O svatém Kamilu slunce má největší sílu. Мами в Чехия - 4

• 19 084
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
  • Чехия
Да Ради, Прага ходихме Вяра беше на седмица.. Sad

# 181
  • Чехия
Какво още да ти пиша  Sad  хамалогия..само в Бг посолството може да стане..
Трябва ти преведен акт за раждане на Рая..и от само при оторизирани от посолството преводачи..ние го преждахме там направо така да се каже на прима виста...егати тичането.мишо се побърка от притеснение..
После там се правят пълномощни на бебите или дядовците..за да ви извадят акт и ЕГН и паспорт в БГ.
Трябва ти и сминки на Рая с Отворени очи.
Оле пиша яко зле , ама Вяра ми виси на ръцете и иска да пише с мен.
Много е наприятно и самото им отношение ние като ходихме беше студ и бебка папкаше на  часа та ядохме и там.  Mr. Green
Моляте пиши какво още да ти обасня....Ще ти пратя и сканирани преводачите ако искаш.
Преди ги пусках на МИленка

# 182
  • Чехия

Ради пусни ми мейл да ти пратя оторизираните преводачи..и ако може да преведете родния лист по рано.

# 183
Radi zdravei.Čestita moma i ot men.Neka da e živa i zdrava i da vi radva dalgi godini.Ti slučaino da ne poznavaš Dani i Ani?Te sašto živejat v Budějovice.

# 184
Zdrasti Radi,
chestita dushterichka, neka da bude slunchiceto na vashite dni, samo radost da vi nosi, da e jiva i zadrava,i s mnogo kusmet!!!
ot edna strana blagorodno ti zavijdam, 4e tvoeto ve4e mina, struva mi se, 4e az imam o6te cjala ve4nost-kum 5 sedmici po poslednite danni ot ultrazvuka:)) napravo ne e istina v poslednite njakolko sedmici kak izvednuj stanah kato balon;))

Rumi, kak ste?dano ve4e da sete se opravili i da zapo4nete novata sedmica s novi sili!

ivalex, shte ti buda mnogo zaduljena, ako mi pusne6 spisuka i na men, za6toto ne sled dulgo, jivoi i zdrave, i az 6te sum sus su6tata drama na glavata. a i iskam da te popitam ako znae6, poneje s muja mi se ot razlichni gradove na BG, ima li zna4enie na koi ot  dvamata roditelite( bude6tite baba ili djado) 6te vadjat dok.? misulta mi e, samo po adresna registracija(na li4nata karta) na maikata li trjabva da se vadjat dok. za deteto, ili njama zna4enie? blagodarja ti predvaritelno!

# 185
  • Чехия
Здравейте бремки и мамчета, пак от нас.
В посолството признават преводи САМО от тези преводачи. Пращам ви ги сканирани.

http://i85.photobucket.com/albums/k49/ivalex/adres.jpg
Ние превеждахме при Моника Вопаленска, тя ни направи превода на почкани, не ви препоръчвам да го правите, защто незнам дали ще се навие отнова да го направи. Thinking

Консула ни прави страхотни проблеми с името и жената много беше ядосана, че неграмотник като него и се бърка в превода. #2gunfire

Мисля че може и по пощата да и пратите родния лист за да е готов като отидете, или мъжът ви още преди да са ве изписали от болницата може да отиде да го направи, а със сигурност да отиде веднага след раждането със синия лист който ще му дадат във родилното да отиде във матриката да си пожада за роден лист, че в голям град не зная колко ще се чака.
Тук стана за 2 часа, и то защото сме чужденци иначе е за 5 мин.

За името -  трите имена са проблем, но в матриката се разбрахме да се напише като второ име и в Бг няма проблеми. Така че Вяра е Вяра Михайлова, както е Ана-Мария примерно. Така че второто име се пише като JMENO, ne PRJIMENI.
За фамилията си направете предварително ( можете още сега, но и двамата трябва да се подпишете ),при матриката Честне Прохлашени, че желаете децата ви да носят името - както си ви е фамилията. При чехите се пише винаги към фамилията на бащата -ОВА (БлагоеВОва), така че направихме документ за Благоева.

След това за паспорта - трябват имената и всички данни по Лична карта (на бабата или дядото)за пълномощните за издаване на паспорт, и това се прави само в посолството, ако искате да си го вземете следобяд същия ден ( като нас ) се плаща двойно, около 1200крони. Носете си всички лични документи, които имате, за всеки случай.
Пълномощмите се пишат на ръка и са две едното е за ЕГН и акта за раждане , другото е само за паспорт.
Посолството работи всеки работен ден без сряда от 8ч до 11ч.
Задължително пълномощните на родителите на майката защото бебчето се регистира задължитено на адреса на майката.
Дано това ви бъде от полза..ако има нещо питайте.
 Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 16:32 от ivalex

# 186
mnogo blagodarja ivalex, super si!!
samo iskam da pitam, sled kato izdadat ot BG dok. i pristignat, neobhodimo li e o6te ne6to tuk da se pravi, ili ve4e vsi4ko e ok?

# 187
Здрасти на всички,

Ние сме вече здрави, Миленке ако искаш може да се видим, ако ти се идва до нас на гости, щото все още не излизаме много мног, че в тва време.
Иначе всичко, които ви е писала Ивалекс е така, по закон в БГ действително детето се записва по местоживеене на майката, т.е трябвада идадете пълномощно на бабата и дядото по адресна регистрация на майката в БГ. После като си получите паспорта на човечето --напарво в цизинецка за да му оправите побита, обаче преди цизинецка трябва да оправите здравното осигуряване на бебето, т.е да минете през здравно осигуряващата ви каса, като преди това сте добавили името на детето в наемната смолва--щото тя ще ви трябва във ВЗП и в цизинецка. Защото за побит искат и здравноосигурителна картичка.
За имената незнам ние сме късметлии фамилията завършва на ски и тук не се членува ов/вова Laughing-преди да се роди влади попълних документи за името и без проблеми в матриката си го записаха както си е--единствено той по паспорт е GAYDARSKI,  a v aкта за раждане GAJDARSKI не можелода го напишат иначе щото така се спелувало тук, баща ми  не се е разправял та се надявам завбъдеще да нямаме проблеми с това.
Иначе утре отивам във вЗП да оправям документите на баба ми и ще видя какво ще ми кажат--ако мога направо е ги питам за вашия случай--ако са така любезни да ми дадат тази информация де Laughing.
Поздрави и бай за сега 

# 188
  • Чехия
Blagodarj ti Ivalex-ti si zati4ko.Bozi4ko njmam predstava kak ste go napravj a i tozi srok ot 60 dni..........,e-meila mi e radoslavaa@seznam.cz no vizdam 4e si gi napisala ve4e,as zaspax s dezata 4e ot tolkova umuvane se izmorix.Na vsi4ki blagodarj za xubavite pozelanij.Dora,as te poznavam zado4no ot Ani i Dani-te sa mi govorili za teb-Dani i moj saprug rabotjt zaedno a do minalata godina i zivjxme zaedno.E drugo ne se sestam,zeluvki na malki i golemi

# 189
Честита рожба Ради!
Да е жива и здрава, да расте весела, безгрижна и щастлива!
Бързо възстановяване на мама!

# 190
Ради
Как е Винс? Как приема бебето, какво ново около вас в тази насока?
Аз все си мислех че бащата е чех, и сега съм малко объркана с тези хатаматилки около документите...
Те вече и без това добре са обяснили момичетата, само да ви кажа не ходете при Инг.Гинка ... Twisted Evil с нейния превод на моя роден лист...май цял живот ще си страдам...написала ме е ГолчевОВА  Crazy ноу комент
Ползвам услугите на Мариана Димитрова  Peace

# 191
  • Чехия
Ели, хатаматилки много гот звучи   Party
Гушки на Емката  Hug Hug Hug

# 192
momicheta,
blagodarja za infoto i suvetite. super ste!!!kato cheta ot vashija opit, suvsem ne jiveja s iluzijata, 4e vsi4ko e napraveno v pomo6t na pritesneni (i vse pak malko ili mnogo neorientirani v cjalata vurtelejka) roditeli, dori naprotiv, no za sujalenie njama shans da se presko4i i tazi buma6tina:)) predstavjam si i kakvo 'dobro' otno6enie pokazvat v BG posolstvoto....ama pone sme si sviknali ot BG-da te gledat lo6o i s totalna dosada, ta edva li bi  imalo moment na iznenada i sega!

Rumi, stiga de4icata da sa ok, bih se radvala da se vidime.

# 193
  • Чехия
Momi4eta, dnes ot posolstvoto mi kazaxa 4e trjbva da xodj parvo do ministerstvoto na vatreshnite raboti i posle do posolstvoto-moze li njkoi da mi kaze za kakvo se xodi tam i trjbva li da xodj.Tij ve4e me razbixa totalno  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out

# 194
Momi4eta, dnes ot posolstvoto mi kazaxa 4e trjbva da xodj parvo do ministerstvoto na vatreshnite raboti i posle do posolstvoto-moze li njkoi da mi kaze za kakvo se xodi tam i trjbva li da xodj.Tij ve4e me razbixa totalno  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out
аз нищо не разбирам, в бг или в цз ти трябва МВР  newsm78 и в каква връзка  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт