Сънувате ли починали ваши близки?

• 312 908
  • 1 590
  •   1
Отговори
# 345
  Сънувам ги, наскоро за първи път мама, която почина преди 3 месеца.Много исках да я сънувам, а не можех, докато баба си я сънувах постоянно п/з първата година , след като почина.
В съня ми  с майка се разхождахме и влязохме в една сладкарница да си хапнем по пастичка, но точно тогава будилника ме стресна.
Аз не съм суеверна и не тълкувам сънищата като вид връзка с умрелия, или , че той иска нещо.Просто майка почина внезапно, а имах планове да се отдадем на разходки и ходене по сладкарници п/з лятото, заедно с внучетата й.Много исках да я зарадвам, но уви, сега ми остава само да си поплаквам, да я сънувам и да си спомням за нея.Това е...

# 346
Науката отдавна е доказала...

Уважаема непозната,
Цитирам ти книга на Франсис Крик и за улеснение ти написах кой е той.
Не ми каза за Нютън.

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 02:54 от Дивиана

# 347
  Сънувам ги, наскоро за първи път мама, която почина преди 3 месеца.Много исках да я сънувам, а не можех, докато баба си я сънувах постоянно п/з първата година , след като почина.
В съня ми  с майка се разхождахме и влязохме в една сладкарница да си хапнем по пастичка, но точно тогава будилника ме стресна.
Аз не съм суеверна и не тълкувам сънищата като вид връзка с умрелия, или , че той иска нещо.Просто майка почина внезапно, а имах планове да се отдадем на разходки и ходене по сладкарници п/з лятото, заедно с внучетата й.Много исках да я зарадвам, но уви, сега ми остава само да си поплаквам, да я сънувам и да си спомням за нея.Това е...

Майка ти знае какво искаш и какво чувстваш. Затова е дошла за да го направите.
Това не е суеверие, това е истината. Отвори съзнанието си!

# 348
Не съм сънувала отдавна.
Не искам да сънувам...

Не умея да тълкувам...

# 349

Чета те с голям интерес...  bouquet

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 03:02 от Дивиана

# 350
Следя темата,но не съм писала нищо.
Много е интересно тук. Ксения ме впечатлява много.
Нека и аз разкажа нещо. Майка ми почина преди 11 години-тогава бях на 12г. Почина вечерта преди рождения ми ден,а на самия рожден ден й беше погребението. Много тежък за мен спомен. Доста преди да почине сънувах няколко пъти,че тя умира. Много се плашех тогава. Незнам защо сънувах такива неща. След смъртта й я сънувах често. Не си много от тях. Но в повечето ми тя се връщаше от там  и казваше че ще си остане при нас,и че не е била умряла наистина. В единия сън ми каза че смъртта й е била нещо като инсценировка и през цялото време е била в някаква болница под земята и там са я излекували. И сега вече била здрава и се връща при нас. Отдавна не съм я сънувала. Всъщност отдавна не съм сънувала никой от починалите ми близки. Незнам дали има някаква връзка,но изпитвам голям страх от починали хора и като си представя че идват в съня ми ме обзема неспокойство. Дори и в къщата,в която живеех,когато бях малка,и в която почина майка ми ме е страх да стоя. Почти не ходя там. По стечение на обстоятелства, в момента никой не живее там. Ако ми се наложи да вляза за нещо там,ставам неспокойна и постоянно се оглеждам и чувствам е сякаш има някой там и нещо ме преследва. Сигурно нещо аз не съм наред,но никой друг не чувства същото. Стига съм писала че стана много дълго.

Ксения,моля те кажи нещо за това което съм сънувала.

# 351
Днес се навършва 1 година от смъртта на татко. Току-що открих темата и я изчетох на един дъх. Бих искала и аз да разкажа. След като татко почина, съм го сънувала 3 пъти. Първия път го сънувах като млад, попитах го нещо, което не мога да си спомня, а той само многозначително ми се усмихна без да ми отговори. Втория път го сънувах като възрастен. Изплува от нещо като бъчва и ми каза, че ние нищо не сме можели да направим, за да предотвратим смъртта му / тук трябва да вметна, че татко почина в болница, влезе напълно жизнен, след две операции и гадно отношение на лекари почина, а това беше огромен шок за семейството, защото не го очаквахме. Аз лично след смъртта му си задавам много въпроси, изпитвам огромна вина, че не сме се държали адекватно, защото упорито вярвахме, че ще живее, а и аз бях с малко бебе, когато това се случи. Изпитвам вина и относно това, че сме можели да му помогнем, а не сме разбрали и сме го наранили в момент, когато отчаяно се е нуждаел от помощ. / Да се върна обаче на съня. След като ми каза, че нищо не сме можели да направим, той изчезна, потъвайки отново в тази бъчва. Всъщност ужасно ме притеснява тази бъчва и какво символизира, питам се дали се чувства добре. Третия път на сън осъзнавах, че го грози смъртна опастност, ужасно се притеснявах за него и го търсих, и го намерих, а после го държах дълго в прегръдките си, но се събудих. Ужасно беше осъзнаването на действителността, че всъщност него го няма.
Размишлявах много над втория си сън и дали не е някакво самоуспокоение, но после четох и една подобна тема в Клюкарника и реших, че татко наистина ме е навестил. Много бих искала да е така. Ще се радвам, ако и Xenia даде мнение по моя пост.

# 352
Следя темата,но не съм писала нищо.
Много е интересно тук. Ксения ме впечатлява много.
Нека и аз разкажа нещо. Майка ми почина преди 11 години-тогава бях на 12г. Почина вечерта преди рождения ми ден,а на самия рожден ден й беше погребението. Много тежък за мен спомен. Доста преди да почине сънувах няколко пъти,че тя умира. Много се плашех тогава. Незнам защо сънувах такива неща. След смъртта й я сънувах често. Не си много от тях. Но в повечето ми тя се връщаше от там  и казваше че ще си остане при нас,и че не е била умряла наистина. В единия сън ми каза че смъртта й е била нещо като инсценировка и през цялото време е била в някаква болница под земята и там са я излекували. И сега вече била здрава и се връща при нас. Отдавна не съм я сънувала. Всъщност отдавна не съм сънувала никой от починалите ми близки. Незнам дали има някаква връзка,но изпитвам голям страх от починали хора и като си представя че идват в съня ми ме обзема неспокойство. Дори и в къщата,в която живеех,когато бях малка,и в която почина майка ми ме е страх да стоя. Почти не ходя там. По стечение на обстоятелства, в момента никой не живее там. Ако ми се наложи да вляза за нещо там,ставам неспокойна и постоянно се оглеждам и чувствам е сякаш има някой там и нещо ме преследва. Сигурно нещо аз не съм наред,но никой друг не чувства същото. Стига съм писала че стана много дълго.

Ксения,моля те кажи нещо за това което съм сънувала.

Казвала съм на други места, че децата са по-близко до Бога, не носят товар от грехове на плещите си и много често виждат и чуват неща, които възрастен не може. Колкото по-малко е детето, толкова по-развити паранормални способности има. При теб загубата е била вече в по-съзнателна възраст, но това е и възрастта, в която подобни неща травмират най-много. newsm78 Предполагам, че пророческите сънища които си виждала преди смъртта и са ти били пратени с цел да те подготвят, въпреки, че не съм сигурна доколко това е реално да стане по подобен начин. newsm78 Виждала ли си и друг път пророчески сънища? Нещо което си сънувала и в бъдеще се е случвало по същия начин.

Разбирам, че травмата ти е била огромна. Предполагам не си имала в онзи момент човек до себе си, който да ти разкаже за смъртта и да успокои болката. В ранна тийнейджърска възраст, всичко свързано с мистични и необясними явления на контакт с отвъдното предизвикват страх, а когато това е свързано с любим човек, страхът може да прерасне в трайна фобия.

Майка ти е идвала в сънищата ти за да те успокоява и да ти каже че е добре и вече не страда. Доколко тогава си била в състояние да разбереш, че това което се случва на сън е реално, а не плод на съзнанието ти измъчено от болката е друг въпрос, но това е едва ли не единствения начин починалия да се свърже с живите и да им разкаже.

Майка ти е споменавала, че се връща при вас, и сигурно се е върнала така както ти е обещала, вероятно преродена в някой. Помисли покрай онези сънища, имало ли е скоро след това раждан в семейството ви. Помисли кога приблизително престана да я сънуваш и може би ще успееш да разбереш къде в момента е душата и, и в какъв вид майка ти се е върнала при теб!

Има един много интересен момент, за който обаче никъде нищо не съм срещала по книгите... newsm78 Това са странни съвпадения на дати на смърт и дати на раждане на близки хора. Ако съвпадението на самото раждане някак логично е разбираемо, съвпадения с рожденни дни не мога да си обясня на какво се дължат. newsm78 Но такава закономерност виждам отдавна и сигурно има причина. newsm78

Колкото до това че се страхуваш от къщата и помещението където е починала...мисля, че причината за това е психическата травма която си преживяла. Страхът от всичко свързано със смъртта трябва сама да пребориш в себе си и това ще направиш когато разбулиш мистиката около този въпрос и проумееш колко закономерен етап е това от развитието на душата на всеки от нас. Чети литература по темата и отвори съзнанието към проумяване на по-глобални закони на живота. Предполагам само това е начина. newsm78

Между другото...забелязваш ли особенна привързаност на някой от фамилията ви към майчината къща? Това също би могло да те насочи към човека в чийто облик майка ти се е върнала при теб. newsm78

# 353
Днес се навършва 1 година от смъртта на татко. Току-що открих темата и я изчетох на един дъх. Бих искала и аз да разкажа. След като татко почина, съм го сънувала 3 пъти. Първия път го сънувах като млад, попитах го нещо, което не мога да си спомня, а той само многозначително ми се усмихна без да ми отговори. Втория път го сънувах като възрастен. Изплува от нещо като бъчва и ми каза, че ние нищо не сме можели да направим, за да предотвратим смъртта му / тук трябва да вметна, че татко почина в болница, влезе напълно жизнен, след две операции и гадно отношение на лекари почина, а това беше огромен шок за семейството, защото не го очаквахме. Аз лично след смъртта му си задавам много въпроси, изпитвам огромна вина, че не сме се държали адекватно, защото упорито вярвахме, че ще живее, а и аз бях с малко бебе, когато това се случи. Изпитвам вина и относно това, че сме можели да му помогнем, а не сме разбрали и сме го наранили в момент, когато отчаяно се е нуждаел от помощ. / Да се върна обаче на съня. След като ми каза, че нищо не сме можели да направим, той изчезна, потъвайки отново в тази бъчва. Всъщност ужасно ме притеснява тази бъчва и какво символизира, питам се дали се чувства добре. Третия път на сън осъзнавах, че го грози смъртна опастност, ужасно се притеснявах за него и го търсих, и го намерих, а после го държах дълго в прегръдките си, но се събудих. Ужасно беше осъзнаването на действителността, че всъщност него го няма.
Размишлявах много над втория си сън и дали не е някакво самоуспокоение, но после четох и една подобна тема в Клюкарника и реших, че татко наистина ме е навестил. Много бих искала да е така. Ще се радвам, ако и Xenia даде мнение по моя пост.

Дорка, много съжалявам, но не съм в състояние да изтълкувам тази бъчва, нито смъртната опасност която го грозяла. newsm78 Знам че всяка душа по различен начин се пречиства, попада в различна реалност и контактите с живите съответно са повече или по-малко позволени. newsm78 Надявам се че евентуално бъдещи сънища с него ще приоткрият повече завесата за това къде и как е той сега и ще внесат спокойствие в твоята душа. newsm78
Едно ми е ясно от съня ти...татко ти сега е много наясно с това, че някои събития не зависят по никакъв начин от волята и старанията на живите, а се случват защото е трябвало така да се случат, управлявани са от сили свише. Дошъл е да ти каже да не се измъчвате с угризения на съвестта за неща, които не сте били в състояние да промените по някакъв начин. newsm78

# 354
kristen...Ксения ти е отговорила,но и аз бих искала да допълня някои неща. Страха от къщата  където е починала майка ти е вътрешен старх... е породен от травмата когато си изживяла като дете. Опитай се да преодолееш този страх. Той е вътре в тебе ..и излиза "наяве' когато си в къщата.Не го подтискай ами се опитай да го премахнеш завинаги...изтласкай го  от  себе си.Защото ако го подтискаш всеки път,той страха ще си стои винаги вътре в теб и ти винаги ще усещаш това чувство всеки път кота ще ходиш в къщата.Не се страхувай когато си там.Помни само  че нищо лошо няма да ти се случи там.Там е останала тази енергия от когато майка ти е починала и тази енергия те угнетява....Когато отидеш там кажи си на ум че няма нищо страшно и лошо там.Помоли Бог да е с теб и да те пази и се остави на интуицията да те води....а не на страха.Ще се учудиш на резултатите...а те няма да са страшни и лоши... Wink

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 21:22 от roza66

# 355
  • Linz
Холограма, roza66, къде изчезнахте бе, момичета? В темата за прераждането се усетих, че скоро не съм срещала никовете ви.

Ако науката беше доказала съществуването на душата, аз щях да знам. Има разни теории, но те са несериозни. До момента по никакъв начин не е установено научно, че човешките съзнание и чувства се запазват след смъртта. Или пък, че някои сънища са реалнно изживяване.

# 356
Рени...има тема а прераждане ли.. newsm78 Аз що не знам за нея... Grinning Знам че има тема за Господ....
Рени душата съществува...и няма значение дали науката е доказала или не.Има някои неща които науката може да" си блъска главата"  нонстоп и пак няма да намери доказателства,понеже душата не е наука за да бъде откривана....

# 357
  • София
И аз искам да попитам...
Сънувах скоро, че си лежа с малката на леглото и влезе мама с кана вода в ръка, тръгна да полива цветята в хола и аз я попитах дали й харесва Джули, тя ме погледна мило и каза, че е страхотно дете. Тръгнах към стаята и там намерих татко да лежи с пижама на леглото, все едно сега ставаше от сън - усмихнат, млад, красив, седнах до него и оставих малката до мен, той и се радваше и много се усмихваше, каза, че е купил бурканчета с детска храна и ги е оставил в кухнята.
Изведнъж се отзовах на балкона с доста хора, които пиеха бира, изведнъж татко запя Имала е майка едно ми чедо Никола ( това му беше любима песен), и леко си танцуваше, но му беше страшно кеф, а аз му пригласях...
Събудих се и  започнах да плача, много ми беше хубаво, че ги виждах такива млади и усмихнати, но ужаса, че ги няма ме погубва ден след ден, много ми стана мъчно, обаче се и изплаших - да не дойдоха да ме вземат Confused

# 358
Буболина,сънувала си страхотен сън. Heart Eyes Те не са дошли да те вземат...Не се страхувай! Те са дошли само да ти покажат че много ви обичат,и че обичат и внучето си. Те  са искали да ти покажат "че знаят за нея...за Джули".. Simple Smile ...и че много я обичат! Heart Eyes В съня си ти си ги видяла щастливи...значи е така.Те са добре/душите им  са добре/...не се протеснявай за тях.

# 359
  • Linz
Рени...има тема а прераждане ли.. newsm78 Аз що не знам за нея... Grinning Знам че има тема за Господ....
Рени душата съществува...и няма значение дали науката е доказала или не.Има някои неща които науката може да" си блъска главата"  нонстоп и пак няма да намери доказателства,понеже душата не е наука за да бъде откривана....
Знам аз, че не би я изпуснала... Wink и просто не си я видяла- в Клюкарника е, ето - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=215357.200;topicseen
Аз (както писах и в темата за прераждането) вярвам само на установени със сигурност и доказани неща. Всякакви догадки и предположения- мътни и неясни, не ми вдъхват доверие. Още повече, че толкова много противоречия има относно бистрените от нас въпроси, че човек може тотално да се обърка Crazy

Общи условия

Активация на акаунт