Родители в UK - 9

• 22 203
  • 299
  •   1
Отговори
# 165
irigy, ако всичко ти е наред, нямаш болки, кървене, и т.н. - няма и какво да ти правят на този етап. Първият преглед в болницата е "dating scan," когато на видеозон ще видите човечето, ще го измерят и ще ти потвърдят термина. Това се прави между 10-12 седмица - по-рано не се вижда добре. Ако ще те успокои: и в САЩ е така - преди 10-12 седмица, няма за какво да ходиш на лекар.

Пии си фолиевата киселина - до трети месец. Витаминките - през цялото време + по време на кърменето.

Спокойствие и лека бременност!  Simple Smile

# 166
 irigy, по-добре прочети из форума за началните месеци на бремеността. Моят гинеколог ми предписа витамини чак след 4-5 месец. Преди това ми беше предписал само фолиева киселина.
Или се свържи с някой гинеколог в България, когото да може да питаш по телефона.

# 167
Еми там трябва да ми назначат сестра и там да ходя на консултации
Каква разлика само аз ходих до моето GP и той ми каза да си запазя час на рецепцията за акушерката в същото сърджери.В болницата тя ще ме прати само за видеозона всичко останало е при нея както вече писах в същото сърджери.

# 168
  • София

Каква разлика само аз ходих до моето GP и той ми каза да си запазя час на рецепцията за акушерката в същото сърджери.В болницата тя ще ме прати само за видеозона всичко останало е при нея както вече писах в същото сърджери.
[/quote]

Ами мисля,че е така ,защото при мойто GP  няма никакви условия за какъвто и да е преглед.А и плюс това аз съм вече в девета седмица мисля,че трябваше да съм прегледана

# 169
  • София
irigy, ако всичко ти е наред, нямаш болки, кървене, и т.н. - няма и какво да ти правят на този етап. Първият преглед в болницата е "dating scan," когато на видеозон ще видите човечето, ще го измерят и ще ти потвърдят термина. Това се прави между 10-12 седмица - по-рано не се вижда добре. Ако ще те успокои: и в САЩ е така - преди 10-12 седмица, няма за какво да ходиш на лекар.

Пии си фолиевата киселина - до трети месец. Витаминките - през цялото време + по време на кърменето.

Спокойствие и лека бременност!  Simple Smile

Аз пия витамините обаче пише ,че има и фолиева киселина вътре и затова мисълта ми беше колко време,защото е комбинирано... Thinking

# 170
  • постоянно

Ами мисля,че е така ,защото при мойто GP  няма никакви условия за какъвто и да е преглед.А и плюс това аз съм вече в девета седмица мисля,че трябваше да съм прегледана
[/quote]
какво значи "няма никакви условия за преглед" Кушетка има ли?
Ти  какъв преглед очакваш? newsm78
Вили

# 171
  • постоянно

Аз пия витамините обаче пише ,че има и фолиева киселина вътре и затова мисълта ми беше колко време,защото е комбинирано... Thinking
ами те са ти казали момичетата  че може да ги пиеш  даже и след бременността- аз съм пила фолиева киселина половин година преди да забременея и  толкова след като родих.не ми навреди......
Ако имаш някакви  притеснения-  питай ги, те затова са там за да дават съвети , лекуват, помагат.на мен  никои не ми отказа помощ , информация......
Вили

# 172
  • Манчестър

Аз лично съм против вземането на каквито и да е таблетки,дори витамини по време на бременност без да са предписани от лекар.....така,че по -добре се консултираи дали е добре и имаш ли нужда да ги вземаш. Защото ако ядеш достатъчно плодове и зеленчуци нямаш нужда от синтетични неща. Аз не съм пила нищо.дори фолиева киселина,но пък ядях и си ям плодове като за световно.

# 173
irigy, не се безпокой. Всичко е както трябва. Просто сме свикнали твърде много да се шашкаме в България, но и онова не е добре. При мен първи видеозон тук беше в 18-та седмица. Преди това ме записаха само, че съм бременна, кръвните тестове и това е. Но, както са ти казали момичетата, причина за притеснение няма.  Hug Успокой се и се наслаждавай на бременността си  Hug Hug

macoball, харесахте ли подарък за РД-то?

За градината сме същата картинка като Томи. Помислих, че твоят юнак хич не плаче. Даже като си тръгваме е по същия начин - гушка ме, казва ''чао'' и нетърпеливо протяга ръце към врата. После е като ваденка залепен за мен и за секунда не мога в другата стая да ида... Започва да плаче, дори се разтреперва и изглежда много изплашен. Преди не е бил никога такъв. Дано премине бързо този период, че ми е мъчно много.

# 174
  • Bristol
Привет момичета!
Бързах да отворя нашата темичка и какво да видя, една прекрасна новина за aniji  Hug
aniji, честито ти двойна щастие! Аз те бях заподозряла преди, но ти си мълчиш  Flutter
За брашното, по съвет на Биляна ползвам зеленото на Hovis и тяхната мая. Нямам машина за месене, на ръка работя. Правя с него всичко, питки, тутманици, милинки, мекици..., само на козунаците още не съм им хванала цаката  Crazy
За обзавеждането, Мишолина, погледни тук и там, но не забравяй, че децата не могат да ценят тези неща  ooooh! В къщи всичко е унищожено, не само мебелите, но и тапетите, сервизите! Имам приятелка с 3 деца, цялото и обзавеждане в дневната е от Лора Ашлей. Наистина хубаво, но голямо пазене пада. Иначе стаята им за игра и спалнята на момчетата са от Икеа, включително и килимите. Май като нашите съседи, чак след като се пенсионираме ще си купим по така мебели  Laughing Те скоро обзаведоха дневната и трапезарията от NEXT.
irigy, не се шашкай, тъй или иначе до 10та-11та седмица нямаш никакви прегледи, по схемата на NHS. Аз лично съм пила само фолиева киселина, витамини не съветват да се вземат, освен ако изследванията не са лоши. И аз като Ave, свеждам лекарствата до минимум и само по лекарско предписание. Понякога даже и предписаните от лекар не взимам Rolling Eyes

# 175
Мери, за обзавеждането - децата са различни. Има такива ,които пазат ,има и унищожители на покъщнина. Госпожицата на misholina е много възпитано и очарователно дете! А и мебели не се купуват да векуваме с тях  Laughing
Пепа, купих азбуката за хладилник( в Буутс я има) и това: http://www.wowtoys.com/Web/Pages/WOW-Product_Page.jsp?ID=5050
Не знам  как е във вашата градина,но при нас учителката всеки път го гушка като плаче и той знае ,че тя замества мама докато е там.Жената ми каза ,че от време на време сядал в нея и искал да го прегърнат,а той въобще не е по прегръдките  Laughing Иначе плаче точно 2 минути-за спорта.А в началото ходехме двамата 2 седмици, всеки ден за по час.Плачеше и искаше да си ходи,както бях с него. Явно е усещал накъде отиват нещата. Предполагам ,защото  е независима градина ,внимателно си подбират персонала и всички са много слънчеви и внимателни жени,които полагат изключителни грижи за комфорта на децата.За разлика от тези двете ,например: http://www.asquithnurseries.com/ и http://www.happytimes.co.uk/ ,които ми направиха лошо впечатление,а първата  беше просто ужасна! Не знам дали навсякъде са зле ,но тези до нас са  отвратителни!

И едно съобшение за мамите живели по Американска земя  Grinning !
Вече и в Лондон : http://wholefoodsmarket.com/uk/kensington/index.html

# 176
  • Bristol
Хихи, macoball, те и моите са "възпитани и очарователни", просто не си ги виждала  Joy
Точно защото съм на принципа, че "мебели не се купуват да векуваме с тях", споделих горното Laughing

# 177
А, на мен просто няма да ми останат пари след къщата, за да си купя нещо за вековете  Simple Smile Пък и знам ли, живот и здраве, брат и на Мариана какъв бяс ще е  Sunglasses

Поскитахме, погледахме, и набелязахме основните неща. През следващите две седмици ще поръчам всичко, и после като остана в майчинство ще се отдам на разкрасителните елементи и създаването на семейния уют Mr. Green Работата върви да има вкъщи майстори и други до седмица преди термина  Crazy

# 178
Misholina, моят мъж ремонтира къщата до сутринта преди да ни вземе от болница.
Всеки ден вместо да ме пита как сте, да идва да ни се радва в болницата само звънеше и питаше - кога ви изписват Mr. Green Даже се пазареше да е ден по-късно и ей такива Grinning
Така че седмица преди термина си е направо супер Grinning

# 179
Здравейте момичета!   bouquet
От известно време чета темичката ви, изчетох и старите дори - много ми харесва атмосферата и настроението ви, смятам че всички сте много мили  Hug
Моят съпруг наскоро замина за Англия и в момента живее и работи в Лондон. Много ми липсва и ми е чудно какъв е живота му там, ще може ли да се справи, какви трудности ще срещне... Затова се поразрових из вашите теми, за да видя как е живота при вас, какво ви липсва, какво ви харесва там и т.н. Като ви чета, се чувствам по-близко до него, а и научих много полезни неща.. Дори му пратих разни сайтове за квартири и т.н. които вие бяхте пейстнали. Надявам се след няколко месеца да имам възможност да му отида на гости! А дотогава ще ви чета и ще попивам информация  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт