В разгара на лятната игра щуреят АПРИЛските деца!

• 8 987
  • 309
  •   1
Отговори
# 30
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ЮЛИ НА ВАНЧЕТО! Heart Eyes
ДА Е ЗДРАВО, ВЕСЕЛО И БЕЗГРИЖНО ДЕТЕ!

Още не съм изчела всичко, но то май не е много!? Thinking

Относно морето: децата ни изненадаха приятно, че с мъжо успяхме, да си починем - не го очаквахме, а бяхме подговени за по-хард изпълненения. Обаче кокона Велина въобще не пожела да стъпи на пясъка, а за водата - да не говорим, т.е. седя си на хавлийката кротко и едва към края започна по-смело, да се разхожда, но пак в/у хавлията. Пепи пък си намери приятел, с който всеки ден си играеха на брега. Той все още не е преодолял страха си от водата, така че имахме пълно спокойствие на плажа. Басейн, т.е. лодка, носехме на плажа, но Вили въобще не пожела, да се потопи в нея. Иво на Юлчето повече й се радваше. Ходехме на плаж само предиобед. Вили изкара с най-обикновенни памперси на плажа. Вили се хранеше - сутрин баничка или кифла, обед салата, супа, плод, следобед кис.мляко с бисквит и плод, вечер готово пюре. В началото й правех сутрин кис.мляко, но докато стане, докато го изяде - губеше се ценно плажно време, та затова преминахме на готова закуска на плажа. Със Симонка ходихме на делфинариума. На представлението Велина заспа, а на Симонка й хареса - пляскаше с ръчички, забавляваше се. Пепи макар да гледа за втори път шоуто, много се впечатли.
Ами това е! Много хубаво беше, но достатъчно! Догодина пак! Peace

Последна редакция: пн, 16 юли 2007, 09:59 от envia

# 31
  • Русе
Ехееее, енви, добре завърнали се! Hug
Завиждам благородно - искам и аз на море... с твоите деца Laughing! От моите само едно ми е предостатъчно да истерясам. С Преслав вече сме били на море - не мога да го изкарам от водата, а ако не е във водата бяга по целия плаж, буните, камъните - няма спирка. Диляна я пробвахме миналия месец - бягаше от водата, ама и тя пердаши по пясъка и пет пари не дава, че някой е опнал хавлия някъде, в басейн не се задържа за дълго, все трябва да пътешества...
Иначе басейнът е задължителен си мисля - за деца, които имат страх от морето, за да го задържаш повече време на едно място и да има с какво да се занимава.

Роси, режимът на енви е идеален според мен - и аз точно така съм процедирала(с Преслав): Сутрин от рано на плаж(купешка тестена закуска+кис.мляко) - до обяд (хапваме в заведение - таратор, супа, мусака и подобни), следобяд - сън вкъщи (закуска: кис.мляко с бисквити), евнтуално се припичаме на терасата/двора, привечер - разходка в градчето или околностите, вечеря в ресторант (салата, скара с картофи соте).

Вени, кажи за свеки, де! Wink

# 32
Привет!

Честит имен ден на сладуркото ЮЛИ!!! Hug  bouquet Hug
Ванче, честит празник и на теб!Липсваш!  bouquet

енви, добре завърнали се!

Тия уикенди със свекървите са отврат Sick

# 33
Честит имен ден на сладура ЮлиHeart Eyes
И на юлчето (ако има и тя )   bouquet
Енви    bouquet Welcome back!  Hug
Нунич, много са сладки двамата  Laughing
ехе, уикенд със свекървата - ми аз да питам директно - като не ви харесва що ходите бре мацки  newsm78 на мен не ми е приятна, нищо че живеем заедно, но дори и не говоря с нея, избягвам я и си спестявам доста нервички  Laughing
миенето на зъби - старая се всяка вечер да ги мием - с паста Ненедент и четка на Аквафреш - мисля, че се води 1ви номер или нещо такова, слагам съвсем малко паста и 2мата търкаме зъбките, много му харесва и се надявам да му остане като приятно задължение  Peace
я да питам мамите кърмачки ( то в момента май само Черито може да ми отговори де  Rolling Eyes) - докато сучат децата ви какво правят със свободната  ръчичка  newsm78 Алеь си държи другата гърда сякаш ще му избяга  Thinking или си играе със зърното - ако му кажа не или му хвана ръката - той го обръща на игра и се смее  Sunglasses

# 34
Наразходихме се.
Аз бях написала един дъъълъг пост сутринта, но от страх Иво да не натисне ескейпа и да затрие всичко, взех, че си го натиснах аз. И затрих всичко.

Краси, аз точно вчера смятах, че Иво вече има 10 зъба и остават още 10  Mr. Green Само че при него е проблем не изникването, а израстването точно след като пробият. Тази нощ пак ревна няколко пъти, а ставането ми е тоооолкова трудно...
Имам пак схванат седалищен нерв и положението не се трае, не знам как ще издържа до раждането. Предния път поне можех да спя наляво, сега съм само на гръб и едва се надигам от леглото от болка в таза.

Роси, според мен няма смисъл да взимаш много багаж. Ние се оправихме с един сак, една раница и количката. Памперси взехме само за пътуването (със спален вагон - супер е, спи се по цяла нощ, а ако детето се събуди, кандилкането го приспива за секунди). Храна взех сухото мляко и една каша Слънчо, както и едни готови опаковани млека на Нестле (има ги в Била и Кауфланд, ванилия, бисквита, шоколад) специално за влака - режеш опаковката, пълниш бутилката и не се занимаваш повече. Разчитахме, че Иво ще яде от нашата храна на почивката, но той обяви гладна стачка и изкара почти само на АМ и кашата Слънчо. Купихме му и няколко готови пюрета от морето, колкото да не е без хич.
Режимът беше - ставане сутрин рано, АМ, плаж до обяд, къпане, АМ, сън. После каша, игра в хотела, едно пюре, плаж към 5-6 часа, прибиране, къпане, ако хапне нещо на вечеря, разходка, АМ и сън към 9.30 - 10 вечерта.
Играчки - носехме стандартното - кофичка, камионче, лопатка и формички. Както вече разбрахте и от снимките, Иво си окупира басейна на Вили - така че и басейн, леко напълнен с вода и плаващи играчки е много подходящ за задържане на детето на едно място.
Дрехи носехме всякакви, но тъй като беше топло, повечето дебели не влезнаха в употреба.

# 35
Изчетох ви! Party
Надявам се много липсващите мами и дечица, да са здрави и да липсват поради почивка, курорт или  др. приятни занимания!

Много хубави снимки сте показали!
И аз ще сложа от нашите /Иленке! Wink/, но трябва татито, да ги свали, че на мен тези умения ми идват свръх. Crazy

Иленка, децата на плажа кротуваха, но иначе не чак толкова - най-вече Велина. Почти нямаме спокойно хранене на обяд или вечеря. Юлчето и Янчето видяха част от изпълненията. Embarassed

Кате, дано се оправяш! Много ти е хубав новият аватар! Heart Eyes

Деси, за делфинариума са ти писали - само да добавя, че няма разлика в цените в делничен или почивен ден - за българи 8 лв., а деца до 2 г. - безплатно. Да не забравиш, да си признаеш, че сте българи, иначе току-виж са ви таксували по 20 лв. на човек. Наистина говорят на няколко езика, но доста стегнато, и все имаш какво, да гледаш - рибките, децата, залата... на мен не ми беше скучно.

Вени, как е сега пишока на Мати?

Филипка, какво стана в крайна сметка с реакциите от ваксината на Преско?

Преди морето Велина тежеше 12 кг наядена, а като се върнахме - 11,8 кг гладна.  Blush Я, по-дундестите дами да си кажат мерките, че май пак водим класацията!? Crazy

Зъби не мием все още. Rolling Eyes

# 36
Ми енви, вдигна Т и получи обрив, сигурна съм-от ваксината.

И аз не мия още зъби Rolling Eyes

# 37
Здравейте, мацки!
Да почерпя със закъснение за рожденния ми ден и да ви благодаря за пожеланията!

За килограмите - Екатерина е над 13 кг. Зъбите ни са 13, мия ги всяка сутрин и вечер, тя чака с радост тоя момент.

# 38
Честит имен ден на Юли Hug

енви, Яна уж по- едра казват, че е, не знам Rolling Eyes 11 кг и 81 см е.

сминси, като заговори за кърменето да ви кажа Макси е почти на 2 и продължава да суче. Само рано сутрин си иска и е много смешен - сгушва се до майка си и с нааай-нежния си глас казва Даааай Joy Вие кърмещите майки какво сте решили - ще ги отбивате или ще чакате сами да спират?

ухааа Пипи, браво на Екатерина, 13 кила Hug

# 39
Честит имен ден на  Юли! 

Фил, как си? Хайде не се ли разбра какво чакаш, че мен ме яде да разбера Mr. Green?

Вени, ама не може само да ни пускаш мухата за свеки и после нищо. Я си кажи каква е далаверата, че да ти олекне Wink

Пипилота, ЧРД и всичко най-най  bouquet

Енви, изкарали сте страхотна ваканция!

Нуни, малката както винаги голям бонбон Hug

# 40
Писах,писах и всичко си затрих SadА исках да се реванширам за дългото неписане....
Момичета, от все сърце ви благодаря за пожеланията към Юлката.Черпя ви скромно, но пък от все сърце
После ако имам време ще драсна някой и друг ред, че работа ме чакааааа Crazy

# 41
мисче, добре съм, но нямам особени новини, следващият месец ще съм на фетална, та тогаз пола със сигурация.
Иначе за сега не се вижда пишка, има само догадки, че е мома Simple Smile

# 42
  • София
Фил, а дано!

Енви, ние сме 12 кила 87 см!

Иленка и Миз, кво да ви кажа - в петък свеки ми звъни сутринта да пита дали ще ходим на вилата, казвам - не и тя иска да вземе Мати, казвам по-добре утре, че баща му си идва довечера и да го види, тя - ами да се видим все пак на кухнята, че племеницата на мъжа ми искала да види Мати и Лора, разбира ме се и се виждаме на обяд. Тогава ми се заявява/ няма може ли, удобно ли е/, че племеницата искала да дойде у нас и после, след като Мати се наспи да дойде в парка! казвам, че лора ще пътува с нашите на вилата и няма да идва в парка, но ми се заявява - нищо, Мила/ племенницата/ ще дойде! От изненадата ли, що ли аз се съгласявам и се прибираме! Слагам Мати да спи исядам да пиша дипломна работа, двете госпойце отиват в детската, предупредени да си четат или играят нещо  тихичко! Два пъти отивам и им правя забележка, но накрая 50 мин. след като е заспал Мати се събужда с рев след неубоздан хилеж от страна на каките! Отивам, мъча го да заспи пак, но той не успява да заспи и аз вече побеснявам, обличам го и навън/ добре че времето позволяваше да се излиза в 14.30 в петък/, като казвам на Лора да се обади на баба си да дойде да си вземе Мила! Излезам ,беснея навън, обаждам се на Лора, баба и казала, че ще дойде след 1 час, но така и не идва, не ми се обажда да се извини или поне да изкаже съпричастие, нищо - тишийна! Накрая Мила си тръгва сама! На другия ден се срещаме случайно на пазара, свекърва ми не ме поглежда - гледа детето и настрани и си говори с мъжа ми, аз пазарувам, тя си тръгва, вечерта оставяме детето все пак / на мъжа ми му се гледаше кино/ и пак не говорим и така до сега!

Отсъдете моля безпристрасно - права ли съм да очаквам някакво извинение или съжаление, че така ми трапоса Мила при положение, че е свободна и знае, че двете с Лора съберат ли се са неуправляеми! Аз, че съм си виновна, че приех - знам си го, но...поне да беше звънала като еразбрала гафа и да беше изказала някъкво съпричастие! Незнам!

Извинете за многословието!

# 43
Вени,не очаквай извинение в никакъв случай!Тя предполагам е спрала да ти говори заради това,че Мила си е тръгнала сама или по точно може би затова че си я отпратила.Но не и прави чест,че е искала да остане малко сама или е имала работа и така да ти натрапши децата,въпреки че знае за дипломната работа и следобедният сън на Мати.
Според мен си прави пас!Не се натискай и ти,не си виновна за нищо,имаш две деца и съпруг ,на които да изпълняваш желания и капризи не ти трябва и една баба на главата с нейните си капризи  Peace

# 44
  • София
Никаква работа не е имала - мъжа ми и се обадил малко преди гафа и тя си почивала!

Общи условия

Активация на акаунт