мами в ГЪРЦИЯ - 6

• 18 549
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро и от мен!

Като ще превеждаме, я кажете как е елда на гръцки  Simple Smile

Тeopr, ранобудна булка си ти Simple Smile

# 196
Здравейте! Аз бях купувала скоро такава риба, но не ми хареса, бях я пържила, сложих сол и една подправка за риба, която купих от супера. Някак безвкусна ми беше. Може ми ако се приготви във фурна с доматен сок, чесън и магданоз ще бъде по-вкусно. Сравнявам я с рибата, която лови мъжа ми от язовира. Няма място за сравнение.

# 197
  • Гърция
shrew , до като седна пред компютъра тази сутрин, бях изпрала, изгладила, проснала и закусила Wink, прави сметка в колко съм станала Laughing. Нещо не спя добре, но казват, че е нормално в края на бременността. Елда- Φαγόπυρο, това чудо така и не съм го пробвала, как е на вкус?

Лилянчо , ти си речно чадо, нормално е да харесваш повече сладководна риба Wink.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 09:13 от Тeopr

# 198
Лилянчо , ти си речно чадо, нормално е да харесваш повече сладководна риба Wink.

Grinning Не се бях сетила за това. Сигурно си права.  Hug

# 199
Нямам си идея, искам да дам елда на Алекс  Simple Smile Хммм, не знам дали ще успея да я открия.

В 6 ме събуди едно скрибуцане "дай-дай"  Grinning Дзверо беше напълнил пампата и плачеше за манджа  Laughing После най-нахално заспа, а аз не успях да мигна даже за секунда. Вече заспивам с кокошките и пак с тях ставам  Simple Smile

Нещо не долюбвам сладководна риба, мирише ми на блато  Confused Аз съм си морско чадо, но не харесвам всички риби.....и γλωσσα не харесвам.

# 200
  • Гърция
shrew , по разтърсих се из нета за φαγόπυρο и ми прави впечатление, че по-често може да го срещнеш смляно на брашно или макаронени изделия от него  ( в Гърция). Има го и в тази каша

# 201
глосата е много ,ама много хубава риба.
От супермаркет не съм пробвала -така на филе.
Предпочитам я на скара.
Но е въпрос на вкус. Примерно мъжът ми си умира за барбуня,а аз не мога я понасям.
Ние  ядем много риба-всякаква.
Пробвала съм какво ли не . Забялязала съм ,че една риба ,
приговена по определен начин-например печена на скара-като глосата
 може да бъде с божествен вкус и същата риба- в доматен сос на
фурна е безвкусна като детско пюре:)
Та всяка риба си има и начина на консумиране.

# 202
  • Гърция
Та всяка риба си има и начина на консумиране.

Абсолютно съм съгласна с теб. Аз предпочитам рибата пържена или печена на скара. Не слагам други подправки освен сол и пипер, лимон и зехтин и не ям яхнии и супи от риба, но разбира се всичко е въпрос на вкус.

# 203
shrew , по разтърсих се из нета за φαγόπυρο и ми прави впечатление, че по-често може да го срещнеш смляно на брашно или макаронени изделия от него  ( в Гърция). Има го и в тази каша

Мерси за положения труд, значи да гледам и за каши. Точно тази на NOYNOY има мед....май  newsm78.....всеки път чета съставките и всеки път си тръгвам с празни ръце. Искаше ми се да разнообразя малко менюто на Алекс. Те тия са полудели, в кашите има какво ли не, захар, мед, масло.....

Мдааа, Хипатия, и аз съм съгласна с теб. А колко вида риба има тук  Shocked Ако не знаеш как да я приготвиш...край, прецака рибата.
Мразя риба плаки примерно.....не харесвам готвена риба (рядко ям рибена супа), или сготвени морски дарове, отвращавам се от астакомакаронада  Sick Нооо......мра за пържени калмари Grinning Абе рибата ми беше любимо ядене, но съпруга на майка ми през ден яде риба, все живи ги носи. Та от толкова риба ми писнаааааа.......

# 204
  • Гърция
shrew , права си, има мед и мляко. Ето точно какво съдържа

Цитат
Η Μπισκοτόκρεμα ΝΟΥΝΟΥ με 7 δημητριακά (σιτάρι, ρύζι, καλαμπόκι, κριθάρι, βρώμη, σικάλη, φαγόπυρο), μέλι και γάλα

Да ви кажа честно и аз се плаша вече какви неща слагат в готовите продукти. Аз съм и с хранителни алергии, та чета всеки етикет. От колко работи съм се отказала не истина ooooh!, но пък и не може човек да си приготвя всичко сам .

# 205
Представяш ли си, има бебешки храни с консерванти, а в България на какви бебешки пюрета попаднах  Shocked
Какво ли не чух за храненето на Алекс, честно, вдигнаха ми кръвното на 200 Simple Smile Наложи се да повиша тон, за да ме оставят да си гледам детето така както ми харесва на мен.  Rolling Eyes

Тeopr, май ще ти е трудно със захранването на детето  Confused

BTW реших, че трябва да изпишем темата, за т'ва....спам, спааааам  Laughing

# 206
И аз обожавам рибата, но да ви се оплача откакто съм бременна не ми понася да ям риба!!! Не знам защо се получава така, но се надявам когато бебче се появи на бял свят това да се промени!!

# 207
Здравейте всички мами в Гърция!

Ще се възползвам от темета за да задам въпросите си към вас!
Мъжът ми работи в Гърция – Атина от около година, прибира се рядко в България за по 10-15 дни, решихме, че е време и аз да се преместя при него.
Работя в банковата сфера, имам опит и сериозни познания, владея английски, но не и гръцки, каква е възможността да започна работа по специалността си (ясно ми е, че няма да изпълнявам ръководни функции както тук)?
И въобще какъв е живота в Гърция през вашите очи – позитиви, негативи . . .!?

Предварително благодаря  bouquet

Хубав ден

# 208
  • Гърция
pretty , вероятността да започнеш работа в банковата сфера е минимална, поне според мен. Тук все още много от големите банки са държавни. Българите имат ограничение от две години за работа, след влизането ни в ЕС. Ако работиш в гръцка банка в Бг имаш някакъв шанс да те прехвърлят тук.
Живота през моите очи Wink е много хубав, но това зависи от това какви очаквания имаш Wink.
Успех!

# 209
Според мен ще свикнеш с живота тук, много различен и същевременно много еднакъв е!! Манталитета на хората не е коренно различен от нашия, не са лоши хора, а и както знаеш във всяко стадо има мърша. Няма да ти е лесно да направиш толкова радикални промени в живота си, но с повече вяра в себе си съм сигурна че ще успееш! А иначе аз съм работила в сходна като твоята сфера - счетоводител съм и аз се надявам да мога да започна работа по специалността, но сега наблягам на изучаването на езика, защото според мен без език ще е трудно! Предимство е английския, но за да работиш на отговорна длъжност и в сферата на банковите услуги според мен не може без гръцки! Желая ти успех и много късмет! Според мен ела тук без да си чула прекалено много отзиви - негативни  и позитивни, защото аз разучавах а и слушах отзиви и дойдох тук доста предубедена след което за мое щастие се очаровах в много отношения.

Общи условия

Активация на акаунт