Благотворителност за дом за сираци - гр. Варна

• 20 868
  • 209
  •   1
Отговори
# 75
  • вляво от асансьора
Аз обаче не разбрах тази неделя ли ще се ходи до дома? Embarassed

# 76
Като се казва да се събират постоянно парички , не значи всички постоянно да трябва да дават.Кой когато може , има възможност ......Нито някой ще държи сметка кой колко е дал , не е необходимо и да се знаят сумите които се дават.Все пак нали е благотворителност , а не данък детски домове.И целта е когато има поводи да се зарадват децата с  Gift   Gift  и др. , за да се  smile3521  smile3501  и те.

# 77
Момичета, какво ще кажете за неделя, 16:30 пред онова кафе срещу Полиграфията. Нещо от рода на Fashion cafe, ако не се лъжа. Или нещо друго Fashion беше. Точно срещу Полиграфията е.
Аз самата не съм 100% там, че нещо ми стана сложна организацията, не се наема всеки да гледа два терминатора наведнъж  Mr. Green Ноооооо ще се постарая.
Айде организирайте се, че да не отидат само Гвен и Пепита накрая  ooooh!

# 78
Оказа се, че ще съм тук, така че ще дойда. Само не знам как ще реагирам, така че предвидете, че с вас ще има един бастун Simple Smile

# 79
Аз не мога да дойда този път. Не ми е удобно през уикенда по принцип.
Какво точно ще носите?
Тетрадки и химикали дариха ли от "Офис1"?
Мисля си парите, които са останали да ги запазим за Великден. Тогава може да съберем филми, книги и др.подобни подаръци, а с тези пари да купим пак почерпка за празника или пък нещо друго, ако сумата междувременно нарастне Simple Smile

# 80
  • Варна
Момичета, извинявайте, че ще изкривя темата, но ми се иска да споделя с вас:
Вчера говорих с една мама от детската ясла на малката, която работи в дома във Виница. Аз и споменах, че събираме парички за това-онова. А тя ми каза "Такива дрешки и играчки имат, дето нашите не са виждали никъде. Непрекъснато има разни спонсорства от чужбина и различни организации"
Така ми стана  неловко, като си представих наистина какво е и какво бихме могли ние да им занесем.  #Puppy dog Освен някое лакомство...
Започнах малко да се разколебавам до колко е необходима нашата помощ точно там?
Със сигурност дечицата имат нужда от любов и грижи, но можем ли ние да им ги дадем?
Извинете за песимизма ми, но така се чувствам. Sick

# 81
Днес и аз видях позната която работи в такива домове и тя ми каза същото като и споменах  Rolling Eyes

# 82
Цитат на: lydi
Вчера говорих с една мама от детската ясла на малката, която работи в дома във Виница. Аз и споменах, че събираме парички за това-онова. А тя ми каза "Такива дрешки и играчки имат, дето нашите не са виждали никъде. Непрекъснато има разни спонсорства от чужбина и различни организации"

Да истина е, че децата във Виница получават доста спонсорства и приказни играчки, дрешки и са в дом цветен като приказка, НО това е главно в този дом, защото от там се осиновяват най-много деца (възрастта на дечицата е от 0 до 3 г). Това е причината за даренията! Едва ли в дом "Княгиня Надежда" (където са момчета от 7 до 18 г) получават такива спонсорства... Е дано, но много се съмнявам. Затова смея да мисля, че за тях ще сме полезни дори и с дребните жестове които ще им правим!

# 83
  • Варна
Цитат на: klamerche
Едва ли в дом "Княгиня Надежда" (където са момчета от 7 до 18 г) получават такива спонсорства...

За там не знам, щом директорката казва, че имат нужда от бельо и щом вашето мнениее, че децата ще се зарадват на музика, филми и т.н. - съм за! Не съм против благотворителността! Като знам как имах идея да занеса омалели дершки от моите деца именно в дома във Виница и така ме досрамява.  Embarassed Ами че те сигурно имат много по-хубави и нови дрешки!  #Shocked Не съм и предполагала за това, макар че е логично! Както и да е!
Поздравете утре децата от дома Надежда и от нас!  Tada

# 84
  • sofia
Цитат на: lydi
Цитат на: klamerche
Едва ли в дом "Княгиня Надежда" (където са момчета от 7 до 18 г) получават такива спонсорства...

За там не знам, щом директорката казва, че имат нужда от бельо и щом вашето мнениее, че децата ще се зарадват на музика, филми и т.н. - съм за! Не съм против благотворителността! Като знам как имах идея да занеса омалели дершки от моите деца именно в дома във Виница и така ме досрамява.  Embarassed Ами че те сигурно имат много по-хубави и нови дрешки!  #Shocked Не съм и предполагала за това, макар че е логично! Както и да е!
Поздравете утре децата от дома Надежда и от нас!  Tada

Jelaia vi priaten den momicheta.
zanesete  usmivki na detzata.

# 85
Момичета, била съм и в Надежда и вав Виница. Изобщо не може да става дума за сравнение. И в Гаврош съм ходила, там също са добре. Там пък се сипят пари по разни ромски програми. Нали точно затова Кламерче и Гвен предложиха точно в Надежда да помогнем, защото там наистина има нужда. А после и в домовете извън Варна, защото там било най-зле. Не съм била в такъв, дори не знам къде има, но е обяснимо.
Не се косете, не е на вятъра помощта ни  Grinning

# 86
  • вляво от асансьора
Аз няма да мога да дойда,че половинката е на риболов Close  и няма кой да гледа малчо Cry

# 87
Embarassed  Embarassed  Embarassed Ами аз сега се събуждам и то от телефона... незнам кога щях да стана. Изтървах ви и много се натъжих  Cry Съжалявам, че не дойдох, но ви нямам и телефоните, за да ви се обадя.  Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 88
В неделя отидохме в дом "НАДЕЖДА".
Въпреки, 4е доста мами изявиха желание в крайна сметка се оказахме само аз, ДиВА и пепита. Надявах се поне Нев да донесе хавлиите пратени и от Дидка от ГО, но явно нещо я е възпрепядствало.

Пепита се беше постарала да направи за всяко момче комплект в торбичка - слип, потник и чорапки. Купихме дребни сладки за по4ерпка в момента и по 1 банан.
Съпругът на ДиВА даде парички да купим на всеки по 1 шоколад и така освен банан всяко момче полу4и и по един голям шоколад Своге.
Зарадваха се много - обяснихме им кои сме, всичко това което си говорихме - да не се повтарям.
Днес ще им занеса тетрадки и всеки които желае да участва в "конкурса" ще си взима тетрадка от възпитателя и ще пише. Ще съберем написаните и нарисувани творби на 11.04 - когато се върнат от лагер.
Бих искала да предложите как точно да формулираме темата, така че да е разбираема и ясна за 12-то класници и за 6-то класници.
Темата да е такава, че в нея да опишат как си представят живота си когато ве4е са самостоятелни и не са в дома, мечтите им, хобитата...
Очаквам идеите ви  
надявам се, 4е следващия път наистина ще се включат още мами

# 89
  • Варна,Младост
Поднасям искрените си извинения и си посипвам главата с пепел,че недойдох Embarassed Мъжът ми вдигна температура и цял ден се лекувахме.На 11 болни,здрави ще дойда.

Общи условия

Активация на акаунт