Трябва ли на някого да се разреши да не се ваксинира - на гърба на всички остана

• 53 177
  • 815
  •   1
Отговори
# 210
  • Някъде във Вселената :)
А какво представлява този титър на антитела при реимунизация? Моето дете също е с поставени само част от ваксините, поради изостряне на атопичен дерматит. Как мога да проверя дали си е изградило вече имунитет в такъв случай и да не го реимунизирам?. Благодаря предварително.

И мен това ме интересува. Благодаря и аз.

# 211
А какво представлява този титър на антитела при реимунизация? Моето дете също е с поставени само част от ваксините, поради изостряне на атопичен дерматит. Как мога да проверя дали си е изградило вече имунитет в такъв случай и да не го реимунизирам?. Благодаря предварително.

И мен това ме интересува. Благодаря и аз.
Взима се кръв от вената на детето и се изследа процентно какъв имунитет има. След имунизация за определен период от време имунитета се изчерпва и затова се прави реимунизация. Обаче при дъщеря ми се оказа, като и направиха това изследване в Инснинута по Педиатрия към МА, че не е необходима реимунизация ,защото имунетита от имунизацията е достатъчно силен или висок като стойност /трябва да погледна в къщи изследването/ и затова не назначихе реимунизация.

# 212
Christian, мисля, че с r0ksi говорите за различни неща. Ти отговаряш като лекар, а тя като майка. Струва ми, че тя има предвид, че колкото и пари да ти даде държавата като обезщетение за осакатеното ти дете, на теб ти е все тая. Защото лечение най-често няма, а болката с пари не се лекува. Дано съм я разбрала правилно, де.
Точно това исках да кажа.

# 213
Извинете, ама какво значи "Искам всички деца да са ваксинирани" ???

Звучи ми точно както баба ми казва "Всичко отново трябва да е държавна собственост, защото от комунизма по-добро няма"

За моите деца единствено аз и баща им имаме правото да решим със или без ваксини.

Никакъв закон не може да ме задължи да поема този риск, както и никакъв довод не е в състояние да промени мнението на някои от ревностните защитници на ваксините от този форум.

Приемете това за нормално и спрете глупавите спорове на тази тема!

mari_anka    bouquet ти си много силна жена! Кураж и Вяра!

# 214
  • София
Как така са ваксинирани за вариола? Ваксините за вариола са спрени около 1970 година. Нашите родители са ваксинирани, но ние не. Аз съм на трийсет и няколко и не съм ваксинирана.
Да не бъркаш с това че са ваксинирани за рубеола?
Arizona, аз съм родена 1974 г.,а брат ми 1977 г. И двамата сме имунизирани срещу вариола. За съжаление. Мисля, че малко след като са имунизирали брат ми е спряна тази ваксина, но не мога да твърдя със сигурност.

# 215
eta, благодаря! Hug Май само така изглеждам. Не си ме виждала в моментите на отчаяние. Simple Smile

# 216
А един болен от Хепатит С или СПИН не ви ли zаплаШва вас и детето ви след като няма ваксина zа теzи болести...
Хайде стига с крайности кой каква отговорност носи и zа кого. Peace
Ако детето ви се увреди от ваксина кой Ще носи отговорност? Ами вие и само вие.Да не мислите,че МЗ или Министьра или пьк лекарката сложила ваксината Ще ви обеzЩетят...напротив,леко и на прьсти Ще се иzмькнат...

Щом майка ви е лекар Рина,попитайте я какьв е zаЩитният титьр на ваксината zа морбили.И дайте отговора тук.Благодаря  bouquet

Хепатит С и СПИН не се предават по въздушно-капков път.
Всеки носи определени отговорности към останалите членове на обществото. Ако /не дай си боже/ аз се заразя с туберколоза от вашето неваксинирано дете, вие ще ме обезщетите ли?
Christian, доколкото разбрах сте лекар. Едва ли сте допрели до майка ми като източник на информация. Предполагам, че с този въпрос намеквате, че въпросният титър е прекалено нисък, за да оправдае риска от ваксинация. Според статиите, които току-що изчетох, не е точно така. Но пак казвам, риск винаги има и аз си умирам от страх при всяка следваща ваксинация. Човек обаче може да си отиде и от една ягода или няколко фъстъка. Това означава ли, че никога няма да дадете на децата си да опитат тези храни?

Последна редакция: пт, 27 юли 2007, 16:44 от Rina77

# 217
А ако самата ваксина те разболее от туберкулоза или ти причини други вреди кой ще те обезщети?

Последна редакция: сб, 28 юли 2007, 08:35 от mari_anka

# 218
Ако /не дай си боже/ аз се заразя с туберколоза от вашето неваксинирано дете
в цялата тема на всяка страница и по няколко пъти се изписва една и съща глупост: "неваксиниран=вирусоносител"? някой би ли се обосновал най-накрая, моля.

и освен това, Rina77, не разбрах ако се заразиш от ваксиниран по-добре ли ще се чувстваш?

# 219
mari_anka, съжалявам, че се е случило на дъЩеря ти. Абсолютно те раzбирам zаЩо не искаШ и си против ваксините.  HugМоже би на твое място и аz бих раzсъждавала като теб. Аz съм zа ваксините и се моля моите деца да не към тоzи 1 % Наясно съм, че ваксите са натоварване zа човеШкия органиzъм, но съм и убедена (мое си мнение), че благодарение на тях са предотвратени много епидемии. 

# 220
Всеки човек има право на избор.Ти казваш, че неваксинираните нарушават човешките ти права.Защо?Нали ти и децата ти са ваксинирани, а  ваксината не позволява  заразяването с определена болест.В риск е неваксинираният, но той по никаквъв начин не застрашава околните вакинирани

# 221
А ако самата ваксина те разболее от туберколоза или ти причини други вреди кой ще те обезщети?

Никой. Естествено, мога да реша да си спестя негативите и рисковете на ваксината и да разчитам, че хората около мен са ваксинирани /тоест са се прецакали, за разлика от мен/ и затова няма да има кой да ме зарази. А ако останем само неваксинирани? Кое ще спре туберколозата? Добрите битови условия? Хомеопатията? Съмнявам се. Да не говорим, че вече има форми, които са резистентни на антибиотици и хора и в наши дни умират от туберклолоза.

Ако /не дай си боже/ аз се заразя с туберколоза от вашето неваксинирано дете
в цялата тема на всяка страница и по няколко пъти се изписва една и съща глупост: "неваксиниран=вирусоносител"? някой би ли се обосновал най-накрая, моля.

и освен това, Rina77, не разбрах ако се заразиш от ваксиниран по-добре ли ще се чувстваш?

Никой не твърди, че неваксинираните са задължително вирусоносители. Но неваксинираният е по-вероятен вирусоносител от ваксинирания.
Вторият въпрос не го разбирам... newsm78 Повечето ваксинирани хора изграждат имунитет и точно затова от тях не бих могла да се заразя.

Не ме разбирайте погрешно, мен също ме е страх от ваксините. Просто смятам, че са по-малкото зло.

# 222

Не ме разбирайте погрешно, мен също ме е страх от ваксините. Просто смятам, че са по-малкото зло.

Peace

Точно така мисля и аz.  Peace

# 223
Rina, нали ти е ясно, че не всички ваксинирани изграждат имунитет? Тогава какво правим? Да хукнем всички да си правим изследвания, дали сме изградили такъв, за да са по-спокойни хипохондриците ли? newsm78

# 224
  • София
добре, а искм да попитам, по някъкав начин, след опр възръст развива ли се при децата без ваксини нещо като естествен имунитет към някои от заболяванията???

Общи условия

Активация на акаунт