Форумски цветарки- вече отпускарки. 12

• 37 220
  • 580
  •   1
Отговори
# 315
  • На края на света !
момичета исках да напиша 7-8 години поправям се веднага Peace Joy Joy Joy

# 316
Това ми е новата придобивка ,която ми подариха на скоро.
Не е пуснала коренчета ,но листенцата й растат.
Чудя се кога да я засея.Може би ще изчакам... Thinking

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3673315

# 317

Дифенбахия мисля...Не е капризна и щом пусне коренчета я засаждай смело.Не обича сякаш много силното слънце и на по-мрачно има по-красива тъмна окраска по листата.Успех!

# 318

Дифенбахия мисля...Не е капризна и щом пусне коренчета я засаждай смело.Не обича сякаш много силното слънце и на по-мрачно има по-красива тъмна окраска по листата.Успех!
Благодаря ти.
Да Дифенбахия е.
Не съм упоменала името й  по-горе.

# 319
  • Карлово
О, Тути, и ти ли си тук. Аз като ви напуснах за известно време и съм пропуснала присъствието ти Hug

Дими, дифенбахията лесно пуска корени. Преди време ми дадоха да си посея само от стъбло. Кумата ми имаше огромна и наряза стъблото на парчета и всичките пуснаха корени. Така че, скоро ще й се радваш  саксия.

Все забравям да споделя какво видях на морето. Пасифлора като оградно растение. Беше огромно и със страшно много цвят. Снимах го, ама беше през нощта и нищо не е станало. Та си мислех, дали е от климата и дали да пробвам и аз така. Засега едни приятели имат успешен опит с розмарин, от саксийно в дворно растение, ама таз пасифлора.

# 320
Дими, дифенбахията лесно пуска корени. Преди време ми дадоха да си посея само от стъбло. Кумата ми имаше огромна и наряза стъблото на парчета и всичките пуснаха корени. Така че, скоро ще й се радваш  саксия.
Благодаря ти Hug
Надявам се ,че ще е така ,и най-накрая ще се сдобия с Дифи Mr. Green....понеже досегашните ми опити са били несполучливи.

# 321
няма ли кой да ми даде съвет за бонзая ми Cry
аз мн си харесвам дифенбахията  и не е капризна  дано ти се хване Peace

# 322
аз мн си харесвам дифенбахията  и не е капризна  дано ти се хване Peace
Имаш ли снимка на бонзая ти.
Благодаря,дано се хване Дифито ми.

# 323
  • София
Много искам, но не мога  Embarassed. За това си трайкам smile3505

# 324
  • На края на света !
Ето малко инфо за бозая ,надявам се да откриеш нещо
ПОДХОДЯЩА ПОЧВА ЗА ЗАСАЖДАНЕ

Препоръчваният за бонзай почвен субстрат се състои от почвена смеска за саксийни растения с добавка на пясък и торф или глинен гранулат, който осигурява добро отводняване

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ СВЕТЛИНА И ТЕМПЕРАТУРА

Повечето бонзай обичат обилна, но индиректна светлина. През лятото е добре да се изваждат навън, но не на пряка слънчева светлина. Растенията се отглеждат при нормална стайна температура 20-25° през активния вегетационен период и 10-15° през периода на покой, през който трябва да се съхраняват в полутъмни помещения и да се поливат рядко. Иглолистните бонзаи трябва да се изваждат през зимата навън, дори при минусови температури, в противен случай след няколко години умират.
ПОЛИВАНЕ

Поливането се извършва като поставите съда с бон-зай накиснат във вода (престояла 24 часа за разграждане на хлора) за около 30 мин, за да се напои обилно. При следващото поливане повърхността на субстрата трябва да е изсъхнала. Проверявайте редовно корените на растението за признаци за засушаване или преовлажняване. Пулверизирайте порепоръчително два пъти дневно с хладка вода.
НАТОРЯВАНЕ

За да поддържате вашия бонзаи в добра форма и осигурите оптимално развитие, наторявайте в подходящо време и с подходящ тор през цялата година. Като принцип наторявайте от ранна пролет до края на лятото с балансиран МРК тор 20:20:20 (веднъж на 4 седмици), а през есента и зимата - на 6 седмици (15:15:30), за да подтискате растежа, но да предпазвате от болести. Много добър ефект за развитието има и наторяването с органични торове - торф, компост, птичи тор, органични брашна и др.
ОФОРМЯНЕ НА БОНЗАЯ

Основни манипулации от голямо значение за развитието на бонзаите а премахване на излишните листа и подкастрянето. За целя както и за пресаждане на бонзаите, са необходими специален комплект инструменти. За вечнозелените видове листата се премахват два пъти годишно, за останалите при нужда. Подкастрянето може да се дели на два вида - за формиране - намалява височината на растението и дължината на корените и поддържащо - благоприятства развитието на нови разклонения и смалява размерите на листата. В зависимост от вида и възрастта през няколко години растението се пресажда в нов съд по-голям с около 2 см, като се подкастря кореновата система. Най-подходящ период за това е пролетта, преди започване на вегетацията. Стъблата и клоните на растенията изкуствено се изкривяват, за да добият вида на растение, борило се да ицелее в тежки условия. Именно тук се проявява и ролята на човека - да подчертае индивидуалността, без да наруши естествената красота на растението.

Дано да ти е от полза Peace

# 325
  • Русе
айде и аз да ви се похваля с едно цъфнало цветенце (ако някой ми каже как се каза, ще му бъда благодарна)  Sunglasses
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3679829

# 326
  • На края на света !
айде и аз да ви се похваля с едно цъфнало цветенце (ако някой ми каже как се каза, ще му бъда благодарна)  Sunglasses
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3679829
Сирийски хибискус а по нашенски някой му викат дървовидна ружа Peace

# 327
Сирийски хибискус а по нашенски някой му викат дървовидна ружа Peace

да, ние пред блока имаме доста старичко дърво (но не 87-годишно  hahaha), не знаех, че може и в саксия да се гледа Rolling Eyes

нещо листата на мушкатата ми много започнаха да пожълтяват и да съхнат  newsm78 идеи newsm78

# 328
и аз имам въпрос към Чародейка-ако резна върха на бенджамина кво ще стане?Щото отдолу и отгоре си расте нормално, пуска разклонения и листа, а в средата стъблото е абсолютно голо -не ми харесва хич пък ме е страх да го кръцна  Embarassed
вчера ги прибрах мойте цветя от свекървището, щото правихме ремонт-и тя се обиди-що съм си ги взимала ,красяли и двора  Shocked
пустата му жена има над 60 саксии и съндъчета че и двор пълен с китки моите 10 саксии и се прищяли  #Crazy
прибрах си ги до едно в апартамента и деска цял ден около тях-голям кеф  Hug

# 329
Много е изсъхнала милата май си позабравила да я поливаш разрови корените и виж дали има нещо живичко ако има нещо я изрежи ,дано да се съживи Peace

Не е от неполиване, а от преполиване е станала така.......Обеснявах по-рано за моите патила...И съм с тайната мисия - нали сме от един регион - да ти дойда на гости за да взема твоите Mr. Green.....

Иначе - вече всички цветя дето са изсъхнали от преполиване и не са насмогнали на влагата - съм орязала...пък каквото стане!

На шарения фикус цветята са потъмнели - и това ли е от преполиването?

Да ви кажа - не смеех да си поливам цветята 3 дена.....Ужас! Един път ги полях обаче - по малко.......Уплах съм хванала вече......Ох, тази година останах без сандъчета....реве ми се чак от този факт........

Общи условия

Активация на акаунт