Темичка поредна отворете НОЕМВРИйски мами посрещнете

• 10 214
  • 275
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз не ходя на училище за бременни, не съм почнала с покупките още. Само ремонтът започва от утре и то защото сега изпратихме дребната на море и да използваме докато я няма, че с нея ремонт - трудна работа.
Я да ви питам - някой има ли повече информация защо се отлепва плацентата и кой вид плацента е по-рискова за отлепване? Мойта плацента била предна  newsm78

# 196
Vi,  водихме кучето в Св. Антим. Намира се в Банишора. Добре, че работят всеки ден, че се бях побъркала да не е нещо заразно.
Аз от липса на качени килограми не мога да се оплача. Качила съм 5-6 кг, но изглеждам и се чувствам сякаш съм качила 20. Whistling

То и моята плацента е предна... но не знам кой вариант е по-опасен.
А за бебчо сме още във фаза планове: за освежителен ремонт, за покупки. Ще започнем септември да оправяме. А август мисля да си стегна багажчето за болницата, за да не ме изненада някое седмаче (недай Боже).

# 197
Здравейте!Както сте се заговорили за размери и килограми, я кажете  колко са дълги бебчетата ви, защото моят доктор винаги го мери от главичката до дупето и аз така и не разбирам колко е дълго цялото? А за моите килограми-много са, направо са си доста Embarassed, но сега не ми се мисли за тях- това са моите девет месеца на угодия и нелишаване от нищо, а и апетит имам в излишък, винаги съм готова за маса, и за съжаление от самото начало не ми е ставало лошо от никакъв вид храна....
 И още нещо- моята девойка често застава така, че ме посритва точно в пикочния мехур. Усещането е такова, сякаш за секунди и...ще се изпусна. Предполагам, че няма нищо ненормално, но на вас случват ли ви се подобен вид ритници, къде ви ритат най-често бебоците?

# 198
lary аз съм при Д-р Илиева във ВИТА.За сега май само тя може да работи с тоди апарат,но попитай все пак.

# 199
И още нещо- моята девойка често застава така, че ме посритва точно в пикочния мехур. Усещането е такова, сякаш за секунди и...ще се изпусна. Предполагам, че няма нищо ненормално, но на вас случват ли ви се подобен вид ритници, къде ви ритат най-често бебоците?
Нашето бебоче също често ме сритва по пикочния мехур, понякога и цяла ръченица изиграва върху него #Crazy - и ако няма тоалетна наблизо, не ми се мисли Laughing Иначе си рита във всички посоки, но тази ми е нелюбимата Wink

# 200
Здравейте, не мога да смогна да ви изчетар вие сте писали, писали ....

Jutoo ти пък къде намери да се притесняваш за отлепване на плацентата. Аз знам, че най-голяма опасност от отлепване има ако е превия или е близко до шийката. Ти не си споменавала такива неща.

Билба и на мен в петък на прегледа ми казаха, че главичката е една седмица напред от крачето и от термина, ама хич и не им се безпокоя, спокойно, ще видиш на следващия преглед, че всичко си е ОК, а нали знаеш, че някои хора са с по-големи глави от други ...

Честито на тези, на  които им остават по-малко от 100 дни - Jutoo, ProstoAz, имаше и други, но в момента за тях се сещам. Няма значение - да се чувстват всички поздравени.

# 201
Благодаря ти Приказливке Simple Smile   bouquet

# 202
Здравейте и от мен! Hug

Чакаме ли разхлаждането утре,а? Wink

Jutoo,  и моята плацента е предна и специално разпитвах доки какво значи това и тя каза - ми нищо. Simple Smile Важното е да не е  плацента превия, не чак дотам хубавото на плацента по предна стена било че при секцио се минава през нея, но не било нищо кой знае какво...

за килцата - качила съм 4 до тук и хората малко ме дразнят като почнат-ууу, колко си слаба!ма това добре ли е за бебето??Що не си гледат работата?  Crossing Arms Както ме бяха наплашили разни "приятелки" с коментарите си - малее, много ниско си носиш корема... Confused, което се оказа поредната простотия, на която доки добре се посмя... Grinning

Бебунка тези дни започна едни салта да прави, голям смях пада с нея! Mr. Green По мехура още не е рипала, де. Wink

За покупки съм писала вече, а за ремонти - май само козметични дребни нещица ще направим, нищо по-особено, което да не сме правили преди - пране на килими, прозорци...замислям грандиозен ремонт на кухнята, но, живот издраве,ще е догодина сигурно. Simple Smile

# 203
  • София
Jutoo ти пък къде намери да се притесняваш за отлепване на плацентата. Аз знам, че най-голяма опасност от отлепване има ако е превия или е близко до шийката. Ти не си споменавала такива неща.

Ами а де... кумата ми загуби бебето си миналата седмица - термина и беше 7 октомври, отлепила и се плацентата Cry Cry Cry Обаче не мога да я разпитвам нея подробно и затова реших да питам тук. Дано никой не го сполетява такова нещо Praynig

# 204
Как сте понеделнишки? На мен сутринта на разходката с кучето ми падна кръвното и едвам се добрах обратно до вкъщи. И там 1 час не можах да се свестя - студена вода, кафе ... Направо се изплаших, че съм сама.
Снощи пък едно друго съседско куче като ме видя отдалече и като се втурна от радост и право в корема. Лошо ми стана. Оттогава все се ослушвам да усетя бебчето и още ми е притеснено, въпреки че вече получих няколко серии ритничета. Човек направо не знае откъде може да му се стовари някоя беля.
Аз ще ходя на 01.08. на въпросния безплатен 3Д(2Д) ехограф. Какво се оказа - още никой ли не е минал оттам?
И аз мога да се похваля с първите стрии. Моите са отстрани някъде около талията и засега са все още лилави на цвят. Купих си маслото на Икаров - дано да е ефикасно.

# 205
  • София
Jutoo , съжалявам. Много тъжно. А ти не се притеснявай за тебе си...пази се само.

За мазането...мажете се от коленете до лактите...включително и кръста (паласките) и гърдите откъм мишниците. Повечето мами си мажат корема, който всъщност има най-малък риск да се нацепи.

И аз си имам няколко стрии...въпреки, че се мажа с това,  с което се мазах и преди. Въпреки, че като се замисля сега не се мажа с мас, а само с Дева. Дано не се появяват повече.

# 206
lary аз съм при Д-р Илиева във ВИТА.За сега май само тя може да работи с тоди апарат,но попитай все пак.
Аз също ходя при Илиева но сега разбирам че има триизмерен.Това отскоро ли е или??По късно имам час при нея и ще я разпитам

# 207
  • Разград
Jutoo, наистина е много тъжно това, което се е случило. Но не го мисли и не се притеснявай. Никой не е защитен от нищо, но като се притесняваш допълнително само си създаваш грижи.

Не разбирам защо никой не пише за пазаруването и други коментирани теми, все пак по-новите посетители на форума не могат да изчетат всичко - бъдете малко по-толерантни към нас. Благодаря предварително!

Относно килограмите и размерите на бебчето си мисля, че всичко е строго индивидуално и не трябва да се сравняваме с някакви норми. Ако има сериозен проблем, лекарите ще ни кажат, нали? Аз лично за собствена сигурност, въпреки че беше безсмислено, си направих и биохимичен скриининг и фетална морфология за мое успокоение. Резултатите са все добри. Важното е да не губим вяра, че всичко ще бъде наред!

# 208
Jutoo,  и моята плацента е предна и специално разпитвах доки какво значи това и тя каза - ми нищо. Simple Smile Важното е да не е  плацента превия, не чак дотам хубавото на плацента по предна стена било че при секцио се минава през нея, но не било нищо кой знае какво...

Специално при мен предимството на предната плацента е, че мога да си спя на гръб. С Иво не можех, причерняваяше ми. Но сега - кеф, а понеже и тазът ми попрестана да се схваща толкова жестоко, мога да си позволя за разнообразие и по няколко минутки на нощ да полежа на лява или дясна страна  Simple Smile

Аз още нямам стрии, но за сметка на това кантарът отчете 5 кила за един месец... Освен да се надявам, че е развален или пък да моля ПростоАз да сподели диетата Mr. Green Коремът ми наистина е доста пораснал, но аз не се чувствам по-тежка от преди. Стрии още не ми са се появили, но те и предния път се показаха чак след раждането. Аз се мажа рядко, защото кожата ми не е много суха, пък и ми става адски горещо в тая жега.

Шоколадче, аз специално не пиша за пазаруването, защото освен количка, столче за кола, кошара и разни дреболии като пампи, биберон-залъгалка и мокри кърпи, друго няма да купувам. Ще ползвам всичко, останало от Иво.

Тиха вода, много е трудно вече да се измери цялото бебе - затова се мери от глава до дупе, обиколка на главата и дължина на бедрото. Това дава достатъчен ориентир за развитието на бебето.

# 209
  • София
sh0k0lad4e, не се засягай, но на мен (предполагам и на останалите) малко ми писна да повтарям едно и също...Точно в тази или миналата тема коментирахме покупките, легълцата, количките...Върни се и прочети, недей всичко.   bouquet

madchen , важното е, че се е разбрало какво е на кученцето. А в тази клиника, за която говориш, ми казаха, че кучето ми има тумор с разсейки...никога няма да стъпя там. Оказа се, че е осил, който е направил буца. То е въпрос на късмет при кой лекар ще попаднеш, ясно ми е това....ноо...не искам да описвам шока, който изживях няколко дена, докато излезе биопсията...спала съм с кучето на земята и съм плакала по цели нощи.  Когато станаха резултатите се обадих на този лекар и го нафулих едно хубаво...та това е член от семейството ни. Много бях възмутена от този лекар.
Сега кученцето ми си е тук, отгледа едното бебче с мен, сега ще има и второ...да ми е жива и здрава Simple Smile Малкия я обожава и са голяма партия двамата  Heart Eyes

Ще изровя снимка да видите как я ползва за проходилка  Laughing

юл4е и аз така...5кг за месец  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт