"Лято е и слънце грее, ДЕКЕМВРИйчето пее и се смее"

• 9 362
  • 268
  •   1
Отговори
# 240
Шаменет, спокойно, всичко ще е наред  Hug.
Понтес, ако не го спра, Крисчо ще излапа кашата с кориците на опаковката  Mr. Green. Като почна да го мия и иска да ми изяде ръката, по която има още каша  Laughing. Това е дете, което почти не яде  зеленчуци.
Били Хлапето, теста за който говориш ми казаха, че е след 5 години май  newsm78. имало друг с едно боцкане, ще пиша повече по темата другата седмица.
Тини-мини, ако видиш пъпките на Кристиян .... ooooh!. Лошо ми е вече, всяка сутрин се събуждам със страх. Не съм му давала, жълтък, сирене, извара, нищо, което би било опасно, и решихме другата седмица да го заведем в Пловдив. Аз пък имам проблем сега, май е неврологичен над кръста ме боли много и търсим лекар в събота, че само с болкоуспокояващи не става  Confused

# 241
Шаменет не се притеснявай на мъжа ми брат му също имат бебе на 6 месеца и на неговата жена и се беше появило нещо като бучка точно там където описваш и с течение на времето и се разнесе ,единствено беше сгрешила че слагаше топло на мястото /по-бабини рецепти/,а се оказа че студеното действа по добре.Но задължително отиди на мамолог.

Понтес Алекс изяжда повече от количеството за дете на 8 месеца и въпреки това когато свърши ако не му дам биберона опищява целия блок.Яде около 200-220гр. каша.

За памперсите ние сме на 4 но не пропускат ,но аз и доста често сменям  newsm78.
Вие по колко памперса средо хабите на ден?

Днес времето е кофти ,ако има някой желаещ аз от 3 часа ще  съм в МОЛА на Стамболийски -сама с бебо та може да се присъедини към нас. Heart Eyes

Момичета сега като се ровех из форума и влезнах в сайта за Криско http://www.bankazaidei.com/?p=top точно на тази страница отдолу пише следното
" Драги участници и гласуващи,
Ние от ПИБ държим винаги на честната игра, затова се наложи да дисквалифицираме гласове, за които стана известно, че са подадени чрез линкове, водещи до автоматично гласуване без да е видяна идеята. Молим ви да не използвате повече такива средства за подкрепа на участниците в играта, за да остане лятното ни начинание наистина свежо и истинско.

От Първа инвестиционна банка"

Според вас какво ще рече това? newsm78

Последна редакция: сб, 11 авг 2007, 10:37 от ketka

# 242
Здравейте и от нас
pontes много сте готини, пу-пи  Laughing А за кашата какво да ти кажа и на нас никога не ни стига по 180 грама вода и после слагам каша. По принцип Габи да не чуе дявола всичко яде и все не и е достатъчно. Hug
шамнЕнет стискам палци всичко да е наред  Praynig
тини-мини  и при нас вчера се появи зъбче без да усетя, просто нещо ме накара да и бръкна на габи в устата и нещо ми зачегърта. Дано минат вече нещата при вас да си починете. Във връзка с документите, като се прибереш, можеш да ми пишеш, какво имаш точно. На мен засега  работодалят ми изплаща майчинството, но след, като минат 315-те дни, дали 180-те лева ще са от него или от НОЙ
мацко благодаря ти и на теб за инфото, мисля да отида до социалните да видим какво ще ми кажат
Ако не ни мине котка пътя, утре отиваме вече на морето, но за 1 седмица, после сме пак тук.
Габи нещо почна да ми се буди в 8 сутринта и вече едвам гледам, нещо съм се разглезила да става в 9-10 часа
За памперсите още сме на 4-ка засега са ок

# 243
Добър ден!за нас не започна добре,обаче!Сонче има стомашно-чревен вирус.много съм шашната,като са болни дечица.ама от болест в болест сме.вече ми идва в повече напрежението.Митко кашля,Соня повръща...черна картинка.в такива моменти се стремя да мисля,че това са бели кахъри и има майки,които биха ми завидели на проблемите.знам,че това са временни състояния и обикновено не са опасни,ама...
да се отчета заДК.Соня е 7.400кг./+200г./и 68см./+2см./.много дребно това нашето девойче,но...и тук нищо не мога да направя!сега да ви кажа какво каза нашата педи-според нея жълтъкът не алергизира,а белтъкът.каза,че нашият атопичен дерматит е в много лека форма и не трябва да се правят кръвни изследвания.detelini,на мен ми каза,че се правели след 4-тата година.ще чакам да споделиш какво става при вас.дано се окаже нещо леко и бързо лечимо!
ШамЕнет,дано и при теб се окаже напразна тревога!
е,лек и здрав ден ви желая!

# 244
Здравейте!
Ние също сме с Памперс 4-ка. На ден отиват минимум 3, понякога 4 или 5.  Но ние понякога се издебваме и свършваме разни работи на гърнето, та успяваме да спестим по някой и друг памперс.
Каша ядем със 150 мл вода, но често накрая насила й давам последните лъжички.
Баба ми вчера докато я гледала ходили на рожден ден на съседката и й дала баница със спанак. Първо се ядосах ама много, но ми размина, пък и на бебка нищо й нямаше. Притесних се да няма яйце в баницата, но и да е имало - на Венета не й се отрази зле.  Peace
Криско, мисля, вече е на първо място!
Били хлапето, ужас! Дано се оправят по-бързо, знам колко е ужасно чувството!  Hug
Мойто мъжо няма нищо против домакинската работа. Много обича да готви и ако баба ми не е сготвила, той с удоволствие се заема. Иначе мрази да глади и аз го гладя, когато се налага. Също и аз пера. Но в останалите дейности се включва. Напоследък пое една от основните задачи около бебка - вечерното приспиване. Невероятно облекчение е - като я нахраня му я давам и докато си пусна един душ и се върна в стаята - бебка спи блажено в креватчето си!
Венета вечер си ляга към 22.00 часа. През деня спи преди обяд около час. Следобяд спи или веднъж по-дълго или още два пъти по около 40 минути.
Казвайте за срещата - ако на всички е по-удобно около 16.00 часа ще се опитам да дойда и аз тогава!
Хубав ден на всички!

# 245
Днес мая мъж ме остави да спя до обяд и излезе с малката. Една "добродушна" баба, която има магазинче до нас й бутнала в ръката един опакован шоколад и докато мъжо приказвал с някакъв познат, малката успяла да изсмуче 1/6 от шоколада. Shocked Shocked Shocked
Сега ми ври и кипи, ще полудея!!!!! Нали е алерген шоколада! smile3515

А ние ползваме успешно гърне, сутрин след ставане. После по-нататък пред деня има още едно ако в памперса, ама него не мога го издебна! Sunglasses
Тини Мини, хайде ако дойдете до Бургас пак се обадете!

# 246
здравейте мами, хайде помагайте със съвети ,че вече побелях smile3511как приспивате вашите деца? Малката откакто се е родила все на гърдата ми заспива, всички роднини и познати ми скъсаха нервите да я оттучвам така.Пробвах вече незнам колко пъти и резултат никакъв само дето за мен става по-сложно после докато я успокоя и т.н. Вчера пак мърмориха и аз реших да пробвам пак- резултат 1,30 мин рев немога да я успокоя цяла нощ ooooh!
кажете какво да правя,да продължавам ли с опитите въпреки,че и двете се мъчим(тя плаче и аз плача) или да я оставя сама да се откаже?
   А за гърнето и ние успешно сутрин,и следобед си вършим работата,само понякога изпускам пишкането,то ми е малко по-сложно.От понеделник мисля да започвам и с месото -бях си рещила от 8 месец.Това е от нас за сега

# 247
От 5 дневна почивка -стана 3 седмици, но дали беше почивка.... . Не ми се разказва надълго, бяхме 9-10 души в къщи и ...    ! Децата бяха 5 (+ от време на време и Сами, та ...6 ги пиша)    . Три дни нямаше и вода, поради някаква авария и тогава вече    ! Както казах на мъж ми - тия деца само ядат и а.....т! Пък, като няма вода си е проблем! Но имахме на разположение огромен басейн от който черпехме вода за тези случаи, поне.
Върнахме се и започна Голямото приготвяне на багаж за планински преход. Нашия тати реши да запознае младежта със красивата ни Рила планина. Той като бяхме млади много ходеше, но в последните 8-9 години, все нещо му попречваше и така....Закупихме самари, специални обувки, ножове и тем подобни щуротии и най после вчера тръгнаха...Къщата естествено приличаше на бордей, та до преди малко оправях.
Горе долу това е! А ремонта ДОРИ НЕ Е ПОЧНАЛ ОЩЕ     Във сряда идват майсторите и поне 20-на дни ще продължи ! Ужас! Ужас! Ужас! Егати и почивката! Мам...а му !!!
О, да не забравя - нашия "голям" син, не беше с нас на вилата! Оставихме го тука да вкуси свободата (е, разбира се - знаете, че баба му е в съседния апартамент)! Но тиквата, освен да играе на компютъра до посиняване, май друг забранен плод не е вкусил ( или поне не много)! Освен това, ми е оставил във фризера частичка от себе си, която обещах да пазя и да покажа на децата му! Мамите, които пишат по отдавна знаят, че тоя ми продължител на рода е извор на шантави идеи. Опознава света около себе си човекът, но по странен начин (то, аз точно нямам право да говоря, щото бях същото магаре,де). Спомняте си как ни остави без тоалетна, нали? Та - решил нашия сега, да си прави спагети... Е, това прекрасно, ама бил толкова гладен, че ги нагънал веднага след свалянето от котлона (за тези бързите иде реч)! Естествено изгорил си езика! И какво, какво да прави- отворил вратата на фризера и се заврял вътре с оплезен език. Както се досещате, споменатия му орган залепнал за камерата и след напразни опити да се освободи се разделил с част от кожата си....Два три дни не можеше да се храни нормално, а въпросното парченце седи там като символ на човешката глупост!
Стига толкова за сега!

# 248
 Joy Joy Joy
Пешеходке, няма други такива образи! Да са ти живи и здрави! И добре дошла отново! Липсваше ни!

# 249
...кажете какво да правя,да продължавам ли с опитите въпреки,че и двете се мъчим(тя плаче и аз плача) или да я оставя сама да се откаже?
Moeто мнение по въпроса е следното : или - или  Naughty
Тоест или ти с цялото си сърце и воля решаваш , че е дошло времето за самостоятелно заспиване, въоръжаваш се с много търпение и здрави нерви и стоически отстояваш замисленото....
Или , ако вътрешния ти глас нашепва друго - слушаш него и стоически отстояващ тогава замисленото пред "съветниците".
Това е  Peace Дано съм била от полза  Hug
Пешеходке, не си скучала  Laughing  Party Your welcome ! Grinning

# 250
  • София
здравейте и от нас най - накрая!
без комп било много гадна работа. особено в дъждовни дни. той още не е готов де - аман от майстори. сега пиша от компа на свеки. не сте писали множко. да не кажа хич Thinking
за срещата и аз сум навита, но тъй като може да нямаме комп още, моля някоя мама да чукне един смс дали със сигурност ще има - 0888 405087. Praynig
иначе сме на памперс 3 - преди всяко ядене. понякога и след като напълним яко. значи 7 някъде отиват.
за протокола - 7900, 70 санта. почнахме попара. не я одобри особено.
мажа я с клоран 50 номер.
щаменет - стискам палци всичко да е в ред.
всички бебоци са направо уникално чудесни  bouquet направо се чудя кого да искаме за зет Blush
айде чао не знам докога. пишете ми за срещата моля Hug

# 251
Чибураторке,добре дошла отново Hug

Ние днес нещо много акаме,дали е от пъпеша,че днес съм му дала малко да опита. newsm78

# 252
О, забравих отчета - 7600, 69 см.
Още сме на Памперс -3, но нещо в последно време, голямите нужди излзат на гърба...та май ще качим нивото!
Среща може, но пак не обещавам ...нали съм още пешеходка....
Не мажа с нищо, почти не се излагаме на слънце - аз заради алергията, тя защото е много бяла ... пък и не мисля че е много полезно. Все пак хвана малко тен от басейна, де, но без нищо предпазно.
Страхотни снимки видях - чудесни са ни дечицата - да са живи и здрави!
Момичета, виждам че се вълнувате от съдбата на Криско... Майка му - Ели, е от другата ми тема - на Многодетните мами... Цялата бременност се вълнувахме заедно с нея, радвахме се на новия живот който чака... Искам да ви кажа, че Лилибон ( Ели) е прекрасна майка, всеотдаен родител и чудесен приятел... Тя има още две, вече пораснали дечица (тинейджъри)... Благодаря ви, че намирате време, да се интересувате и за нея и Крис.  bouquet

# 253
  • София
Лиа според мен и отпуска за гл.на дете ще ти се плаща от НОИ чрез работодателя щом си заварено положение, но трябва да подадеш молба , че считано от...(датата след изтичане на 9-те месеца)ще ползваш полагаем отпуск за гл.на дете до 2г. Що се отнася до прехвърлянето  на роднина, то той трябва да работи на трудов договор без значение дали е пенсионер или не, за да може да получава 180лв.
Мила писах ти и за гл. на дете как стоят нещата...нещо си го пропуснала май Wink

Шаменет моя приятелка имаше подобен случай, но тя не кърмеше-така че стискам палци мамолога да каже, че няма нищо  Wink

Момичета да се похваля след дълго умуване си смених количката...хем и на старата си бях свикнала, ама е ужасен танк,а аз искам да се возя и в гр.транспорт-мисля, че с новата ще мога.
Покрай нас новото е ,че от 4 дни малката е в детската-добре си е за сега,1 път се буди през нощта,ма тя и в спалнята го правеше.

Они за приспиването, аз Ева като стана на 6м и малко,се престраших и две-три вечери я оставих да си пореве,ама не беше повече от 10-15 мин и си заспиваше. Снощи пък открих,че също бързо заспива ако съм при нея и я масажирам по гръбчето,унася се(ама само 1 път е пробвано,не казвам,че винаги е било така).
Още сме на Памперс 4 и сменяме различно всеки ден,зависи от сътвореното в гърнето(ако успея и с него да си изградя режим-забравям го #Crazy).
Дива Пешеходке сетих се покрай сина ти за филма "От глупав по-глупав"- и там имаше залепнал език на една ледена статуя,хубаво филмче.

# 254
Здравейте, мами! Hug

И ние растем. Дълги сме 76 см и тежим 8кг 300 гр. Wink

Имаме два зъба и махаме с ръчичка за ЧАО. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт