лоша спермограма-моля за съвети

• 23 654
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
Нека ви дам малко надежда.Приятелка се опитва 6 години да има деца и все не ставаше.След многобройни изследвания убеди мъжа си да си направи спермограма и резултатите бяха отчайващи.Но нейна позната мед. сестра й казала да не си вади изводи от една спермограма,т.к. много зависело при даването на сперма психическото състояние на мъжа.Повярвала й и след 3-4 месеца направили още една спемограма,на която резултатите били много по-добри(съжалявам, но не разполагам с данни).Резултатът-явно двамата са се успокоили и тя е бременна в 4 месец.Та просто исках да ви кажа-най важното е да запазите вярата и надеждата си.Стискам ви палци !
Е какво сега. Искаш да кажеш, че са минали шест години и тогава мъжът е направил спермограма?
Или ти не знаеш всичко, или нещо не си разбрала.

# 31
  • София
Резултатът-явно двамата са се успокоили и тя е бременна в 4 месец.Та просто исках да ви кажа-най важното е да запазите вярата и надеждата си.Стискам ви палци !

Да, аз вярвам и надеждата ме крепи, но това да се успокоиш за мен са глупости. Ако правиш няколко АРТ процедури и не се получава това с успокоенито е тъпо. Смятам, че за това са клиниките за стерилитет да помогнат на хора, които имат проблем. Ако хората се успокояват и след това забременяват, явно не са имали кой знае какъв проблем. Успех.

# 32
  • Стара Загора
Ох това с успокоението и забременяването после вече ми пИсна... Tired

# 33
Добра и пълна спермограма+ SDI може да се направи в клиниката за репродуктивна медицина - гр.Плевен.Там има добър андролог ,който може да и препоръза и евентуално ле4ение.Знам го от опит.

# 34
Joy Joy Joy
Вече сериозно обмисляме варианта да отидем в будистки манастир! Да се успокоим хууууубаво, пък после, дори да не стане, няма да ни пука! Wink Joy

# 35
По принцип лоша спермограма НЕ СЕ ЛЕКУВА на запад (кометирахме го с една съфорумка в Австрия).Когата няма текуща инфекция, физически дефект (варикоцеле) просто няма какво да се лекува. Не знам защо в Бг. карат хората да пият кофи с лекарства? Единственото, което може да се направи е по-здравословен начин на живот (без цигари, намалено пиене, спорт), да се проветряват тестисите (отпуснати дрехи, широки гащи) и да се надяваш...И разбира се ИКСИ - което практически премахва нуждата сперматозоидите да се преборват с многото препятствия по пътя към яйцеклетката и нейната обвивка.
Мъжа ми е също с лоша спермограма в следствие на тежко лечение с антибиотици, но е с показатели за инсеминации - това и правим.
Успех!

Мисля, че е точно обратното - у нас не се лекуват правилно мъжете, защото нямаме специалисти-андролози, докато на запад, че и на изток лечението е много по-сериозно. И е в много по-ранен етап, когато има начин да се оправят показателите, а не когато вече е късно.

Има много неща, които могат да се направят за мъжките проблеми и само у нас е разпространено мнението, че мъжкия стерилитет не се лекува. Освен инфекция и варикоцеле има и други причини, водещи до влошаване на спермалните показатели, както и лечение за тях. Точно тук е мястото на специалиста да изясни причините и да предложи подходящото лечение. 

# 36
Добра и пълна спермограма+ SDI може да се направи в клиниката за репродуктивна медицина - гр.Плевен.Там има добър андролог ,който може да и препоръза и евентуално ле4ение.Знам го от опит.

Кой андролог работи при тях?

# 37
SDI-теста правихме при Д-р Данаил Личев, Плевен.

# 38
Мисля, че е точно обратното - у нас не се лекуват правилно мъжете, защото нямаме специалисти-андролози, докато на запад, че и на изток лечението е много по-сериозно. И е в много по-ранен етап, когато има начин да се оправят показателите, а не когато вече е късно.

Има много неща, които могат да се направят за мъжките проблеми и само у нас е разпространено мнението, че мъжкия стерилитет не се лекува. Освен инфекция и варикоцеле има и други причини, водещи до влошаване на спермалните показатели, както и лечение за тях. Точно тук е мястото на специалиста да изясни причините и да предложи подходящото лечение. 

Сега и аз ще се намеся, че за "западните" специалисти имам много за казване. Мъжките проблеми на запад (Франция и Люксембург) никой не ще да ги гледа. Няма ли варикоцеле, казват - това е положението, хайде на хромозомни изследвания и после на икси. Даже последно андрологът каза на мъжа ми, че и варикоцелето много-много не щял да го оперира, щото не било доказано че  показателите се оправяли. Ни в ранен, ни в късен етап не ги лекуват - и разширена спермограма не щат да пуснат - били малко сперматозоидите. Малко ок, ама какви са - хич не им дреме... Това е положението на запад, никой не ти обяснява и добре, че беше Мели да ми каже какви изследвания да си искаме и да ми обясни туй-онуй, както и Самурайка и други момичета от форума...

# 39
Да,правилно,при доктор Личев - гр.Плевен

# 40

И НА МЕН МИ ПИСНННННААААА  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 41
Да,правилно,при доктор Личев - гр.Плевен

Жоро, бъркаш нещо, д-р Личев не е андролог, нито е уролог. Иначе знам, че той прави SDI, на нас, ако ни се наложи, ще го правим при д-р Владимиров.

# 42
а какво е мнението ви за д-р Личев  newsm78 доволни ли сте от него  newsm78

# 43
 Zdraveite skoro pravihme spermograma na muja mi i rezultatite ne sa mnogo dobri bih iskala da mi kajete ne6to pove4e ako imate informaciq,pravena mu e himioterapiq predi vreme i tova se e otrazilo iskame bebe no ne se polu4ava ot 2-meseca probvame i za tova napravihme izsledvaneto molq da mi pi6ete :{

Име на теста (изследването)
 Резултат

Единици
 Референтни граници

Спермограма *
 Профил Виж по-долу

Обем 2
 ml 2-6

Сперматозоидна концентрация 20
 млн / ml 40-120

Сперматозоиди с нормокинеза 70
 % над 70

Сперматозоиди с хипокинеза 20
 % 

Сперматозоиди с акинеза 10
 % 

Сперматозоиди с нормална морфология 95
 % над 90

Левкоцити 10-12
 на поле до 10

Брой нормокинетични сперматозоиди 14
 млн./ml 

Общ брой нормокинетични сперматозоиди 28
 млн.

# 44
Къде е правена спермограмата? Не е достоверна, заради ненормално високата морфология. Да не сте я пускали в Цибалаб?

Концентрацията ви е ниска.
Съвет - направете нова спермограма в клиника по репродуктивно здраве. С резултата посетете уролог - андролог. Препоръчвам д-р Кацаров в София. Прием на витамини и добавки за подобряване концентрацията. Можете да ги приемате и без лекарско предписание. Оксибор, Спимен, вит.Е, селен, цинк, Л-Карнитин, вит С.
Прочети темата за мъжки фактор, също и темата за витамините. Там подробно са описани дозите на всички добавки.
Успех! Peace

Общи условия

Активация на акаунт