Да ви напомня за този десерт-хит от миналото лято

• 34 807
  • 258
  •   1
Отговори
# 60
Таз торта стана горе долу добре. Казвам така, защото наистина й липсва захар. Със захар ще е страшна, ама кат не сложих Crazy
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=78883&photo=7

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=78883&photo=8

# 61
  • София
И аз искам да благодаря за рецептата!  Hug Миналата година така и не се изкуших, хем бях бременна, но сега реших да я пробвам - хареса ми много! Peace Направих я със 2 вида сладко - ягоди и смокини, тропическо мюсли на Нестле и бабиното мляко, неподсладено. Изкуших се да я опитам няколко часа след приготвянето й и малко се разочаровах, но на следващия ден беше вече муцка Laughing  Peace  Така че - за най-добър резултат май трябва да се спазва това престояване Wink
Едно въпросче - някой пробвал ли е да я приготви с Активиа плодово?

# 62
Имам спешно питане - дали мога да заменя бисквитите с корнфлеЙкс? Или да ми препоръчате бисквити, в които няма маргарин или масло, поради здраволовен проблем. Много моля ако някоЙ знае, да напише. Благодаря.
Няма да е същата торта, ако сложиш корнфлейкс, а и не ми се вярва да стегне изобщо - корнфлейкса ще поеме много по-малка част от течността от киселото мляко. Ако все пак го направиш, сложи захар, защото бисквитите са по-сладки.

Веднъж направих грешката да сложа корнфлейкс вместо мюсли и цялата торта отиде в боклука. Става скашкана и гадна.

# 63
Само чакам детето да се събуди и отиваме до магазина да си набавя продуктите Grinning

# 64
А ако се сложи желатин в млякото ?

# 65
Няма нужда от това - млякото попива почти нацяло в бисквитите.

# 66
А ако се сложи желатин в млякото ?

При положение, че млякото е повече от необходимото, желатинът ще свърши работа, но иначе бисквитите и мюслито си го поемат. Но идеята ти е добра, може да се опита. Ще взема да сложа повече мляко с желатин, щото съм любител на желираните сладкиши. Мисля, че няма да е лошо.

# 67
Сигурно е така, но аз си правя едно млечно желе с кисело мляко и плодове .
Става нещо подобно на парфе ,та си помислих ,че може да се сложи в тази чудесна лятна тортичка  Hug.

# 68
Алекс, би ли ми дала рецептата за желето?

# 69
С удоволствие;
Накисват се 3 чаени лъжички желатин в половин каф. ч .студена вода.
Докато набъбне, се смесват две кофички кис. мляко, захар на вкус/ зависи от плода /.
Аз най много харесвам с ягоди ,количеството е пак на вкус ,
може и една ванилия, ако ти харесва аромата .
Сместта леко се загрява на водна баня .
Отделно желатинът се стапя на водна баня ,докато стане течен и внимателно се прибавя към млечната смес .
Налива се в чашки или формички и се оставя в хладилника да желира.
Сервира се, обърнато в десертна чинийка и полято с шоколадов топинг, а може и с плодов ,например с ягодов ,за да подсили вкуса на плодовете .
Приготвя се с всякакви плодове, дори с лимони ,но с малко повече захар Hug.

# 70
Мерси! А кога се добавят плодовете?

# 71
Плодовете се добавят преди желатина .
Всъщност- разбъркваш млякото с плодовете и захарта, загряваш много внимателно и тогава прибавяш втечнения желатин.
Загрява се само колкото да не пресече топлия желатин, млякото да е хладко .

# 72
Благодаря ти. Опитвам се да намеря нискокалоричен заместител на сладоледа. Ще го пробвам.  Laughing

# 73
О ,със сигурност ще ти хареса ,особено ако е със сладки плодове и не се налага да добавяш много захар .
Ако искаш да е диетично желето, не го гарнирай със сосове  Hug.

# 74
  • София
Оооо, тази торта си я правя редовно

Общи условия

Активация на акаунт