Благотворителност за дом за сираци - гр. Варна

• 20 880
  • 209
  •   1
Отговори
# 135
Цитат на: Jenia_Violeta

Та в случая специално за Великден не е ли по- добре децата сами да си боядисат яйца и да има нещо като конкурс или пък да ги продават , пък ние да си купуваме от тях.И да не е само яйца ами там и други великденски украси.Пък не е лошо и козунак и мляко да има.

Страхотна идея - поздравления.

Да си боядисат яйцата по-рано и да организираме базар!

# 136
Е вие ме убивате с идеи просто. Аз само за една проста касиерка ставам.  Money
Супер е това с яйцата, Жени. Ще им купим яйца и боя. А после какво, да ги купуваме боядисани ли? Не разбрах.  Embarassed

# 137
E, как ще ги купуваме боядисани, вие ме убихте направо Laughing  Laughing  Ще им ги оставим, разбира се, на Великден с какви яйца ще се чукат Sign Exclamation
Може да им предложим да измайсторят картички, рисунки, украса и тях да продават.
Само да ви кажа малко ме съмнява да приемат подобни хранителни продукти - яйца, мляко, козунак Thinking . Мисля че има някаква наредба от ХЕИ.
После - не се знае дали ще им дадат сами да боядисват - свързано е с доста цапотене, така че не знам как ще реагират възпитателите на тази идея Sign Exclamation
При всички случаи трябва да се консултираме.
Но може да им вземем шоколадови яйца, ако боядисани са им осигурили от дома #Silly

# 138
Цитат на: stella
E, как ще ги купуваме боядисани, вие ме убихте направо Laughing  Laughing  Ще им ги оставим, разбира се, на Великден с какви яйца ще се чукат Sign Exclamation

Е ти пък няма да им ги изкупим всичките.Примерно ще боядисат по 2-3 яица и ние ще им купим по 1 за да се чукнем с тях.Няма да си ги вземем в къщи яйцата.И може и картички , но по- скоро разни такива ( не че много разбирам ), кошнички , рисунки , абе великденска украса сещате се.........Може за да не се цапат много да ги рисуват с водни или темперни боички.

# 139
Абе незнам. Честно да ви кажа, на мен не ми се струва добра идея да занесем ние яйца и после да откупуваме. Достатъчен е жеста, че им носим и че споделяме празника с тях. Редно е да ни подарят, ако искат, по едно яйце и да се чукнем. Но това си е мое мнение, не ангажирам никого с него. Дори ще си купя яйце, ако така решим Laughing , ама някакси не възприемам идеята Embarassed

# 140
Копирам нещо от темата на бургазлийки, в което ми се струва, че има смисъл
Цитат на: lavender
Momicheta,
edin savet-ne im davaite pari na raka,bilo i po bankov pat.Neka da vi napraviat spisak za lekarstvata i vie im gi vzemete.
oshte neshto-za da niamat vazmojnost da kradat(za vseki sluchai)-vseki pat kato hodite i nosite neshto iskaite si priemo-predavatelen protokol.Te sa dlajni da vi izdadat takav,ili dogovor za darenie.V nego se opisva vida i stoinostta na darenieto.Te sa dlajni da si zaprihodiat darenieto,to da vleze v sklada.A ottam ako niakoi reshi mnogo trudno shte iznese neshto.Inache,bez dokumenti i ako ne gi vkarat v sklada-moje neshtata da izcheznat.

iskam da ste spokoini za neshtata,koito nosite,taka imate i vie stimul ,a personala shte znae,che niama mardane.

# 141
Хехе, аз когато отидох за първи път във Виница да нося дрешки от моите деца си поисках протокол. Направо ми се подиграха. Надраскаха нещо на една бланка ... нещо от сорта на 4 чувала дрехи, 3 чувала играчки, 4 торби пюрета ... И ни печат ни входящ номер ... нищо! Просто на един лист изброени някакви бройки торби. Не ми се разправяше, че така ми пада духа като отида в този дом, огъня ми съвсем загасва. Взех си листчето и следващите пъти хич не си правих труда да отварям дума за протокол. Нося, оставям и се надявам повече неща да стигнат до децата  Praynig

# 142
  • sofia
Цитат на: DiVA
Хехе, аз когато отидох за първи път във Виница да нося дрешки от моите деца си поисках протокол. Направо ми се подиграха. Надраскаха нещо на една бланка ... нещо от сорта на 4 чувала дрехи, 3 чувала играчки, 4 торби пюрета ... И ни печат ни входящ номер ... нищо! Просто на един лист изброени някакви бройки торби. Не ми се разправяше, че така ми пада духа като отида в този дом, огъня ми съвсем загасва. Взех си листчето и следващите пъти хич не си правих труда да отварям дума за протокол. Нося, оставям и се надявам повече неща да стигнат до децата  Praynig

za drehite i az poniakoga ne iskam,ako sa malko i samo dreshki ....
No inache za drugite neshta zadaljitelno-s nomer na protokol,palno opisanie,stoinost.......vsichko.

no,hora razni,a niakoi direktori sa osobeni-fakt

# 143
И аз много бих искала да помогна с парички за празника.Бихте ли ми казали кога и къде може да стане това?
Колко са децата в дома?

# 144
Цитат на: stella
Копирам нещо от темата на бургазлийки, в което ми се струва, че има смисъл
Цитат на: lavender
Momicheta,
edin savet-ne im davaite pari na raka,bilo i po bankov pat.Neka da vi napraviat spisak za lekarstvata i vie im gi vzemete.
oshte neshto-za da niamat vazmojnost da kradat(za vseki sluchai)-vseki pat kato hodite i nosite neshto iskaite si priemo-predavatelen protokol.Te sa dlajni da vi izdadat takav,ili dogovor za darenie.V nego se opisva vida i stoinostta na darenieto.Te sa dlajni da si zaprihodiat darenieto,to da vleze v sklada.A ottam ako niakoi reshi mnogo trudno shte iznese neshto.Inache,bez dokumenti i ako ne gi vkarat v sklada-moje neshtata da izcheznat.

iskam da ste spokoini za neshtata,koito nosite,taka imate i vie stimul ,a personala shte znae,che niama mardane.

Ние няма да даваме пари на директорката или лелките или на дома , а на децата.Толкова ли е страшно да им дадем по 1 -2 лв без протокол.Да имат свободата да си решат сами какво да си купят с тях( не че е кой знае какво , ама като нямаш нищо сигурно е доста ).Нали целта е да зарадваме тях , а не директорката.Даването на пари на ръка на директорката и аз не го одобрявам , даже и с протокол.

# 145
Аз вообще нямах предвид парите, а това че като носим нещо трябва да искаме протокол. За да сме сигурни ще достигне до децата.
Иначе, разбира се, че нямам нищо против да дадем по някое левче на децата. Само дано големите не си присвоят всичко  Praynig /защото разбрах обикновено така ставало, взимали им дори бельото /
Сигурно вече ви лазя по нервите с тоя мой скептицизъм #Silly
Затова млъквам, ще разчитам на по-оптимистично настроените Laughing  Laughing

# 146
Цитат на: DiVA
Незнам защо са ти отказали. Или наистина ги е мързяло или има нещо съмнително. Моя приятелка си осинови дъщеря оттам и всяка година правят дарения. Мога да те уверя, че за всичко им си издават документи.
А аз като занесох дрехите  в АГ-то, старшата сестра сама ми предложи да опише всичко и да ми даде протокол. Аз й отказах тогава, защото бързах, пък и ми беше все едно кой ще ги вземе дрехите. Просто й повярвах че ще отидат при хора, които така или иначе имат нужда и нямат възможности, пък било то и санитарките например...

Последна редакция: нд, 04 дек 2005, 09:31 от stella

# 147
Добре, пак казвам, евала ви на ентусиазма!
Обаче аз при наличието само на едно дете не намирам време за друго, освен за ангажименти, свързани с нея. Не се оправдавам, но не мога да участвам в организиране на конкурси за децата..........ще давам парички, когато мога, макар че и аз взимам дрехи за малката от познати.......с удоволствие щях да нашаря яйца, нищо няма да ми коства и да купя UHT-кутии мляко или козунаци на Лагард (не виждам какво против ще има ХЕИ-то?!
Съжалявам, но при мен (знам, че и при вас е така) всичко опира до време, с което не разполагам.........
Ще чакам следващата инициатива.

# 148
  • Варна,Младост
Аз подкрепям скептицизма на Стела.Имам опит с домове за деца от различни възрасти и всички добри неща ,които сте направили и ще направите занапред трябва да са подкрепени с подобни документи.Това,че ние сме добри души които помагат от цялото си сърце се използва постоянно от служителите в домовете и от някой от по-оправните деца.За съжаление това може да се промени само ако работиш в системата,но с кански усилия и пак начинанието почти сигурно ще има 1%успех.Просто българската психика не е настроена да се грижи всеотдайно за "чужди"деца,така както би полагала грижи за собствените.
Отновово искам да попитам имали някаква идея кога ще е следващотото посещение.Имаше предложение за 11.04.То оставали?

# 149
Подкрепям идеята за великденските яйца пък дали ще са шоколадови или кокоши за мен лично няма значение.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт