Чакаме с трепет от януарски мъник да получим и първи сериозен ритник!

• 14 521
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Зимна приказка, не знам кога точно е в отпуска Томова, знам само че е август. но най-добре й звънни по телефона, тя ще ти каже. и по-добре по-скоро, че при нея свършват часовете бързичко.
но-шпа и аз си пийвам като ме заболи корема, а ми се случва понякога, стигала съм и до 3х2 на ден, до толкова е позволено без притеснения. на мен доктора ми е казал и при най-лека болка, веднага 2 но-шпа за всеки случай.
аз доскоро няма х проблем с ходенето до тоалетна и сега изведнъж - от петък не съм ходила... изядох една активиа сутринта и сега половин кило сини сливи и чакам да видя дали ще подействат. май не е добре 2 дни да не се ходи...
а за чистенето - ние нямаме дете, но пък сме в ремонт, вече 3-та седмица, рушим напълно кухнята, усвояваме терасата и е пълна лудница, няма изчистване, ама трябва всеки ден по малко... аз не се включвам много много, а като се включа ме заболява кръста. ама гледам да се пазя повече, голям мързел, а и то в тези жеги не става за работа много много.

# 181
Да ви попитам, някой зне ли кога точно колковреме след раждането започва да се взима майчинство?
Интересувам се , защото сега ще почна да се осигурявам сама на по-висока заплата и да знам какво ме очаква.

# 182
Здравейте, мами...Едвам изтърпях жегите събота и неделя, а то се оказва, че до сряда ще е така  Sad . Аз днес съм на преглед и малко съм напрегната. Не знам защо, но преди всеки преглед се тревожа и не мога да спя. А вместо да се радвам за срещата с бебо!

Добре дошла на Камелия. Лека бременност и сладко ЯНУАРСКО бебче!

# 183
  • В полите на Пирин планина
Да ви попитам, някой зне ли кога точно колковреме след раждането започва да се взима майчинство?
Интересувам се , защото сега ще почна да се осигурявам сама на по-висока заплата и да знам какво ме очаква.

Понятие "майчинство" не съществува. Във връзка с бременността и раждането се полага:
1. 315 дни болничен за бременност и раждане, от които 45 дни преди термин 2. Отпуск за отглеждане на малко дете до навършване на 2 год. възраст.
1. зависи от осигурителния доход на майката, но не може да е по-малко от минималната заплата
2. е твърда сума, определена с бюджета на фонд ДОО.

# 184
Incandescent, а 315-те дни как се плащат? 90% от брутната заплата ли са или от нетната? аз четох, ама доста завоалирано е описано, уж от осигурителния доход, а не може да надвишава среднодневното нетно възнаграждение, което си е от нетната значи?

# 185
Здравейте момичета  Hug

добре дошли на новите мами  Hug

Алекс & Асиди, успех на прегледа! Всичко ще е наред и като се върнете да докладвате  Praynig

В декемврийската темичка започнахме разговор за кой колко смята да остане у дома при бебо и да не ходи на работа. Вие какво планирате? То май може да планира само някой който вече е минал по този път. На мен ми е за първи път и като ме питат, аз самата не знам какво ме очаква - та камо ли да знам какво да отговоря...

Моля ви споделете колко мислите да си останете у дома и от кога.
Успешна седмица от мен  Hug

# 186
Ами не знам дали 315 дена се равняват на 9 месеца , но 90% от осиг. се взима само първите 9 месеца.

# 187
  • Варна
Nivear, аз като минала по пътя  Blush да си кажа..Като забременях първия път също нямах идея колко ще стоя вкъщи. Помощ нямаме отникъде, за съжаление сме само с един останал дядо /моят баща/ и една прабаба. Супер ми беше вкъщи може би до 8-9 месец след раждането. После ми се обадиха от старата работа, че едно от момичетата е забременяло и дали искам да се върна. Върнах се на годинката на Мони. Намерихме свястна детегледачка, която я гледаше по цял ден докато стана на година и 5 и тръгна на ясла. За мен тръгването на работа точно в този момент беше перфектно - Мони беше проходила, почна да се инати яко и да проявява характер, имах нужда да се откъсна от нея. Но ако не бях намерила подходяща жена, може би щях да остана още половин година вкъщи докато стане време за яслата. 

# 188
Пипилотка, благодаря ти за информацията за доц. Томова. Ще й се обадя. Аз искам да ме прегледа в края на август, когато ще съм 19 г.с., но и началото на септември не е късно (20 г.с.).

Nivear, ще решавам в движение колко да си остана в къщи с бебето. Вариантите са от 9 мес. до 2 год. С предишните си деца нямах много избор и трябваше да се връщам на работа след 10-месечната им възраст. Този път, ако ми се стои повече в къщи, смятам да си остана, зависи как се чувствам. Ще ми е интересно да видя и другите мами какво планират.

Целувки на всички и успешно справяне със жегите  sweating

# 189
  • София
Зимна приказка,пиши като разбереш до кога е отпуска доцент Томова и аз искам да ходя при нея в каря на месец август.

# 190
Здравейте момичета!

Мен ме изписаха от болницата след като махнаха полипа, за който споменах. Всичко е наред в момента - имам контракции малко и трябва да си лежа повече, ама надявам се и това да отмине бързо. Ходих на БХС- чакам резултат в четвъртък, а на ФМ съм се записала за 7-ми август.

По въпроса - до кога живот и здраве мисля да остана вкъщи с бебето - мисля поне 9 месеца. С дъщеря ми бях вкъщи докато направи годинка.

Хубава седмица от мен.

# 191
Не знам как ще бъде с паричките, от това зависи колко ще седя.
Ако намеря нещо добро и мога да си позволя жена, която да гледа бебето, може и по-ерано да тръгна.
Но все ми се ще да мога до края да си остана.

# 192
  • Карлово
Здравейте и от мен!
Завърнахме се в Карлово за десетина дни, после ще отпрашим към моренцето.
Погледнах "по диагонал" какво сте писали, честито на който за каквото! Добре дошли и на новите мами!
За оставането в къщи-вероятно до навършване на две години на бебето.
Вчера си донесох от Първомай кашоните с дрехите за новородено и ги подреждах. Чак се учудвам колко са мънички, като ги сравнявам сега с Мартина на 1г и 8м. А като си спомня, че даже някои от дрешките й бяха големи.
Отивам да се разплуя в леглото, ужас в тези горещини

# 193
 И аз да се включа :
по принцип сега съм добре и си ходя на работа - дори предпочитам да съм така, отколкота да си стоя в къщи .
 Болничния ми би трябвало да  е от 01 ви декември, но все се мисля, че ще ми се прииска още от ноември да си почивам . Поне така предполагам - може би защото тогава ще е студено и ще ми е тежичко с коремчето .
 Планувам да си гледам детето до 2 годишна възраст .
 Но разбира се -  Живот и  Здраве  .

# 194
Аз по принцип съм твърдо ЗА дечицата да се гледат до двегодишна възраст. Но в днешно време с всичките му разходи, ипотеки и т.н. не знам дали е възможно само на заплатата на единия родител да се разчита (освен ако не е достатъчно висока). Аз планирам живот и здраве да остана вкъщи до 1 г., после бабите да го гледат до 1г. и  6 м., когато ще е време за ясла, ако има места, разбира се  Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт