Прави МАйската дружина, пакости за четирима!

• 15 951
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
  • Велико Търново
.
Аз се чудя мамите, които искат второ дете толкова скоро, откъде ще намерите нужната енергия? Аз сега както ходя на работа и ми е супер натоварен денят, не мога да си представя освен Мия да има още едно дете. Как бих могла да им отделя нужното внимание?! Пък и аз също като Змейковица, не мога още да се съвзема от ужаса, който преживяхме след раждането и ще ми трябва още време, за да забравя.

Ами,секциото ми беше перфектно,детето ми е супер кротко/пу-пу/,не ми се налага да ходя на работа,имам жена,която ми чисти,Чемширов ми помага и ще е грехота да не искам второ Mr. GreenИма много майки с породени деца и не мисля,че децата им страдат от липса на внимание!Всеки сам си решава и преценява! Peace

# 241
Олче, имаш и моето палцестискане!!!  newsm10
Сисе, с брат ми имаме 1г. и 9м. разлика! Цял живот сме се разбирали перфектно. Като деца играехме заедно, после се движехме почти в една и съща компания, сега все още сме страшно близки. Моето мнение е, че разликата трябва да е до 3г. Бравос за начинанието  smile3501
Ани, аз направих един консулт с едната ни педиатърка, на нея и вярвам, та тя каза ОБРАТНО на другите мнения  smile3534 , така:

Ако имунизацията е била - държавната ДТК + полиото, МОЖЕ при реимунизацията да се направи 5-валентната Пентаксим, като реимунизацията трябва да е 1 година след третия прием.
А др. вариант е да се направи  на 1,3г - полиото (новото - на инжекцията), а на 1,6г. - Инфанрикс.
Аз правих инфанрикс ваксина и сега за реваксинацията съм пак по втората схема.
НО ако сте понесли добре ДТК + полио няма причина да не реваксинирате пак с тях. Поне е сигурно че е съхранявана както трябва.  newsm10
А някой правил ли е Пентаксим?  newsm12 Търся лични впечатления

Отивам да си прибера детето!!!  newsm47  Kissing Heart

# 242
Привет!

И аз да кажа, че съм очарована от снимките на Катето, Тони също е голям сладур. При нас пък е абсурд да сме на заведение и Гоги да се задържи седнал на стола, че и да го снимам. Все едно тръни са поникнали и постоянно циркулира наоколо, разногледа ставам направо.  #Crazy

А това за пристрастяването към биберона ми напомня нашата история, че Вели всички мами тук във форума са го запомнили с шишето вода в устата. И май не е само от жаждата...  Thinking

Олче, мила, напълно е възможно и при вас да е така. Завчера като седнах и разгледах последните снимки на Гого, ми той на повечето е с шишето. Ако се съмняваш, може да пробваш с някакъв вид чаша. Аз и се притеснявах да не би пък да стои жаден сега, но педката каза, че природата си вършела работата и щом има умението да пие от сламка, колкото и да се ядосва, като ожаднее ще пие. И наистина е така - сърди се, тръшка чашата, ама като ожадня я удари на екс.  Ама стига съм ръсела мозъци, че аз съм я втасала нашата, че и акъл взех да давам.

А днес се засякохме в една сладкарница с въпросния хапльо и майка му. Явно оня ден съм я изгледала страшно злобно след случката /не помня, защото повече се притеснявах за Гоги/. А аз определено го мога това - със злобното гледане. Днес една тиха, кротка, не и беше смешно, ами гледаше да си дръпне отрочето, като доближи Гоги. Поне на това се изкефих. Е, да не ви казвам, че и аз като го видех да се приближава до мойто гардже и наставах в бойна готовност.  fight Ох, от едно ухапване история стана, а като пораснат и почнат да се поступват, не ми се мисли...

Сисе, браво за ентусиазма. Ще стискам палци за  EFP Че то като гледам Божа, направо си е грехота да хабите мат`риала.  Wink Пък и щом си е кротко детето, няма какво да му мислиш. Ние със сигурност сме решили да са поне две, но на мен ми се ще да изчакам още 4-5 години, не ми стиска, признавам си.  Embarassed
Хайде, от мен за сега толкова, че дзверо гладен.  Mr. Green

# 243
Божидара и баща и нещо са повредени станаха в 09.30 и в 13.00 пак заспаха Shockedлуда работа му викам аз на това![/b][/color]

[

Много са си добре даже! Ний всеки ден сме по таз програма (повредената  Mr. Green)

Момичета благодаря ви за отговорите за реимунизацията. Тъкмо ме бяхте убедили да не слагаме 5валентна и като прочетох поста на Пастичка се замислих пак. Нашата частна педка е на абсолютно същото мнение, но исках да разбера мнението и на още педиатри. Мешко ще послушам съвета ти и ще потърся тази тема в здравния и ще се консултирам и там.

Много са ви сладки дечицата, много се радвам когато има линкчета със снимки, вечер си ги разглеждам с кеф.

# 244
Добра вечер, мами Simple Smile

Гледам, заформили сте сериозна дискусия за допълнително възпроизводство на диванета  Mr. Green
Не мога да не се включа в нея...
Ние със сигурност сме решили да са поне две, но на мен ми се ще да изчакам още 4-5 години, не ми стиска, признавам си.  Embarassed
Хайде, от мен за сега толкова, че дзверо гладен.  Mr. Green

Лони, е как да ти стиска?!?!? То с такова чудо като Гоги си мислиш, че второто ще е още по-бесно и тръпки те побиват!
При нас също няма НИКАКЪВ вариант да сме на заведение и да седнем мирно и спокойно (като нормални хора, включвам и Никола). Абсурд е да снимам никола седнал на стол!!!!! Е, то вие сте ни и виждали де... С мъжа ми ядем на смени, щото през другото време единя търчи след дребния, а пък другия гълта храната, без да дъвче, че да сменя караула.... Абе въобще веселбата е на 6!
Сисе, оцели ти шестицата с Божа!!!! Мирно, кротко, послушно, усмихнато дете.... слънце  Hug

Ние също сме решили да имаме второ. Ако питате мъжа ми, още сега на секундата го иска, ама главата ми не го побира къде ще го сместим?!?! Но ако е рекал Господ, рано или късно Николчо трябва да се сдобие със сестричка, която трябва да тормози - такава е традицията в нашата фамилия  Mr. Green hahaha
АНИИИИИ, къде си с промоциите?!?!? Днес и аз имах промоция - Никола САМО ВЕДНЪЖ си разби устата в пейката!  Twisted Evil

Имах да ви разкажа някои неща за нашите "дела и документи", обаче нещо хич не се сещам кои бяха  Embarassed newsm78, та за това ще ви пожелая приятна вечер и мнооооого усмивки!  Peace

# 245
  Привет и от нас!
  Да се включим по темите. това за хапането, не винаги децата, които го правят са лоши. Ето и Ради хапе, ако някой иска да му вземе играчката или му бърка с пръст в устата, даже и мен ме хапе, когато искам да го преместя от място където не бива да стои. Много ми е неудобно пред другите майки, незнам от къде се научи, карам му се ама...може така да брани своето си.  Имаме си едно приятелче до година и 3 месеца кротко послушно, а сега  стана побойник. Явно са си най-различни периоди. Не мисля, че от сегашното поведение можем да се притесняваме, че по-лоши ще стават.....поне така се надявам.  Но при такива ситуации майката трябва да си следи отрочето, аз за това все по петите му...
   За второ, хем искам хем не.....исками се да поработя и.т.н.....имам времем поне така мисля.
   Заминаваме в събота на море в черноморец с още една приятелсо сем. с момченце...да видим как ще мине.
  Поздрави на всички! Прекрасни дечица видях!

# 246
  • Велико Търново
Айде,пак съм аз EmbarassedТази вечер ходихме в един нов ресторант от веригата "Щастливеца"/някои я знаят/ и останахме очаровани от обстановката и най-вече от жената в детския кът!В МОЛ-а има една мустаката леля и там и без пари няма да си оставя детето,но тази жена направо ме очарова и носеше нежното име Божена.Толкова съм щастлива,че вечерях в 20.00,защото обикновено вечеряме в 22.00,че чак качих снимки,който има път към Търново при желание ще го водя там Heart EyesАйде,чакам ви!
Ето снимки,ако на някой му се гледа/на Божа са/

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=161634

# 247
Хайде и аз да се разпиша, да не съм капо тази вечер.

Танче, ама как само ми схвана мисълта що не ми стиска. По този повод - тази вечер решихме с баща му да го заведем в двора на у-щето до нас. Двор огромен, място за бягане - бол. Е, и тоз голям двор му се видя малък на диването. След като обиколи игрището около 10-ина пъти на бегом, около 15 пъти се качи и слезе по стълбите към игрището, хукна към вратите, навън да е. Сигурно има клаустрофобия, горкото.  smile3514 Откъде толкоз енергия  newsm78?

Пейзи, за хапането, дрането и удрянето съм съгласна с теб, че до известна степен си е до дете. Но когато и майката не я е еня и негласно го подкрепя, вече...  newsm61

По въпроса за промоциите - и аз днес хванах една. Гоги спа не 1 час, ами 1.5 часа  Joy и падна само около 15-ина пъти, но не си е посинявал главата сериозно.  Mr. Green

Сиска, аз като си карах магистратурата в Търново бях редовен посетител на един от Щастливците. Определено ми харесваше. А това, което ми е направило приятно впечатление от вашия град е, че в доста заведения има детски кът и хора, които да ти гледат детенце. Даже една колежка вечер заработваше, май в един от Щастливците. У наше село такова животно няма, изключвайки изцяло детските кътове и заведения. Иначе път към Търново ми се пише от много време, че трябва да си вземам дипломата, ама кога ще се наканим, не знам. Дано поне до есента да е. Ще се възползваме от поканата. Божа както винаги е страхотна на снимките, направо да я схрускаш.  Hug

Току-що гледах репортажа по Нова за 5 месечното бебче, което може да ослепее.  Sad Защо е толкова жесток живота!?

Спокойна нощ и нагушкайте малките сладурковци!

# 248
За ваксината-ние правихме Инфанрикс и сега не може реимунизация с Пентаксим ,или ако се направи е безмислено,понеже Хемофилуса няма да "хване"..Необходими са определен брой приеми,които ако се почне сега с Пентаксим ,няма да се набавят всички необходими...Иначе нищо няма да им стане на децата ,но 5-тата съставка,която е важна и в нея е смисъла,няма да стане...!!!
Вие си решавате  Peace

Сиске,вталила си се доста  Peace,а Божа има косичка ,че и обожатели бол.. Laughing
Таня Арк ще ме умориш  hahaha ,кеф ми е да те чета  Hug

# 249
  • Varna
 Времето днес се очертава горещо и в темичката пак ще е затишие, навярно. Аз да ви сервирам кафето и чя и да бягам, че в петък при нак е лудница- около 60 стаи заминават и поне толкова пристигат Sick #Crazy #2gunfire
   Сиска, много добре изглеждаш, а на Божа да и нцелуваш дупето-сладуринка малка   Hug.
   Ние обратно на всичките- нито хапем, нито спе посягали да ударим някокого /като принцеси сме си/, а точно обратното като види детенцеотива да го погали.
  Още нещо щях да пиша, но времето ми изтече....

# 250
  • Пловдив
Добрютро!

Никой пак не пише, явно всички са на разходка вече  Laughing

Ванилка, работя в Сметна палата, никой не ме е карал да се връщам, но нали сега ще теглим заем за жилището и няма как да оцеляваме на 1 заплата  Confused Така че искам не искам ще си работя... Ти в  коя държавна институция си?

Сисе, много е пораснала Божа и както винаги е фешън мацка, а и на мен ми се струваш вталена   bouquet

Лони, като те чета за лудориите на Гоги и се сещам за нашето гадже Дон Тони - по-буйно  и диво дете от него нЕма  Laughing Като сравнявам Калина с него тя ми се види ангелче  Embarassed Наистина не ти е лесно с толкова палаво  дете, ама с времето може и да се поуспокои  Thinking

# 251
За първи път написах един дълъг пост и като дадох публикувай ми даде грешка иде ми  hitех огромна гадост е това – та сега по памет го пиша в Word – добре че нямам работа и няма шефове наоколо.
Е това вече е друго нещо най сетне се раздвижи темата ни предполагам, че събота неделя пак ще е мъртвило, но дано поне Люба да се върне   car003и да разказва дългооооо за  sunморското си приключение  familyи да приложи  smile3509.
Верче, като четох поста ти се сетих – чета една книга Как да приучим децата си към дисциплина и там пише (а автора е написал и Изкуството да бъдеш родител), че когато детето прави нещо (хапане, хвърляне на пясък,   piasyk bambamщипане абе сещаш се) без да е предизвикано – чети внимателно – майката да направи същото. Като се замислиш има логика ако мен ме скубят всеки път щом и аз го направя няма да го правя дълго, нали. Но пише, че детето ти най вероятно ще се разплаче първите пъти (все пак мама не се държи така, нали) да го разсееш с нещо, а не да го успокояваш с ласки. Абе звучи ми много странно, но съм си наумила ако започне да се държи така да го пробвам дори с риск да бъда заклеймена от всички наоколо. Ако искаш пробвай в къщи като те хапе да го хапеш (ако не е хапан той няма как да знае че това боли) и да ми кажеш ако има резултат – много ми е интересно. Аз й прилагам други неща и смея да кажа май има логика поне за сега, но държа да кажа че повечето му съвети са за по големи деца които разбират.
По този повод да ви споделя нещо, преди време едно момченце бутна много лошо Мариса и тя падна по дупе и после си тресна главата в асфалта от което имаше цицина отзад и тя е притесняваше вечерта при спането беше много неспокойна и явно я болеше като лежеше. И така от тогава изпада в истерия като я приближи момченце, а ако е момиче е готова да ревне веднага. Не знам как ще я кара в яслата като я бутат и дърпат  booсигурно ще реве по цял ден. А това не се възпитава   closedза съжаление - как да я науча да не истерясва като я доближат. Боже какво ти идва до главата покрай децата!!!  newsm56
По този повод да споделя за второ дете – мен не ме бройте (пия хапчета, че и ние я направихме нашата кукла  babydust7от първия път) и смятам така да продължавам – не съм първа младост и се уморявам, имах кошмарно раждане а и детето ми беше меко казано ужасно първите 6 месеца ( които я познават да потвърдят  Peace) и не ми се преживява това наново. А и не се успокоявам с думите абе то щом първото е било така второто ще е кротко.
Знаете ли понякога (абе доста често) като я гледаме с баща й и си казваме „Боже какво си направихме!”   moresmile fiuuuuuuпонякога в добрия, понякога в лошия смисъл зависи какво прави Мариса в момента все пак.  pletka  topka piasyk
Все още не се зарежда Родени 2006

Последна редакция: пт, 10 авг 2007, 12:04 от galiushana

# 252
  • Varna
galiushana, сега като четох  се сетих, че на Бетка и прилагахме тази тактика с хапането и дърпането на коса още като беше съвсем бебе и може би наистина има ефект, защото сега тя нито хапе нито дърпа или посяга да удря. Но пък е и много контактна- отива при някое дете и почва да му говори нещо.  - отивам да направя едно инвоисче и пак ще чета, дано някой се разпише.

# 253
  Привет, майчета. Докато спи Ради и аз да се разпиша.
  Галюшка, инетересен съвет......и както винаги има две противиположни метода за възпитание. Някъде не помня точно къде четох, че не трябва да го хапемв ако хапе и т.н.....а да му се отвлече вниманието или ако разбира да се отдели от децата и да му се обясни и ако пак продължава да го приберем в къщи като наказание....Ох не е лесна, как щше ги възпитиваме незнам...много ме е страх.
  Оня ден на майта му казах: " Каже баба жаба" и Ради го повтори, но звучеше така: "баба джаба или даба" и сега понякога го повтаря.
  А нас веднъж една кака ни блъсна на пясъчника. Ради нито и пипаше играчките, нищо, само я гледаше и приказваше неговите си и тя хоп и го блъсна. Питам я аз, защо го блъсна, а тя :"Ами дразни ме"...според мен това си е до родителско поведение и те копират...много се ядосах, ама такива се децата жестоки. Няма никак де ни елесно от тук нататък и все по сложно ще става.
   Леки усмихнат ден на всички. Отивам да правя списъци за морето да не пропусна нещо.  bouquet  bouquet  bouquet

# 254
Галюшана, авторът на кникага, която цитираш Додсън ли се казва? Ако е той, аз съм го заклеймила като абсолютен кретен. Аз се интересувам от детска психоанализа много отдавна и още преди няколко години си купих случайно една негова книга -май беше "Изкуството да бъдеш родител" и там описваше една случка с един дакел, не помня точно какво беше, но си спомням, че останах потресена от жестокостта му и повече никога не отворих неговата книга. Бих препоръчала Франсоаз Долто -френска психоложка, която пише страхотно и дава много истински примери. Книгата се казва: "Когато се появи детето " и е в 4 части. Лошото е, че не са я преиздавали отдавна и сигурно само в библиотека може да се намери, но си заслужава. Това е най-доброто нещо, което съм чела по темата за отглеждане ивъзпитаване на децата.
Ако е вярно твърдението, че второто дете е абсолютна противоположност на първото, то при нас трябва да се очаква някакъв злодей. Мия е спокойно и тихо бебе, плаче когато е гладна или нещо я боли. Открай време си спи по цяла нощ и то заспивайки сама, предпочита да си седи вкъщи, никога не е висяла на ръце, хапва си, доста мързелива е т.н Но наред се тези си добри страни, има и много твърди позиции по някои въпроси -като реши, че нещо не иска да направи, няма сила, която да я принуди.
Хайде, доскоро. Хубав ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт