До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!

• 13 758
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета  Hug
Честит рожден ден на Поспаланка Tada Много здраве, щастие и най-хубавия подарък през септември newsm07

На мен вчера ми беше много изморителен ден - първо лекцията, после с Лейче ходихме до НОИ за ПИК-ове и докато се прибера стана 15ч. После ми дойдоха на гости кумците с тяхната сладурана и стояха до 18,30ч., а от 19,30 ходихме на рожден ден на приятелката ни , която роди през май един малък сладур. Легнах си към 22, но не си чувствах ни кръст, ни крака. Освен това за първа вечер ставам 5-6 пъти да пишкам и направо се разбих. Та днес едва гледам и само придремвам. Снимки от лекцията ще кача утре - дано съм по-бодра, но днес просто не ми се занимава с нищо.

При нас пак се разхлади - малко е мрачно и подухва ветрец. Ако не завали ще е супер за разходки  newsm53

Чао засега от мен и целувки на всички   love001

# 226
  • Sofia
Павлинко какво относно стерилизацията те тормози ? Simple Smile

Хекси и аз нямам представа кога ще го сгепсам моя мъж за пазар, че то са си обемисти покупки и не става без него ..... та ремонт ли да се прави или пазар ....... дилема голЕма newsm78 Rolling Eyes Mr. Green

Браво Лилеби за продуктивността!   bouquet

Аз имам едно предложение ако не ти е неприятно разбира се и ако и другите го харесат... та 2то заглавие би могло да е така -

Подреждаме багажа с вдъхновение, очквайки СЕПТЕМВРИ с попълнение

У наше село нещо се смрачи ама не, че разхлади .... аз пак съм си на климатик.

Мойте дечковци са вече морски 'ора, акустирали благополучно и аз отдъхнах. Grinning

Айде бе .... кИде сте сите?! newsm78

# 227
Здравейте мами!
Изобщо не знам кога устичките на бебетата гъбясват и кога не. Аз на моята щерка след всяко хранене й давах с лъжичка вода в устата, ама непрекъснато имаше гъбички. Започвах да и мажа устичката с антибиотик, изчезваха, след два дни - пак цялата гъбясала. Мъчихме се така сума ти време, накрая ми писна и я оставих така, стоеше си гъбясала известно време, пък накрая й мина от само себе си. А сина ми, за който ви бях казвала че вода не близваше, така и никога не получи гъбички Thinking Иди че ги разбери.
Иначе моите деца не са имали никакъв инстинкт да плюят пюрето, дъщеря ми на 3 месеца я захраних, а синът на 5. Като свършеше плачеха за още Laughing Сега обаче третото до 6 месеца пюре няма да види. Лек ден на всички Heart Eyes

# 228
Мами от Варна,
Ако някоя ще идва на хепънинга днес от 18 на входа на Морската, ще се радвам да ви видя - ще бъда с тъмнорозов потник и бяла пола на ситни цветчета (и голям шкембъл естествено  Wink), да ми се обадите! Ще има разни там брошурки и екстри, награди от Мустела май за някакви въпросчета които едни диджеи ще задават на публиката (вий сте много подготвени по тях), балони, музики, веселби за децата и т.н. Аре, ходенето е полезно, ще се оглеждам за тумбаланки  Hug

# 229
Здравейте, момичета Wink

надявам се, че днес всички сте добре. Времето уж щеше да се захлажда, а пък то пак си е горещно - но се ядва все още, нее като ония 45-градусови горещини!  Rolling Eyes
Ние купихме туй-онуй за бебчето и сега като гледам как пишете някои от вас, че нищо не сте купували от суеверие, почнах силно да се притеснявам и аз. ВИнаги съм си мислела, че съм супер много суеверна, а пък сега тъкмо наобратното направих. Дано само всичко да е наред, че ще се побъркам от притеснение Praynig Praynig Praynig

Исках да ви питам дали някой от вас няма инфо за това как се къпят бебетата? На колко градуса, колко често, с какво - такива неща? АКо някой може да даде линк да провета или сподели личен опит, ще съм много благодарна  smile3521 smile3525

heureuse, не трябва ли да спираш вече да работиш, доста си напред в седмиците и не бива да стоиш толкова дълго седнала в стол. По европейското законодателство на бременните дори трябва да се осигури канапе, на което да могат да си почиват, когато имат нужда. Така че виж там как могат да се оправят нещата, но си мисля, че за теб ще е най-добре да си си вкъщи. Може да ти е скучно, ама пък е добре за теб и за бебчо. Peace

шоколадче, във всяка една лаборатория, която работи със Здравната каса, всички изследвания, за които отиваш с направление от здравната каса - са безплатни! Wink Ако някой ти иска пари за излседванията вариантите са два - 1. лабораторията не работи със Здравната каса; 2. Нямаш нужното направление  Wink

Карен, и аз гласувах за теб. Дано да спечелиш  newsm10

# 230
  • София
Здравейте, тумбачета!
Така и не успявам да се включа, защото трябва да се грижа за фемилито, пак са ми болни. Хвърлям ви по едно око, радвам се, че всички още сте 2 в 1.
Много рожденни дни изпуснах  Embarassed , да сте живи и здрави мили мамчета и много да ви радват подаръчетата, които ще получите през септември   bouquet
Инче  Hug Наистина имах нужда някой да ме успокои, благодаря ти  Heart Eyes
Темата е страхотна, Лилиан се оказа голям майстор  Simple Smile
Вили, радвам се, че си налиния, стискам палци всичкоо да е наред.
Целувам ви всички, продължавайте с покупките все така  Grinning
Ааа, да не забравя, пишете ме за срещата, ако е през уикенда, ще направя всичко възможно да дойда.

# 231
Айде запис и от мен за днеска Hug
и аз днеска направих един шопинг /купих хавлии, гащеризони, бодита, шапчици/ и съм доволна.  Hug рано-рано завтасах и на фризьор и вече съм полуруса мама  newsm03  bowuu
Хексинче, и ние сме в постоянен вече едномесечен ремонт /щото сами си го правим/, ама все ша му дойде края  Mr. Green
Escarina, не ти трябва специално инфо за къпане на бебетата  Hug в Б-я се къпят всяка вечер, а в някои страни през 2-3 вечери. На една от лекциите една бъдеща мама беше питала - ама всяка вечер ли да ги къпем. ПРи което педиатърката беше казала, а вие къпете ли се всеки ден  Mr. Green и с това й отговори на въпроса  Laughing Градусите на водата 37-38, но не се притеснявай - това сама ще го усетиш. А с какво - с каквото му купиш - сапунче, пяна за ваничката и т.н.  някои мами казват, че се слагало кърма във ваничката при къпане и след това бебо не се мажел с нищо  Simple Smile
Лилеби - бравос за темичките  smile3521
Чудя се за олекотена завивка - дали да вземам или само одеялца /памучно и акрилно/  newsm78 и ако да вземам силиконова /че не ставала на топки/ или не  newsm78
ЧРД на рожденичката  nbirthday
Честити придобивки, Моренка  Peace

Последна редакция: сб, 04 авг 2007, 18:21 от vesela_123

# 232
Здравейте и от мен...днес пак ми е горещо.Остават ми 2 работни дни и взе да ми става малко мъчно.. SadАнгажирала съм колегите да препращат мейли да не съм в информационна мъгла няколко месеца.

Иначе мъжо си дойде след 4.5 месеца далеч от мен и сега го свикваме да комуникира с бебчо и да почва да мисли за покупки.Отначало шкуреше корема  ми с брада и почукваше с 1 пръст като кълвач,но вече се научи,че не става така и сега сега сме на леко погалване...
Докато аз купувах разни сладки дрешки,той реши да си набави продадените вещи и 2 дни го вълнуваха фотоапарати и лаптопи...до колата още не сме стигнали,ама аз не се отказвам...все си знам моето...показвам му интернет  магазини,разпечатвам му статии-Полезен татко 1,2 и 3 Grinning Grinning Grinning

Сега пък свекитата ще ходят на море и ме убеждават 5 дена да ходим вечер да спим у тях и да и храним животните,та преди малко я поизрязах леко...ама да се оправят Mr. Green Mr. Green

Весел уикенд на всички мамита !!!!

# 233
Ескарина, то моята е една объркана Crazy Аз вече официално съм в майчинство и вече си получавам парички. Само че като забременях бях на временен трудов договор, който нямаше как да бъде продължен, така че като изляза от майчинството нямам работа, която да ме чака Confused А в майчинство излязох защото си бях плащала осигуровки (то не че съм имала избор де, те ги отчисляват автоматично). Та другото лято ще се търси работа отново. Но като си изпращам СВ-тата, няма как да пиша че тази година съм си гледала в бебето, а в СВ-то ми ще има една голяма дупка, което автоматично ще ме отреже от много места. Затова сега съм си осигурила два временни договора - единият е този, заради който се пъна на компютъра сега от вкъщи, ама той свършва скоро, а вторият по принцип продължава 3 години, на непълно време е, ама се налага да излизам от време на време за да правя интервюта. Него ще трябва да съчетавам с бебчо и затова ще ми се налага да цедя кърма. Като си намеря постоянна работа ще напусна. Най-тъпото е че каквото спечеля покрай тези договори, ми го взимат от майчинството, така че на практика работя без пари, само за да си запазя добрите шансове за работа като изляза от майчинството. Ама си мисля че инвестицията си струва, тук все пак съм карала втора магистратура, не ми се иска след толкова усилия накрая да няма никакъв резултат. Та така, ще се работи до края и след него, при това за без пари Tired

# 234
Добър де на всички Hug
Карен, и аз гласувах за теб Peace
Басилиск, много ми се ходеше на хепънинга Sad , но свекърите са вкъщи и тече голям ремонт, последния вече, та съм тук и помагам Hug
В Майчин дом обаче ще дойда на срещата Party
Относно имената на щъркелчетата - моето е Галя, а аni-bani е ясна - тя пак си е Ани Hug

# 235
здравейте мами.
честит рожден ден на ПОСПАЛАНКА.пожелавам ти много щастие и здраво и красиво бебче през септември  bouquet
КАРЕН успех,получи и моя глас Peace
АНИ-БАНИ и аз все още не съм купила нищо за бебока.смятам да се заема с покупките като влезна в деветия месец.
във вторник съм на ЖК.вече нямам търпение да видя бебока и док да ми каже колко е голям.дано всичко да е наред Praynig,че и без това само се шашкам.
ЛИЛЕБИ-супер темички Peace Peace Peace
тук май се заформя страшна буря

# 236
Веси, много 10х за инфото.  Hug Така както ми го писваш, изглежда много лесно всичко, ама аз като се замисля и за разни неща като как трябва д асе държи примерно, в началото как да се пази точно пъпчето, полива ли се в водата или на течаща вода трябва да бъде... ей такива неща като се сетя за тях и пак се панирам, че нищо не знам  newsm78 newsm78

heureuse, аз не бях погледнала че не си в България. Честно казано нямах никаква представа, че въпросът може да е толкова сложен, особено зад океана. Тази дупка в СВ-то ще да е супер голям проблем явно, щом се налага да правиш толкова големи жертви сега. Явно затова на запад, който има повечко деца, си стои вкъщи и не работи, защото като гледам как стои въпросът с работата и прекъсването за майчинство при вас, направо не мога да повярвам, че го казвам, но май в България изглежда по-добре. Поне на този етап де. Аз нямам кой знае какъв опит, да не кажа никакъв, но все пак по първоначално инфо е доста по-различно. Е, вярно, парите са супер малко - направо да те е срам да кажеш колко са на някой западняк или пък да ти се чудят на акъла как си решил да имаш деца. Та такива ми ти работи. Явно всяко нещо си има и обратна страна. Ама и аз все едно откривам топлата вода Wink smile3532 И като каза топла вода, нашата в Русе има вероятност да я пуснат на 15-16 август. Ох, дано да е вярно, че без топла вода си е направо ужас!!!  smile3514 smile3515

# 237
Абе, варненките, вие що не казвате че готините бебешки дрешки били на Македония до бившото лятно кино Ленин? Има цели 3-4 магазина и все с много приятни неща, сега случайно ги открих. А до момента все някакви боклучки само виждам из Варна, та си мислех вече да поръчвам на свеки да плете рокля за изписването на бебка.

# 238
Абе, варненките, вие що не казвате че готините бебешки дрешки били на Македония до бившото лятно кино Ленин? Има цели 3-4 магазина и все с много приятни неща, сега случайно ги открих. А до момента все някакви боклучки само виждам из Варна, та си мислех вече да поръчвам на свеки да плете рокля за изписването на бебка.
много сте си добре вие в големите градове.в Първомай има само един магазин за бебешки дрешки и два за по-големи деца.когато пръгнеш на покупки ти идва да си оскубиш косите smile3511 smile3511.направо си е ходене по мъките

# 239
Ескарина, аз винаги съм смятала че в България системата с майчинството е супер, е, ако парите бяха повечко, щеше да е още по-добре.  Но това е супер изключение като сравняваш с другите страни. В Канада по принцип не е зле в това отношение, особено като сравняваме с Щатите където дават 12 седмици, които може да са платени а може и да не са, е направо супер. По принцип дават 1 година платени на майката и отделно 5 седмици платени на таткото. При мен така се случиха нещата, че забременяването стана във възможно най-неподходящия момент - тъкмо бях завършила, направила малко стаж и ми изтичаше временния трудов договор, и беше тъкмо време на си намеря постоянна работа. И дори си бях намерила, супер работа за правителството, ама в последния момент ми направиха медицински преглед и аз сама си казах че съм бременна Sick Те по принцип нямат право, ама си намериха начин да се измъкнат в последния момент. Но мисълта ми беше че ако имах постоянна работа в момента на забременяването както е с повечето бременни, щях да си бъда спокойна сега, да си гледам бебчо 1 година като същевременно си получавам достатъчно парички, а след една година да си отида на работа. Ама и сега не се оплаквам, защото тези 2 проекта са много хубави и ще ми отворят много врати след майчинството. Това е положението - първо не съм първа младост и това няма как да не се види в СВ-то (от датата на завършването на образованието ми в бг), второ специалността ми по принцип не е търсена и има голяма конкуренция в тази област и трето, абе може и да си намеря и с тази дупка в СВ-то, ама през цялото време ще бъда неспокойна. Затова сега предпочитам малко повече да се юркам.
Аз от трите деца само второто съм си го гледала спокойно, и то пак не беше спокойно, защото бяхме материално притеснени. С първото пък бях редовна студентка и направо бях заприличала на анорексичка Sick

Общи условия

Активация на акаунт