Пъчим гордо СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ тумбаци, още малко мами-юнаци!

• 29 218
  • 291
  •   1
Отговори
# 195

И да не забравя Честит Имен Ден на всички именници или техните близки!!!  bouquet

Благодаря ти Катрин   love001 Почерпете се всички за мое здраве! Wink cheers cook

# 196
Ей, мами софиянки, включете ме и мен в срещичката, че нещо не си виждам името в бойните редици Cry

# 197
Охх, момичета не се търпи в тия жеги, но тъй като слушах новините и прогнозите за времето се очаквало температурите да стигнат 37 - 40 градуса Shocked Кво ще правим акъла ми не стига ooooh! #Crazy
Басилиск, благодаря за инфото - аз ще раждам в Майчин дом и ще дойда непременно...Моля те дръж ни в течение ако има промяна в дните и часовете Praynig
На всичкото отгоре май се разболявам Sad ooooh! - носът ми тече и гърлото ме понаболява ooooh! Sad

# 198
мамита, вижте какъв прах за пране намерих, само не знам колко струва, ще разуча
http://www.bambinomio.nn-bg.com/products.html#Кофа%20за%20пелени

# 199
Mами забравих да попитам дали някоя от вас знае нещо или има впечатления от помпите Canpol babies?Аз исках на Авент или на Нук, ама те излизат много скъпо, а и са само в комплект, пък на мен шишета и разни подобни не ми трябват. А тези са по 45 лв.

# 200
  • София
Здравейте, днес пак ни гледаха.. всичко е наред Simple Smile Благодаря, за подкрепата! Бебо е станал вече 2600 , ние май вървим по-големи с две седмици, та не се знае дали август няма да ни изненада някой.

За праха за пране , мога да Ви дам и аз идея, но не съм ходила още да питам имат ли такъв за бебета. Срещу докторската градина на Сан Стефано и на Марин Дринов има две малки магазинчета само за препарати. Собственика пътува непрекъснато до Германия и носи оригинални препарати, но имат и обикновени. Трябва да се пита, кои са немските. Аз съм ползвала много неща от там и наистина разликата с тези за България е огромна. Ако има някоя мама дето да разбира от бебешки препарати наблизо нека мине и каже кой прах става за новородено... Ще съм много благодарна.

Иначе, при нас е ад... ремонта още не е готов вкъщи, всичко е разбито. Идея нямам дали ще успеят да направят всичко до средата на август. Поне после ще ни е хубаво, че не беше ремонтирано от 10 години. Всички неща за бебо са при родителите, другата седмица сме планирали голямо пране.

# 201
Стерилизатор и аз не съм ползвала, въпреки че ми бяха дали един на Авент. Мини е изключително кърмена от гърда до навършване на седмия месец - т.е. шишета не ми се е налагало да изварявам. Мини не искаше да пие вода (докъм 11-тия месец, когато се отби) -напълно нормално за кърмено бебе, така че пак не съм ползвала шишета и за вода. След седмия месец вече седеше стабилно, т.е. имаше по-голямо поле на действие с ръцете и лапаше каквото и падне. Така че какъв е смисълът от изваряване примерно на лъжици и купички, щом бебока смуче и хапе поголовно всичко?! Друго - моят мъж е скептик по отношение реалното действие на предлаганите на пазара бебешки стерилизатори. Той има студия за татуировки и е запознат  със съвременните методи на стерилизация. Той стерилизира инструментите си (които са за многократна употреба, разбира се, останалите хвърля) в специален метален стерилизатор (модерен, ползва се в стоматологията) при температура 130 градуса в продължение на 1 час и половина! Според него, парните стерилизатори като този на Авент не вършат повече работа от тенджера с вряща вода - водата кипи при 100 градуса, но бакретии и микроби мрат при по-висока! Освен това Авент рекламират, че стерилизират за 8 мин. (доколкото си спомням), което също е нереално.
Помпа за кърмене мисля, че също не е "стока от първа необходимост". Нямам, но знам как да се цедя на ръка. Ако много се закучи положението (не дай си Боже), ще си взема обикновена тип спринцовка.
Шишета не смятам да купувам никакви, защото ще кърмя.
Пране - дрешките на Мини перях на ръка със сапун Тео бебе около 3-4 месеца. После в пералнята с ....май беше Персил сензитив. Не казвам, че това е най-добрият избор. Иска ми се сега и аз по-еко да го дам Simple Smile.
Миене/къпане на бебето - първите 3 месеца без сапун, мазане с преварен зехтин. После - козметиката на Себамед -продава се в аптеките, доста съм доволна, но може и нещо по-добро да има.

# 202
jiji,
Точно праха на Бамбино МИо ще си взема май - аз го търся из нета от няколко дни, щото помня че съм го виждала, но нещо не успявах сега да го открия. Тъй че благодаря за линка. По-рано ми се беше сторило че е прекалено скъп, но щом е концентриран за 70 пранета, мисля че си заслужава определено. Не съдържа фосфати, избелващи съставки и разните му там миризливи химии, това ми беше направило впечатление още преди като го гледах до нас в едно магазинче. Тъй че явно него ще вземам.
кукла,
Много се радвам, че се появи отново. За кърменето ние си знаем, че доста ни се покриват вижданията и опитът.  Grinning  И ние без шишета и стерилизатори и такива неща ще караме, така беше и с баткото. Той не знаеше да пие от шише и като съм пробвала на 7-8 месеца да му дам вода в шише с биберон, само дъвчеше бибата да си чеше венците с нея и не можеше да пие от шишето. Пропи направо от обикновена стъклена чаша на 10-месечна възраст, въпреки че далеч не се отби тогава. Просто беше готов да пробва вода и да пие от чашка, иначе продължи като е истински жаден да търси цицата. Целувки на Мини от нас с Жорко!
А някой ме питаше къде гледам филмчета за раждането - имам на dvd, но и тук има много хубави.

# 203
привет мацки.Искам да ви питам подуват ли ви се краката и ръцете?На мен от вчера са ми много подути,Глезените направо са ми ужасни и ме болят...  #Crazy  Аз ги държа в студена вода,но не ми помага много.И аз ще чакам да захладнее малко и тогава ще си лягам.Климатика ни трябва да охлади 3 стаи,ние сме в четвъртата и не знам дали изобщо има смисъл да го пускаме...  Sad Мисля да си купим някое вентилаторче или нещо такова,че не се издържа....

# 204
  • Sofia
мамита, вижте какъв прах за пране намерих, само не знам колко струва, ще разуча
....

http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=167&products_id=1950

# 205
Basilik, прах на Бамбино мио- Mio care  го има със сигурност в Данет- преди малко го гледах, даже си го поръчах. Струва 11 лв.

# 206
Опс, Моренка май не изпревари с инфото, не мже да се уреди човек

# 207
Да, благодаря ви, Морена и Павлинадидко, и аз ще го поръчам, заедно със стартов пакет памперси на Бамбино Мио.

# 208
  • София
Според вас...Ще ни трябва ли специален сутиен за кърмене, или може да се мине без него?

# 209
Аз вкъщи със сутиен и без това не мога да ходя, та не мисля че ще ми трябва. Ако понякога ми се наложи да кърмя навън (със сутиен) все ще се прежаля веднъж просто да си отметна малко чашката. Ако реша че ми се налага ще купя, но не и преди да родя, най-малкото защото не знам какъв размер ще ми станат гърдите като кърмачка. Като си помисля че непосредствено след раждането гърдите се надуват много, после като че ли малко спадат, абе положението е динамично и ще действаме според ситуацията Laughing Да не говорим че още не съм сигурна че ще имам кърма.
Аз като родя не мисля да се затварям само вкъщи, ако ми се наложи да купя нещо ще отида да си го купя. Предпочитам така отколкото да се затрупвам предварително с вещи които ще се окажат излишни, че и пари да давам за тях.

Общи условия

Активация на акаунт