До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!

• 13 766
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • морето и сините вълни :)
 marina_79 -и аз там се ровя в августинките.и яко  беб4ета валят Mr. Green Mr. Green

# 166
marina_79 -и аз там се ровя в августинките.и яко  беб4ета валят Mr. Green Mr. Green

много  готино - само хубави новини  newsm44 newsm44 newsm44 дано да е така с всички тях и нас и всички мами  newsm17

# 167
Здравейте мацки  Hug
Благодаря много за пожеланията за рожденния ден, да ви се връщат тъпкано на всички  Hug
Аз да се отчета от прегледа във вторник - момата е 2233 гр, доста едричка върви, като се има предвид, че съм в началото на 8-ми месец. Дано не стане 4 кг, както предвижда доки, че не знам как ще се ражда. Инъче е добре, с главата към изхода  Mr. Green но все още далечко от него. Контракции имамот време на време, но не са редовни и болезнени...
Ние още сме до никъде с покупките, почнах вече да се притеснявам за тях  Blush но много работа и като свърша, то всичко затворено... мисля си поне най-необходимото да вземем сега, а другото май като се роди бебка, ще имам повече свободно време за пазаруване  Wink

# 168
Последно препрояване за МОЛа Grinning  -  Мацко, Тиара, Хекси, Брейви, Анири, Лейче, Ади и аз
Брейви ми звънна да каже, че й изникнал ангажимент, така че отсъствието е извинено. Аз пък закъснях с 20-на минути, но не по моя вина. Бях изчислила идеално в 9:40-5 да съм във фоайето, но глупавата ми гинеколожка (онази същата като на Катрин, а и още някой се беше оплакал) не ми беше подготвила болничния, както се бяхме разбрали още на 30-ти юли (защото болничният е от 1-ви август) и чаках над един час, докато ме приеме и го напише. Междувременно бях адски гладна и жадна, защото след това трябваше да ми взимат кръв...  Cry И пак се възмутих как човек хем си плаща, хем навсякъде чака и го мачкат.  smile3516
Иначе лекцията беше ОК, макар и не особено организирана като... лекция. По-скоро беше дискусия и разкази на присъстващи майки. Общо взето ни навиваха да кърмим, което се и очакваше и за което нямам нищо против - и аз се надявам да мога да кърмя. Но бях леко издразнена, защото от 3-4 дни вече целодневно ми е лошо. Крачетата на моя бебок са се разположили на много неприятно място и ми притискат и ритат стомаха. Съответно все ми се гади и не мога да ям - кофти работа като за 24/7.  Sad  Та като се изправи някаква жена да агитира как трябва да се кърми с години, реших, че съм чула достатъчно и мога да си ходя да си страдам сама вкъщи, на тишина и легнала. Това като отчет от мен за кърмаческата лекция. Ако останалите са правили нещо интересно след това, непременно да разкажат.  Laughing

С какво ви слушат тоновете на бебетата? С дървена слушалка или с апаратура?
Аз даже не бях и чувала за дървени слушалки. Мен винаги ме слушат и гледат едновременно - с видеозон.

Иначе отново поставям въпроса за добрия гинеколог в София. Имам си едни проблеми и притеснения, на които моята гинеколожка не обръща внимание, и ми се иска да ме види компетентен и безпристрастен лекар. Моля ви, препоръчайте ми някой.  Praynig

# 169
Юху преместихме се вече и пак почвам всеки ден да ви шпионирам smile3530. Сега в понеделник само чакаме последните мебели и може да заприлича на къщичка новия ни дом Hands Clap.
Гледам рожденнички имало да честитя и аз и да кажа че темичката е върха Peace.
Ние бяхме вчера на преглед всичко ок обърнали сме се докито вика то слезнал бебока надолу и още се смъквала мишката ( то и аз тва го усещам де ) та все си мисля че няма да устискаме до септември. Питах ко ще е бебчето доки вика '' Ми то такова онакова никво място нямало и се не види - та май ще се изненадваме ''. Пък аз да ви кажа мамита ко стана. Метнала съм се аз на колелото в нас newsm39 ама не да карам ми ей така за стол да го ползвам. Ама седях бая време и после като станах така се бях схванала и изтръпнала че в първия момент си помислих че почвам да раждам ( не знам защо ама си представих че такова е усещането ) а имаше някви майстори тук... и аз една паника Rolling Eyes Shocked и кво кво избягах и се затворих в спалнята да видя ко става, ама така се шашнах... та с всичко тва исках да кажа че май хич не съм подготвена за тоз момент Rolling Eyes newsm78...
За бебката почти нищо не сме взимали само няколко дрешки, едно портбебе и одеалце и не знам тоз моя мъжо ко си мисли. Вика ми то като дойде майка ти ще пазарите, ама аз с това бебче на ръце не го виждам как ще стане та ще трябва някак да се приборя с тез суеверия...
Какво друго мен може да ме смените че няма да съм в Тутракан ми тук в Русе ще си се мъчим ( не е задължително само ако ви се занимава ) .
Аз багаж още не съм стягала в понеделника съм се наканила да ходя до аг- то да видя ко ще искат да нося и тогава.
Друго не се сещам за сега гушам ви мамита и ви цунам  Hug Hug Hug...

# 170
Добре завърнала се, Бебе  Hug Hug
Момичета, вижте какво интересно четиво намерих http://dnes.dir.bg/2007/08/03/news1957115.html  #2gunfire

# 171
  • морето и сините вълни :)
ееее Бебе-здрасти мацка липсваше ми бе

# 172
Привет и от мен.Аз цяла сутрин бях на разходка и пазар-купувах си за болницата разни неща-превръзки(от голееемите),мокри кърпи,безшевно бюстие(вместо сутиен) и т.н.Само че тук никаде няма дигитален термометър.Като ходя в София ще трябва да си взема от там.
Като се заговорихме за тонове-и мойте ги отчитат с някакъв апарат.А последния път като ходих трябваше да чакам да свърши записа на една друга мама.По едно време обаче й се загубиха тоновете и така 4-5 мин.То явно се е преместило човечето,щото доктора като дойде ги намери пак и й вика- "Що не го търсиш из матката някаде да си ги намериш тоновете?"  Joy hahaha Joy Тоя доктор направо е луд.Аз паднах от смях.То на момичето за първи път му правят запис и от каде да знае...
Прочетохте ли в августинките разказа на една мама,дето е раждала в Т.Киркова?Аз направо се просълзих...Много мило ми стана едно...  Blush

# 173
  • София
Благодаря за отговорите за изследванията!  bouquet Само да попитам освен направленията, които ми дава гинеколога за самите изследвания, друго направление трябва ли да носи?

Честито със закъснение и от мен на рожденичките! Много здраве и обич и здрави и сладки бебчета скоро време! Heart Eyes

smile3558 най-сетне!  newsm44 , а другата седмица ми е последната работна,
Хе-хеее и аз съм така. Другата седмица ми е последната работна и след това официално в къщи. Flutter

# 174
Мамита аз още не съм прегледала назад темичките ( че бая съм изтървала ) и не знам дали сте коментирали, но някоя мисли ли да взима помпичка за кърма и на каква се е спряла? И още нещо ми се въртеше в главата да питам за бебешка козметика също какво мислите да взимате разглеждах аз едни каталози на Чико и ми се сториха хубави нещата и на добри цени.
Гледам за тоновете си говорите и мен ме слушат с тез дървените слушалки ( много са ми смешни ) и честно казано не знам какво се чува, ама той доктора си знае. Мамита вие продължавате ли да качвате килца badscale. Мен предпоследния път доктора като ме тегли и от 65 бях качила на 67, после 67,5, а вчера ми вика 68 и се чудя що така не качвам килограми newsm78. Вика ми то май изостава малко бебока, ама като се погледнахме на ехографа се оказа че не е така ми добре си вървим. И аман пак забравих какво още исках да питам, ама като се присетя...

# 175
Бебе защо се отказа от Тутракан?

За козметиката - аз купих гел за цялостно къпане на Клоран - френска козметика. Друго не мисля да вземам, ще мажа със зехтинче.

Матрак за бебо взехме ето такъв  http://junio-bg.com/index.html?p=matraci    - първия, което е средно твърд.

# 176
Здравейте, мамчета и от мен.
Вчера бях пуснала едно въпросче  за стерилизаторите- само че съм разменила буквите- тези, за които питах и са по 60 лв. На Чико са парни, та затова ми стана чудно дали ще върши работа. А от този за микровълнова се въздържам, защото според1 братовчедка на мъжа ми, която работеше няколко години в бебешки магазин, в микровълнова се стерилизирали само пластмасови шишета, а ние купихме стъклени на Чико. Не виждам логика, но не ми се рискува. Всъщност това го бях писала, даже според Басилик нямало проблем., но понеже вчера в Пакосстник видях парни стерилизатори на прилични цени, та реших да попитам някой има ли представа вършат ли работа като тези, които са поне 3 пъти по- скъпи.
Кларче, извинявай, мила, че ти пропуснах рождения ден, да си ни жива, здрава и много щастлива.
Веселка, благодаря за предложението за снимки- ще пробвам да ги кача аз, следвайки инструкциите на знаещите мами, ако не успея, ще съм много благодарна да ми ги качиш, че направо ми е неудобно – аз да съм ви виждала и да се крия толкова време, ама ей на- неграмотна работа. Само че, ако ги пратя сигурно ще ми стигне около седмица- мин. 10- 15 мин. На снимка и то по пощата, за кю-то неми се мисли.
А за тези бележки от банката мисля, че могат да се прилагат и ксерокопия – не виждам смисъл да бъде оригинал, може и вие да си ги заверите, като напишете „вярно с оригинала” и се подпишете собственоръчно, но това не е разследване, та не виждам защо трябва да бъде оригиналната бележка- аз досега съм давала само ксерокопия и нямам проблеми специално за това.
Веселка, ти случайно да имаш някакви пари в картата, които да се чудиш откъде са- на мен са ми превели някакви, които са по – малко от болничните и реших, че има някаква грешка, та мъжо ми днес ходи в банката и се оказа, че срещу тези пари пишело :”Заплата”, а отделно са ми превели и болничния за 2 месеца назад, та се обадих на домакина да провери дали не е станала някаква грешка – хем ще ни дойдат идеално тези парички, хем пък ме е страх да не ги похарчим и да поискат да ги връщаме. При теб как е положението. Ако Нели знае и тя нещо по въпроса, кажете, моля.
Бебе, аз си взех помпа  Авент Исис- само сега се чудя с това тяхното бисфенолено шише как ще процедирам, та май си мисля за таблетки за студена стерилизация, какво ще кажете по въпроса, някой има ли достоверна информация дали по този начин ще се избегне отделянето на Бисфенол и дали самите таблетки са безопасни.

# 177
И на мен другата седмица ми е последна !!! Урааааааааа
 Пебс, къде това за мамата, раждала в Тина Киркова? Мен много  ми е интересно, че нали и аз съм там, ама нямам време да чета. Ще ми раптиш ли линк към страничката с номера й. Мерси  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 178
Мойто мъж си е втълпил че няма да има време да стигнем до там ( въпреки че аз говорих с няколко девойки, който са раждали там и всичко си е било наред ) . А тук се оказа че сме имали някаква позната акушерка и ми разправя '' То колко хора тук родиха - ( визираше 3 жени дето родиха в тва аг през последните месеци ) та не било толкова лошо явно... и на мен в един момент ми омръзна да споря и склоних тук... то каквото ще става ще става няма значение къде съм та така.
Мамита вас боли ли ви таза. При мен от известно време се появява някаква такава тъпа болка направо го усещам как се разширява и от време на време ме '' срязва '' между краката Embarassed... И някви контрякции ми се появяват в последно време ( то даже не съм сигурна дали са и контракции ) надува ми се корема и става като камък... доки нищо не вика по въпроса та го приемам за нормално, ама да си питам все пак при вас как е newsm78?
pavlinadidko аз питах щото точно за таз помпа и аз гледах да си взема, ама си мисля ако я вземем нея да купим и тоз уреда за нагряване и евентуално стерилизатора и понеже вече си става сумичка тез трите неша та исках да се консултирам и с вас. А за шишенцата какво имаше предвид аз ги гледах, ама пак само на каталог та нямам впечатления...

Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 15:22 от bebe_to

# 179
Ех то ако се раждаше за 30 минути ..... Crazy, колкото е пътя от Русе до Тутракан, но всеки си решава.

Аз с помпата не мисля да не бързам,защото може и да ни потрябва, а пък не са малко пари, така че ще мислим като мине раждането, ако трябва мъжо ще купува - тях поне ги има навсякъде.

И мен ме боли долу таза, все едно се разтяга, но няма контракции, моя доки каза, че на бебо главата се е врязала в малкия таз и затова имам такова усещане, но нали пък там е изхода  hahaha, значи правилно се е насочил дребосъка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт