"На планина или на море Декемврийчето се смее и расте"

• 9 345
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
  • София
di_ аз не мажа с крем при всяка смяна на памперса, а само когато е зачервена, но от както започнах да я издържам като ака, почти не не се е налагало. Иначе първо мажа с "Бочко" и ако на следващата смяна на памперс още й е червено дупето, тогава мажа с крем Здраве. Много съм доволна от тези кремчета - евтини са и много добра работа вършат! 

А вашите бебоци плачат ли още след баня - при нас няма никаква промяна - дере се както като новородено - уж е голямо бебе вече, говоря й, закачам я, но файда никаква!

# 211
  • Русе
Аз Никога не съм мазала с крем за подсичане ,ако няма нужда естествено!При смяна на памперс мажа с бебе оил или мляко ,но и това вече не го правя винаги.Проблеми нямаме ! Но пък и ние сме тъмнички и доколкото знам по мургавите не се обриват и посдсичат толкова много.
Благодаря на всички за хубавите пожелания!Да ви се връщат! Hug
Наш Бойко-Мухобойко е голяма панта с този паяк!Върви и бута навсякъде,а най-интересни са контактите ShockedЗа мой ужас!Барикадирала съм достъпа,трябва да купя предпазители! Thinking А за ставането,става като му подам пръсти да се хване,а другият вариант е когато го къпя в един по дълбок леген се хваща за ръба и става сам.Постоянно съм на щрек да не се обърне!Само ,че не ще да пълзи ,а иска!
Вашите бебоци издават ли странни звуци.Ние имаме едно хъскане нещо м/у съскане на котка с участено и шумно дишане и 24-каратова усмивка!А другите странни са ,като мече ,супер ниски тонове ,все едно говори някое чудовище!А днес аз му се хиля и той ме имитира с глас ,мен ми стана още по смешно на него също и така седяхме ,гледахме се и си се хилихме.А гамата  я пеем отгоре до долу.

# 212
Аз мажа с кремчето на Бюбхен,ама само вечер след баня.

# 213
Аз мажа с кремчето на Бюбхен,ама само вечер след баня.

и  аз и аз  Peace

# 214
Ама къде изчезнаха изведнъж всички  newsm78
Ние с Викито днес "барарабар Петко с мъжете" ходихме на софийска кърмаческа среща, полафихме, попихме, покърмихме зад НДК Simple Smile
После Викито с тати и чичо на разходка, а мама (моя милост) по центъра из магазините за дрехи  Laughing Обзаведох се за кръщенето да не съм гола, остава за кръщелника да напазарувам и съм готова, че то време не остана до 4.08.
С крем за подсичане почти не мажа, защото се изнежва кожата от него - така ми каза педи и от училището за бременни и съм склонна да вярвам.
Лека нощ на всички!  Hug

# 215
bla_bla , и моята госпожица все още понякога реве след баня! По време на къпането плаче само ако мия косичката,иначе се хили,но след това хленчи! Забелязвам обаче ,че това се случва все по-рядко и като пея песнички (то аз съм една певица!  smile3511 ) се успокоява! Айде,лека вечер на всички!  Hug

# 216
Здравейте майчета!Ние вчера паднхме от спалнята,поплакахме си,иаме цицина.На мен всичко ми се преобърна.Толкова бърз е станал,че немам думи.Пълзим доста активно,а когато ни омръзне сме в паяка за разнообразие.На дупето слагам само и единствено пудра.Пробвах като беше по-малък с кремчета,но те като че ли задържат повече влага.Ние никога не сме плакали от водата/с изключение на първото ни къпане в морето,де Joy/,дори обичаме да си пляскаме с ръчички в коритцето.Е това е от мен,отивамда чета,че и трябва да си лягаме,че утре пак ще се засилим от раннии зори на мирето  grinning039

# 217
Добро утро !
Сядам малко да попиша в ранни доби  Wink с конкретна идея, ама гледам сте ме изпреварили .....
Точно седя и си мисля, как тук напоследък изведнъж ни се пръкнаха хиляди нови умения, та рекох да инициирам всеки да сподели какво е усвоил /а/ неговия/вата/ хубостник/ ица/...... Grinning
Ама те събитията явно ни притискат и вие сте му отприщили началото  Laughing
Хайде тогава , който има нещо за казване -  да си признава  - тук и сега Wink - та да обменим малко опит   Grinning
       Значи, аз ще пропусна това дето се спомена за бързото пъплене навсякъде , опитите за изправяне/ при нас са все още опити - момче знаете Mr. Green , пък и все няма удобна дръжка за която да се хване/.
Минавам направо нататък .....
1. Правим едно бръм, бръм....метода е бръмчи с уста и прокарва пръсти през нея .... жеста е характерен , в стил : говори ми , говори ми  Whistling  Mr. Green
2.Научил се е да клати глава наляво - надясно когато се пъне нещо и иска да го получи - гледа те издава някакви звуци и върти глава.
3.Ако някой се опита да ми обясни, че на тази възраст децата не проявяват характер - в частност инат - да си скъса дипломата за педагог  Naughty Mr. Green - направо ми иде да го нашамаря здраво на моменти, а при смяна на памперса - винаги !!! Това също е новост - реве, върти се и не дава да се сменя памперса/макар и препълнен  Mr. Green/ - винаги си намира нещо безкрайно интересно в левия или десен горен ъгъл и хоп - вече  е в опити да го стигне...голямя борба е казвам ви .... Cry
4. Има конкретни желания - например да захапе запалката , точно от страната където се пали .....
Опитвахме с баща му пред ликуваща група германци онази вечер да подадем как ли не "огнивото" в ръцете му - ама не и не : върти го, гласи го и точно от едната страна го лапва  bowuu
5. Онемява пред вида и звука на едно фонтанче в хотела - размахва ръце и крака , трепери целия и пискуни яко.... Laughing
6. Ръфа хляб за световно : 5 минути след като е полигавил някой краещник , около него биха вечеряли ято гълъби и пак биха преяли - пълно е с трохи навсякъде !!!
Хайде правя кратка пауза ..вие сте   Grinning
....... после пак  Peace
Пък да не сте се оплакали , че не спамя достатъчно  Wink Hug

# 218
Magesta, идята е супер  Peace
Ние открихме едни оризовки,съдържат чист ориз, пукан, оформен като бисквитка. Вече няколко пъти спасяват положението Crazy Като е много нервна, давам едничка и настава спокойствие  Whistling Е, около нея няма да казвам как е, но важно е да е щастливо детето  Mr. Green
Харктер проявяваме все по-често  ooooh! Но като сме създали  стрелци така ще е  Naughty
Изправяме се вече  много лесно, но като дам пръстче, за да стане, сама само един път се е изправяла  Flutter
С крем реших да мажа през памперс, ще видим как ще е  Peace

# 219
еййй избягахте по морета и балкани и тук във форума никой не остана.
Magesta това все едно аз съм го писала...  #Crazy без това
5. Онемява пред вида и звука на едно фонтанче в хотела...6. Ръфа хляб за световно...
предложения за заглавие на една по по следваща тема  hahahaНаближава първата годинка на ДЕКЕМВРИйската дружинка!или Празнува първата годинка ДЕКЕМВРИйската дружинка!

Последна редакция: нд, 29 юли 2007, 14:42 от desidm

# 220
  • София
Здравейте момичета, отдавна не съм писала тук, а не мога да изчета старите теми-влязох тук да видя какво ядат връстниците ни и пак се притесних-като виждам какво разнообразно меню имат бебоците ви. Живко е много жизнен-пълзи, стои изправен,"ходи" като го държиш за ръце, гука,говори,смее се, изобщо нищо притеснително откъм развитие, но много ме притеснява факта, че не иска да яде абсолютно нищо. От два месеца се опитвам да го захраня и нямам абсолютно никакъв прогрес-опитвала съм всякакви възможни пюрета-основно на Хип, каши, готвено, плодове, но нищо не му харесва. Само на кърма е, адаптирано мляко отказва-пробвахме различни видове,защото по едно време ми беше намаляла кърмата, но не прояви интерес-стоеше си гладен докато не се увеличи кърмата. Притеснявам се-само на кърма сме, без сокове и вода, в тези жеги, ако на ден изяде 5-6 миниатюрни лъжички пюре е цяло постижение. Иска ми се да заместим хранене, да прояде вече нещо. Октомври месец се връщам на работа и не ми се мисли как ще я караме. На последната консултация-преди почти месец беше 75 см и 9,600, сега пак доста поизрасна-личи си по дрехите-расте, наддава,развива се, трябва ли да се притеснявам, че не яде пюрета,попари и т.н.

# 221
Елито, това все едно аз съм го писала до някъде.
Само вода дето пие. Нищо не ще, успява до хопне понякога половин бурканче от малките на Хип, ама само плодовите. Нищо друга. Ни каша, ни зеленчуци, ни сокове...
А е доста мъничка, последния месец е качила само 150 грама и е 6800. Ама е доста пухкава, де....
Но аз не се тревожа, то детето си знае, като му дойде времето, само ще прояде. Моята грижа е да предлагам.  Hug

А за постиженията, сега нямам време да пише, че отиваме на плаж.....хи хи хи. Simple Smile
После....  bouquet

# 222
Здравейте и от нас мама Веси и бебка Микаела Hug

Надявам се,4е ни помните.И ние сме добре.Бебка е ве4е 8300 и 70 см.Много си хапва,вси4ко и се яде,вси4ко иска да опита.Откъм ядене нямаме никакви проблеми..Като 4ета май пове4ето декемврий4ета пълzят.Мики не е zапо4нала все о6е..И коси4ката не е до толкова порастнала,4е да правим при4ески.
Ва6ите бебенца имат ли гъста коса ве4е? Grinning
А кърмите ли преz но6та?Мики се буди веднъж да я кърмя и после 4ак в 7.
А ве4ер в колко zаспивате и какви ритуали прилагате при zаспиване?
Ние се гу6каме няколко минутки в леглото и така zаспиваме.
А има ли други бебета,които все о6е не zаспиват в креват4етата си?Май сме само ние.. BlushМики все о6е спи между нас.Като я сложим в креват4ето пла4е..Маи свикна при нас и със zор 6е я оту4им. Flutter

Много въпроси. Mr. GreenНо като не съм влиzала отдавна и много питания.А сега отивам да иz4ета поне таzи тема.  bouquet

# 223
Елито, що се кахъриш. Той е с 300гр повече от моя всичкоядец, дето все го набеждавам за голям. А големият ми син го кърмих изключително до 9 м. и го отбих от глезотия, че ми беше втръснало през 3 часа да бягам до вкъщи. Сега е лесно - никой не плаща ДОМ (Данък обществено мнение) и се кърми по паркове и градинки. Та и аз сега така, но откакто станахме на 6 ядем пюрета всякакви, а от 7 - кухня. Аз също като бях бременна си усещах какво да ям и после някъде прочитах, че любимите ми неща бъкали от фолиева киселина. И детето ти явно на този етап няма нужда от твърда храна, набавя си всичко. А Коко го захраних, защото започна да суче през 2 часа, т.е. не му стигаше качеството явно. Успех и не се тревожи.  chef

# 224
Елито и moonlady, да ви имам проблемите  Grinning Вие ще захраните педагогически  Grinning Радвайте се, че имате кърмичка  Wink

И аз бих споделила за шашкъниите на Алекс, но ме мързи, голям му е репертоара  Grinning Последното е, че си познава името, бърка в контактите и отваря чекмеджетата......аааа, най-важното.......все ми се кара, какво ли ме чака като проговори  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт