мами в ГЪРЦИЯ - 6

• 18 546
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
Много благодаря за бързите отговори!  bouquet
Тeopr - не работя в гръцка банка, но получих предложение от такава тази седмица, много се колебая дали въобще да отивам там, защото за евентуално прехвърляне в клин или офис в Гърция можело да се мисли след около година, а аз толкова не искам и не мога да чакам!
igi_toneva - решението ми да тръгна е много лесно и много трудно едновременно - в Гърция ще съм с мъжа, когото обичам и с когото сме планирали да имаме дете, но преди 2 години купихме апартамент в София, обзавеждахме го с толкова любов и . . . в един момент оставям всичко, имам работа и колеги, които много обичам, за семейството си няма да говоря - много ще ми е мъчно за тях . . .
С две думи - много съм объркана!

# 211
  • загубено
Момичета благодаря за помоща за рибата   bouquet  bouquet  bouquet

# 212
  • Гърция
igi_toneva, аз също съм завършила счетоводство и контрол. Не може да започнеш работа като счетоводител, защото не ни признават образованието. Може да работиш като помощник счетоводител и то ако има кой да те наеме Wink.
Иначе съм съгласна, без език са малко работите, които могат да се вършат.

# 213
Да знам че не го признават, но ако държиш приравнителни може да се случат нещата! Много е трудно, но се надявам да извървя този труден и тежък път и да успея да си намеря работа!

# 214
Да знам че не го признават, но ако държиш приравнителни може да се случат нещата! Много е трудно, но се надявам да извървя този труден и тежък път и да успея да си намеря работа!
ще успееш.
Тук са толкова безхаберни счетоводителите ,че с малко труд съм сигурна ,че ще успееш.
Само дано си намериш някой ,който да те протежира. В Гърция това  е най-необходимото:)
Гледам мъжа ми-той е завършил икономика,но работи в държавната сфера,питат го за такива прости неща,
които и аз без големи познания знам -по пътя на логиката:)

# 215
  • Гърция
igi, пожелавам ти успех в начинанието. Аз се отказах от приравнителните изпити (преди 5-6години бяха около 12-14). За протежирането съм съгласна с Хипатия Wink.

# 216
Здравейте момичета Laughing
Браво всички пишете напредва темичката Wink
Ние миналата седмица се върнахме от почивка супер си починахме и едновременно и се забавлявахме  Sunglasses
Малката се представи добре беше много послушна и не ме измори Wink
Аз вчера бях на изследвания,за съжаление се налага да почна терапия( τα αιμοπεταλια - 38000)
Много ми е гадно,това са си на всеки 3 седмици по 2 дена на системи в болницата,общо 8 пъти и най-лошото е,че не ти дават гаранция за оздравяване-хематологът ми спомена 30% при този метод и после ще се следват други процедури.Тоест очаква ме дълга борба...

# 217
pretty мисля, че жертвите ще си струват заради мъжа,когото обичаш,говоря от личен опит Wink

# 218
mery_79  - благодаря!  bouquet
На теб пожелавам много сила и търпение и всичко ще бъде наред! Hug

# 219
  • Гърция
mery, съжалявам за здравословните ти проблеми. Позната, има същия проблем (тя пада до 20 000 тромбоцита), влиза в болница всеки 5-6 месеца за ден-два, за съжаление при нея лечението няма резултат, казали са и че ще си живее така Sad. Искрено се надявам при теб развитието да е положително и всичко да се оправи Praynig .

# 220
mery_79, здравей, много съжалявам за проблемите ти  Cry Пожелавам ти скоро да оздравееш и да забравиш тези мъки.  spoko
pretty, аз оставих в България много добра работа, добра заплата, роднини, приятели - всичко - само, за да бъда с мъжа, когото обичам. Нито за миг не съм съжалявала. Имаме дете и сме щастливи, най-важното е, че сме заедно. А самото решение да зарежа всичко го взех за една нощ. Оженихме се и той ме доведе тук. Разбирам как се чувстваш, пожелавам ти успех!

# 221
Здравейте и от мен днес момичета! Пожелавам на mery_79 успешно лечение, а на всички ви благодаря за подкрепата!!! Всъщност ние сега чакаме бебе и наблягам върху изучаването на езика, а след време когато ще започна работа се надявам нещата малко да са се променили и да са отпаднали някой ограничения, но само времето ще покаже! Каквото трябва ще се прави - стискаме зъби и се трудим, няма да се предаваме!!! А иначе не знам как е при вас, но аз живея в северната част на Гърция и ми прави впечатление, че тук младите масово са слабо образовани и е рядкост някой който е завършил висше образование, а това правило е още по изявено при младите гъркини! Лошото е обаче, че нямам протекция. Когато си чужд в една държава трябва да даваш от себе си много повече отколкото един от месните макар и не толкова добре образован, но аз съм решена че няма да им се оставя и ще се боря! Весел и усмихнат ден на всички! Joy Joy Joy

# 222
Поздрави от слънчев Родос на всички!  Hug

Имам един въпрос .От къде да си сваля кирилизираща програма и коя ще ми препоръчате,че лап топа ми е на гръцки и не ми разчита субтитрите на български. Confused

Благодаря!   bouquet

# 223
beborina, не е нужно да инсталираш нищо, само да направиш няколко настройки. Имах същия проблем. Виж ТУК и по-точно точка 6.

# 224
Лилянчо,много благодаря за бързият ти отговор!  newsm51
Оправих го!  newsm44 newsm68 newsm44

Общи условия

Активация на акаунт