Форумски цветарки- вече отпускарки. 12

• 37 173
  • 580
  •   1
Отговори
# 390
  • БГ
Теди, може да го сложиш във вода да чакаш да пусне корен и после да засадиш, може и направо да го засееш и отгоре да сложиш буркан. Поливаш отдолу в чинийката и махаш буркана когато се появи ново листенце.
Разсаждала съм и по двата начина. Слагай  и по двата и после да се похвалиш  Hug

# 391
Извинявам се ако това не е мястото да си задам въпроса, но някой знае ли как се пресажда орхидея?

Не може да си пресаждаш в домашни условия, трябва да си ги купуваш готови

# 392
сега, да питам, като счупя бенджамина направо във вода и на хубаво място нали и той ще хване коренче или в пръстта newsm78 нали имам лош опит с един и сега първо питам Rolling Eyes

Теди аз съм слагала бенджамин във вода и пуска коренчета

# 393
добре, защото ми се ще малко да го размножа, не че е кой знае колко пораснал, но да знам ако някой ден ми щукне, ще пробвам наистина и по двата начина Peace

# 394
  • На края на света !
Да ама стръкчето от бенджамина трябва да е по старичко иначе нищо няма да стане Peace
Аз днес сложих няколко Олеандъра във вода да видим дали ще пуснат нещо исками се да насадя повечко корени в градината от тях

# 395
Да ама стръкчето от бенджамина трябва да е по старичко иначе нищо няма да стане Peace
Аз днес сложих няколко Олеандъра във вода да видим дали ще пуснат нещо исками се да насадя повечко корени в градината от тях

значи да чупя от най- отдолу newsm78

# 396
Здравейте момичета!Имам един пахистакис който мъча вече 3г.Голям е около 30см.Пресаждам го редовно.Мъча се и да го разсадя но не мога.Някои казват да се отреже когато цъфти други да се реже февруари-еми моят не става.Целият е накълцан-една пръчка и отгоре цвят.А е толкова красиво цвете.Мисълта ми е как да захвана ново растение че това е много изтормозено?Благодаря ви за отговорите.

# 397
Мама Цоцоланка няма сташно и аз ще пусна скоро мойте китки да им се порадвате и ако си харесаш нещо ти или някой друг само свиркате ,ама не знам кога ще ги снимам че май ми е допряло бебето до д..о Ще хвана мъжо за ушите ,май   Laughing
благодаря на Чародейка за отговора за бенджамина но една "добронамерена"съседка ми се скара че кастря цветята преди раждането-не знам каква връзка има ама реших да почакам няма да ми стане нищо-май съм взела да изперквам   Thinking

# 398
  • На края на света !
Мама Цоцоланка няма сташно и аз ще пусна скоро мойте китки да им се порадвате и ако си харесаш нещо ти или някой друг само свиркате ,ама не знам кога ще ги снимам че май ми е допряло бебето до д..о Ще хвана мъжо за ушите ,май   Laughing
благодаря на Чародейка за отговора за бенджамина но една "добронамерена"съседка ми се скара че кастря цветята преди раждането-не знам каква връзка има ама реших да почакам няма да ми стане нищо-май съм взела да изперквам   Thinking
това са суеверия да не бяга късмета на бебето или нещо подобно ,но нищо не пречи да почакаш  Peace

# 399
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Извинявам се ако това не е мястото да си задам въпроса, но някой знае ли как се пресажда орхидея?

Не може да си пресаждаш в домашни условия, трябва да си ги купуваш готови

Кое трябва да си купиш готово?

Мама на Пижулинка - саксията на орхидеята ли е утесняла? каква ти е орхидеята? пресажда се когато е в покой, т.е. не цъфти.

като си чела из нета как да се грижиш за орхидеята ти, не си ли срещнала и как се разсажда?

# 400
Теди, аз моя бенджамин го хванах във вода  Peace

тъкмо мислех тези дни да ви се хваля, че върви много добре и вече е надраснал доста това, което беше... само за няколко месеца Heart Eyes  Heart Eyes

само ме е яд, че шарен не съм си завъдила още - но пък имам два зелени  Mr. Green

# 401
Теди, аз моя бенджамин го хванах във вода  Peace

тъкмо мислех тези дни да ви се хваля, че върви много добре и вече е надраснал доста това, което беше... само за няколко месеца Heart Eyes  Heart Eyes

само ме е яд, че шарен не съм си завъдила още - но пък имам два зелени  Mr. Green

мен ме е яд не само за ашрения бенджи, ами и за шефлерата Sad

# 402
Има ли мами от Велико Търново? Във вторник ще пътувам за Добрич с автобус и има малко почивка на Търново - около 15мин.......Някой желаещ за кратко кафенце(и без цветя моля, не ми е това целта)??????Не е задължително, просто се сетих.....

# 403
ееееееее, Цоцоланке, как може да забравиш, че аз съм от там Mr. Green

ама вторник трябва да съм на морето да си пека дупето Rolling Eyes

ако все пак нещо се промени, ще свиркам Whistling

# 404
ееееееее, Цоцоланке, как може да забравиш, че аз съм от там Mr. Green

ама вторник трябва да съм на морето да си пека дупето Rolling Eyes

ако все пак нещо се промени, ще свиркам Whistling

на кое море бе?

Общи условия

Активация на акаунт