O svatém Kamilu slunce má největší sílu. Мами в Чехия - 4

• 19 077
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
Ванче, стискам палци и аз всичко да е наред, звучи сериозно щом е операция, но като сте двете с Вярката поне ще си спокойна и ще мине бързо Peace

Аз не избрах надстандартен, но ми хареса, че стандартната стая в която раждах беше самостоятелна, т.е. през всичките часове бях само аз и мъжа ми, влизаше само породната асистентка - акушерката, а малко преди раждането влязаха хирург, гинеколожката, 2ма педиатри, още една акушерка. Помогнаха ми малко с натискане на корема, но то беше доста професионално и никак не ми причини болка или синини. Напъвах съсредоточена в матката, а не в "какани" и може би затова се отървах от хемороиди, но затова пък си имам шевове и вътрешни и външни, не ги знам колко са, така и не ми казаха, но вече няма значение, защото като те погледне малкото с очичките само за него мислиш, а не за себе си Hug
Седяхме 4 дни в болницата, в стаята ми имаше още 2 майки, бебетата бяха постоянно с нас, честно казано се уморих от толкова много визитации - по 4 н ден, цвичени за матката, педиатрични контроли, контроли на маминките, лекции как да се грижим за бебетата, и какво ли още не

Хайде сега заминаваме да се къпеме, пък скоро ще пиша пак

По въпроса за бабите - аз малко съжалявам, че извиках нашата.Тя май дойде само да се хвали дето има внуче,  а не да ми помага, защото аз така и не се нуждая от нейната помощ, а постоянното й присъствие у дома ми само ме притеснява и напряга оше повече. Така че, моят съвет е - сами с таткото и никакви баби!!!

Снимките от нас са на адрес:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=179694

Цунки и гушки Hug

# 256
Миленке
а паролата каква е  newsm78
За бабите ... ноу комент  Joy Joy Joy дръж се, за другия път ще знаеш какво да правиш  Wink Mr. Green

# 257
  • Чехия
Привет мамчета, аз съм си от вчера у дома, ама пред компа не мога да седя, че на дъ..то  имам магарешки трън  Embarassed .. Mr. Green
Уж всичко мина добре, но заради кърменето ме можеха да дават обезболяващи, та видях всичките светии..и да си кажа често раждане в сравнение никак не болеше.
Накрая се наложи обаче да ме обезболят с опиати, а Верчето мина на кърма с лъжичка защото и се гадеше от шишето.
Кърмата ми за два дни намаля, но сега се отново се възстанови , и дребното е спокойно.
Сега съм на лека диета с повече мляко и супи.
 Crazy

Миленче, хайде пускай паролата нямам търпение.
 Hug
За сега толкова ..благодаря ви за палците. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 258
лелеее момичета, много ви се извинявам,че съм пропуснала - паролата е 123456

Ванче, добре дошла у дома, важното е че вече всичко е наред. Аз имах колежка в БГ, която й махаха такива хемороиди във Варна с лазер, но безуспешно, оказа се, че хирургическата намеса е по-удачна
Исках да питам, докато ме ши доктора защо ми вързаха една марля на крака??? newsm78Бях толкова развълнувана, че забравих да питам, той така и не я използва тая марля Mr. Green

Миленка, сега теб чакаме, наслади се на бременността и коремчето си, после е още по-хубаво като се гушкате, особено като видиш дупето как се протяга и си спомняш за бабуните на шкембето си baby_neutral

# 259
  • Чехия
Mиленче, да ти жива и здрава, голяма е сладурана..сега като гледах сниките ми стана едно мило ...
За матлята нищо не знам, за първи път чувам за нещо такова. Може да е било случайно или доктора да си има някакъв странен навик  newsm78
И вие сте имали тези чешките завиновачки,  много мил спомен са ми.
Иначе ми се струва, че малката Ванеса е  копие на тати... Heart Eyes

# 260
Миленче,
голяма сладурка е Ванеса. Като гледам и аз, наистина е одрала кожата на баща си  Laughing Ма то май нормално за малките дами... Сигурно тати много це радва  Joy Как е бебка- кротка ли е? Можеш ли да си наваксаш със спането?
Поздрави в къщи
Ivalex - бързо възстановяване!!!

# 261
Здравейте чешки мами,
Аз съм Антоанета (Тони), на 29 г. и имам едно сладко дяволче на 6 мес и половина.
От нялколко дни търся из вашите теми за живота за българските маи в Чехия.
На мъжа ми му предложиха работа в Прага, но още не са уговорили подробностите, но май ще се местим към вас  Mr. Green

Поздрави на всички! Страхотна дружинка сте  newsm74

# 262
Здравейте момичета,

Тони - добре дошла, ще се радваме да се присъединиш, Чехия и ПРага много ще ти харесат, бъди сигурна Hug

Днес ни беше първата контрола, Ванеса орева кабинета, после засука и едвам я отлепих иначе трябваше да се прибираме до вкъщи на гърда Mr. Green Иначе е много послушна, само за папане се кара, ама нали ми е мъничка и трябва да наваксаме в килограмите,та се храним много често и на поискване.

Благодаря ви за милите думи за моята бебка Hug, страхотни сте

# 263
Здрасти банда

Миленке
ама голяма сладурка малката Ванеска  Flutter Hug пу пу, и на мен доста ми прилича на таткото  Blush май природата си знае работата, майка уж е ясна, затова приличат на бащите бебоците  Wink

Иначе следите ли каузата на разменените бебета  Party
http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?klic=64035&o=0

Тони
хайде йдвайте  Hug

# 264
момичета,
имам спешно питане:
Понеже ще пътуваме до Прага с колата на един приятел, тя е с БГ регистрация, трябват ли ни винетки и от къде се купуват? Колко струват?

Това за разменените бебета е супер неприятна история, искрено съчувствам на родителите, които сигурно изживяват много тежко нещата Cry

# 265
Милен4е, трябва ви винетка - проверете на бензиностанциите

# 266
  • Чехия
Mисля че е 200крони за една седмица и 300 за месец , в бензиностанците може да се купи.

# 267
Момичета,
 имам много въпроси към вас, относно пребиваването ни в прага, но много съм объркана и притеснена за бебешока и за мен, но нека да не пребързам - и да изчакаме допълнителното договаря с работодателите на мъжа ми.
Незнам и дума на чешки, знам английски но не го говоря свободно.
Незнам как се ще оправя с ваксините на малкия и т.н.
Сигурно сте се чуствали по същия начин когато сте пристигнали за първи път в Чехия  Confused
 Rolling Eyes

# 268
Хай на всички,

Здрати на тони6а,  не се притеснявай, с ваксините няма да имаш проблем почти същия е имунизационния календар, аз доведох Мая когато беше на 1г тук и нямахме никакви проблеми, само си вземи картона или там къвото имаш където пише кви ваксини са и слагали. Ще се оправите не е толкоз страшно, пък и ако искаш дапиташ нещо и можем да ти помогнем насреща сме Wink
Да ви се похваля най-сетне Мая е здрава, ще си седи в къщи обаче поне до края на седмицата зада се закрепи и другата седмица се надявам с нови сили да ходим даборим вирусите  яслата. Влади засега още подсмърча ама да кажем, че и той се брои здрав, другата седмица здраве и живот да са съвсем здрави и ще сефтосаме яслата и с него Mr. Green и аз ще се отдам на ден мързел....хехехех как ли се прави това Laughing
Освен тази хубава новина, да висе оплача Мая удави моя телефон и сега нямам грам телефон на никого, така че моля Ви изпратете ми на лични или по скайпа телефоните си Praynig

Бай за сега

поздрави на всички.

# 269
Здравейте отново,
искам да ви питам кои квартали в прага са подходящи за отглеждане на деца. Естествено, че ще се съобразим и с работата на таткото.
Аз никога не съм ходила Прага, така че разчитам на вас, да ми помогнете с съвет и личен опит.
Благодаря предварително! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт