мами в ГЪРЦИЯ - 6

• 18 560
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте-здравейте.
Ние сме отново в Гърция, е върнахме се преди 2 седмици, но с малката фурия в къщи не остава много време за четене.

Хубаво ми беше в родината, голямо миткане му ударихме. 3000 км. навъртяхме, сякаш отново станах на 16  Grinning Профукахме парите и се прибрахме  Laughing

Бързам да кажа за пасавана. Явно многобройните скандали свършиха работа. Бяхме обслужени на момента, а 30 минути след подаването на молбата, Алекс се обзаведе с пасаван. А, и да не забравя, бяха много мили  Simple Smile

Да споделя какво ни се случи като тръгнахме за насам. Глобиха мъжа ми за превишена скорост - 350 евро + книжката за 60 дни. Малко след Серес ни сигнализираха, че има ченгета. На момента намалихме на 100. Спира ни ченгето и вика "124 км филе". С ей такива  Shocked очи гледа мъжа ми. Километража показва 100, как така 124, дай да видя радара. Ни радар, ни хронометър.....нищичко.....те го били мерили....на очи  #Crazy Иво не подписа глобата с надеждата да уредим нещата от Родос. Кво да уредиш братче, всеки ти вика прав си, закона е с теб, но не прави нищо защото правото си няма да намериш. И шефа на трохеята ни го потвърди, и адвокат. Та отказахме се, нооооо.....тия не ни дадоха глобата. Което ще рече, че не можехме да платим 50% до 10 дни. Хайде пак ходене по мъките, добре, че имаме познати и след цял ден тичане ни факснаха глобата, та платихме само 175 евро. Книжката си остана там, но на кой му пука, Иво сега кара с българската. Мъжа ми е бесен, че трябваше да се съгласи и да подпише, за да отървем поне половината пари.

Та такива работи, на мен ми мина вече, пусвах, беснях, хрещях защото бяхме за сетен път прецакани.....

Виждам съвсем сте зарязали темичката, вече 2 месеца една тема не можем да изпишем.

Тeopr, виждам чанти.....стегнала си багажа май  Grinning Леко раждане ти пожелавам!

# 181
  • Гърция
Добре дошла, shrew   bouquet!

Наши познати са имали подобен инцидент миналата седмица. Идваха за четирите почивни дни, направили нарушение, спрели ги, 400евро глоба и им взели книжката. Отидоха да си платят, после в полицията за да си вземат документите, а полицая им казал "Няма да ви я дам, ела те в деня, в който ще си заминавате, тогава ще си я получите" Shocked Добре, че имало някакъв млад полицай, та ги съжалил и им я дал.

Тази седмица си стягам сака Laughing. За съжаление нашата госпожица не се е обърнала още и с бойна крачка вървим към секцио Sad. Аз съм се шашнала, не ми се ще да ме режат, но лекаря каза, че ще чакаме до края на месеца и после под ножа. Още се подреждаме, пазаруваме, колко имам да пера и да гладя за бебето ooooh!, а времето си тече. До края на седмицата ще сме тук (Халкидики), а от неделя оставаме постоянно в Солун. И там се подреждаме, оправяме, абе хубаво си е да избягаш от града за лятото, но и да оправяш две къщи не е лесно.

Хайде, да не ви занимавам повече с моите работи. И пишете по-активно Wink.

# 182
Тeopr, не се отчайвай има достатъчно време бебка да се обърне. След като не искаш секцио не позволявай така лесно да те режат. Те гръцките лекари нали знаеш, че предпочитат секциото пред нормалното раждане. Хем работа за 15 минути, хем по-скъпо. Гърция води първенството в това отношение. Та и аз в кюпа де. Но при мен нямаше как, моят Алекс се инати още от тогава, 12 часа го чакахме и след един сериозен разговор с лекаря ми, позволих да ме резнат. Можехме да почакаме още, но в крайна сметка пак със секцио щеше да се наложи да родя. Добре, че послушах лекаря.
Не съжалявам за секциото, напротив, но се възстанових много бързо, два часа след операцията сновях из коридора на клиниката, а на следващия ден исках да си ходя  Simple Smile Само за едно съжалявам, хвана ме шубето от епидуралната упойка, та за това поисках секцио с пълна упойка. Не си видях детето в първите му мигове....само за този момент съжалявам.

BTW от там са взели около 40 000 книжки  Wink

# 183
Тeopr,
не се притеснявай. Секциото не е никак страшно:)
Аз сама го избрах и не съжалявам.
Ако евентуално пак реша да имаме дете отново него ще избера.
Но ти пожелавам леко раждане-независимо какво ще е.
 shrew ,
сега покрай изборите връщат книжки и отнети номера .Поне така
чух .Но сигурно във всеки град е различно.
Вижте ,хванете някоя връзка и си я вземете:)
То добре са "връзките" Mr. Green

# 184
Добре са връзките, ама как мразя да опирам до тях  Grinning

Не издържам, ще трябва се похваля с подвижната ми фурия  Laughing Той вече месец пълзи стабилно, щъка из цялата къща и се вре там, дето не му е работа  Laughing Изправя се даже, следователно все насинен и надран си ходи  Laughing Очертава се да е много палав  Tired

Та ето снимките от България...

Днес много плямпам нали  Blush

# 185
  • Гърция
Благодаря ви момичета за успокоителните думи Hug! Надявам се всичко да е наред Praynig!

shrew  , много е пораснал дребния и голям хитрец изглежда Wink. Да ви е жив и здрав!

# 186
shrew, добре дошла отново! Защо да плямпаш много, аз съм щастлива, че темичката се съживи!  newsm44
Снимките са много хубави! Ние имаме същата кошара Бертони и ще махнем второто ниво, но ме притеснява, че ще му е твърдо като пада по дупе - вие подложили ли сте нещо допълнително? За глобите - мъжа ми казва, че преди се плащал пълния  размер до 10 дни, а ако не е платена до 10 дни следва съд, доста по-голяма глоба и така. Не знам сега в новия закон явно е така за тези 50%. Разказах му вашия случай и каза, че не е трябвало да си дава книжката, без бележката от радара(която се комплектова с фиша) не могат нищо да му кажат като се стигне до съд. Не с ядосвай!  Hug
Тео, разбирам те, дано малката принцеса се обърне скоро и се роди както искаш ти - нормално! Ще стискаме палци! Аз пък се страхувах от нормалното раждане и избрах секцио, в последствие се оказа, че е щяло да се стигне до там каквото и да съм избрала. Аз имам проблем с напъването  Embarassed сещате се в кои случаи  Embarassed, лицето ми става на петна, пукат се капиляри - грозна гледка.
Хипатия, и ти се изгуби от хоризонта  Naughty  Hug

# 187
Лилянчо, тази кошара свекито я взе назаем, колкото да избутаме 3-те седмици в България. Но легълцето си беше с някакво дюшече, не забелязах дали е твърдо. За нашето сгъваемо легло не остана място в колата....олеее бяхме като катун и почти всичкия багаж беше на Алекс  Simple Smile

# 188
И ние бяхме така като ни взе мъжа ми от България, добре, че бяха онези прозрачните вакумиращи чували, че да се съберем някак. Колата беше натъпкана до дупка.  Grinning Те и за това сигурно ни спираха 2 пъти.

# 189
  • загубено
Здравейте мацки!
Я темата се "посъживила" малко Simple Smile
 shrew-много хубави снимки.
Тeopr- не се притесняваи за секциото.
Ще стискам палци  всичко да мине добре.
Беба може да се обърне в последният
момент.
А това за книжките,го чух и в Бг.По ТВ
казаха че глобите в Гр са големи.И поради летният сезон
и наплива на туристи са много стриктни.
Но в някой случаи маи и преиграват #2gunfire
Лили- за кошарките има едни специални дюшечета.Които се слагат наи-отдолу.
Продават се и отделно.
 На всички приятна вечер   bouquet

# 190
Ками, тези дюшечета има ли ги тук? Питам, защото кошарите са по-малки от стандарта. Стандартните са 70 на 140, а тези кошарки са 60 на 120 см.

# 191
  • загубено
Да Лили,има ги.Моята е копувана от Джънбо,и там съм ги виждала.
Аз така и не я използвах като кошара,че дзверо не иска да стои ватре.
И после проходи рано,та незнам размер.
Ама би трябвало щом има 2 размера да има и два вида.
Погледни като отидеш

# 192
Благодаря Ками! Ще потърсим, имаме  нужда от малко дюшече!  Hug

# 193
  • загубено
Едно къстничко здравейте

Момичета имам една молба .Много съм зле с превода
на рибните неща.Кажете ми моля ви ,ако някоя от вас знае
каква риба е γλωσσα φιλετο.
Така пише на опаковката.
Благодаря ви предварително.

Лека нощ!

# 194
  • Гърция
Добро утро на всички!

mamKami , γλωσσα, е вид бяла риба. Има само една централна кост и е мноооооого вкусна Wink. Особено подходяща е за деца, поради малкото кости.
Аз я купувам цяла и я предпочитам на тиган, пържена или печена.

Общи условия

Активация на акаунт