ПЕДИКЮР- 2

• 77 777
  • 535
  •   1
Отговори
# 405
Имам нужда от помощ  Praynig
По време на бременността съм си "поддържала" сама краката, като съм ги търкала с пемза, с пили и тем подобни, но без да знам точно как е правилно да се прави.
В резултат петите са ми напукани и твърди  ooooh!
Ходих на педикюр преди няколко дни, но попаднах на една уж прехвалена жена, която ме направи на нищо  #Cussing out През цялото време ме обидажше, хокаше, каза, че краката са ми били като на селянка  Shocked че от толкова "поддръжка" съм ги унищожила и прочее.
Знаех, че е така и отидох за да ми помогнат, но тя ми се кара през цялото време като на малко момиченце  #2gunfire. Аз търпях, защото ми я бяха похвалили и се надявах, че ще ми помогне поне. Tired
Да, ама резултатът е нула. То ясно, че напуканото няма да се оправи с магическа пръчка, но цялата излишна кожа седи и прочее. Дори не ме лакира  Shocked И това удоволствие за 25 лева.  #2gunfire
Както и да е.

Въпросът ми е: има ли начин тази напукана кожа и ужасни крака да се оправят все пак и как? Нейният коментар беше: "само Господ може да ти помогне"  #Crazy Sick Пък не съм чак толкова зле все пак  Rolling Eyes Ако някоя от мамите-професионалистки тук може да ме посъветва, ще съм благодарна. Praynig
За сега всяка вечер се мажа с едно масло от Ши на Икаров, което ми помага за напуканата кожа на ръцете.
Само ''стъргането'' няма да ти помогне ,важното е да се хиратира, всяка вечер преди лягане или ако можеш даже и през деня, с нещо 'тежко''(аз лично ползвам вазелин, но има всякакви кремове и лосиони, чувала съм , че и смес от глицерин и розова вода помага), като задължително обуваш чорапи отгоре.Може и преди това да ги накисваш(леле, мразя я тая дума Laughing) и да отстраняваш мъртвата кожа (леко), аз лично предпочитам солен разтвор.На мен редовните парафинови вани ми помагат повече от всичко, но мисля, че ако имаш рани и нацепвания, не могат да се правят(не съм сигурна, провери все пак).Но е важно постоянство и ''тежка артилерия'' хидратиране Peace

# 406
Само ''стъргането'' няма да ти помогне ,важното е да се хиратира, всяка вечер преди лягане или ако можеш даже и през деня, с нещо 'тежко''(аз лично ползвам вазелин, но има всякакви кремове и лосиони, чувала съм , че и смес от глицерин и розова вода помага), като задължително обуваш чорапи отгоре.Може и преди това да ги накисваш(леле, мразя я тая дума Laughing) и да отстраняваш мъртвата кожа (леко), аз лично предпочитам солен разтвор.На мен редовните парафинови вани ми помагат повече от всичко, но мисля, че ако имаш рани и нацепвания, не могат да се правят(не съм сигурна, провери все пак).Но е важно постоянство и ''тежка артилерия'' хидратиране Peace

Благодаря  Hug
Спях да търкам. Почнах с мазането всяка вечер и има видим ефект  Peace
Ще се постарая да съм постоянна. Обичам краката ми да са меки  Crazy

# 407
За нищо, радвам се, че се оправят нещата Hug

# 408
Момичета някой знае ли какво представлява спа педикюр и съответно спа маникюр, ако някоя е ходила нека сподели.Тук сега мн го рекламират и предполагам че ще е нещо хубаво.

# 409
няколко страници по-напред в темата имаше описание от линда за спа педикюра....Иначе аз питах как по принцип следва да мине една процедура по педикюр,защото ходих веднъж и не останах доволна,но никой не ми отговори

отговорът на линда е на 16 стр  /защо никой не преглежда по-назад в темата ...а и малко се разочаровам от това,че в захласването и хваленето на педикюрни произведения,повечето въпроси остават незабелязани/

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 14:13 от tuly

# 410
Здравейте момичета! Правя спа педикюр така - докато накисва единия крак правя на другия пръсти, на първия слагам скраб изрязвам кожички слагам маска пликче чорап слагам от страни изчаквам попиване маската в дълбочина, слагам скраб на втория обработвам пети пак маската, полиране на стъпало,  масажно олио, лак всички продукти на ESSIE. Цялата процедура заема не по малко от час и струва 27 лева. Съжалявам за правописа
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6173466
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6038749
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6082378 акрилни цветя

четете преди да питате      Hug

# 411
tuly  ето как протича процедурата при моята ман-ка:
-накисване на краката във вода със соли
-пилене на ходилата с електрическа пила( невероятно добра е ) преди са ме рязали с ножче но вече НЕ
-премахване на кожички пак с този инструмент но с друга представка
-премахване на горния слой на нокътя ако има нужда и ако е загрубял
-рязане на нокти
-пилене на накти
-намазване на краката с някакъв крем(незнам какво е но е нещо затоплящо и омекотяващо)
-завиват се краката без пръстите с  newsm78 незнам с какво точно нещо като хартия
-докато си седят завити крачетата започва да ми прави ноктите-тук вече може би ти е ясно-основа/лак/декорация ако желаеш/топ лак/спрей
Ами товаи правят на мен и съм много доволна.Дано съм ти била полезна  bouquet

# 412
звучи ми страхотно и приятно....браво Flutter
за съжаление тук нито ел. пили,нито пък се отнесоха към ноктите ми така,както описваш,когато аз ходих...Дори не ги и изряза,пък да не говорим пилене и кожички #Cussing out

а между другото,на повечето снимки,дето показвате,краката са мазни и лъскави...с какво са намазани

# 413

а между другото,на повечето снимки,дето показвате,краката са мазни и лъскави...с какво са намазани

пръснато е с изсушител за лак  Peace

# 414
Мойта педикюристка ми капвасамо по една капка изсушител върху нокътя и изобщо несе получава този лъскав ефект на самата кожа на краката Rolling Eyes... та и мен ми е чудно... newsm78

# 415
Мойта педикюристка ми капвасамо по една капка изсушител върху нокътя и изобщо несе получава този лъскав ефект на самата кожа на краката Rolling Eyes... та и мен ми е чудно... newsm78

на теб са ти слагали изсушител на капки  Peace  , но има и спрей   -   от него се получава този мазен ефект  Hug

# 416
На мен първо ми пръска от този мазен спрей за изсъхване и после като си тръгвах вече ми пръска друг спрей който предпазвал лака като вървиш да не ти полепват разни прашинки.

# 417
Нямам време да преровя цялата тема ...
Да препоръчате салон , трябва ми спешно за днес педикюристка .
С проблемни крака съм и от две години  си ходя при една и съща от , която съм невероятно доволна , но вече не мога да ходя при нея защото си смени работното време .  Cry
Толкова страдам , аз просто се раждах след ходене при нея , а сега кой знае къде ще попадна - имам много лош опит с други салони близо 1 година се мъчих докато си намеря моята .
Даже в момента обмислям да я офертирам срещу някаква допълнително заплащане веднъж в месеца да остава да ме прави мен .  ooooh!
Но днес трябва да отида , защото ми се цепна петата и ме боли ужасно .  Sad

# 418
  • На погрешната планета
Непукистка, не си уточнила град и квартал в които търсиш педикюристка. Виж темата Nail art , там има адресите на момичетата, които пишат в нея Peace:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=312302.0

# 419
Незнам дали тук е мястото да попитам -специалистките да ми препоръчат крем за проблеми ходила,цепят ми се  големите пръстите на краката отстрани..Препоръчаха ми един крам на Стар найлс-но няма ефект от него,сега поръчах един на Gehwolmed-но нямам представа дали е добър  Rolling Eyes?!

Общи условия

Активация на акаунт