мами в ГЪРЦИЯ - 6

• 18 591
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
Като каза зъболекар, миналата година мъжът ми лекува един зъб и му сложиха корона, излезе 350 евро Shocked.

#Crazy Олеле, аз направо съм извадила късмет. Добре, че имате вариант за София.

# 136
Да се вклюкча и аз, че напоследак все не остава време...
ЧРД, nioto всичко най-, най - хубаво ти желая  bouquet
mary_79, дано се оправиш без да се стига до операция Praynig
Лилянчо, наистина си извадила касмет с тоя зъболекар, на мен доста пъти ми се налага да ходя и все плащам едни луди суми, последния път за вадене на нерв(на кътник) платих 150 евро и това с отстъпка!!!!!!!!!...сега ми се налага да правя мост, и искам да попитам някой знае ли колко струва в Б/я, че тука щом коронка е 300, представям си колко ще е моста Money
и малко със закъснение да кажа за бебешките зъбчета, когата се случва много да ги боли можете да им дадете една доза детски депон(нали за всичко него дават тук Laughing), моя педиатър така ме беше посъветвал, наложи ми се само веднаж да дам и наистина подейства, след 20 мин. бебчо спеше сладко thumbsup

# 137
здравейте момичета,
ние в общи линии сме добре,като изключим зверските колики в продължение на часове всеки ден.
В Гърция педиатрите определено не препоръчват никакви капки или чайове(с трима говорих) ама положението ни е трудно и много се мъчи милото.
Мисля си на своя глава да пробвам Инфакол ,но не съм сигурна че е правилно.
Някой пробвал ли го е,че не мога да събера смелост ....

# 138
Здравей Сузи,наистина тук не дават никакви лекарста за децата,на мен ми препоръчаха чай от тилио и гликанисо,успокояваше се детенцето.Пробвай:))
Страшна работа с тези пожари ,мъчно ми е

# 139
 а аз нямам думи
Живея на Пелопонес ,но в Ахая ,
и природата там ,където сега има само огън и пепел беше невероятно красива.
Толкова пъти съм ходила в Олимпия и исках и дъщеря ми да я види-такава каквато е била преди Христа.
Сега уви...
Казват ,че огънят е много близо.

Ужасна трагедия е .Хората изгубиха и губят не само домовете си,но и начина си на препитание.
Илиас е/беше една от най-богатите области именно поради плодородната си  земя.

# 140
  • Гърция
Направо си е трагедия. Къщите ще се построят отново и гората, бавно и постепенно ще се възстанови, но всичките маслинови и бадемови гори изхранвали поколения, няма кой да ги върне. Горките хора, без дом и без препитание Cry. Вчера гледах репортажите за загиналата майка с четирите деца, разревах се и спрях телевизора.
Трябва да се направят доживотни присъдите и по бързата процедура за подпалвачество #Cussing out.

# 141
Здравейте! Ужасно е това с пожарите. Единствено да се молим да хванат подпалвачите и да няма повече подобни трагедии.  Praynig

# 142
Голяма е трагедия!Така ги съжалявам милите хорица, а дано този път политиците постъпят по цивилизовано и отпуснат сносни помощи за пострадалите, а не както направиха през 99 след земетресението и хорицата още живеят в контейнери.дано да няма повече жертви Praynig
ние много често ходим на почивка в покрайнините на Каламата, толкова е хубаво там. ако не бях почнала работа сигурно сега щяхме да сме там - не ми се мисли............

# 143
Здравейте,моми4ета!
Аз да ви развеселя малко....4е покрай тези пожари на вси4ки виждам 4е ни е мъ4но.....Имаме си  ве4е албум4е на" мами в гърция"....направих го с много оби4 за вас.....можете да го разгледате и да ка4ите ваши снимки на: www.snimka.bg    ime:mamivgarcia parola:1111  bouquet

# 144
Marinela flo,
добра е идеята ти:)
Аз ще сложа там снимки от Олимпия -като намеря оригиналите,че
там дето съм ги качила са доста поорязани и не с е вижда цялата и красота.
Ама не днес ,че сърцето ми се къса като ги гледам и
 се чудя дали някога ще видя мястото такова ,каквото беше
Например така

# 145
  • В подножието на планината
Здравейте,
Олимпия изглежда много красиво,дори на тази малка снимка.Аз със закъснение разбрах за пожарите,тъй като не гледам гръцка телевизия.Вчера случайно хванах новините по канал 1 и останах потресена.
На лятото му се вижда края и тук,където живея,това означава,че тълпите с туристи ще си заминат,магазинчетата ще затворят и всичко
ще запустее.Спомням си миналата година всичко напомняше на призрачен град,изоставен след чумна епидемия.
Да разкажа за нас.Ежедневието ни е еднообразно,доскоро ходехме на плаж за 1 час сутринта(бях намерила спокойно местенце , с дървета,под които спеше Алекс),но за зла беда две хлапета решиха,че искат да се къпят точно там,което не е проблем,но явно решиха,че не желаят компания и след като крясъците им събудиха Ал 2 поредни дена,спрях да ходя.Алекс още няма зъбки,майка ми ми изпрати Дентинокс гел за зъбки,но понеже изглежда спокоен,не съм го мазала още.Не съм захранила още Embarassed,защото педиатъра ме посъветва да не давам каши,тъй като Алекс е много едър за възраста си,а за зеленчуковите пюрета да започна при навършени 6 месеца.Днес ще ходим на консултация и вероятно тази седмица ще започна да му давам пюре.
Аз също храня с Фризолак,днес или утре минаваме на Фризовом.Нямам оплаквания от млякото.
Някой по-нагоре беше писал,че му липсвало морето,понеже сега живее на планина.При мен е обратното-винаги съм искала да живея край морето и сега осъзнавам,че толкова съм привързана и обичам планината,че морето никога не би могло да я замени.
Радвам се ,че си имаме албумче,ще се опитам и аз да кача някои снимки следващият път.
 Целувки от нас!!!!

# 146
det, със закъснение честити шест месеца на малкия Алекс! За зъбките - скоро ще се появят, радвай се на спокойствието сега, че след като започнат да избиват става нетърпимо. Днес Свилен ме побърка. За захранването - когато решите, вярно е, че от кашите се пълнее повече, аз каши не давам. Вчера пробвах да му дам крем Ванилия на Милупа, но не му хареса много. Иначе яде другите пюрета, след седмица мисля да дам пюре с пиле. Нашето ежедневие не е по-различно, дори на плаж не ходим, а с този "дъжд от пепел" дори на терасата излизаме рядко.
Marinela flo, благодаря за албума, добра идея! Скоро ще сложа и аз снимки, просто интернета ми тези дни е ужасно бавен.

За пожарите - днес четох гадни подробности (които ще ви спестя) и си поплаках.  Cry Мъжът ми каза, че са хванали трима подпалвачи, чужденци, но не мога да кажа дали му е вярна информацията, гледа Тв на работа и хвърля само по едно око, т.е. не знам дали е последна.

Пожелавам на всички ви много щастие и хубави дни!

# 147
  • загубено
Здравейте момичета!
Отдавна не съм писала,но "хвърлях" по едно око на форума.
Надявам се всички да сте добре.В краят на седмицата се прибираме,и ще имам повече време за писане.
Тук докато обиколя всички приятели,и докато седнем на класическото по тези геогравски дължини кафенце,минал денят Simple Smile
Тук по ТВ дават ужасни неща?чак взех леко да се притеснявам каква е обстановката в Атина.Ако някоя от вас знае ,ще ви бъда много благодарна?
Писах на Лилянчо,през Skaipe но нямам отговор.
Лили надявам се при вас всичко да е ок,детенце да е добре!
целувки на всички

# 148
Ками, интернета ми е много бавен, Скайпа не се зарежда чак. Обстановката е нормална, като изключим мръсния въздух и саждите (и ако не гледате телевизия). Чакам ви с нетърпение! Целувки за батко Иван!

# 149
  • София
Здравейте, мамчета в Гърция.
Включвам се при вас за да споделя мъката си във връзка с тези безумни пожари. От много години съм свързана с Гърция и сега сърцето ми се къса като гледам как Пелопонес гори. Мъжът ми е атинянин, но баща му (вече не е между живите) е от Архея Олимбия и много тежко го изживява също.
Моля се всичко скоро да свърши, макар че щетите са непоправими.

Много целувки на бебчетата ви и дано да не пишем вече за лоши неща, надявам се да не съм ви натоварила.

Общи условия

Активация на акаунт