Благотворителност за дом за сираци - гр. Варна

• 20 879
  • 209
  •   1
Отговори
# 105
Embarassed Много ме е срам, че само чета а нищо не съм свършила ! Обещавам другият път да участвам по- дейно ! СТРАХОТНИ СТЕ ! БРАВО!  Hands Clap

поправката я направих ,зради изпуснато тире. Wink

# 106
Цитат на: Gvendolin

Четиримата абитуриенти ще бъдат облечени от завод Дружба. Имат купени и обувки доколкото разбрах

Да ама ще имат ли организиран бал? Къде , кой ще ги заведе?Такива работи.

# 107
Цитат на: Jenia_Violeta
Къде , кой ще ги заведе?Такива работи.

Виж, това не ми хрумна да питаме. Щом имат костюми значи ще ходят, ама как ... newsm78

# 108
Разбира се, че ще имат организиран бал - нали учат в нормални училища. Щом имат костюми, сигурно и за кувертите вече някой се е погрижил. Или пък може и вообще да не се плаща - от ресторанта, примерно, да отпуснат няколко порции. Предполагам, че този въпрос  така или иначе е уреден.
Но кой ще ги заведе - незнам, за това може да попитаме, стига някой предварително да изяви желание да го направи. В противен случай не си струва да питаме, а накрая да останат излъгани.

# 109
Цитат на: stella
Разбира се, че ще имат организиран бал - нали учат в нормални училища. Щом имат костюми, сигурно и за кувертите вече някой се е погрижил. Или пък може и вообще да не се плаща - от ресторанта, примерно, да отпуснат няколко порции. Предполагам, че този въпрос  така или иначе е уреден.
Но кой ще ги заведе - незнам, за това може да попитаме, стига някой предварително да изяви желание да го направи. В противен случай не си струва да питаме, а накрая да останат излъгани.

202uu

# 110
Един от малките и двата пъти ме гони да ми обяснява колко ми е хубава колата  Laughing  Ако и на големите им хареса мога да ги закарам   car003

# 111
Лелее, с готина кола и готина мацка шофьорка  car003 - кой като тях Laughing  Laughing

# 112
Цитат на: DiVA
Един от малките и двата пъти ме гони да ми обяснява колко ми е хубава колата  Laughing  Ако и на големите им хареса мога да ги закарам   car003

Това е страхотна идея ДиВАче, ако нямаш нищо против може да им го предложим, а ако случайно се окажеш заета в последния момент нещо - аз ще те заместя с Авенсиса на баща ми Wink

# 113
Аз седя и си мисля... Thinking
Нали всяка година президента организира в София бал за абитуриенти-сираци от цялата страна. Да не би пък за там да ги подготвят...

# 114
Нали всяка година президента организира в София бал за абитуриенти-сираци от цялата страна. Да не би пък за там да ги подготвят...

И аз това имах предвид като попитах , дали ще е там , а ако е тук и аз мога да ги закарам( е все пак зависи кога е ) ама явно трябва да се разпита.Така като гледам много желаещи може всеки с отделна   car003  да бъде. newsm10 .
А да и там ако трябва за учителките (класните , за абитуриенската ) цветя , може по един букет да им занесем.
Еи даже може в деня на бала като истинска абитуриенска да отидем там почерпка , да ги изпратим........
Пак много се  Thinking

# 115
  • Му Кинд Оф Плаце
Абе, момичета,
Без да им търсуя кусур на децата-те са достатъчно наказани, но явно има варианти за абитурентската им вечер, а тя по мое мнение не е най-важното нещо в живота им, даже напротив-прекалено се преекспонира. Кой ще ги закара и пр, а после какво ще правят-ако имат някакви идеи, които ние можем да помогнем да станат реалност: теми за кандидатстване, сборници, някаква малка помощ, защото може би в университетите ще получават стипендия и право на общежитие-не че е голям келепир... Thinking

# 116
Ако трябва да бъдем реалисти, едва ли някое от тези деца ще кандидатства. Нито пък може да се подготви за толкова кратко време. Колкото и гадно да звучи.
По-скоро на тях ще им трябва евтина квартира и работа, за да се издържат. Но си мисля, че това не е лъжица за нашата уста. Поне засега.Нито съм работодател, нито пък мога да убедя някой такъв да ги вземе на работа. Защото не ги познавам /а мисля и вие/. Как мога да поема отговорност и гаранция за този младеж пред човека, който ще им осигури работа. За това вече възпитателите им и директорката имат грижата. И предполагам, че и затова са помислили - да им дадат някакъв старт в живота. Оттам нататък те сами ще трябва да се оправят.
А ние си говорим за нещата, които можем да направим /да помогнем за абитуриентската, да продължаваме да помагаме на тези, които остават в дома и т.н./. Колкото и дребни да са, все си е помощ.

# 117
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
До тук smile3501 Каквато и да е помощта за тези деца,за тях тя е винаги необходима!Мисля,че въпреки огромното ни желание,възможностите ни са много скромни!И малкото което правим за тях е МНОГО,защото тук измеренията са други. Thinking Е,ако директорката гарантира за някое дете и поиска съдействие за работа и подслон,може да помогнем-всяка има различни познати !В тия домове винаги има по някое бисерче,което успява да се съхрани въпреки тежкия живот който води!А смятате ли да посетите и по-малките в дом"ДРУГАРЧЕ"? smilie_colors

# 118
Gvendolin, аз мога ли да участвам все пак с дрехи. Имам много хубави мои, както и на съпругът ми дрехи, които не можем да хвърлим, здрави са дрехите , а вече са ни малки и едва ли ще ни станат. Виждам , че сте решили да не правите чували, но ако не ги подаря тези дрехи просто ще ги хвърля.А децата (особено тези към 18) ще им се изкефят..поне така си мисля де..

# 119
Цитат на: Jenia_Violeta

И аз това имах предвид като попитах , дали ще е там , а ако е тук и аз мога да ги закарам( е все пак зависи кога е ) ама явно трябва да се разпита.Така като гледам много желаещи може всеки с отделна   car003  да бъде. newsm10 .
......................
Еи даже може в деня на бала като истинска абитуриенска да отидем там почерпка , да ги изпратим........
Пак много се  Thinking

Вчера и днес ми се наложи да ходя до Дом "Надежда" във връзка с ремонта на Душ-кабините, които са източник на теча... Най-вероятно до утре ще успеем да ги уплътним и няма да има вече теч!

Междувременно се оказа, че трябва да се пробие дупка в стената с бормашина, за да се прекара тръба за мивката в медицинския кабинет, който е в съседство на Банята на втория етаж! За това вече моя приятел мисля, че няма да може да отдели средства още този месец!

Друго нещо попитах една от възпитателките там, към което проявиха интерес някои от вас в по-горни постинги!
 Финансирането на абитуренските балове на 4-те деца, които завършват тази година е поето от 4 организации в страната, които се грижат за всички български сирачета.
 Транспортирането им НЕ е уредено и възпитателката каза, че би било много хубаво, ако вие с колите си вземете 4-мата абитуренти от Дома, за да ги закарате на Бала им - вероятно на "Дружба"!

Поздрави на всички!

ПП: За съжаление не мога да си обясня, коя е причината DiVA и pepita24 да не отговарят на ЛС, който им пратих относно тяхното посещение в Дома на 27.март!

Общи условия

Активация на акаунт