НашиТЕ пРЕКраСНИ КухНИ, проЕкти за ТЯх и пРЕПоръКИ - треТА часТ

• 79 546
  • 589
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Момичета, радвам се че ви харесва. Аз самата съм с малко раздвоени чувства и даже, се чудех дали изобщо да пускам снимки.
mmilena, от MDF е - лак и фурнир. Фирмата е варненска и малка, но работят много добре. Цената - 3200лв, около 3.50м
irenanu, аз също мислех за комбинация орех и ванилия, но нямаше да се върже добре с вече поставения гранитогрес и дъбовия паркет. Не че пак има натрупване на 2 дървесни шарки + още 2 цвята, но на мен ми харесва, почти Wink. Обичам топлите и ярки цветове и се чувствам добре в така получилата се шаренийка. Както писах по-горе само титана малко ме притеснява, ако можеш да намериш плот и гръб с по-блед цвят, за да изпъкват ореха и ванилията. Гърба на кухнята трябва да е като фон (ако може да се слива със стената), защото трети цвят вече идва  в повече.

# 391
  • Варна
mentolka,кухнята е много сладка Peace

Какво се притесняваш,според мен по-студения цвят на гърба и плота балансира ярките цветове на шкафовете.На снимката е ясно ,че още не я ползваш,ама като насложиш разни необходими дреболийки по плота знаеш ли как ще омекотят визията му.Аз бих използвала гърба за
да закрепя от онези механизми ,на които си слагаш подправките.Хем да не ти заемат място по плота ,хем ще са и цветно петно:hug:   

# 392
  • София
За новата ми кухня остана да купим само долния плот.Вчера ходихме и точно този го нямаше никъде.Бяхме в Практикер,Бриколаж и още две фирми,внасящи на едро.Та мисълта ми къде може да проверим още,ако някой знае,може и на лични.Ще ви бъда много благодарна,а иначе кухнята е сглобена ,но без плот.Лятото ,като я поръчвахме нямаше място да го пъхнем в багажника,а сега него го няма.За София става въпрос.

# 393
Tова е тапет от естествени материали- бамбук и юта. Продава се на метър  Hug Но как не си спомням на коя фирма бяха, то аз толкова католози изгледах  ooooh! 
Страхотни са тапетите,а можеш ли да ми кажеш цената на метъра или то си зависи от вида на тапета newsm78

# 394
  • Варна
mentolka, не ти е лоша кухнята, но аз бих избрала други цветове. Тези идват малко ярки за това пространство. Или поне стените или пода да кореспондираха с плота.
Имам питанка, обаче - от къде взехте лакираните плоскости?

# 395
  • Варна
VG, както писах по-горе, изборът на плотове се оказа мноого малък. Горе долу са само това
Като изключим всички имитации на мрамор и гранит ( не ги харесвам изобщо) и дървесни шарки остава само и единствено титана. Много се ядосвах от този факт. В сайтовете на производителите има огромно разнообразие на цветове, но просто в БГ това се внася. Гледах на предните страници и твоя проект - и при теб е предвиден титан, може би по същата причина. Сега видях, че ще е гранит, колко ще струва? Да знам, да се ядосвам ли че не се заинтересувах от цената му или да се примиря с факта, че това наистина е бил единственият вариант за мен Wink

Предполагам, че за жълтите вратички ме питаш - лакиран суров MDF, цветовете са по каталог. Не знам от къде са купени - майстора си ги набавя.

П.П. Проекта ти ми допада много. Също си се спряла на ярки цветове, ще стане стилно Peace

# 396
  • BG
Ифа, виждам че си от ВТ, и тапетите са купувани от там- магазин Негованка над Бизнес център Тремол  Peace Там има страшно много каталози, направо нямат изглеждане за един ден  ooooh! Наистина цената зависи от модела на тапетите, моите са тридесет и няколко лв. на метър, вече не помня точно  Rolling Eyes Но има и по- евтини варианти и много по- скъпи...

# 397
  • Варна
Да, наясно съм с избора на плотове. Ние избрахме от тук: http://www.bulstone.com/, гледахме и в Мармодом и в още една фирма по пътя за Виница /забравих и името  Embarassed/. При нас цвета е чисто черен.
Аз говорех за цветовете на лака и фурнира - по моему, това са два топли и ярки цвята и буквално "греят" в малкото пространство. Сивото ги тушира и, в случая, е идеален вариант за плот и гръб.
Гранита е към 200лв кв.м. Техн. камък е по-скъп. Естествено влияе и производителя - италианския не е на цената на китайския.
Яркият цвят при мене само зеленото и исках да е лак, за това попитах за производителя/вносителя.

# 398
  • Някъде в Европа...
Искам да ви питам за мивките в кухните - от какъв материал препоръчвате (алпака или има едни такива, който изглеждат като пласмасови, но не са разбира се, в Бриколаж са около 150 лв, забравих обаче материала как се казваше) и какъв тип - само корито или и с оцедник отсрани (дано ме разбрахте). На мен ми харесва повече само корито в плота и материала - не алпака, а от другите, но чувам мнения, че ако изтървеш нещо се надрасквали.
Моля ако някоя от вас има такава мивка, да сподели мнение. Благодаря предварително!@

# 399
  • Варна
VG, не знам самите плоскости от къде са купени, само лака, тъй като ходих до магазина да видя каталога. Магазина се намираше на ул. Вярност - това е на кръстовището на дом Младост, срещу дом Младост, точно до него има офис на Адрес. Обаче наскоро видях, че магазина са го затворили/преместили. Не съм сигурна, но мисля че фирмата е тази Лака определено беше CAP Arreghini, помня надписа на каталога. Не е гланц а матиран, нещо...пясъчен се води. Има и гланц.

# 400
  • Варна
Искам да ви питам за мивките в кухните - от какъв материал препоръчвате (алпака или има едни такива, който изглеждат като пласмасови, но не са разбира се, в Бриколаж са около 150 лв, забравих обаче материала как се казваше) и какъв тип - само корито или и с оцедник отсрани (дано ме разбрахте). На мен ми харесва повече само корито в плота и материала - не алпака, а от другите, но чувам мнения, че ако изтървеш нещо се надрасквали.
Моля ако някоя от вас има такава мивка, да сподели мнение. Благодаря предварително!@

Нашата е такава, цветна, но и аз не знам точния материал - нещо като полимермрамор, но май не било точно такова.... С кухнята ни я продадоха, не сме я купували отделно, затова и не съм много наясно. Още от самото начало знаех, че искам такава. Металните стават на капки, трябва да ходиш с парцала непрекъснато. Само като гледам батерията на какви петна става за нула време, колкото и да я бърша, съм много доволна, че и мивката не е от същия материал. А за надраскването - не съм изтървала нищо още, много си я пазя, тъй че нищо не мога да кажа. Но предпочитам да я сменя след няколко години, ако се надраска, отколкото да бърша алпаката постоянно.
За отцедника - бях категорична, че не искам, защото и без това ни е много малка кухнята и той допълнително би отнел от работния плот. А и не ми изглеждаше практичен. В крайна сметка поръчахме с отцедник, понеже в мострената зала беше такава и ми хареса, ама през цялото време ме глождеше мисълта, че може да сме сбъркали. Е, сега вече мога да го оценя - много е полезен. А като е с цвета на плота не се набива на очи и изглежда красиво.

# 401

Месечинка,
Може ли да те помоля да я снимаш  Rolling Eyes - не съм виждала такива мивки и ме заинтригува.

# 402
и аз те моля за снимки Praynig

# 403
  • Варна
То пък взе че стана накрая.
ето я мивката:
http://images21.snimka.bg/004067420.jpg

http://images21.snimka.bg/004067422.jpg

# 404
  • София
Аз си харесах същата,но има и мъничко коритце,пр. за прибори.Мисля,да я вземем утре.

Общи условия

Активация на акаунт