Октомврийската дружина цяла в Третия триместър мина!

• 13 729
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте, момичета!  Hug

Аз днес пак не се спрях лекциите на 9м, после малко сладки приказки и разходки с едни бременни мами.  Heart Eyes Тъй че, аз от кога ви казвам да идвате....хайде под строй на лекции..... smile3513

И аз гласувах за Криско!  Praynig Следя историята му от началото, скоро имаше и тема за набиране на средства (всъщност димитриана е публикувала линк), за да може поне със средства за превръзките му да се помогне, пък и живот и здраве дано успеят да си уредят документите и да заминат на лечение в Англия и там пак ще им трябват парички.  PraynigНие помогнахме малко, мислех и тук да пусна темата, но при августовските мами стана голям скандал как на бременни може да се пускат такива теми, защото ги стресирали  #Crazy и не посмях.  Ако не сте я видяли и искате и вие да помогнете, може да прочетете темата в клюкарника, тя е закована на първа страница. Дано се намери начин да се оправи малката душичка, не ми го побира акъла защо едно невинно дете трябва да страда така.... Cry

Поздравявам  новите мами - pra и Лили - приятни могове с нас!   bouquet

rally - да се скарам, че отдавна говоря за срещичка, а ме няма в списъка.  Naughty Моля да ме включите, аз нямам предпочитания за времето и мястото, нека по-заетите мами кажат.  Party

Мирама, Рали - Наистина е интересна идеята, че с това неспане и ставане по хиляда пъти на нощ се подготвяме за следродилния период.  Mr. Green Аз сега както ходя заспала, представям си какво ще е след това..... hahaha

маграт чеснова - и аз мислех да ги пуснем тези списъци, защото и аз от там шпионирах, за да знам как да си поготвя болничните.  Peace

Айде още много неща имах да пиша май....ама както казах съм си заспала колкото си искам, тъй че по-късно!  Peace

П.С. по-късно ще прибавя и новите мами в списъчето и ще добавя и останалата полезна информация.

# 151
Ох гласувах още снощи за Криско Гласувах и за Елвира и нейната история е тъжна
стискам палци и за Светлето дано господ е милостив и бди над всички който имат
нужда  Praynig
Luz аз реших че когато видя бебчо тогава ще реша за името иначе Лора е чудесно
виж тука намерих нещо интересно за имената
http://www.imena.hit.bg/astro_ime.htm
http://www.sicrets.info/modules.php?name=News&file=article&sid=16

# 152
Здравейте и от мен Simple Smile

Днес ходих на преглед във Вита при д-р Илиева и съм страшно доволна. (Тя ще ме следи от тук нататък и живот и здраве ще раждам при нея ) По-мила, внимателна и разбрана докторка не съм срещала до сега!
Бебка е вече 1900 гр, мисля да взема приза за най-дебело бебе  Joy

Luz, няма какво да го мислиш, Карина е просто най-хубавото име, което съществува  Laughing Peace

Ивон, какво става с курсовете на 9 месеца, каква е програмата? Аз ходих през юни, за юли програмата не ми хареса, нямаше нито една интересна лекция в дните, в които бях в София, а сега за август не знам от къде да я намеря, още не са я публикували в интернет, поне до вчера я нямаше. Направи ми впечатление, че преди бяха два пъти в седмицата, а минали месец бяха само по един  Thinking
А с Ма-ма как е положението? Аз съм готова за записване, само кажи кога и къде да се явя Simple Smile

И за среща съм на линия, стига да не е между 9-ти и 14-ти август, че тогава ще отскоча пак за малко до морето  Embarassed

Имам вече няколко бебешки дрешки - подаръци, след малко ще кача снимките Simple Smile

Стискам палци да чуем скоро добри новини от Светлето  Praynig

За Криско на Лилибон, и аз следя историята от началото, много се радвам, че има някакъв начин за лечение, сигурна съм, че пари ще се съберат, дано само лечението да е възможно и успешно!

Поздрави на всички!

# 153
Здравейте момичета, време и аз да се поразпиша.
gabi аз и Katalina също сме си харесали тази количка на Chippolino. На мен ми харесва, столчето ще ми е много необходимо, многофункционална е и лека. Последното е много важно, защото живея в кооперация на четвъртия етаж и въобще не ми го побира главата как ще се сваля и качва newsm12.
Вчера в Бургас поваля дъждец и освежи морните души и телеса.  umbrella
На мен от жегата не само ми се подуват краката ами и много се потят smile3511. Не помагат нито кремчета, нито пудрички. Чехлите ми са като пързалки. Само леко да ги закача на някоя плочка и после се връщам подскачайки да си ги взема newsm62. Сигурно съм голям цирк ама...
Не мога да вляза в сайта със снимките. Някой може ли да помогне, дава ми грешен потребител. Weary

# 154
Здравейте мамчета !!!   Hug

Добре дошли на новите мами   newsm51
Luz  на мен лично най ми харесва Кристияна, защото е много звучно и дълго име. ( А аз лично харесвам такива имена)

Продължавам да стискам палци за Светлето  newsm17

Да ви се похваля. Днес цял ден ходя по магазините. Резултата е - краката ми са като понички и не мога да стъпвам  Weary , но пък купих страшни неща за бебо  smile3521
Сега остава само да ги снимам и да ги споделя с вас...

# 155
 Hug Здравейте! Добре дошли на новите мами! Уф много сте изписали и ще ходя да чета, че д ане пропусна нещо важно.Няма ли новини от Светлито? Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig PraynigМоля се за нея и бебо!

Аз днес цял ден по улиците-търсих масло за колата ма то едно изкилиферчено-УЖАС докат го намеря БАШ същото...голяма скица бях бремена в 7 месец, търчи по бензиностанциите и по-магазините за масла хахаха ..ма тъй кат МЪЖО го няма Blush.Важно е, че се справих бях предвидливо проучила в нета къде и какво точно д анамеря-разпечатах си го-МЪЖО ми обясни и къде да го търся-добре , че е тоз интернет -че нали е на другия край на света горкия той Flutter ма и най-са изнервих с разните младежи по тез магазини бе-аз им обяснавам какво искам те ми обясняват, че нямало и се мъчат да ми пробутат друго..е ко кат съм жена да не би ся да ма праят на луда #2gunfire #2gunfire  Naughty ма съм готова..аиде отивам да чета да вид якакво е ставало днес с вас  Hug

# 156
Здравейте на всички от мен. ))))
Доста сте изписали от сутринта до сега. )))

Извинявам се предварително, но няма да се обръщам поименно към всеки, че да не объркам нещо - с този бременилски мозък. )))

Благодаря на новата мама за линка към магазина с бебешки обиколници и т.н. Евентуално ако имам време в София ще го посетя. Че аз за 1ден искам много неща да свърша. ) Ще ходя на ФМ, трябва да си взема лепенки за заличаване на белега след операция и т.н., посещение на Метро. )) Абе лудница. )))

Гледам доста се оплаквате от изтръпване в областта на пъпчето - аз засега такова нямам, само понякога усещам кожата по-изпъната, но нищо повече. )))

За списъка с необходими неща на първа страница - не е лошо да има такъв, а така ще може и да си го коментираме ако на някой му направи впечатление. )))

Доста обърквания изглежда стават с пола на бебето, аз за сега имам само едно мнение от 24г.с. когато бях на ФМ и повече не съм ходила. Тогава казаха, че ще е момиче. ) Много се надявам да не са сбъркали. )))

Аз пък да се оплача, имам друг проблем тук от 2-3дни. Боли ме отдолу костта, или костите, не знам точно. Усещането е все едно сте карали много време колело, или сте яздили продължително време и костта се е наранила. Не знам дали бебето не притиска, или е от нещо друго. Забелязвам, че напоследък като се качвам по стъпала ме болят и капачките на колената. Абе нещо ставам като някоя баба - тук болежка, там болежка. )))

За имената, аз съм се спряла на 2до момента и се чудя, но може да си променя мнението дотогава.
Имам няколко интересни линкове, само ще трябва да видя къде съм ги сложила и ще ги пусна да видите повечко имена.
А иначе Карина е чудесно име. Аз мислех за него, но като че ли повече ми харесва Калина. )))
Макар че си имам друг фаворит сред женските имена. )))

Карина, браво за бебчето, с тези мерки наистина може да вземеш приза за най-едро бебе до момента. )))

Ще чакаме снимки от покупките на тези, които са пазарували днес. )))

А аз иначе съм крайно разочарована от нашият загубен град. От 2дни си търся силиконови предпазители за ъгли и няма - ужас направо. Изглежда и това ще трябва да купувам от София. )

# 157
  • София
Карина - браво на вашата принцеса! Нека си расте здравичка все така.  Heart Eyes И аз много хубави неща съм чела за д-р Илиева и даже в началото обмислях дали да не се запиша на консултация там.  Peace
Ето тук вече ги има публикувани лекции на 9 месеца за август - http://9m-bg.com/display.php?page=scool . Наистина този месец много се забавиха и с програмата и с излизането на списанието.  newsm78 Мисля, че лекциите за август са доста интересни, през юли наистина имаше скучнички.  Confused
За училище Ма-ма - аз в сряда бях на една лекция "Видове контракции", тя е безплатна и после поговорихме за курсовете, условията и т.н. Бяха се записали 10 момичета, но дойдоха само 3, заради дъжда, така че лекотрката каза, че пак ще организира същата лекция в понеделник. Ако искаш обади им се - 02/ 82 91 888 и се запиши в понеделник да посетиш лекцията и после от вторник се организира и интензивен курс, така че , ако избереш него започваме да учим заедно.  Mr. Green Иначе лекцията в понеделник ще е от 10ч., а интензивния курс най-вероятно от вторник някъде към 13 часа.  Peace

tam tam - Дааа....за бебо всичко си заслужава!  Grinning Важното е, че сега си има хубави неща.  Hug

galentinass - Браво на нашата оправна мама!  Mr. Green Аз, ако се наложи не знам как ще се оправям с разни такива неща около колата... Rolling Eyes Но ти добре се справяш и точно така, хич не им давай да те будалкат момчетата по бензиностанциите.  Mr. Green

Mirama - за болките долу - и аз преди известно време се оплаквах, но за щастие отминаха.  Mr. Green Но определено към 9 месец пак ще започнат.  Confused Иначе за болките по другите маста - ама от прогестерона е така и наистина сме като някои бабички...какво да се прави ще търпим, но поне можем да си се оплакваме на воля... Laughing

# 158
  • София
Ивон, сори  Blush Добавих те и в предното мнение (също Надето и Карина).
Та, ето го обновения списък:

Поли1234
Рали
Танини
Преслава
Карина - не може 9 - 14.08
Ивон
Pra
Надя
Нигела
Маграт, ushco и Меги предпочитат след 20.08.

Давайте предложения за време. Може примерно този уикенд или другата седмица след работно време. Пък после не пречи да повторим, след като Меги се върне и има други желаещи...

Аз съм готова с моя списък за болницата, ако искате, мога да го предоставя. Хем да кажете дали нещо много съществено съм пропуснала, щото ми се случва ...

И за малкия Криско гласувах, следя историята им от самото начало, много тъжно  Sad Дано се оправи малкото момченце  Praynig, толкова е нечестно деца да страдат  Cry ... а те стават все повече, погледнете само www.save-darina.org  Cry
Аз лично редовно, всеки месец, правя преводи от e-pay на някое нуждаещо се дете. Учредили сме и фонд за дарения в службата, който движим с 2 - 3 колеги, оттам редовно даряваме по - сериозни суми. Понеже наистина разбрахме, че никой не е застрахован, предполагам някои от вас са разбрали за случая с Цвети, детенцето на наш колега... Помагаме с каквото можем, дано всички болни дечица оздравеят  Praynig

Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 14:30 от rally

# 159
Сладурки, ще отговоря довечера, че хубави темички сте зачепкали, сега искам само да кажа, че

1. Ми откриха стептококи Б във вагиналния секрет и ще пия антибиотици (не се учудвам, и преди съм имала) - и да ви кажа, че това изследване е задължително да се направи около 36-37 гс, защото при наличието на такива в редки случаи, бебето може да се зарази в родилния канал и става лошо.

2. Мъжът ми и свекър ми са си говорили за имената, явно свекърът много се надява да е с "Н", така, че Даниъл отпадна като вариант.
Мъката ми е голяма, а имената с Н са малко (да не кажа никак ги няма).

Никола отпадна, на никой не му харесва, предложенията на свекъра са за Никълъс и Нейтън. Първото ми е твърде прозаично, второто еврейско, и освен това не ме кефи да му викам Ники или Ник. Вече съм в шок, бебето ми ще си остане без име  Cry

# 160
Jenna , да ти кажа, тук много от изследванията просто пропускат да ни ги правят. Поне аз оставам с такова впечатление, макар че сигурно съм от тези с няй-много изследвания във форума. Обаче само доколкото става дума за кръв и урина. Мога да кажа, че от началото, само един единствен път са ми мерили кръвното и веднъж  - височината на матката. Килограми, обиколки - няма такива екстри (не, че не си ги меря сама, ама не е там работата). 

Колкото до име с "Н" - сложна работа, наистина  newsm78

# 161
Здравейте на всички!
Jenna ще ги разкараш тез гадини гадни няма начин! Ти имаше ли някакви оплаквания или при рутинна консултация ти взеха секрет?Щото има още време до 36 седмица.......днеска доктора каза че тогава задължително се взима влагалищен секрет именно заради такива гадости!
И аз се връщам от при доки и информирам че вървиме едрички   Wink  BPD на главето ни е 8.4см. а бедрената кост 6.3см. и това показва около 2 седмици разлика! Бихте ли погледнали на вашите снимчици от видеозона за размерите защото не мога да открия хубава табличка със сравнителни размери! Естественно дотора ми обясни че всичко е относително - машината показва по-ранен термин предвид размерите на бебо но то може да си се роди на термин ама по-едричко!
rally пускай списъчето!

# 162
здравейте момичта Hug

виждам, че днес няма новини за Светлето и продължаваме да стискаме палци и да се надяваме Praynig Praynig Praynig Praynig

За болките долу - и аз ги имам, а сега вече и едни ведни, дето все треперя за тях като минавам с бръснача(толкова жесток процес ми е това бръснене, че изпитвам ужас от него... по-бързо да минава)

Дано се оправи малкия Криско, гледах снимки и изтръпнах, такова сладко детенце е, никое дете не заслужава да страда... Cry Cry

Колко ви е добре, че имате такива безплатни лекции, тук всичките са ни платени и най-евтината цена е около 350-400 крони, което е около 25-28лв за лекция. Смятам да посетя тези, организирани от моята болница, но ще бъде когато изляза в отпуск, сега нямам време за това, защото вечер се излягам и мързелувам

За тези изследвания за гъби и коки - той вагиналния секрет е задължителен, а също и ректалния, в тях ли откриват тия гадове мръсни Mr. Green #Cussing out #2gunfire???

# 163
Наде, на моето бебе размерите му са:
главичка - 8.08 см
бедро - 6.21 см
АС (не знам какво е) - 27.7 см (някой ако знае какво е това, да каже, мерси).

Теглото му е 1900 гр, термин средно по размери - 24.09. , по обиколка на главата - 21.09., а по последна менструация - 04.10

Твоето май е по-голямо и от моето  Rolling Eyes
Не се притеснявай, на мен ми казаха, че сме в нормалните размери за седмицата си, просто в горната граница, явно и вие сте така.
На една докторка като и споделих, че се притеснявам, че бебето е голямо и върви напред спрямо седмицата си, тя ми се сопна "Е, ти пък да не си малка"  Joy  Това май беше точно Лазарова в Токуда  Laughing

# 164
АС (не знам какво е) - 27.7 см (някой ако знае какво е това, да каже, мерси).

обиколка на стомахчето - идва от abdominal circumference

аз нямам индивидуалните мерки, но и моето бебче е 1.9кг, мисля че е нормално някой бебчета да са по-големи, други по-малки... я вижте какво става при родилите мами - всякакви мерки от рода на 2.7 до 4+кг за доносени бебета. Аз искам да съм около 3кг, хем достатъчно малко за да излезе, хем не толкова малко и лесно за грижа.

Общи условия

Активация на акаунт