Buen amigo y compañero, es el que no nos pide dinero!!!

• 27 795
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
  • Spain
Brian питай и не се притеснявай тя наша Асто тъй  е малко сприхава- явно от недоспиването с бебето  Wink
Асто няма защо да по4ва6 4овека - предполагам незнаеш колко е тежко  да се преместиш от един "живот" в друг ...аз например 100 пъти питах ..ама какви дрехи , ама какви обувки , това да вземали , онова да взема ли ...така че си е в реда на нещата ..стреса по заминаването и по приготвянето на багажи никак не е малък
ВЪПРОС към тези които имат телевисион дихитал террестре - имате ли някакви проблеми - като я пусна пове4ето програми ми излизат на квадрат4ета (това е отскоро преди не е правила така ) и направо е невъзможно за гледане - тези дни се оправи но трите канала на телесинко изобщо ги няма - та се 4удя проблема да не би да е само в моя приемник или ...

# 91
ХулигАнче, благодаря   bouquet

# 92
Асто защо си толкова отрицателно настроена ,момичето е объркано и притеснено от предстоящата промяна и просто попита и е  права , че теб лично никой не те карал да й отговаряш , или пък като ти досадно не отговаряй ,нестига че нищо не ти се разбира като пишеш ами що за отношение е това ,на никой не му е лесно ама ако пък си имаш проблеми ги сподели ,а не да се държиш по този начин

# 93
Добре дошли на новите мамчета.Питайте вободно и за каквото се сетите.А за Асто не си го взимайте навътре,това си и е стила.Не сте единствените попаднали под такива коментари.

# 94
Здравеите!Бран мила не се тревожи нормално е да се притеснява6 все пак отива6 в друга даржава Peace.Както ти обясних 6те си има6 педиатар,дори и да си без документи там на място сигорно 6те има балгарки с дца и 6те ти обяснят.Аз дори вземам с рецептата лекарствата на полвин цена,и бях незакона без брак с мажа ми.4ЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА САБИ   bouquet  bouquet!Много 6тастие,либов и касмет.Асто аз по4нах с адаптето 2 от 4 месец няма проблем Peace.Цял ден сам подир малкия,с това ходене 6те ме умори ooooh!,изпусна ли го пада някаде и синина.Тук е голям студ и тои не6то се зака6ля,маи пак 6те се разболява ooooh!.Хаеде целувки от нас и лек ден  bouquet

# 95
  • La casa de Mickey Mouse
здравейте мам4ета
аз от по4ивката ме нападнаха гости, по цял ден на горе на доло с тях, без да си по4ивам и резултата миналата седмица в спешно с контракции, добре 4е отидох на време, та хората успяха да спрат вси4ко и да "убедят нашия дивак" както се изрази баЩа му 4е е оЩе много мъни4ък и трябва да си стои в мен да порасне
та сега го давам по внимателно и си по4ивам мнооооооооооооооооогооооооооооооо
инъ4е сме мъни4ки, но сме добре, на 16 сме на преглед и дано сме пораснало малко, а и има време до октомври
седалиЩно е раположен и това помогна най много да не се роди, но се върти постоянно
4естит рожден ден на вси4ки рожденици които съм пропуснала
добре дошли на новодошлите мам4ета
а за притенението по преместването, ми то ис е нормално, аз 4е от валенсия се местих в бенидорм при мъжо и ми беше толкова напрегнато, то какво остава от Бг в испания и то с малко бебе
незнам дали е нормално, но от как излязох от болницата единственото за което мисля и ме интересува е беб4о, дали това Ще се промени, мъжо го няма до мен и ве4е се 4увства пренебрегнат, Ще успея ли да разделя 4увствата си между двама, малко объркано го написах, но и на мен ми е много объркано

# 96
  • E-CLM & CH-VD
Хулиганче, ние имахме проблеми с ТДТ, но не съм пробвала от юни. Сега ако си дойдем края на август, ще видя пак. Вие с приемник ли гледате или направо с кабел?

Рози, не се притеснявай за малкия. Така с тичането покрай него и ти ще направиш хубава фигура  Mr. Green Не ползвате ли от тези, дето са като каишки? От сестра ми знам, че са много удобни, малките като се учеха да ходят не се налагаше да се навеждам с детето, а си ходех нормално изправена.

Анет, пази се, че на бебо явно не му се седи вече вътре. А всичките тези въпроси, които си задаваш, са нещо нормално. Най-важното е да помните защо сте заедно и за това, че от любовта ви ще се появи бебчето. Тати няма защо да ревнува от него. Още отсега му дай някакви задължения - примерно той да е този, който да го къпе.  Mr. Green

А аз до вчера търчах пак по документи, вече със сигурност оставаме тук още 2 месеца, и се прибираме в Испания през ноември. Поне ще пропусна празниците на селото с всичките шумове, бомбички и пиянски истории. Нашите от България ще ни дойдат на гости тук, вчера платихме сам. билети. Накрая, с четирите родителски тела - 2 броя от Бг и 2 бр.от Испания ще си направим среща в Париж. Отсега много се вълнуват за това.

Лек ден на всички!   bouquet

# 97
Анет, пази се ей, не е шега работа раждането толкова рано... стискай поне месец още, да влезеш в деветия . Спри се малко, на дивана и краката на високо, а гостите да те глезят  Simple Smile

Вес, направо ти завидях за срещата в Париж, ние си мислехме тази година по новогодишните празници нещо подобно да правим, моя татко е в Германия, мама да дойде от Бг и така.... ама малко ни се промениха плановете, че с тримесечно бебе ще сме само за Париж Simple Smile

Бриан, аз не мога да помогна със съвети, че не съм минавала от там, ама да ти пожелая много късмет и попътен вятър  Hug

Сега като заговорихте за педиатри, че да питам и аз - предварително ли трябва да си избера педиатъра или като се роди бебето и кога ще ни е първата среща с него? Смятам бебка от ден първи да и направя застраховка в Санитас, уж поразпитах за добрите педита в града, ама не ми е ясна процедурата още... та ако някой знае как е, да казва Simple Smile

# 98
  • E-CLM & CH-VD
Клара, кое те притеснява - това, че ще си с малко бебе или самия факт, че ще си с бебе? Лично аз мисля, че няма да имаш никакви неудобства, свързани с мъника. Всичко е направено за улеснение на майиките с деца. А и ще се ползваш с разни привилегии  Mr. Green. Аз 2 пъти съм ходила там, и винаги около мен е имало много майки с бебета. Единственото което е, че цените по нова година са малко по-солени. С всичките украси на Шанз-Елизе и празнични подготовки, както и желаещите да посрещнат новата година точно там, цените скачат.

# 99
Добър ден,мацки Hug
4естито на вси4ки празнуващи,да сте живи и здрави.  bouquet  bouquet  bouquet
Габи,4естит ти шофьор. PeaceЛеко и безаварийно каране му пожелавам. Party

Добре дошли на вси4ки нови моми4ета тук.  bouquet

За едно нещо не мога да не се съглася с Асто(трябва да се отбележи в календара) Laughing,наистина има много от въпросите,които ви интересуват в старите теми.
Незнам как можем да открием архивираните ве4е?Там има много информация за посолства,документи,ваксини,деца.....списъка е безкраен.
Библиотеката за Испания съм писала само аз,инфото е предимно за документи.Даже мисля като ми остане време да го актуализирам,тъй като законите и поправките се сменят със скоростта на светлината.
Алест искаше двете да направим в самата тема наша библиотека,тогава й казах,4е няма смисъл,именно поради тези при4ини.

Бриан,4естно за Тенерифе не знам как стои въпроса.Нито с 4ужденци,нито с бебета.Всеки комунидат се разли4ава.
Ето например закона гласи,4е 4ужденец на територията на Испания има право да полу4ава мед.помощ.Във Валенсия ти отказват,нямаш ли тархета санитария да те погледнат.
Другите моми4ета,живеещи извън тоя комунидат казват пък,4е няма такъв проблем при тях.
Най_общо превеждаш и легализираш вси4ки ваши и на беб4о документи_акт за раждане,акт за граждански брак,ваксинационен паспорт,вси4ко.
В момента закона е следният:
http://extranjeros.mtas.es/

Сайта е единственият от който аз 4ерпя информация.Винаги то4на и бърза информация.От тук съм си принтирала закона и с него съм ходила в естранхерията,да им докажа,4е закона е такъв и аз трябва да полу4а това.
Има информация на разли4ни езици,така 4е който не е добре с испанския,може да го про4ете и на български.
За ваксините ето един линк с вси4ки комунидати:http://www.fisterra.com/vacunas/comunidades_28abril2006.asp

# 100
ха здравеите
малката днес ве4е се обърна за пръв път от корем по гръб бе6е голиам 6ок за мен мъйъми се спука, а аз се упла6их и се носталгирах за когато бе6е една въ64ица 3 кила с мокри дрехи, както вика мама един куп кокали хихихи
в4ера пратих мъжми за млиако в фармацита и му казали да по4вам да ги смесвам първо а не направо номр 2 за след 4те месеца. та тои си доиде и кат поглеждам то неиното млиако не е от 4 месеца ами апартир де 5 _ 6 месес. паднах, на4и си продължавам с номер едно до поне 5 месеца. по добре 4е и без туи с тиа жеги не иаде много ами и да иа рсджасам с ново.

ниакои бе6е казал тук 4е в Испаниа се захранвали децата по късно от бг, мога ли да питам как е в БГ????

ХулигАнче на неиа и потретих даже, 4е може да пита(натуралменте) ама повтариам и на теб, да не ме кара да и обиасниавам циалата здравна база, сото едно е 1 въпрос друго е си4ко свързано с тва. тъи 4е не се коси¡¡¡ сигурна съм 4е е стрес ама не ми казваи 4е тиа току сто разбрала 4е триабвало да се превежда..... ам не те тука лекарите са полиглоти знаиат си4ки езици и ти кат си пе4ена и акцент софииски сти ударат........... Sick Sick ми незнам вие ама мен нервите ме хвастат как може да има такива безмислести хора.....

kar4ita ти бе6е откритието на дениа. от както обитава6 форума 4есно казано си ми безразли4на, ама ако си имала ниакакви 6ансове да ме каес алго мехор, ги пердисте току сто.
1. не съм отрицателно настроена(от каде го измисли това, пък и знае6ли да 4ете6??), ами съм Логи4но настроена(винаги).
2. дали е притеснена или не и какво е нормалното състо го казах ама не един не 2 ни 3 ами ве4е хилиада пъти, тъи 4е преди да са ланса6 да заститава6 ниакого или просто да се отбележи6 земи се нау4и да 4ете6, а не само да ти минава погледа през редовете.
3. да съм казвала 4е ниакои ме е карал да отговариам? или 4е ми е досадно да отговариам?????
потретвамти стото иавно ти коства........... дразни ме фактът 4е състествъват такива хора, дето си мислиат 4е отиват на воина..., или наи ло6ото..... мислиат 4е тук са им опънали 4ервените патеки. а дори и да е така, аз като характер винаги се застраховам вместо да лекувам но както и да е не се затормозиаваи толкова ами сте ти оставиа време да ти пристои отново потретената и една и съста моиа информациа, дано този път иа разбере6 и възприеме6.
4. тва дали ТИ  ми разбира6 акато пи6а или не слабо ме валнува, или и ти си мисли6 като ниакои други, 4е като доидити туика сте жи лафиат на испански, пък това засто или как и за какво исползвам испански думи и фраси то4но на теб сти обиасниа животами сото си готини, земи и 4акаи седнала да не се измори6.
5. отно6ениата ми със останалите хора тук ги ре6авам само и соламенте аз. никои друг, така 4е си спести критиките кви са ми отно6ениата и бла бла бла
6. тва дали си имам проблеми или не отде ти хрумна таиа блестиа6та идеиа 4е сте ти ги споделиа и то то4но на тебе¡¡¡¡ да си 4увала за хараактер?? или за теб проблемите са основата на логи4ниат ми отговор. много интелигентно моми4е си, 4естито¡¡¡¡¡¡ Peace
7. и тва как сте се държа, с кого, и кога и какво си е само и соламенте Мои проблем, и мои избор, не приемам, и не искам бесплатни съвети и осте по малко от тебе, за моето само изградено мнение за секи един от този форум¡¡¡¡¡¡ естамос??????????? ади вла4и, 4е баиа време ти отделих и на тебе.
ANETT  не искам да съм на опаки винаги от останалите ама не мога да отмина без да се спра на ниакои пост с които никак не съм съгласна.
аз през циалата ми бременност Н е съм се спирала, в буквалниа смисъл на думата, пу6ех като луда(за мое съжаление), ходех секи вторник и 4етвъртак на басеин с мама в последните 2 месеца.постоианно биах в рекаос стото един молион работи ми се насъбраха. биахме в ремонт за на малката стаиата. ходихме каде ли не на касас руралес, дневно ходех по 3 или 4 км наи малко, и матроната ми вика6е 4е е малко за да ме стимулизира пове4е. абе с 2 думи ако не бе6е коремами пониакога забравиах 4е съм бременна. и нито една родилна контракциа ниамах(повтариам родилна, нормални ги имах от 6тиа месец), никога дори не мислех за тва дали съм добре или зле, правех абсолиутно ноермална вида. имам 2 приателки с 1 месец и месец и половина след мен родиха 2 те последователно, от 5тиа месец от урхенсиас не излизаха иа контракции иа  не 4увствали бебето иа кви ли не влу6ениа, и колкото пове4е си мислеха толкова пове4е работи полу4аваха халицинации, казвамтиго сото накраиа родиха бебета по големи от моиата и до момента си4ко е префектно, не се 6а6каи за наи малкото ами се наслаждаваи на ембарасото, не казвам 4е си4ки са като мен но просто 4е ако ти е проблемно ембарасото стиаха да те мандат репосо, стом не са го направили, движисе много и не обръстаи внимание на контракциите те не са родилниьпък и да са много има да минат 4е да си пред раждане. с движение се ражда и по добре и по бързо, не прави като в бг там до колк0ото знам се пазиат бременните сакън да не се преумориат, па те нисто не праат. аз не се спирах и с 3 напъваниа иа исплиух и без 1 6еф, само един за красота ми сложиха, матроната на раждането веднага позна и ме пита дали много съм се движила првез бременността диго си сеаора, тъи 4е се нота мноо.
ади 4и много се заседиах тука......
адеу

# 101
Здравейте моми4ета,
спокоен и красив ден ви желая ! Hug

И аз да се отчета в темата, изследванията за Даун, за които се притеснявах са добри и вече съм спокойна. Сега съм на доки 4ак като вляза в 20-тата седмица и дотогава трябва се наслаждавам на разходки, плаж ако не ми става ло6о и да се грижа за себе си!

Асто прости за любопитството ...ти отдавна ли живее6 в Испания ?

о6те веднъж много усмивки и приятни емоции желая на вси4ки !

# 102
  • La casa de Mickey Mouse
за разходките и движението си е така, но аз съм на репосо от миналия месец, което не спазвам особено много, винаги съм казвала 4е се 4увствам добре (басейана е задулжителен всеки ден, заЩото тук не се диша, морето неЩо не ме вле4е много, а постоянно затворена в къЩти дори и на климатик не се стои), но контракциите си бяха супер сериозни и си бяха за лекар, не бяха обикновените подготвителни и благодарение на бързата лекарска намеса сме си все оЩе 2 в 1
толкова си свикнах с корем4ето 4е имам 4увството 4е Ще ми липсва
ако съм досадила на някои с моите бременни проблеми то съжалявам
plamplam 4естити резултати сега идва най хубавото ритни4етата и спи по много 4е после ако рита като моето дива4е по цяла ве4ер няма спане  Joy

# 103
ANETT, 6том се 4увства6 добре, за6то да не се разхожда6, като си на репосо, забранено ли ти е ? 4е не разбрах то4но. А за басейните не се ли притеснявате от инфенкции (освен ако не си със собствен басейн) за6тото тук  басейна е за цялата кооперация и се притеснявам леко , аз от БГ съм си патила с басейни уж добре поддържани...та не съм им фенка, ама май 6те трябва да стана, 4е в морето не мога да си плувам вместо гимнастика Simple Smile
А за спането ...аз спя много 4ак се притеснявам понякога...по 10-12 4аса като изклю4им 4естото ставане до тоалетната  newsm53

# 104
plamplam ako е само репосо може по малкода става, и леки расходки, ако е репосо тотал е строго и само ставане до тоалетната.
за басеините, не ги сравниаваи с бг молиате хахаха, пък и инфекциа и да хване6 е се едно на бебето му ниама нисто то е в една болса много протегидо а тебе си те лекуват за инфекциата и готово.
а ина4е аз съм тук от 12 годи6на, ве4е съм на 27.

ANETT маи не си ме разбрала, нито съм казала 4е си станала досадна нито ни6то. а за репосото стом са ти казали репосо и продължава6 тогава наистина  не се кехаи ама никак, на твоиа глава си е.
ади до

Общи условия

Активация на акаунт