Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как трябва да се подготвя за пристигането на новородено, когато вече имам дете на 3 години?
Какви са някои от предизвикателствата, които могат да възникнат при пристигането на бебето у дома?
Как да се справя с ревността и реакциите на по-голямото дете?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как трябва да се подготвя за пристигането на новородено, когато вече имам дете на 3 години?
Най-добре е бебето да спи в отделна стая, за да избегнете смущения в съня на по-голямото дете. Подгответе по-голямото дете за новия член на семейството, като му покажете любов и внимание, без да го пренебрегвате заради бебето. Имайте предвид, че разликата във възрастта между децата може да повлияе на реакциите им към появата на новото бебе.
-
Какви са някои от предизвикателствата, които могат да възникнат при пристигането на бебето у дома?
-
Как да се справя с ревността и реакциите на по-голямото дете?
За да се справите с ревността и реакциите на по-голямото дете, важно е да установите ясни правила от самото начало. Уверете се, че показват нежно докосване и привързанност към бебето, избягвайте негативни коментари за бебето пред по-голямото дете и осигурете внимателна подкрепа и внимание към по-голямото дете. Също така е от решаващо значение да наблюдавате двете деца, за да предотвратите потенциални инциденти.
-
Какви са някои от начините да подготвите по-голямото дете за пристигането на бебето?
за да го вози на колата.

)...
.А защо ,като те притеснява дали ще се буди каката от бебето не вземете бебето във вашата спалня поне първите месеци,мисля ,че и ти ще си по-спокойна
.
.Ревност има, но не е в такива размери, които си представях, а и тя, според мен, вече смътно си спомня периодът "без бебе".
Сега виждам, че Free Soul е публикувала постинг, в който описва и голяма част от нашите премеждия и хитринки.