Нашето Октомврийче вече е голямо и непрестанно рита мама!

• 11 273
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
А добро утро от мен. )))))
Големи приказки посред нощ бе момичета, какво е това нещо. ))))) Party

Гледам пак за раждания сте се разприказвали. Ама аз си казах, че първо се ужасявах от секциото, ама след няколко седмици свикнах с мисълта и сега може да се каже, че съм спокойна. Досега никаква операция не са ми правили и се надявам всичко да е наред и възстановяването да е нормално. То че няма да станеш и да хукнеш е ясно. Поне няколко дни си я има болката. На баща ми съвсем скоро му правиха операция от херния - модерни упойки, свестни лекари и т.н. но милият една седмица ходеше по-бавничко, опъваха го шевовете и т.н. Та не се заблуждавам, че на вторият ден още ще съм като волна птичка.

За килограмите и яденето. Ами аз съм на периоди - една седмица мога да ям само 1-2неща, после ми омръзва и минавам на следващото.
Най-лошото е като вляза в магазин. )))))) Мале, ужас - от всичко искам да сложа в количката, пък после като знам, че повечето неща само ги опитвам и захвърлям вече се спирам. )))) Веднъж така напълних със всякакви боклуци, които после другите се мъчиха да ядат, защото на мен не ми харесва. ))))
И като се изправя някъде и започна да се чудя какво да си взема - страшна работа.
Понякога по цял ден мога да ям, друг път не ме гони такъв апетит.
Иначе за протокола съм със 8кг. отгоре, засега се движа в долната граница на онази табличка.

# 151
Добр`ютро момичета   bouquet !!!

Гледам за пеленки си говорим  ooooh! . Това малко като майтап ми звучи да ви кажа.То ние като сме били бебоци е нямало и адаптирани млека, та са пекли брашно във фурна и са го смесвали с мляко ... и така отделна доза за всяко папкане ... ами то щом ще се връщаме към старото, дайте да зареждаме фурните тогава.
На лекцията на 9 Месеца се изказаха изключително ласкаво за пелените, но с идея да се ползват за други цели:
1. Постила се върху чаршафчето в леглото и така се пере пеленката всеки ден, а чаршафа само 1 път седмично. Важно е да има пеленка в зоната под главичката, в случай че повърне шушулчо да не сменяш половината спален комплект и то даречем посред нощ.
2. Една пеленка се навива на руло и се поставя под горната част на дюшека. Така се създава наклон като най-високата част е при главичката, а най-ниската при крачетата. Наклона да е към 15 градуса. Това е пак в случай на повръщане, излязлото да изтече по-бързо надолу (тази хватка не измества, а допълва спането на една страна).
3. Когато събличаме бебо преди къпане, под дупето слагаме освен хавлийката и една пеленка - в случай, че "съдържанието" на памперса се излее/разсипе да не зацапаме целия пейзаж.
4. Като извадим бебчо след къпане първо го увиваме в пеленка, а после в хавлийка. Пелената попива водата в пъти по-бързо от хавлията и така ни позволява да действаме бързо и да не простудим бебо от мудност.
5. На разходка може да слагаме /в началото само/ пеленка върху матрачето на количката, пак в случай, че повърне или пропусне памперса.
Има и еднократни пеленки, аз не съм виждала как изглеждат, но мисля да си купя и да отворя един пакет  Mr. Green

# 152
Здравейте мамчета
dobra браво на теб доста хубавки нещица си научила от лекциите мерси за споделената информация. Аз досега не се бях замисляла за тези неща но има доста смисъл в това което си написала  Peace
Мале момичета аз другия месец няма да ходя на работа една седмица, че салона няма да работи и да взема малко по малко тези дни да си направя списък и да тръгвам да оглеждам нещата, че моята мишолина с тая суеверна мама да не остане без нищичко, милото да ни е голичко и босичко заради майка си newsm78 Представяте ли си както и татко ни пътува за по 3-4  дена достатъчно да се наложи да ни изпишат и да си дойдем у нас и да няма нищо за бебо
Относно памперсите аз да си кажа мисля да взема на Памперс ама 2-3 мой приятелки ми казаха, че малките се обринали от памперсите на Памперс Shocked, а аз даже не се бях и замисляла че може да се получи нещо такова. Затова ще взема един пакет ако има нещо такова ще го дам на едни познати да го продадат на бройка. А вие каква козметика мислите да вземете за малките като олио, пудри, кремчета аз сега си купих на Джонсон олио да си мажа корема и ми се изприщи не знам дали на Джонсан дали ще взема козметика за мишолинка.
Айде бая ви загламясах ама ако някоя мама която вече е минала по този тъп моля кажете вие от какво сте били доволни Целувки за малките мишлета в тумбачетата и до скоро и аз днес цял ден съм тук  Hug

# 153
dobra, пак си ни дала много добра информация. Ще се опитам да запомня тези неща, макар че съм маааалко разсеяна от известно време   Mr. Green  По-добре да си водя записки, а Wink Щото нали ви казах - свеки вече ми е показала, къде са пелените, дето пази... Да не я отрязвам напълно жената Wink

Тая поза за педикюр на Nigella ще я пробвам още днес, че с един лак седя от сума време вече...

Аз откакто спрях да ходя на работа, не се уморявам достатъчно и си мисля, че затова не спя чак толкова много колкото преди около 1-2 месеца. Тогава бях направо конкурент на Спящата красавица - можех да заспивам навсякъде и по всяко време. Сега - от 23 до 8 (само някакви си 9 часа и съм се наспала  Mr. Green )

# 154
  • някъде там
Добър ден!
Относно марките козметика,аз с малкия ползвах на Нивея-шампоан,олио и сапун.Сега също такива ще купя,хем са хубави ,хем не са много скъпи на фона на останалите.За памперсите на първо време съм се насочила да купя на Хъджис. Много хора се оплакват от марката Памперс,че изпускат. А това е достатъмен поводда се откажа от тях,хем пари за памперси,хем пак да пера и гладя дрехи..... ooooh!
Седя и се чудя как да отида до магазина за хляб newsm78,че много горещо.........

# 155
Здравейте пак от мен. )))
Аз му ударих един обеден сън. ))) Тъкмо се излюпвам. )))

За пелените има доста приложения и те са неотменен помощник почти във всяка една дейност. ))) така че, поне 1-2пакета трябва да си има човек - те и без това са по 2-4бр.

За козметиката аз съм се насочила към Мустела. Но засега изчаквам да я купувам, смятам да направя това в последният момент.
Джонсън категорично няма да взема, аз лично съм ползвала и олио и шампоан и не съм доволна, а камо ли да ползвам за бебето.

# 156
  • София
Момичета, сега ме хвърлихте в размисъл newsm78. Ами моят корем и той е 109 см. Мислех, че е голям, пък то..... Иначе и аз вече съм в 7 месец и съм +14 кг. Наистина вече почти не остана, особено за мен, дано поне вляза в деветия месец.

Меги, ами стигам си педикюра точно с тази поза, която описва Nigella. Друг начин не виждам.

Илонита, и аз бях така няколко дни - сърцебиене, задух, ниско кръвно, постоянно си мислех разни лоши неща, дори от нормалното раждане ме хвана страх, мислех, че няма да мога да изкарам докрая, не можех да спя, абе направо нямам думи, да не говоря за жегата и стоенето в къщи. Бях почнала да взимам мента, глог и валериана. Ама накрая след като сумати хора ми казаха, че всичко е на нервна почва реших да се стегна, хвърлих лекарствата, почнах да си мисля само хубави неща, да говоря с приятелки, да играя с детето, гледам разни смешни сериали и се пооправих. От вчера мога да кажа, че съм си като преди. Така, че горе главата!!!  newsm10

Nigella, на мен при първото раждане ми слагаха някакво обезболяващо в системата, ама убий ме не помня какво, но беше нещо елементарно. Слагаха ми го три пъти, но само първия път усетих действието му - дори заспах, после нищо.  Но имах страшно болезнени контракции. Във вторник ще ходя на преглед и ще разпитам.

Irenn, тъкмо и аз си мислех да питам за козметиката. Джонсън едва ли някой ще ти препоръча, определено не е от хубавите или поне това което се продава в България, иначе не знам. Аз със Сани ползвах на Бюбхен - нямах проблеми, дори сега се мажа с олиото им против стрии. Ползвах и едно шампоанче на Чико, но ми го бяха донесли от Италия. Аз съм в голямо чудене не само за козметиката, ами за всичко. Още нищо не съм купила за бебетата, дори не съм харесала, а още малко и не знам как ще обикалям. Не знам какво ми става. А, да, харесала съм едно гелче на Мустела, ама и за него се чудя. Абе, луда работа!

# 157
  • Пловдив
Здравейте и от мен.
Днес ми е ден за релакс. Изпратих мъжете си за 2 дни на морето и сега разпускам.
За пелените - аз купих 3 комплекта миналия път и много ги използвах. Памперси сигурно на "Памперс" ще взема. Ползвала съм и Либеро и по-късно други марки, но на Памперс са най-тънички.
Козметика не съм решила още каква да взема. За Пепи ползвах Мустела и по-късно кремчето на Бюбхен. Само един път го намазах с олио на Нивеа/беше ми свършило млякото Мустела/ и се обрина целия. Това ще го реша в движение към края. Може да пробвам новата козметика на Хип.
Аз с килограмите съм до сега +8. Всички казват, че е добре, но аз се притеснявам да не стана огромна. Все пак забременят 64 кг, а това далеч не е идеалното ми тегло. Пепи го родих в 31 г.с. и отидох да раждам +10-11 кг. Сега ми остават 17 дни до тази седмица, така че горе-долу пак така вървя. Ще гледам да не кача повече от 12-13 кг, но това са само добри намерения  Rolling Eyes
Прави ми впечатление, обаче, че по-слабичките жени качват доста и после за 2-3 мес. си връщат добрата фигура.
За раждането още не съм решила дали да ползвам упойка, надявам се да е нормално и да не се налага секцио. По принцип имам висок праг на чувствителност, а пък и нали второ раждане уж е по-лесно.
Аз отивам да гледам "Дяволът носи Прада" и да си мечтая как някой ден ще изглеждам като мацките във филма. Laughing

# 158
Момичета аз да си кажа чесно освен на Джонсън и на Нивея за сега не знам други марки кремчета и мазилца какви има. Гледам има някакъв Бюбхен гледам като сте го ползвали сте доволни и от този и на Мустела, за тези две марки грам не знаех че имат и детска козметика ooooh! Затова верно които от каквото е чул и е доволен да пише, че да знам горе долу другия месец като тръгна по магазините какво да гледам и да питам да се не излагам. Аз си мислех, че доста неща знам покрай мойте приятелки където имат деца ама тук всеки ден научавам се по нови и нови неща затова се радвам, че и аз съм част от  бъдещите октомвриики Hug

# 159
Здравейте, гледам за козметиката сте се разприказвали. ))))

Ето пускам линк за продуктите на Мустела и Бюбхен.

http://www.roditeli.info/mustela/bebe/

а това е за Бубхен

http://www.buebchen.nn-bg.com/a_veshestva.html

Има пълно описание на продуктите и кой за какво е.

# 160
Привет и от мен. Пак сте писали писали, че от толкова четене забравих половината от това което исках да си кажа.  Thinking
Започвам пък каквото сетя. Гледам че не съм единствената дето е започнала само да охка и пъшка като някоя бабичка. И на мен си ми тежи вече, гърбината ме боли, кръста и той. Доки ми изписа някакви витамини дето щели да ми намалят болките ама нямам никакво намерение да ги пия докато се търпи още, че къде е още октомври месец. За депресии да не говоря. Онзи ден се разревах за няма нищо и мъжо ме гледа и ме пита милия какво ми е и аз още повече, че и смешно ми стана и той гледа ме и ми се чуди и пак какво ти е ме пита, а аз нищо ми няма.  #Crazy И наистина не знаех за какво беше  Joy. Май само ми се ревеше ей така. Така че и аз да се присъединя към отбора на ревлите.  bowuu И аз като повечето от вас ям, като че ли са ме държали вързана и никакви жеги не са в състояние да ме спрат. Ама и как като цял ден си стоя в къщи на климатика на хладничко. Днес излязох рано рано (8ч.) уж докато е хладно и към 10 ч. тръгнах да се прибирам и това слънце като напече имах чувството че ще припадна по  пътя, че и хора няма. Абе тези жеги не са човешки. А го дават още по горещо следващите 3 дни.  Whistling Sick
За памперсите - от това по - хубаво няма. Не искам да си представям какво пране и гладене ще пада ако ги нямаше. Как ли са издържали нашите майки. Половината ден сигурно е минавал в пране и гладене, другата в кърмене и преповиване, ами готвенето и чистенето.А почивката - ще забравим май за нея. Даже не искам и да си помислям.
Джена какво секцио бе момиче. Това си е жива коремна операция. Ако не се налага няма защо да се подлагаме на това. Някой мами ги наболява и след година - две това място. Малко зора ще е по - голям при нормалното раждане, но иначе после ще се възстановиш много по бързо. А и по добре ти се изчиства организма при нормалното. А ако те е страх от болката има и упойки. Е това си е мое мнение. Аз да ви кажа от това, което са ми споделяли вече родили мами и съм чела от статии по тоя въпрос доста кураж съм събрала за тоя момент. Просто пожелавам на всички всичко да си е нормално (независимо от това кой как ще ражда), бебочетата да са здравички (около 3 200 гр и 50-52 см), и усложнения никакви.   Naughty
За козметиката и аз все още много се чудя. Аз нали още нищо не съм купила, че да видим само да не ме изненада пиклата, че майка й каквато е шашната . Решила съм като вляза в 8-я месец и малко по малко да се стягаме с таткото, че времето си минава.
Айде стига съм писала да има и за после.  Mr. Green
Чао за сега и повече почивка!!!  Hug

# 161
  • София
ДРАМА - Цезар има бълхи  Sick - ужким имаше препарат против кърлежи и бълхи с действие 2 месеца, а  тамън изтече първият месец, сега прасето е изкъпано и отиваме на доктор да му сложат пудра, а след два дни - да му мине банята , ще има по-силен препарат. После ме чака чистене с доместос и яко прахосмучене и пране на всичко - мам...а му.

Козметиката съм решила да е Мустела, прекалено сме и двамата с таткото с нежни кожи, имаше доста теми в бъдещи и настоящи, та след дълго четене, реших Мустела.

Отиваме на ветринар, до после  Hug

# 162
  • София
jazznia, какво става? Дойде ли помощта? Дано бързо да се овладее положението.
И на мен ми се свива сърцето като видя изгорели дървета.

# 163
Привет, момичета!!! Hug

Ремонта в нас върви с пълна пара, уж беше малко, а то..., но вече привършваме!!! Confused Но вече е към края си!!! Peace

А и другата седмица заминаваме на почивка!!!! Hug

# 164
Здравейте на всички сладки мами!Да ви се похваля ние ще си имаме момче.На 19юли 40 мин ни гледаха на видиозона докато бебчо си разтвори крачетата и покаже какво се крие там.Всичко ние наред и сам много щаслива за това.Поздрави за готината темичка  Hug.Таткото ние много щастлив и нямаме вече търпение  да си го гушнем.Вече мога спокойно да започна да си пазаря за бебчо Joy.Това е засега от нас.Поздрави и целувки на всички мами и бебчета!  bouquet  love001

Общи условия

Активация на акаунт