Благотворителност за дом за сираци - гр. Варна

• 20 873
  • 209
  •   1
Отговори
# 150
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Момичета чета ви, но сега ми хрумна нещо и се включвам. Защо не вербувате някоя банка да открие на децата от тия ученическите сметки с дебитна карта. А може да им се превеждат по някое левче отвреме навреме според възможностите. Само те ще могат да си теглят. Ще се организирате да ги водите отвреме навреме- когато имат нужда до банкомат. А и дори да не теглят ще си имат парички за харчене за море или планина ако ги водят.

# 151
  • Варна,Младост
Здравейте.Двам отчет  какво свърших днес в "НАДЕЖДА".Ходих да занеса кърпите които ми изпрати Дитка и говорих със една от възпитателките и домакинката за Великден.Можем да занесем яйца,козунаци и бой,но задължителна трябва да имаме документ от производител и дата на производство.За самия празник се боядисват яйца в кухнята на дома и се дават по 3 на дете за ден.Това е с цел да не се прехранят или натровят от многото яйца.Издадоха ми свидетелство за дарение  за кърпите и бяха много притеснени,че не са издали протокол за бельото и плодовете,които сте им занесли преди.Специално в този дом държат на това.Питаха ме на кое име да го напишат и аз казах на бг-мама.Споделиха,че имат по-голяма нужда от пресни плодове отколкото от други хранителни продукти.Оплакаха се,че някой от малчовците непазят бельото и дори са започнали да си чистят обувките с тях.Дадоха съвет  да им говорим да си пазят нещата .Това за сега.

# 152
Мисля, че е време да идем да видим какви домашни са сътворили и ако ще носим яйца  - да носим. Идеята е страхотна, но е доста опасно с тези яйца да не си навлечем неприятностиако не дай си боже се окажат солмонелени или нещо такова. Трябва добре да го обмислим.
Може да направят някаква друга великденска украса без да се налага да работим с пресни яйца

Може например да купим от малките пилета, кошнички, шума, боички и др.. и да им покажем как да си направят великденски кът.
А на сами великден (макар, 4е пове4ето няма да са в дома) може да минем и даим занесем козунаци от Джордж Лагард например. Хем са вкусни, хем ще ни дадат преполагам документ...

# 153
Гвенката е активистка първа  #Milti
Хайде даскалици, ще четем домашни  Mr. Green
Ако е вярно, че на дацата им дават по 3 яйца на ден, не виждам май смисъл и ние да им купуваме. А пък и те са големи момчета, кой ще ти се занимава с женски работи, за гаджета мислят вече  Grinning
Но козунаците са много добра идея  Heart Eyes

# 154
  • Варна,Младост
Яйца им боядисват в дома и отделно в училище боядисват и украсяват.Има много хора,които им носят на самия Великден в двора,което е забранено.Носели и цели печени агнета и персонала лудвал какво да ги прави,защото трябва документ от ветеринар.Не ме разбирайте погрешно,но на тези деца им носят.Не е важно носенето ,а отношението и общуването.Те трябва да разберат,че тези неща са важни сами посебеси.Че трябва да се отнасят с уважение към тях,защото не са дадени по задължение,а от сърце.Свикнали са че винаги ще има хора които ще им носят.Те немогат да си преставят,че на децата отвън им купуват обувки един път в годината и те се пазят да не се скъсат.Знаят си,че някой ще им занесе веднага щом се оплачат,че нещо им липсва.В този дом са добре,но домовете извън града са в плачевно състояние.Иска мисе да се организираме и да посетим някой,за да видим дали дори и смалко можем да помогнем.

# 155
  • Варна,Младост
Можем да занесем и керамични фигурки на зайчета и други животинчета за празника всеки да си ги оцвети както му хареса.За кога планирате четенето на домашните?

# 156
За домашните ... днес ще отида да им лепна една обява да ги предадат на възпитателите до понеделник и отиваме да ги вземем понеделник следобед.
Казвайте кой ще се хваща да чете ... ако има нещо за четене де  Mr. Green

# 157
Цитат на: DiVA
... ако има нещо за четене де  Mr. Green

Ако няма кой мога да се пробвам smile3529  на някое съчинение.

# 158
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Цитат на: Нев
В този дом са добре,но домовете извън града са в плачевно състояние.Иска мисе да се организираме и да посетим някой,за да видим дали дори и смалко можем да помогнем.
Напълно подкрепям Нев във всичко,което е казала,за отношението на децата към подарените вещи и ....всичко останало.Свикват докато пораснат,че винаги има кой да се грижи за тях и когато навършат пълнолетие и се озоват на улицата идва голямото разочарование-вече няма кой да мисли за тях!Ако по-вече общуват с други хора,включват се в ремонта и дори приготвянето на храната,все в някое дете ще се загнезди бисерчето на стремежа към усъвършенстване и реализиране!Наистина за домовете в града винаги има кой да се сети,а тия разпръснатите  извън големите градове са в много по-затруднено положение!Браво  smile3501 момичета,за това че имате такива добри души и големи сърца! Flowers Rose

# 159
  • Варна,Младост
И аз се кандидатирам за четец Grinning А в колко часа ще се ходи?

# 160
  • Му Кинд Оф Плаце
Аз също съм съгласна да чета.
Стана ми нещо криво, обаче, и не ми е ясно как да го разбирам. Защо си чистят обувките с бельото? #Cussing out
Нали това им беше необходимо?? Нима им са били необходими гъбички за почистване на обувки, а им е било неудобно да кажат?  Tired

# 161
Цитат на: Ina Sebieff
Защо си чистят обувките с бельото?

Зашото когато нещата са даром, трудно се оценяват. Въпрос и на ценности все пак.
Аз също съм възмутена, честно казано. Close Не вярвам да са имали нужда от гъбички за обувки и да ги е "досрамяло" да си кажат. По-скоро или не знаят,че съществуват такива неща, или не са се сетили. Ама по-лесно е с потника или гащите, какво пък толкоз...

# 162
Аз днес ходих до дома и им лепнах едно съобщение, че трябва да си предадат есетата на възпитателя до 16 часа в понеделник. Пък ние да отидем да ги вземем към 16:30-17:00?
А за обувките ... нещо ми се струва, че възпитателя е преувеличил. Може да си ги лъскат със старото скъсано бельо. Като знам как се радваха на новото, просто не ми се вярва  Thinking

# 163
На мен ми се струва, че нещо и възпитателите не са на място.
Но както и да е, ако всичко това е вярно, ми се струва, че трябва да насочим усилията си в друга посока.
С вятърни мелници, аз лично, не смятам да се боря. Едва ли ще успеем да ги превъзпитаме. А пари на улицата не съм намерила и не смятам, че е редно да им купувам парцали за обувките Imp  Не мисля, че е редно да си лъскат обувките и със старото бельо, то едва ли пък вообще не става за носене. Какво щяха да правят, ако не им бяхме занесли ново?
Ще видим какво ще стане сега с тези съчинения. Ама нещо ме съмнява. Има толкова хора, които едвам се справят с една заплата или пенсия и се нуждаят от помощ... има хора, на които всяко левче е нужно, за да спасят живота на децата или близките си. И като си мисля за това, не само ме натъжава, ами направо се вбесявам от ценностите на тези момченца и от безразличието на възпитателите им...

# 164
Може би просто като се иде отново трябва да им се направи забележка пред всички. Напълно възможно е да не знаят какво означава да си броиш стотинките, за да имаш пари да купиш хляб на децата си. Може би трябва да им се обясни, че ние сме отделили от парите си, за да има и за тях, и ако те не уважават това и ние няма да уважаваме техните нужди. Трябва да им се каже, че нищо не идва наготово и че скоро ще се сблъскат сами с тези проблеми и е добре да са подготвени. Ако малките не го разберат съм сигурна, че на големите ще им дойде идея за какво става въпрос. Може да им се възложи като задача да се грижат за по-малките и да им обясняват, когато това е необходимо. А може просто да съм ядосана какво са направили и аз незнам вече...

Общи условия

Активация на акаунт