Помощни училища- какво мислите за тях?

• 111 548
  • 392
  •   1
Отговори
# 75
Това не мога да го разбера, как може да има такива хора, та и директори, самите те не разбират интеграцията, съчувстие и човечност към нашите деца и семействата им : "Директорите и учителите не ги възприемат като другите деца - за тях това са болни деца (така и обясняват на другите деца),  без бъдеще и децата го усещат и много често сами се изолират и затварят в себе си и единствено тогава допускат до себе си ресурсния учител. "

За това и "нормалните деца" ще приемат нашите по такъв начин като кривите разбирания на възрастните.

Сладко пате, и ние бяхме в масова градина, преди това в ясли, беше им по трудно да я гледат Гери, директорката ни препоръчваше спец градината, ама аз не се съгласих веднага, а после я пуснах, защото нейната си логопедка работеше там и беше постоянно с нея и се занимаваше всеки ден, това което ми липсваше, но каза, че Гери ще си остане в масовата градина, докато ние желаем това. Питах се, кое ще е по-добре за Гери??? А сега да я вземат просто няма да стане, там децата учат, пишат, слушат, разбират и осъзнават, че ще ходят на училище и т.н., докато при Гери ги няма тези неща. Имахме и ресурсен учител от Инспектората изпратен. Не сме ходили на комисия, подадох си молбата и документите на Гери от Телка, Акта за раждане.

Директорката може да се прави и на разсеяна за ресурсните учители, много не обичат да им се набъркват външни лица така да се каже в градината.

Йепе беше писала за възможност за ресурсен учител в спец градина - дали има или няма такова нещо, някой да е чувал.

Росонери, логопедката ни прецени, че е по-добре за нея вече да бъде интегрирана в масова ДГ, за да бъде сред говорящи деца на найната възраст, което ще  подпомогне говорното и интелектуалното й развитие. А освен това нейната логопедка също ще продължи и занапред работата си с нея.

# 76
Сладко пате, много ще се радвам да сте в масова градина и детенце да му спори там и да се развива. ТОва го желая от все сърце за вас и за много други деца, много се радвам, когато те са добре и напредват.

Кога ще започвате с градината? Дано нямаш повече стълк
н
ов
ения с директорката.
Изпращам Ви и автограф от Гери, тя ми помага на клавиатурата и така се получи писанието ми на няколко реда. Wink

# 77
       Росонери, благодаря ти за подкрепата. На 10.09. сме пред комисия в Ресурсния център, а на следващия ден живот и здраве сме на ДГ. Надявам се, че няма да имаме повече стълкновения с директорката, все пак госпожите ще я гледат и обучават с помощта на ресурсния учител надявам се.
        Желая от сърце и на вас с Гери  да се интегрирате в масово училище. Hug

# 78
Мерси, сладко пате, пожелавам ви успех. И ние сме на градина от 03.09., мисля, че беше директорката на тел, като питах ще има ли група от тази дата, благодарих и бързо затворих, че не исках да ме пита кой се обажда или за кое дете.

Утре трябва да отида за бележка, че без нея сигурно ще ни върнат.

# 79
  • София
Тези дни по Канал 1 тече реклана на 2 помощни училища - 3то и 5-то, такава загриженост лъха. Мислите ли, че е само за рекламата?

# 80
Донякъде мисля, че са и реклама да превлечат повече деца. Не познавам тези училища в София, но съм гледала преди по СКАТ за детските специализирани градини в София, сториха ми се по-добри от нашата, с училищата може и да е същото.

# 81
  • София и там където не се пуши
Присъствях на едно награждаване на един учител от помощно училище в София. Много успехи бил постигнал - дано.

# 82
Тези дни по Канал 1 тече реклана на 2 помощни училища - 3то и 5-то, такава загриженост лъха. Мислите ли, че е само за рекламата?
Пето помощно е в Слатина и вчера пихме кафе на барчето точно срещу него.Училището не ми се видя да е хубаво,поне отвън. Rolling Eyes

# 83
Когато Петя беше в 3клас директорката й беше по математика и ме повика да ми каже че трябва да я преместим в помощно училише.Как се прибрах до дома само аз си зная.Веднага се консултирах с лекуващата лекарка итя ми каза не в никакъв случай. И аз я послушах.
Лошото е че ние нямаме училища за междинни деца т.е. с леко умствено изоставане.

# 84
Да, наистина имаме нужда от някакво такова междинно училище. МОже и в самото масово да си има такива обособени паралелки, но важното е да е в масово, все пак при среща с другите деца в двор на училище и т.н. атмосферата си е по-добра.

# 85
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Днес министъра е казал, че ще има съботно училище за децата, които изостават с материяла, както е за децата със по- висок интелект. Ще плащат за допълнителни часове и занимания с децата. Дано се получи.

# 86
Само за децата от началния курс,но и това е крачка напред.

# 87
  • София и там където не се пуши
Днес министъра е казал, че ще има съботно училище за децата, които изостават с материяла, както е за децата със по- висок интелект. Ще плащат за допълнителни часове и занимания с децата. Дано се получи.

Не вярвам - гръмко обеща миналата година поне тази на петокласниците да са безплатни тази година учебниците, но не успя

# 88
  • в полите на Балкана

Каза ,че от другата година.Поне аз така разбрах.

# 89

Каза ,че от другата година.Поне аз така разбрах.
да,от догодина.

Общи условия

Активация на акаунт