Пъчим гордо СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ тумбаци, още малко мами-юнаци!

• 29 226
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
  • Кърджали, България
За мамите с обриви: супер действа крем "Медико идеал" или "Здраве" а съшо така и да се ходи с гащи с крачолче или клинче някакаво (памук по възможност), дори и под полата/роклята - то и без т'ва сега така е модерно  Sunglasses
 Heart Eyes

Аз се мазах с цинково кремче за подсечено дупе на "Нивеа" и днес съм по-добре (е, и панталон съм си облякла,де  Peace ). Това с крачолчетата ще действа, ама съвсем ще се запаря в тия жеги......

Оффф, и аз от понеделник почвам последната си седмица на работа... Вече броя дните.... Първите дни изобщо няма да ми е скучно, толкова много неща съм запланувала.....

# 181
Здравейте тумбаланки! Как сте в тия жеги? Аз геройски се топя в собствен сос  smile3515 , голяма жага, голямо чудо. Преди малко разбрах със сигурност, че днес не ми е последния работен ден  smile3511 и честно много ми дотъпя. А и аз като Люската имах смесени чувства относно спирането на работа, едно ми беше странно, а сега как ме е яд, че не е последен ден. Бях се настроила, ама ................ И така оплаках ви се  smile3507 , дано другата седмица да приключа, че вече ми идва в повечко, понатежава ми бебока и аз съм една снажна, не е за разказване  Animal Pig .

Айде засега чао, целувки на всички и хладен ден   love001

# 182
Аз само да се похваля, че от мерак за бебо-пазаруване, влязох и във френския сайт на La Redoute и направих една хубава поръчка. Все на нещица за по 3-4 евро, намалени на по 60-80% и изглеждаха супер.
Сега да видим дали наистина с кредитната ми карта Visa от ОББ може да се плаща в чужди сайтове, че мен нещо леко ме съмнява.  newsm78 Стискайте палци да пристигнат.  Praynig

# 183
Мерси момичета за инфото, записвам си най-прилежно от известно време  Simple Smile и сега ще ги прочета и тия линкове на samorasliche!

dudulanka аз много страдах, и парите ми трябваха и исках да си работя, но бебо е по-важен!

# 184
Абе , кви са тез анални проби, мен такова не са ми правили newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Здравейте мами,
да ви се похваля днес ходих да видя  Калинката, вече е 2100 гр и засега е седалищно обърната вдясно, където си седи открай време. Развитието и е в нормата.

За аналните проби знам, че това изследване е част от профилактичните изследвания, които се правят по линия на здравната каса на абсолютно всички пациенти, а не е специално за бременни. Миналата година личният лекар ми го пусна и обясни, че е част от профилактиката. Преди това се спазва диета, не се консумират месни продукти. В пробите се следи за наличие на кръв, което подсказва за евентуални заболявания.Тази година не са ми правили, вероятно ще ми го пусне гинеколога newsm78

# 185
Е моят личен е яко скаран с нещата по здравната каса, никога не ми е пускал профилактични изследвания  #2gunfire какво ги прави, колекционира ли ги, пести за черни дни... кой знае.

# 186
pavlinadidko,
Коластрата има даже по-голяма трайност от зрялото мляко, така че ако сега я замразиш, няма да ти се развали до раждането на бебето - то не остана вече толкоз време. По принцип дори зрялото дълбокозамразено във фризер (а не камера на хладилник) има трайност 6 месеца.
Само че според мен в повечето болници няма да ти дадат да храниш бебето с чужда коластра, особено замразена, а и честно казано аз не мисля че има голям смисъл. Естествено ако абсолютно не можеш да избегнеш зад гърба ти да дадат адаптирано мляко на бебето против волята ти, тогава е по-добре коластра, но иначе бебето трябва да суче от теб, за да те стимулира, а то няма нужда от добавки от какъвто и да било характер. Да не говорим че през първите 30-40 дни не се препоръчва да се дава каквото и да било с биберон, защото има риск да се обърка засукването на бебчето.
Както и да е, тези неща ще си ги решиш ти. Но иначе замразената и размразена коластра не си губи качествата - в смисъл живите клетки в нея си остават живи и са супер много, а те имат много важни имунни функции. Само ако ви предложат да я преварят, да знаете че цялото упражнение тотално си губи смисъла.
За стерилизаторите - ако не сте сигурни че ще ви трябва, може и да не купувате специално. Ако няма да го използвате много, може и просто с една йенска тенджера с капак, 2-3 см вода в нея и 10 мин на макс в микровелето - ефектът е същият, а и стъкло е по-добре от пластмаса.

# 187
Оле, не мога да сваря да ви изчета бе, мамита  ooooh!
Много целувки ви пращам на всички:)
Само да спомена когато почнете да подготвяте документите за болничен на работодателя си дайте освен боличния си и декларацията за банковата си сметка, и ОРИГИНАЛА на документа, издаден за банковата ви сметка от банката, а не копие, както пише в началото. Тъй като от НОИ изискват оригиналния печат на банката! Да не ви върнат болничния  Hug
Адски се радвам за августинките....  Embarassed направо и мен започват да ме обземат едни вълни ... не говоря за тези горещите вълни от жегата  ooooh! тях направо едвам ги издържам. Ше се строполя още малко. А и нашия ремонт е към края си, а и като се върне мъжлето ше го смъцафръцам да ми пусне нета, че нямам и ходя при сестра ми да ви изчитам от време на време и то ... не много често  Confused
Та, предполагам края на седмицата ше имам нетче и вече ше съм по-редовна  Hug Hug
Това е засега от мен!
Целувки на всички и много ми липсвате  Hug  bouquet

# 188
Базилик, я кажи стъклени шишета дали могат да се стерилизират в микровълнова, че подочух, че не можело, а не мога да си го обясня това нещо, особено ако стерилизираш както ти предлагаш в Йенска тенджера

# 189
pavlinadidko,
За пръв път чувам. Не виждам защо да не могат - всички бебешки шишета стават за микровълнова по принцип, стъкло без проблем издържа в микровълнова също, а и щом могат да се изваряват, значи няма проблем с температурата. Никва логика не виждам.
Аз лично не съм ползвала, но знам много мами, които ги ползват и никой не ми е споменал да не може да се стерилизират.
Hexi,
От Ларедут и аз съм поръчвала, мойта кредитна карта беше от Райфайзен, но не виждам каква е разликата. Няма да има проблем, много хора в България поръчват от там неща, има и от био памук дрешки даже, а и има супер намаления. Ще ги получиш, не се тревожи.

# 190
Ето ме и мен на отчет след ФМ - всичко е наред, всички органи са развити прекрасно, бебчо спеше, но му направихме снимки как спи и специално за таткото - снимка на пишката в мнооого близък план Simple Smile Тежим 1438 грама и си отговаряме по размери точно на седмиците. Единственото по-така е, че има пъпна връв зад вратлето, но така било с всяко на 4 бебета, а жените си раждат нормално. Решила съм да не се притеснявам излишно. Записахме се на диск, имаме и снимки.

Това е от мен, напомням пак:

Среща-гореща на септемврийски мами!
Дата - 26 юли (четвъртък) - Мишока, Бенич, Кали, Bravy, Thumbelina, Hexina, Galia2007, Katrin7, Munkamm, Tiarra, Морена, Анири, Ваня, Freli
Час - 18.30 часа (четвъртък)
Място - Джепето (Картата)
Адрес - ген. Йосиф Гурко 19 - Това е най-в центъра и правят резервации, а има и градина!

Ставаме силна банда шкембета! Радост за персонала

Хайде, до скоро

Последна редакция: пт, 20 юли 2007, 20:10 от Mishoka

# 191
Аааа, Инче, за запарването не си права, ако ползваш гащи/клинчета но памучни няма никакъв проблем със запарването. напротив, много добре си попиват потта и му е по-сухичко на човек (жената де  Laughing).
Hexi, как ме зариби само с тез намаления в La Redдute! Ама не смея да поръчвам че с френския не се оправям много и не върви да поръчам разбрала-недоразбрала.... Дайте нещо на английски с добри намаления! Praynig

# 192
Я внимание, Варна!
Понеже 1-7 август е Световната седмица на кърменето, отсега да ви поканя да дойдете на събитията!
Ще има един хепънинг на входа на Морската, който ще е най-вероятно на 4-ти, ще ви държа в течение, но общо взето ще е купон с балони, снимки и раздаване на инфо за кърменето, плюс жив контакт с кърмещи мами и техните бебоци, ако някой иска да види таквиз животни на живо.
Освен това ще имаме кърмаческа среща в Майчин дом в кафето на 6-ти август от 10 часа засега.
Ще подаряваме едни книжки за кърменето на родилното в Майчин дом, ще бъде директорката им, акушерки, бременни от женската консултация - непременно елате, ако ще раждате там, но дори и да сте за друга болница пак сте добре дошли.
В другите болници също ще ходим, но там само ще обиколим родилките в родилните, щото тази година нямат училища за бременни.
Ще е веселба голяма, а искам да ви кажа, че бременните които са идвали минали години на тези срещи, всичките кърмят, някои по година и половина вече, изглежда е заразно  Laughing
Ще ви държа в течение за програмата.
p.s. Ако някой си спомня от вестниците миналото лято една дето кърмеше в костюм на Зоро пред АГ болница и разни други герои от приказки и филми, това пак бяхме ние. Общината също ни спонсорира, плюс Мустела и още някои по-неизвестни. Айде, ще ви чакам!

# 193
Здравейте мами, два дни не мога да ви изчета и да се доредя да пиша.
вчера да ви кажа лекцията беше много забавна, искрено се повеселихме всички, а после с Тиарра си направихме една хубава разходка до близкия бебешки магазин и останах много доволна. Беше прекрасен ден, макар и много горещ. Ама вечерта като ме друснаха хормоните и като ми се доплака...нямам думи....
Лилиан как си скъпа. много внимавай. дай отчет и от днешната консултация. направо ме стресна с твоя пост.
Инче твоя хубостник от сега проявява голяма братска загриженост към малката сестричка. горко им на младежите след време, които ще се осмелят да се доближат до нея. Simple Smile Ще трябва първо да се харесат на баткото, че иначе горко им... Joy
Беринка пожелавам ти скорошно оздравяване, и освен антибиотика, пий и хомеопатичните за гърло. А после си направи една допълнителна консултация да видите бебока как е.
Хексина на училището във вторник не съм сигурна дали ще има мами септемврийки , защото ние сме слушали вече тази лекция ( макар че аз пак бих дошла, но още не знам със сигурност).
А за стриите, преди да забременея на мен са ми се появявали когато съм отслабвала. Така че мажете се и след раждането пак.
Т Simple Smile в тоя сайт има и на английски, ама там и цените са по високи. Виж най-отдолу знаменцата.
Моренка и аз мислех да отпраша за Сандански за една седмица да си почина там, че после не знам кога пак ще мога да отида, но сега там е прекалено топло, а и с тия контракции, не ми се рискува, та го отлагам за по нататък.

И да не забравя Честит Имен Ден на всички именници или техните близки!!!  bouquet

# 194
Здравейте, момичета Wink
Да ви се отчета и аз в тоз горещ юлски ден - днес бяхме на преглед и докторката каза, че всичко е наред. Размерите на главичката са 84 мм, което отговаря май на дна седмица назад, но ние от самото начало си вървим назад с една седмица, така че го приемам за нормално и докторката не е казвала нещо, от което да се притеснявам. Бебчето се е обърнало с главата надолу (още предния път беше така Simple Smile ) на ляво. Така че получвам сериозни ритници отгоре вдясно  Grinning Пуснаха ми болничен и изследвания за Васерман и там другите две + едно на кръвта. Казаха, че трябва да нося и (ще ме извините) фекалии. Не знам те за кое от изследванията трябват.

Ние още не сме купували нищо и следваща седмица смятам да го направим вече, че почнах да се притеснявам да не закъсмеем  newsm78 Wink

А колкото до протъркването на краката горе, знам една рецепта, която много помага и хората са много доволни от нея. Аз лично не съм я ползвала, но чувам отзиви от първа ръка. Та прави едно мазило - невен и свинска мас. Това е всичко. Не знам откъде може да се намери сега невен, но който намери може да пробва.

Пожелавам ви на всички лек ден и прохладна вечер. Дано това време се поразхлади малко поне... направо не се издържа вече  Cry

Общи условия

Активация на акаунт