вдигна градуса на жегата и съм се отдава на целодневно готвене  ooooh! По рецепта от форума правих една доматена супа, която стана като лютеница  Confused преправих я ама пак не ме е по вкуса. Та такива ми ти работи.

Общи условия

Активация на акаунт