До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!

• 13 768
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Привет пак от мен,
бебе, добре дошла отново.Ани нещата са си за в Бургас. В Плевен нашите са купили всичко, та няма кво да се пренася освен бебо и багажа му. Аз затов искам всичко да ми е готово тук като се завърнем в къщи. А не с малко бебе да търчапо магазините.
Вече съм красива, това ми е последния козметик преди раждането. А след това ще видим как ще ходя с малката бубулечка.
Хайде бай, отивам да полегна

# 181
  • морето и сините вълни :)
Марина-не ели малко рани4ко да се е врязала главата на беебто в малкия таз а????
тя слиза най мнгоо 2 седмици преди раждането.поне аз така знам де  newsm78 Peace Peace

# 182
Май не е рано Ани, че и за наща беба доктора каза че се е смъкнала надоло доста и продължава да слиза мишката #Crazy Rolling Eyes...

# 183
  • Sofia
Бебо добре завърнала се. Hug
Ако не са болезнени, даже са полезни тия контракции.... аз ги имам също от 3-4 седмици насам.
Виж тук за матрак, помпа ... при мен.

Саморасличе виж това дали те устройва вместо портбебе. Препоръчвам ти го, щото има и дупка да мине колана на количката/столчето през него и бебето пак да е закопчано дори и в чувала.

Хекси аз моя док чак да ти препоръчам не бих... малко не се втурва да обяснямва, е както го побутнеш се въодушевява ама...
Обаче що не звъннеш във Фемина и да питаш за обикновен ехографски преглед при някой от докторите там ... за всеки от тях съм чела хубави отзиви.

Аз съм доволна от лекцията сутринта, макар да не чух почти нищо ново ама повторението нали било майка на знанието та така. Приятно ми беше и да се видя с момичетата.  Ади отново се погрижи за фоторепортажа, благодарности! Hug  bouquet

Не се сещам кой питаше за някаква такава лекция в неделя, но аз нямам апетити, щото мисля, че ще е същото.

Относно моя багаж съм до никъде, само в мислите ми взе да се прокрадва напоследък. Обаче ще се засиля след лекцията в Светата София на 10.08. ... да видя какво ще кажат.
Сега се сещам, че май днес Катринка беше на лекция там, та чакам отзиви!

Мисля  след малко да скокнем с щерката до Пинокиото и Пигиса на щателен оглед и поне памперси, а може и козметика да вземем.
Ще видя среща ли се у тях Магнифлекс или ще го поръчваме от Данет.

# 184
Ани доки каза, че го нося ниско - но рано или късно - там си е бебо Laughing
Поради тази причина ме преглежда дали нямам разкритие или скъсяване на шийката, но всичко е наред, просто е решил да се настани там малкия  hahaha

# 185
Mishoka,пратих ти лично.   bouquet

# 186
Предродилна среща на софийски бремелинки!

Има ли желаещи???
Дати 15 август (сряда) или 19 август (неделя)
Час - по хладно, да речем 18.30

Казавайте да уреждаме нещата

# 187
  • морето и сините вълни :)
аа Маринч-тва е друго че го носиш по ниско.

ейй Софиянки скасахте се от срещи бравос на вас.И аз много искам  ама няма.Ще си натискам парцалите о6те малко.а деветия като вляза  6те по4на да се поразхождам пове4ко ...не 4е 6те е много смао из квартала

# 188
аа Маринч-тва е друго че го носиш по ниско.

Не е друго, той скоро си  напъха там главата, иначе до преди две седмици краката му бяха там  hahaha

# 189
  • Sofia
За среща аз съм за сряда( абе през седмицата да е) 18.30-19ч. и примерно в Хепи при Света Неделя или пак Дивака.

# 190
Здравейте момичета!
Аз бих се радвала ако слушат тоновете с дървена слушалка. Честно. Тук използват доплер, абе принципа ми се вижда като видеозона, ама аз нали съм си скептична по отношение на безопасността на тези техники. Пък и Нани Ог нещо беше споменала че за доплера имало ограничения - не трябвало да бъде повече от те знам си колко секунди от към гърба на бебето или нещо такова, пак за да не навреди на бебчето. Ами не мога да разбера защо като тоновете могат да се чуят прекрасно с дървена слушалка, са нужни аджеба тези техники, за които никой не моге да каже че са напълно безопасни Tired

Иначе да ви се оплача че коремът ми е много голям, дори ни пращат на извънреден видеозон за да видят дали бебето не е много голямо. От два дни започна да ми се притиска някакъв орган, отдясно, на нивото на гърдите, ама по- към гърба. Като седя започва да ме боли, трябва да се разтегна назад, ама аз работя на компа, трябва да пиша, и няма начин да не се навеждам. Питам мъжа ми кой орган трябва да е това, той се смее и казва че може и да са бъбреците Mr. Green Днес ще ходя да си търся специална възглавниза за седене на бременни. Аз си имам една да ми подпира корема през нощта и се родих с нея, сега надявам се да си намеря и за седене и тя да ми помогне.
Лек ден на всички!

# 191
Мацки, ако сте влезли в деветия или сте близо, не е рано да се ангажира главата на бебето между тазовите кости. То не значи че ще родите - при някои жени се случва много по-късно де, дори по време на раждането може да стане, но други си ходят така повече от месец, даже преносват. Само дето повече ще ви се пишка, щото ви натиска точно там кратунката, но пък ви остава повече място за дишане отгоре към ребрата.
pavlinadidko,
Аз не бих използвала таблетки - все пак са на основата хлор всички препарати за дезинфекция. Лично мое мнение, но никой не може да ме убеди, че нещо което трепе яко микроорганизми с хлор може да е безопасно за новородено.
Ти защо си се затюхкала по тез теми - може изобщо да не ти потрябва това шише или да го използваш 5-6 пъти всичко на всичко. От толкоз пъти няма нищо да стане ако го извариш в тенджерата. Изобщо, според мен стерилизатор и шишета няма да ви трябват отпреди раждането, а след това може винаги да си ги купите - шишета има във всяка аптека, пък стерилизатора не е незаменим и винаги може да се прати някой за него когато стане нужен.
Малко ме дразни шопинг манията, щото някак си се внушава на хората, че това което им е нужно, за да гледат дете, е извън тях самите, а то си е във вас, повярвайте! Много е лесно и всичко си имате. Ако детенцето не е голо и има покрив над главата и родители, които го обичат, супер малко други неща му трябват през първите дни. А после ще знаете много по-точно какво ви е нужно.

# 192
  • София
За помпа и аз съм се спряла на Авент Исис, надявам се авентските шишета да не ми трябват  Embarassed, но няма да бързам с покупката й. Спряла съм се и на залъгалки, но пак така тайно се надявам изобщо да не се налага да купувам такива.
Иначе и аз се колебая дали да не взема козметика на Клоран (шампоанче за коса и тяло и крем против подсичане, друго май не ми трябва...)
За багаж за болницата дори и не съм мислила, камо ли приготвила, ама аз нали съм от последните септемврийки, та тая работа ще почака още малко.  Mr. Green

# 193
  • Разград
Извинявайте, че се намесвам във вашата тема (аз съм от ноемврийските бременни), но исках да напиша за лаборатория Рамус - там си правих всички изследвания и всичко ми е безплатно, дори СПИН и тн. Намира се до Сточна гара (София), по бул Васил Левски, първата пресечка в ляво. Ако се нуждаете от повече инфо, моля пишете на лични.
Всичко хубаво и успех на всички!

# 194
Привет!
Днес бях на лекцията в Мола и в залисията май не можах да се запозная лично с всички присъстващи септемврийки, което смятам да поправя на следващата срещичка. Видях се със стари познайници от минала Седмица на кърменето. На Мини май не и допадна там, та си тръгнахме по-рано. Каката се сдоби с нова тениска от намаленията на Фокс-а - расте със страшна сила и летния гардероб и е вече тесен и малък. За мен лекцията беше полезна- зададох си въпроса за секциото и кърменето (нали има риск със секцио да раждам, защото Гала още не се  е обърнала).

За кючека - ще друсна един за всички вас! Между другото ако сте в състояние наистина е супер приятно да танцувате. Аз по принцип съм "танцувален тип", мога да танцувам с часове и бременността въобще не е повлияла на координацията и гъвкавостта ми. И си танцувам лекичко и приятно на хубава по моите критерии музика (примерно етно - Наташа Атлас или метъл с елементи на етно - Orphaned land - израелска група, на която с мъж ми организирахме концерт в София преди време).

За шопинг манията - аз купувам полезни неща, примерно легно за Мина, щот креватчето остава за бебето. Поръчах и едно от дърво масив бук, огромно, доста стабилно, леко викторианско, цвят калвадос. Нещо талашитените шарени легла не са ми по вкуса. Хем после ще комбинирам с шарени аксесоари. Вече съм купила разни красоти от Красиви неща. Вижте им сайта:
http://www.krasivineshta.com/index-bg.html и http://www.prettythings.hit.bg/.

Общи условия

Активация на акаунт