В разгара на сезона почваме на АВГУСТинчето купона!

• 8 904
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Честит рожден ден на майката на Вал и на Деската! Елфче, vst_80, честити годишнини - да сте много обичани и обичащи!

blueeye®, какви са тези тайнства, аааа? Mr. Green

marulka_s, само не мога да разбера едно нещо - защо поръчваш торти като правиш такива красоти. newsm78 Wink

# 196
Здравейте мили мами и сладки бебчета!
Много Ви благодаря за милите пожелания!
Ето и скромна почерпка от нас

Честит рожден ден и на майката на Вал

и на племенничката на elli78!

Честита годишнина на Elwing

marulka_s Шушето е истинска принцеса! А пък Тонката на Kaili е голям чаровник - особено с това опашленце  Grinning

Elwing с огромно удоволствие приемаме кандидатурата ви  Laughing! Около нас няма много кандидати  Cry - имаме си един при баба й и дядо й, ама той е много несериозен - само сменя мадамите  Mr. Green.

Ставам, че все още не съм дооправила лудницата в нас! И  аз ще чакам с нетърпение новините от blueeye® - ейййййй ама много лошо ни човърка това момиче  Mr. Green

# 197
  • В ЛЮтеницата
ЧРД на Малката Голяма Принцеса Стефани!
Да бъде здрава и винаги толкова обичана, щастлива и игрива!
Марулка, заби ни в земята с тази торта!! Влизай смело в сладкарския бизнес!

ЧРД на Ивайло Джуниър!
ЧРД на Зорница!
ЧРД на Цветелина!

Бъдете здрави и щастливи деца на още по-щастливи мама и татко!

Честито и на останалите имащи поводи за купон! Е, затова го обичам лятото - купона е безкраен!!!

Днес сложиха на Лора Приорикс - ваксината за заушка и шарки. Много плака, а на мен ми омекнаха краката - едвам се прибрахме...

Дано ДИС-а да е от сатурновата дупка, че вече издълбах дъното!!! (представям си какво й е на Дани тогава...) По принцип трябвало е да я изпишат до ден-два след операцията, но 1 на 100 се случвали усложнения и милата е изтеглила късата клечка) Не съм я чувала оттогава и вече я мисля непрекъснато!!

# 198
Хей, къде сте вси4ки Rolling Eyes
Дано Дани ве4е е добре и скоро да я изпишат Praynig.утре ще й звънна, защото сега ве4е става късно Rolling Eyes
Аз да ви се опла4а от ново-  вкъщи вси4ки( разбирайте мъжа ми и свеки), са в треска по слу4ай утрешното пристигане на зълва ми .Тази ве4ер  сигурно 5 пъти се 4уваха по телефона  ooooh!.К'во ли си казват- не е ясно( всъщност- нищо съществено).Нали утре ще се видят.Та- моят мъж измисли "4уден" график на деня по слу4ай посрещането . .Ще ходи на работа само до обед, и после делегацията поема към летището.Свеки- и тя- да е първа на пистата .Много се у4удиха 4е аз няма да отида( ами как да ида като по това време детето ми спи   #Cussing out) което е едно добро извинение   Blush.та- от вси4ките си разговори, се оказа 4е не са си казали с какъв полет и в колко 4аса пристигат в България Joy Joy Joy .Ей, тук не се въздържах и избухнах в искрен смях  hahaha.На вси4кото отгоре малката й дъщеря е с температура и е болна( те перманентно са болни и двамата ),  та- още по-добре 4е няма да ходя  да ги видя с малката, а и до вкъщи няма да идват, за да не губят време, ами директно да отпрашат към Плевен Party.За целта дадох стол4ето на Дари, 4е да сложат в него поне малката( на 1.5г).Дано не ми се наложи да ходя някъде с нея, 4е съм с вързани ръце( ако не броя кошницата, която  й е малка).
Ами - такива работи  около нас
Пак се улях Embarassed, така 4е- спирам( засега Wink)

# 199
  • София
Честит Първи Рожден ден на Стефани! Нека расте здраво и весело дете и много да радва мама и тати !

Честит рожден ден и на Зорница , Ивайло и Цветелина !

marulka_s
, тортата е много хубава!  Peace

Честита Годишнина на Elwing и Vst_80! Много любов ви желая!

Честит рожден ден и на майката на Вал и на племенничката на elli78!

Нана, да оздравявате по- бързо!

Ето и рецептата за тортата:

За блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
2 с.л. какао

Разбиват се яйцата и захарта. Брашното се пресява и прибавят бакпулвера и ванилията. Смесват се с брашното и сместа от яйцата и захарта. Разделя се на 2 части. Към едната се прибавя какаото. Пекат се в намазана с масло и набрашнена тава.

За крема:
3 малки кофички сметана Фибела (но аз не намерих и сложих растителна)
1 водна чаша захар

Разбиват се до сгъстяване.

За ядките:
5 с.л. захар
1/2 с.л. вода

Карамелизира се захарта, добавя се водата и се заливат ядките. Като изстине се натрошават.

Трябва и една консерва ананас.

Слага се кафявия блат, сиропира се с сока от ананаса, намазва се с крем, поръсва се с ядките и се слагат парченца ананас. след това втория и т.н.

Дано Дани се оправи по- скоро!

# 200
  • София
За съжаление нямам добри новини. Детето е с температура пак, плаче изтощен от безсъние и сигурно гърлото го боли, защото като пийна вода и започна да пищи.  Cry
Моля ви момичета, ако знаете свещички, които са без парацетамол пишете ми. Praynig

# 201
Нана, съжалявам за Коко.Дано  му мине  и изкарате леко нощта Praynig.За съжаление нямам информация за леакрства( не ми се е налагало да използвам), но ще се разровя из нет-а сега и ако открия нещо, ще ти пиша.А попита ли в аптеката?Звънни поне информативно на някоя денонощна( търговска лига например) и ги попитай дали има такова лекарство Rolling Eyes

# 202
  • София
Точно и аз това се сетих. Звъннах на една позната - за съжаление всички свещички са на основата на парацетамол. Горкото ми детенце, изгоря от тази температура Sad

Все пак и да се похваля - вече съм с нови очила Grinning

# 203
  • В ЛЮтеницата
Нана, много ми е мъчно за Коки, ама доктора нищо ли не каза?! Не може да няма алтернатива! Даже с течен аналгин съм чувала да се сваля темература. Недей да рискуваш - опасно е!

# 204
Ох Нанче, миличката. Слагай компреси с оцет и вода постоянно на гърдичките, крачетата и челцето. За течния аналгин и аз съм го чувала от систъра, но не знам по колко капки се дават - Звъни на педи и питай, не се притеснявай, нали това им е работата на лекарите - искай съвет....Дано да помогне  Praynig

# 205
  • Някъде там...
Здравейте и от нас!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОЖДЕННИЦИ ДНЕС!
БЪДЕТЕ ЖИВИ ,ЗДРАВИ И НАЙ-ПОСЛУШНИТЕ ДЕЧИЦА!!!

Честито и на всички ,които имат поводи за празнуване!!!

Иначе овладяваме положението вече с температурата.Вчера му дадох 5к. хексалгин+6мл.панадол и след 2 часа нямаше температура. Цяла нощ бяхме без Т и днес чак към 17 часа дигна пак и пихме нурофен и сега  нямаме. Явно антибиотика си казва думата.
Нана вие пиете ли антибиотик и дай му хексалгин да пие, наистина помага.

Айде лека вечер!

# 206
  • гр.София
 Ох,Нана,много си готина-то е смях през сълзи-имаш нови цайси,за да " виждаш  по-добре, бабиното" ( приказката за Червената шапчица) ... термометъра Sad
 Погледнах си аптечката-само свещички Ефералган имам и са с парацетамол.
 Ти сама ли си с детето? Колко му е Т?  Знам,че лекарства доставят и на адрес-дано не се налага Praynig
 Освен памуче със сода за бъркане в гърлото,знам и бабини щуротии от сорта- суров картоф се слага отвън на гушката.

# 207
НАна, сетих се за още нещо.Преди  време бях писала една "бабина деветина", която  ми каза сестрами , след шока който преживя с малкия ми племенник( полу4ава гър4ове от Т #Crazy и се свли4а в ръцете).Та- мажеш ръ4и4ките със ...сапунена вода.Оставяш да изсъхне така, както е сапунена и ..по някакъв на4ин температурата се изспуква Rolling Eyes.Не мога да обясня този факт, но една циагнака го е казала на зет ми , и сестра ми след вси4ки лекарства, мокри 4аршафи оцет и т.н... го приложила и подействало. Пробвай- ако не помогне, то поне няма да навреди.Хайде, и да пишеш как  е Коки Praynig

# 208
  • варненка от София
Нана, аз също със Хексалгин съм сваляла температурата, действа безотказно.
Някой преди в темата беше писал и за белтък за сваляне на Т, но не си спомням кой беше и как се процедираше.

# 209
Нанче, погледни тук и тук. Има полезно инфо.

И аз си спомням това за белтъка, че се мажели ходилцата на детето, но кой го писа нямам спомен...

Общи условия

Активация на акаунт