Сънувате ли починали ваши близки?

• 312 467
  • 1 590
  •   1
Отговори
# 150
Съзнанието ни е само едно огледало, в което се оглежда всичко реално съществуващо около нас, заедно с нас самите...

другата разпространена теория /филма "Матрицата" например/ е, че нашето съзнание създава тази реалност. и че всъщност има две реалности - едната, която възприемаме със сетивата си и друга, истинска. всъщност нашият свят е проекция на тази истинска и невидима за нас реалност

# 151

Мисля, че не просто е въпроса за литургия...Т.е. това се подразбира. По-скоро може би да говориш със свещенник за това да чуеш какво мисли по въпроса. newsm78 Знам ли...Или с някой маг? newsm78

Джемма в нета има доста руски форуми по езотерика и магия. Върви да питаш там! Там повече знаят и са чели хората, все ще ти кажат нещо. newsm78
Чета ви и много се забавлявам, но xenia, тук малко ги смеси нещата, че искаш и Джемма тотално да объркаш и да я завлечеш в доста опасни води.
Джемма, хубаво в началото Ксения те е посъветвала, говори със свещенник, но ако тръгнеш по пътеката на магиите, езотериката и прочие окулти, знай, че няма да спреш да сънуваш пещери и качулки.

Има Бог и може би това е начина за теб, да се заинтересуваш от Него, но Той е чист и свят и няма общо с гадателки и магьосници!

# 152
 Heniа как ще ми  обясниш това защото аз не мога но все още е в очите ми  и  не мога да си го обясня.Когато баща ми почина малко след това аз гледам телевизия.При което чувам как вратата се отваря   то направо си се отвори защото когато го чух се обърнах да видя ко и влиза(външната де)видях че е отворена  била наистина.И чух баща ми  КАК казва стефинка  прибрах се тати и виждам сянката как се подпира на стената и се събува точно както той си правеше.ПОсле отиваики  до кухнята видях петно на  килима в коридора като слънчева светлина но няма от къде да влезне разбираш ли.Това до ден днешен ме тормози и не мога да си го обясня.Ясно го помня.Какво ми слиш че е било? Thinking?

Последна редакция: ср, 25 юли 2007, 07:35 от DIVA_ORHIDEQ

# 153
ако искате вярвайте, но аз видях кълбо светлина за части от секундата, което няма от къде да проникне, в деня когато вуйчо почина. на никого не съм казвала, но съм сигурна, че има някаква връзка.

# 154
  • Linz
Холограма, поздравления за последните ти постове. Те изразяват и моите настроения по темата, но аз не бих могла да се изразя толкова образно. Идеята ти за аналогия с точките от монитора е страхотна Peace

Цитат
... по теорията на вероятностите и най-фантастичната комбинация от стари реалности, по никакъв начин не би могла да даде едно точно предсказание на бъдещо събитие...
Теорията на вероятностите и склонността ни да виждаме това, което искаме да видим е ключът към тези близки срещи от 2-ри, 3-ти и т.н. вид.

Колкото до споменатите видения- когато има поне 2 очевидци на едно и също явление, тогава можем да допуснем, че е реално. Иначе аз видях, но другите- не... Whistling Мозъкът е сложна "машина" и в главата ни често се случват разни случки, недостъпни за сетивата на другите  Wink

# 155
 Wink

Последна редакция: вт, 24 юли 2007, 11:54 от Холограма

# 156
Здравейте момичета, следя темета с голям интерес, но накрая реших да разкажа и някои от моите сънища...........Моя татко почина през 2001 год. съвсем неочаквана и тежка беше смъртта му за нас - хората които го обичаме Cry Осем месеца след този кошмар аз забременях с първата си дъщеричка. Не знам защо, но бях напълно сигурна че бебето ни ще е МОМЧЕ Wink Да обаче в началото на 4 месец сънувам как татко ми отваря входната врата на апартамента и посреща  едно МОМИЧЕНЦЕ, което беше на около годинка, с къса и права кестенява косичка , после я разхождаше навън, носейки я на ръце и много й се радваше;-) Когато се събудих, вече знаех, че това е нашето  очаквано детенце, което ще е момиченце, а не момченце................. Heart Eyes
Когато съобщихме на майка ми новината, че ще става баба, тя беше много щастлива, но не и изненадана. Скоро преди да й кажем е сънувала татко на някаква нива (не помня другите подробности). Нейни познати са й казали, че този сън предвещава появата на нов живот Grinning
Когато дъщеричката ми беше на около годинка изглеждаше по същия начин, като в съня с баща ми!!!

Няколко дни след раждането на второто ми момиченце, сънувах баща си съвсем за кратко....само ми каза: "Аз бдя над вас".... Heart Eyes

Преди 16 години почина баба ми....тогава бях на 11г. Не повече от месец след смъртта й я сънувах.........поливаше си саксийните цветя в двора и докато ги поливаше ми каза: "Наталче, има два свята баба, хайде аз бързам, че ме викат.....", и се понесе като мъгла назад и изчезна Sad
Тогава по детски си обясних тези два свята като Рая и Ада.....сега мисля, че е ставало въпрос за нашия свят (на живите) и другия свят (на мъртвите)!!!

Тези сънища никога няма да забравя......смея да кажа за себе си, че съм трезвомислещ и много реален човек, но никой и нищо не може да ме убеди, че това  са сънища плод на фантазиите ми, още повече, че фантазиите ми се различават от сънищата ми, особено от първия сън, който ви описах.....!!!

Желая много усмивки и добро настроение на всички в тези горещи дни Grinning Grinning Grinning

# 157
Здравейте,момичета.

Моята дъщеричка почина преди 4 години .Беше на 3 годинки.Не я сънувам много често ,но последно време сънувам вече два пъти един и същи сън с нея.И той е следния:Аз отивам в магазин за обувки(знам ,че тя е починала),и я виждам да седи на един стол, при което отивам при нея гушкам я и след това тръгваме да бягаме ,аз искам да я скрия да не разбере никой че тя е жива и се събуждам.В съня не си говорим нищо.Съня няма край ,остава така недовършен.

Знам ,че тя иска да ми каже нещо ,но не мога да разбера ,незнам как да го тълкувам просто.

# 158

Мисля, че не просто е въпроса за литургия...Т.е. това се подразбира. По-скоро може би да говориш със свещенник за това да чуеш какво мисли по въпроса. newsm78 Знам ли...Или с някой маг? newsm78

Джемма в нета има доста руски форуми по езотерика и магия. Върви да питаш там! Там повече знаят и са чели хората, все ще ти кажат нещо. newsm78
Чета ви и много се забавлявам, но xenia, тук малко ги смеси нещата, че искаш и Джемма тотално да объркаш и да я завлечеш в доста опасни води.
Джемма, хубаво в началото Ксения те е посъветвала, говори със свещенник, но ако тръгнеш по пътеката на магиите, езотериката и прочие окулти, знай, че няма да спреш да сънуваш пещери и качулки.

Има Бог и може би това е начина за теб, да се заинтересуваш от Него, но Той е чист и свят и няма общо с гадателки и магьосници!

Въпросът е там, че свещенникът има голяма вероятност да не знае много за тези неща. Докато много хора занимаващи се с окултни науки са чели МНОГО по въпроса и имат поглед. Разбира се много е важно на кого ще попадне, но да се консултира в нета нищо не пречи. newsm78

# 159
Здравейте,момичета.

Моята дъщеричка почина преди 4 години .Беше на 3 годинки.Не я сънувам много често ,но последно време сънувам вече два пъти един и същи сън с нея.И той е следния:Аз отивам в магазин за обувки(знам ,че тя е починала),и я виждам да седи на един стол, при което отивам при нея гушкам я и след това тръгваме да бягаме ,аз искам да я скрия да не разбере никой че тя е жива и се събуждам.В съня не си говорим нищо.Съня няма край ,остава така недовършен.

Знам ,че тя иска да ми каже нещо ,но не мога да разбера ,незнам как да го тълкувам просто.

Ужасно е да загубиш рожба. Cry Приеми съболезнованията ми.

Защо не и купиш обувчици и занесеш на гроба? А може би си тъгува по някои свои стари и любими?

# 160
Свещенниците МНОГО добре знаят за какво става въпрос, когато ги питат за окулт, магии и т.н.
А окултистите няма да те доведат до нещо добро, това би трябвало да го знаеш. И само човек, който има повърхностна представа за подобен род "науки" ще се заблуди.

# 161
Холограма, поздравления за последните ти постове. Те изразяват и моите настроения по темата, но аз не бих могла да се изразя толкова образно. Идеята ти за аналогия с точките от монитора е страхотна Peace

Цитат
... по теорията на вероятностите и най-фантастичната комбинация от стари реалности, по никакъв начин не би могла да даде едно точно предсказание на бъдещо събитие...
Теорията на вероятностите и склонността ни да виждаме това, което искаме да видим е ключът към тези близки срещи от 2-ри, 3-ти и т.н. вид.

Колкото до споменатите видения- когато има поне 2 очевидци на едно и също явление, тогава можем да допуснем, че е реално. Иначе аз видях, но другите- не... Whistling Мозъкът е сложна "машина" и в главата ни често се случват разни случки, недостъпни за сетивата на другите  Wink

Уникалните способности на баба Ванга се състоят в способността и да контактува с мъртвите. Тя ги виждаше и чуваше, другите не. Може за вас да е плод на мозъкът и, но за милиони хора на които е помогнала реално едва ли това е от значение.

# 162
Свещенниците МНОГО добре знаят за какво става въпрос, когато ги питат за окулт, магии и т.н.
А окултистите няма да те доведат до нещо добро, това би трябвало да го знаеш. И само човек, който има повърхностна представа за подобен род "науки" ще се заблуди.

Не съм сигурна че имат представа повече от това да отричат тотално без да разбират особенно. newsm78 И съм убедена че голяма част от хора занимаващи се с тези науки имат много голяма теоретична подготовка и знания за света на мъртвите. Във всеки случай биха я ориентирали какво може да значи всичко това, защо как и какво да направи. newsm78 Или пък къде, в кои книги да потърси информация ако желае да почете повече за това за да открие отговори за себе си.

# 163
Явно не си ме разбрала за "старите реалности".

Ще го кажа по друг начин, Ксения.
Ето в този точно момент ти гледаш своя монитор.
Единственото, което виждаш сега, докато ме четеш, е светлина и точки. Само и единствено точки има в твоя монитор, Ксения. А ти твърдиш, че имало букви, картинки, че виждаш аватари, че аз съм Холограма, която не те разбира...
Холограма, виждам че се опитваш да обясниш по някакъв научен начин това, за което говорим. Но аз, а и не само аз, предпочитаме да не си обясняваме толкова научно нещата. Специално темата е пусната, за да могат всички да кажат, какво са "приживели насън" и оттам нататък, ние си имаме достатъчно мозък в главите, за да си го тълкуваме по свой начин.
Не вярваш в такива работи - хубаво..., аз също, но искам да повярвам и търся по някакъв начин истински случаи, както да речем на Nataly или по-напред в темата също имаше доста истински сънища, но не ми се рови назад в момента.
Няма смисъл от физики, химии и философии в тази тема. Защото никой не може да отрече със сигурност, на 100%, че няма друг свят. Или живот след смъртта.

# 164
  • Linz
Във феномена баба Ванга не вярвам и не съм срещала човек, на когото да е помогнала, а само такива, на които не е казала истината. Къде ги тия милиони? Shocked
Както SilIli вече писа- вярващите хора не търсят съвети от врачки, ясновидки и магьосници, защото според християнството това са нечисти сили. А пък според мен дори и това не са Whistling

Общи условия

Активация на акаунт