Отговори
# 90
  • ГОре на черешата...
Добро утро и от мен  bouquet!

Каке, мерси за кафенцето - разкошно е Peace.

Хем знам, че после ще искам да спя - ама няма, обаче всяка сутрин се ококорвам в 6 Shocked. Бременна му работа Crossing Arms.

Още малко и отиваме по хладно в парка и после се затварям тук. Уф, уж към сряда щели да паднат температурите, ама докога ли?

Някой чел ли е достоверна прогноза за август newsm78?

# 91
мамамецана въобще не е нормално отношението на мъжа ти. от това, което пишеш, оставам с впечатлението, че му харесва да ти показва, че си зависима от него и си избива комплексите с тебе. то сега състоянието ти е доста деликатно, но си помисли за в бъдеще дали целия си живот искаш да прекараш така.  Confused
Мариетка по-конкретни прогнози синоптиците избягват да дават, само казват, че юли и август щели да са по-топли от обичайното

# 92
  • ГОре на черешата...
b]Мариетка[/b] по-конкретни прогнози синоптиците избягват да дават, само казват, че юли и август щели да са по-топли от обичайното
Абе по-топъл ще го преживея, ама жеги като тези ooooh!...

# 93
Добро утро на всички наспали се мамчета!   bouquet
И днес ще е жега, така че се подгответе!  Sunglasses

Кроки-едва ли е албумин. Аз съм в същото положение. При изследванията нямаше никакви отклонения. Има ред причини за това: задържане на течности, неописуемата жега и килограмите. При мен дори и ръцете ми се подуват. Но ще стискаме зъбки още малко Simple Smile Mr. Green

Мамамецана-какво да ти кажа, това поведение не е нормално. Както казва Персия, ако си финансово независима, просто няма смисъл от подобна изнервяще за теб ситуация. Поговори с него и си направи изводи. Познавам подобни случаи, изобщо не е приятно и ти съчувствам искрено.

# 94
mamamecana момичетата вече са ти писали...не само че не е нормално, бих казала че е ненормално Naughty За съжаление историята показва, че има и мъже държащи се по този начин с бременните си жени Tired Абсолютно подкрепям, че ако финансово можете да се справяте сами мястото му не е сред вас Crossing Arms Проблема е, че даже и да не можете пак не би трябвало да е сред вас. Според мен трябва да поговорите директно, без много емоции от твоя страна (което незнам как ще стане в 9-тия) да ти се изясни картинката и да решите въпроса. Ако няма да сте заедно поне да го знаеш преди да родиш и да не те стресира допълнително до малкото оставащо време до раждането, а и след това, когато ще трябва поне известно време да отделяш повече внимание на бебето. Явно някои се държат така от страх от случващото се, търсят къде да си избият комплексите - къде с тормоз над жената, детето или просто си хващат някоя любовница. Много може да са нещата, но поне да си наясно и да го махаш докато е време, ако трябва.

# 95
Мамамецана, направо се просълзих като прочетох поста ти. То бива мъже комплексари, ама твоят е върха. #Cussing outА кават, че Жените са слабия пол. НИЩО ПОДОБНО!!! Направо на знам какво да ти кажа.
 Аз на твое място обаче бих си събрала багаж4ето и бих се върнала при родителите си. Това отношение вреди и на теб и на бебето, което очакваш всеки момент. Боже пък аз се оплаквам от моят  мъж, че е странен, претенциозен и прекалено загрижен за нас. Даже загрижеността му ме дразни в известна степен. По 15 пъти на ден се обажда да ме пита как съм.
Мамамецана трябва да го сложиш на място този "мъж". Всъщност не искам да го 0бидя, но това според мен въобще не е постъпка на истински мъж. Има проблеми,то е очевидно от разказа ти, може би се страхува, че отговорностите, които  все пове4е нарастват и не знае дали ще може да се справи с тях. Комплексар!!! Аз имам познати такива мъже и тормозят жените си само защото в работата не са удовлетворени финансово или недооценени от шефовете си. Ама на тези  мъже мъже трябва да им се обясни, че ние не сме "душевен пешкир" и всеки момент да можеш да се избършеше в нас.
Най-добре първо си поговори с него на 4 очи и му кажи, че ако така продължава се изнасяш. Това ще го свали малко на Земята, надявам се.
Желая ти успех в разрешаването на семейните проблеми и запомни, че е по-добре сама отколкото зле придружена. Стискам палци  нещата да се решат. Praynig

# 96
Само едно допълнение, след като имате дете семейното жилище даже и да е само негово остава за ползване от децата до навършване на пълнолетието им. Тъй че не ти а той да си събира багажа  Crossing Arms

# 97
Добро утро маменца!!!   bouquet
Днес още от ранни зори изглежда ужасно горещо!  Embarassed
В 11 трябва да отида на запис а тоновете на беб и се надявам да имам повече инфо за дългоочакваната дата  Heart Eyes
Крокодил, моите крачета сутрин са нормални, вечер са с 3 см по-големки и така всеки ден в последните 2 седмици. Изследванията ми са ок. Обясниха ми, че това е от жегите (със зимните бременности няма такива грижи, или поне аз нямах) и от задържането на вода. До 2-3 дни след раждането всичко се нормализира.  Hug  Има албунин тестери, които се продават по аптеките, те са листчета, които напишкваш и отчитат съвържанието на белтък в урината. Ако това ще те успокои - потърси си!
Като коментар за Мамамецана: Бих се запитала каква е емоционалната ми обвързаност с бащата на децата ми? Ситуацията звучи крайно неприятна
Весел ден на всички и до по-после!  Joy

# 98
мамамецана, съчувствам ти за преживяното! не ми се вижда нормално, никак даже!  #Crazy този мъж и на мен ми се струва, че има някакви проблеми със самочувствието, щом се държи така с теб, бременна в 9 месец! Нищо не пречи да опиташ със спокоен разговор да се изясните, но ако "се нажежи" много или ако се вижда, че не разбира (или се прави, че не разбира) за какво иде реч - по-добре без допълнителни дразнители наоколо с дете и с бебе на ръце, според мен. Дано  Praynig само има кой да ти помага - родители, приятели - че с мъничето и с другото детенце сама ще ти е страшно трудно, особено в началото!!!

Дидка-Питка, не съм чела предишната тема, само видях, че питаш за кътниците - още един ни остава да пробие. Покрай Великден имахме преживелици с един кътник - Т, хрема, кашлица, но ходим на хомеопат и минахме без лекарства (по спомени  Embarassed), оправи се след няколко дена, но беше кисел и пр. Следващият кътник е пробил без да го усетя - това не се е случвало никога на Мартин - да избие зъб без проблеми!!!   #Crazy Дано и последният да е така, но никога не се знае! Иначе и  при нас доста пъти са тръгвали кътните, подуват се, но нищо не пробива... докато един ден не проби, разбира се  Mr. Green Кураж и търпение, ще мине и при вас!

момичета, все се каня да ви дам няколко връзки към теми, които да ви настроят положително за раждането (и да се надяваме, да ви подготвят още малко, но без страховити разкази) за събитието! и все не ми остава време!  ooooh! е, сега ще ги пльосна, пък ако имате време и желание, четнете малко!  Hug (някои може и да сте ги чели вече, щото са "популярни" във форумите тук)

за различни техники за по-безболезнено раждане (много ми бе полезна на мен поне  Grinning)
т.нар. маймунска тема или как протича едно естествено раждане в ЮАР, по много естествен начин + как си гледат (и кърмят  Mr. Green) децата там! забавно и полезно четиво, но е дългичко, дано имате време  Wink
вдъхновяващ разказ за раждане във вода (и не само)
за да засуче веднага след раждането (мое питане по въпроса, но някои от отговорите ме вдъхновиха, дано и вас така)
за тези се сещам сега, дано са ви от полза!  Peace хубав ден на всички!!!  Heart Eyes

# 99
  Добро утро мами!

НА ВСИЧКИ РОДИЛИ БЕБЧОВЦИ, ДА СА ИМ ЧЕСТИТИ!   Hug

Мамамецана аз живях с такъв мъж 4 години,( разбира се в началото не беше такъв). С времето ставаше все по-зле и по-зле, той дори и никъде не искаше да излиза освен дето ходеше на работа. А като си стоеше вкъщи по цял ден си прехвърляше отрицателната енергия и гадното настроение върху мен. Беше ужасно и те разбирам напълно. Аз обаче като пълна патка все се надявах, че нещата ще се оправят. Никога не ми е посягал, но пък за сметка на това хич не пестеше епитетите по мой адрес. Доста време събирах кураж да му кажа, в смисъл че като започнех да му говоря и той само махва с ръка, обръща се на другата страна и си засилва телевизора, което не водеше до никакъв желан от мен резултат. Хубавото беше, че нямахме деца, лошото беше че той живееше у нас. И така си минаваше времето и аз все повече осъзнавах, че си пропилявам най-хубавите години и майка ми все ми повтаряше да се разделям с него, ама пуста смелост. То не е лесно да застанеш срещу някой, да му говориш, а той да те обижда. И така един прекрасен ден просто ми прекипя, не знам какво точно стана и избълвах в лицето му като скоропоговорка абсолютно всичко което мразех и не харесвах в него и накарая му казах да си събира багажа и да се маха. И той след като ме зяпа няколко секунди в пълно недоумение накрая каза ' Ами добре, ама няма ли да размислиш?", казах "Не" и така се свърши. После ми звънеше и беше по- мил от всякога. И до ден днешен нито за миг не съжалявам. Имам си прекрасен мъж и се надявам, че ще отгледаме и едно прекрасно детенце. Имай предвид, че психическото напрежение, което чустваш се отразява не само на бебето, което чакаш, а и на детето, което отглеждаш. Ако питаш мене, спасявай се докато можеш. Един мъж трябва да ти е опора, а не да те смазва с комплексите си. Пък и с две деца все ще се оправиш по-добре ако си спокойна, отколкото така все с напрежение. УСПЕХ!!  Peace

Пожелавам на всички лек и приятен уикенд. Аз отивам да търся подарък на моя мъж, че скоро има рожден ден и ако съм в болница или с новородено вкъщи трябва да съм подготвена.  Simple Smile

# 100
Много ви благодаря за отговорите-поуспокоих се! Hug
Тази нощ ходих 7-8 пъти до тоалетна и съм свалила килограм и половина!Ей това се казва задържане на те4ностите! #Crazy
Иначе краката ми се подуват най-ве4е над пръстите-стават като пони4ки там и естествено ,4е нямам и кокал4ета на глезените! Mr. Green
Шоши84 ,най-вероятно ще си взема от тези тестленти-много ти благодаря за идеята!  bouquet
Мамамецана ,това ,което си написала зву4и кошмарно! Sad Не мисля ,4е трябва да правиш компромиси с такъв мъж!Според мен трябва да го отстраниш от живота си- не заслужаваш подобно отношение! PeaceУспех!!! Hug

# 101
Добро утро!!!!! Май никой не спи:-)))
 Аз изчистих в ранни зори и направих кифлички дори... Днес от рано вярно е жега...това не си е работа!!!! Корки как няма да ти се подуват краката в тази жега??? Щом доки не ти е казал нищо значи нямаш проблеми, просто задържаш вода. На мен ми се подуват и пръстите на ръцете и халката ми става тясна-не мога да я мръдна - пръсти кебабчета, добре че не съм пианистка.
 Ей момичета много ви благодаря за съветите за дишане, това ми беше малко тъмна идноя, а сега имам пробблясъци ама лекички:-)))
 Пиванов, как е бебочето на Бруно, оправя ли се?
 malejna, днес ще разгледам линковете които си дала - приятно четиво!!!!
 Весела къде се изгуби бе мила?
Мамамецана, не зная какво да ти кажа...другите мами са те посъветвали правилно!!!!Не трябва да похабяваш живота и спокойствието си заради мъж който не заслужава. Жените сме малко мазохистки и сигурно всяка една от нас е изпадала в подобна на твоята ситуация и е търпяла донякъде диспотично или гадно отношение на мъжа до нея, без да знае защо.
 Но наистина сма си решаваш, само трябва да помислиш и за децата, дали ще им е добре да живеят в такава среда. Ако ти трябва кураж, имаш го от нас и ние ще те подкрепяме с каквото можем!!!!!
 Ирра, как мина нощта? Имаше ли болки?
 Хайде приятен съботен ден на всички, аз ще се пробвам да отида до склада на Чиполино най-после!!!
 Гитаааааа, хайде днес е твоя ден!!!!!!!!!!!!!!!!!Стискам палци беборана да излиза  bouquet

# 102
  • Pb
Ехо...от сто години не съм влизала тук. Гледам, че има мн. изненади и аз щях да съм една от тях - за 1 бройка щях  да родя на 7-ми Юли , днес ме пуснаха от болницата, най-накрая... висях там 2 седмици. Пфууу

# 103
  • Пазарджик
елхичкаааа  Hug Онзи ден дружно се чуедехме къде си. Видяхме, че си била активна последно на 6-ти юли и малко се притеснихме. Радвам се, че всичко е наред при теб и още сте 2 в 1. Стискай още малко. И пиши, че ни липсват положителните ти постове  Hug

# 104
Елхичка, къде лежа мила? И аз по това време бях в болница...Явно 7.07.07 е бил много опасен ден Simple Smile Но както каза Мимсат, важното е, че остискахме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт