Ето че Септември наближава и търпението ни се стопява

• 15 238
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ирена, ти какво бебче чакаш? и на моя юнак едната чашка на бъбрека е по-гляма от другата, но после ми казаха че при момчетата обикновено е така и не е нищо притеснително Hug
А за пъпната връв Ани ти е обяснила, няма страшно, най-много лекарят да предпочете секцио за по-сигурно Hug
Момичета, утре трябва да си налягаме парцалите, че щяло да бъде с градус, два още по-топло #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Направо не знам, ще вися цял ден пред вентилатора, ма как ще се дотътря до млечната кухня на малката newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Айде лека вечер от мен Hug Hug Hug

# 61
Здравейте и от мен отново ама сте понаписали днескабравос много активни, Саморасличе браво на теб, че си се справилас новата темичка.
За хлебарките да ви кажа живея в9 етажен блок с по 6 апартамента на етаж и това лято 5 човека и правят основен ремонт бешестанал ужас от хлебарки и идваха от санитарна инспекция и пръскаха навсякъде - имаше купища умрели гадини навсякъде, после затишие и сега гледам едни бебоци се разхождат вечерно време явно пак се развъждат няма мор за тях, сложихме капани райт из цялата къща и пръскахме всеки месец и пак има не знам какво ще правим а преди ремонтите у нас не е имало такава гад Thinking
За документа от банката за НОИ на моята бележка също няма никакъв печат, а само номера, предполагам повече не се налага да давам такава понеже съм в болнични от април и не е имало проблем получавам си парите като изключим че за юни са ми объркали датата в болницата ама както и да е
Днеска мъжа ми ми купи списание моята бременност и там има статия за всякаква документация необходима при раждането, не съм я прочела обаче подробно хвърлих само един поглед доста подробна ми се видя
За болките като бодеж Беринка и аз ги имам отвреме на време и то понякога доста продължителни ама аз си имам както се оказа проблем чеми е скъсена шийката на матката доки вече 2 пъти ме бърка да ми я проверявакак е та и проблемите с контракциите ми и цялото лежане е за това, ама и мои бременни приятелкиги имаха тея бодежи, та си го обеснявахме с разширяване на костите
Пебс пожелавам ти на прегледа всичко да е наред и да се окаже недоглеждане  bouquet
Хей Ани значи бебо се е обърнал и се е позавъртял, дано и да си е размотал пъпната връв
Целувки на всички тумбаци и на варненската среща може да пийнете едно фрешче и за мен, че на Ани и е трудно да стигне а на мен направо невъзможно.

Последна редакция: пн, 23 юли 2007, 22:34 от cherry_spa

# 62
моми4ета ха здравейте и от мен.
да ви разкажа малко глупости а?
тук в квартала сме пет моми4ета с тумба4ета. термините ни са 29.07 , 01.08 , 17.08 , 05.09 и аз на 14.09
та....... моми4ето от 01.08 три пъти ходи с подготвителни контракции до шейново и се върна, а пък в петък това моми4е от 17.08 роди моми4енци - да и е живо и здраво, обаче онази другата малко я е яд че са я изпреварили.
бебенцето се роди 2450гр. и днес ги изписаха.
от петък насам не спирам да мисля как края наближава и как не съм готова. постоянно имам разни усещания, обаче вече мисля че ако запо4на да раждам ще го осъзная много късно. мисля че няма да позная че е започнало. от първата бременностнямам никакъв опит. тогава ме приеха и на следващия ден ми го предизвикаха въобще не знам как става все едно ми е за първи път. доста се шашкам.
никога не съм имала подготвителни контракции или някакви други болки, а сега са почти постоянно ниско долу в дясно и в кръста.
та това ме терзае в момента. незнам дали ви е интересно ама реших да го споделя, може пък и да ми олекне. мисля да започна да пазарувам вече - дрешки за изписването и козметика за бебето и други такива. дано като ги купя да се успокоя.
целувки мили4ки.

# 63
от петък насам не спирам да мисля как края наближава и как не съм готова. постоянно имам разни усещания, обаче вече мисля че ако запо4на да раждам ще го осъзная много късно. мисля че няма да позная че е започнало. от първата бременностнямам никакъв опит. тогава ме приеха и на следващия ден ми го предизвикаха въобще не знам как става все едно ми е за първи път. доста се шашкам.
никога не съм имала подготвителни контракции или някакви други болки, а сега са почти постоянно ниско долу в дясно и в кръста.
та това ме терзае в момента. незнам дали ви е интересно ама реших да го споделя, може пък и да ми олекне. мисля да започна да пазарувам вече - дрешки за изписването и козметика за бебето и други такива. дано като ги купя да се успокоя.
целувки мили4ки.
Значи не само аз се притеснявам за тези неща!Явно си е нещо нормално! Аз пък постоянно мисля как ще се справя  с раждането като цяло, дали след това ще мога да гледам правилно бебето и т.н Ако тръгна да изброявам всичко няма да ми стигне един ден. При теб поне въпросите за отглеждане ги няма, нали си с опит.  Simple Smile

# 64
Здравейте, мамчета. Поздрави за новата темичка. Аз цял следобяд си поспинках, преди малко си изпратих мъжа на работа, изчетох ви и реших, че е крайно време да се впиша в новата темичка. И мен ме терзаят едни мисли - най вече дали ще съумея да си подготвя всичко за болницата преди бебока да тръгне да излиза, че аз вече си мисля, че може да ни изненада всеки момент, а ние още не сме готови с покупките, а не ми се купува нищо от Елена, искам да отидем до Търново, но нямаме път натам, а специално да ходим сега в жегите, особено както не трябва да пътувам, не ми се иска, че да не го подканя нашето бързаче съвсем да се разбърза.
А за мамите, които се притесняват за документите за раждане- тези, коиот искат да си сменят лекарите, си мисля, че могат да проверят как стоят нещата с някой център за бърза помощ- може и да ви звучи глупаво, но в единия от случаите, когато бях в болница, настаниха едно момиче от В. Търново, което си беше ходило през цялата бременност там на консултации. Преносваше 4 дни, а нейния лекар и беше казал, че до месец си е ОК, което сигурно за всички е много идиотско изказване. Както и да е, в Г. Оряховица и казаха, че трябва да предизвикат раждане и я приеха в болницата, а тя нямаше никакви документи. Само я изпратиха в бързата помощ за направление, за да могат да я приемат по каналния ред- не знам обаче какви точно документи са и издали от тях. Но като се замисля, доста често съм имала случаи с намушкани  "мургави Братя", които от спешната ги изпращат с линейка до Търново, където ги оперират или им прилагат нужното лечение( за което ние им плащаме естествено), та явно има начин да те изпратят по тази линия да родиш. Тези мами, които си имат проблеми с наблюдаващите лекари, нека се поразровят и поразпитат как става, та ако се наложи, да го имат като вариант. Хайде, лека нощ от мен и целувки.

# 65
Beerbaby, сигурно знаеш, но дават пари за дрехи- писах ти на лични да не занимаваме тук хората с глупости, но кутията ти е пълна и не можах да изпратя съобщението.

# 66
  • Севлиево
Добро утро,момичета!
Днес за разлика от вчера е много хубав ден.Ходих до фирмата да си занеса болничния и научих случайно хубавата новина,че нашите медици си идват в България.Много хубаво ми стана,сега гледам извънредните излъчвания по телевизията на посрещането им  в София.
Иначе нашата счетоводителка ме успокои,че уж с болничните ми е нямало проблем,ама да видим.
Сега се затварям вкъщи и никъде няма да ходя че едва си дойдох от жега сега,а пък после кой знай какъв зной ще е.Съветвам всички да си стоят на сянка,че си е страшна работа.

# 67
Pebs не се притеснявай излишно мила,и аз от преди 2 седмици съм с трета степен плацента,а и на главичка сме големи,та доки се уплаши да не сме объркали термина нещо,но аз прочетох,че плацента 3ст можеш да отимаш от 28-29седмица,а почти всички си бяха родили в 39 седмица,само една мама беше родила в 37ма.така,че спокойно ще устискаме.Зная,че това значи,че бебчо може да има вътрешноутробно страдание от наличието на много малкото околоплодни води и не може да се храни нормално.В такъв случай е възможно организма да изгони по-бързо бебчо.но както казах почти всички бяха износили и родили седмица преди термин.Не се плаши излишно,аз се отказах да ходя на други прегледи,та като се върнеш с любопитство ще прочета написаният от теб отчет:)))
Мацки и аз знам,че трябва да ми дадат обменна карта,нали няма да раждам в Сф и доки трябва да ми даде.Утре ще питам и ще се отчета:)
Да Доци и аз се зарадвах страшно много:)

# 68
ДобрИ утро и от мен!!! Hug
Днес и аз няма да си подам носа навън, вчера при 26 градуса на климатик по едно време ми беше чак студено, но навън - Не излизам по никой повод bowuu
Утре съм за трети път на фетална, а вечерта мисля да отида на плаж... help защото малкото мишле много се кефи като плувам, после кротува и не е толкова шугаво. Така, че варненски мами, хайде в четвъртък след училището (даже, ако сте съгласни, може да пропуснем рекламната част) да си спретнем една среща, предлагам. Дават го и по-хладно.  smile3503
Ей, Ани жалко, че няма да можеш да дойдеш....ще ни липсваш мацко, не се съмнявай в това... newsm51 Joy

# 69
Добро утро на всички, вече не се спи нито денем, нито нощем ooooh! - нощем чаршафите са вир вода от мене и поцяла нощ се въртим с бебека, сутрин от 8 милиге комшии и табуните от майстори по етажитепочват работа  не се трае #2gunfire
Лилеби, аз за сега мисля да идвам на лекцията в четвъртък, така че ще се видим Hug

# 70
bravy,аз изчетох всичките 20 страници,които излязоха в търсачката като написах "плацента" и съм по-спокойна.Наистина повечето са износили бебенцата и всичко е било Ок.А пък и да се наложи сега да излиза бебеланата,има големи шансове да е добре,макар и мъничка.Ще видим днес в 18 часа какво ще кажат от 3Д-то и ще ти пиша.Най-вероятно утре ще постъпя в болница.Дано само всичко завърши добре.
Толкова неизвестни има около тия бременности...Аз в началото като имах зацапване никой не можа да ми каже от какво ми е било.Сега след като не пуша нито една цигара и дори избягвам задимени помещения дали някой може да ми каже защо ми е остаряла плацентата?-Съмнявам се!Абе само се моля всичко да завърши добре,пък другото не е важно.

# 71
  • Севлиево
Момичета,незнам за вас ама на мен ми стана много мило медиците ни като стъпиха на българска земя. Не можах да се сдържа и се разплаках от вълнение.Много се радвам за тях.

# 72
Pebs не се притеснявай - и аз поизчетох малко в нета и стигнах до твоя извод  Hug не бързай с болницата, ако не е наистина належащо ... и това въобще не е от цигарите  Naughty има такива дето си пушат дооста по време на бременността и нямат такъв проблем пред тях  Naughty
Да пишеш днес след прегледа  Peace
Въх, doci, и аз се разревах по време на репортажа - особено когато децата им отидоха при тях  Crazy ама че сме шуглави ...  Mr. Green

# 73
Привет и от мен, момичета  Hug
Днес заради жегите реших да си остана вкъщи и да не проявявам излишен героизъм като се правя на толкова работна Simple Smile Шефката не остана доволна, ама има да ми яде ушите!

Катрин, много е яко на онуй 3Д и лекарите, които гледат, са много добри специалисти! Аз сега да се изфукам, че на този ехограф ми следят цялата бременност и съм много доволна щот това е единствената пущина, на която си различавам бебето Simple Smile Пък и е много сладко да го гледаш какт и се плези докато го мерят Simple Smile

Ирена, на мен също д-р Марков ми каза, че пъпната връв минава зад вратлето на бебето, но каза, че няма страшно, че при раждането и седмиците преди това стриктно се следят тоновете на бебето и по предписание може да се мине секцио. Всяко четвърто бебе даже се ражда нормално, така че не се притеснявай толкова. И на мен, честно да ти кажа ми минават едни черни мисли, ама си ги зибутвам бързо от главата!

За тази декларация от банката и аз се чудя. Принципно те не издават документ, че това ти е банковата сметка, а на едно картонче ти записват номера, за да си го знаеш и това е. Някои банки имат картончета със специален дизайн, други пишат на бели листи, но това не е официален документ. Документът за съответствие на ΙΒΑΝ номер със стара сметка също не е документ, ако не е удостоверен с печат. Абе луда работа! Ще питам, имам много приятели, които работят по банки, та да кажат що е то?

Хайде, че се олях!
Среща-гореща на септемврийски мами!
Дата - 26 юли (четвъртък) - Мишока, Бенич, Кали, Bravy, Thumbelina, Hexina, Galia2007, Katrin7, Munkamm, Tiarra, Морена, Анири, Ваня, Freli, Кукла
Час - 18.30 часа (четвъртък)
Място - Джепето (Картата)
Адрес - ген. Йосиф Гурко 19 - Това е най-в центъра и правят резервации, а има и градина!

Ставаме силна банда шкембета! Радост за персонала

Хайде, до скоро

# 74
Ами аз също имам приятелка в банката и тя ми каза, че точно служебна бележка, със съдържанието, което написах на Ескарина, е необходимият документ, който се прикрепя към декларацията и болничния...с подпис и печат както вече уточних. Аз нямах никакв проблем...със сигурност така трябва да изглежда бумагата ми казаха от счетоводството.

Общи условия

Активация на акаунт