До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!

• 13 761
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
Карен заслужила си си гласовете! Имаш един и от мен!
Днес пак ми слушаха тоновете, казаха да стискам, още 4 седмици.

# 211
Karen, и аз гласувах за теб.  Laughing  Изгледах ги всички снимки внимателно, да не кажеш, че съм пристрастна, ама накрая пак ти си беше най-хубава (и секси).  Laughing Sunglasses

# 212
Хоп и аз гласувах  за Карен, дет се вика нащо гардже най рошаво, жалко че само един гласмога да дам бих ти дала и повечко

# 213
  • Севлиево
Добро утро момичета!
Дано днес да е готин ден за всички.

# 214
  • София
Добро утро и от мен....така ми се ходи на покупки, а няма с кой Sad Днес съм в такова "бебешко" настроение...Искаше ми се да опустоша Piggy's house...

# 215
Ззравейте  и от  мен.Всичко  е на ред  с нас,освен  контракций  но  е нещо  нормално.Карен  страхотна  си    разгледах  всички  снимки  нема  две  и две  биеш  класацията .Гласувах  за  теб  естествено.

# 216
Привет и от мен.Аз от днес съм в 9-и месец!!!!  newsm44 Направо не е за вярване,че до 20-тина дни може би ще съм родила.  newsm17 И дано всичко да е ОК.Че такива нерви ме тресът.Само се сърдя и се цупя на мъжо.Ама той за това не се задържа много тук.Или е на работа или се радва и се хвали с новия си мотор. smile3515 Сега пак излезна,ама после ще се реваншира и ще ме заведе някаде.
Аз мисля да си постегна сакчето днеска.Вчера си купих всичко необходимо за мен.Да няма изненади.То не че имам признаци,ама нали ме понаплашиха-плацента,води,ала бала.И аз за това постоянно в страх живея.
Мисля да измайсторя един сладкиш с ябълки и после пак ще ви посетя,макар че нещо много малко от вас пишат...Сигурно използват сносното време за разходки и пазар. smile3521
Е чао за сега.  newsm51

# 217
  • София
Здравейте, днес и аз се чудя каква програма да си организирам. Изпратих мъника при свекърва ми, с малко свито сърце, но все ще се справят за няколко дни. И на мен ми се ще да пообиколя магазините и най-вече да си купя нещата за мен, защото е срамота вече. Може и до Пигис хаус да стигна, ако не ме домързи много, не че има какво да купувам, ама ей така за спорта.

Другото, което съм замислила е да направя пак нещо сладко. През последната седмица правих 3 сладкиша и то все с бисквити, но това вдъхновение ми идва само в много извънредни ситуации като сега.

Искам да помоля, ако е възможно, щъркелчетата да си кажат и истинските имена и да се напишат до никовете и телефоните им.

# 218
Здравейте момичета,
Колкото до водата,която се дава на бебчетата-всичко е много индивидуално.Моето отказваше да пие вода и все още отказва.На моя приятелка детето и изпиваше по 1 шише от 200 мл на ден.Аз зная,че е хубаво след кърмене да се дава приблизително по 1 ч.л. вода/от шишенце разбира се/ за да се изплакне устичката на детето и да се предпази от гъбички в устата или т.нар.млечица.И си го практикувах.Така смятам да правя и сега.
Вилиан водичката след кърмене се дава задължително с лъжичка за да може да се изплакне устичката на бебето. А не със шише и биба, тогава не се постига ефекта.

Още не съм ви изчела всичко, но бързам да пиша че заминавам за 2 дни на село и това ще е последното ми пътуване.
Моренка нищо особено не беше в Тина Киркова, говориха ни за 3-те фази на раждане, после ни разведоха из залите ( най-вече випа) и това беше, само дето си загубих 2 часа, но аз съм доволна, защото благодарение на тези два загубени часа във вторник ще си видя беборана на ехото:)

За срешата съм за, за мен няма значение кога ще е, но маи сряда ми се вижда по приемливо, че някои могат да пътуват събота и неделя. А и идеята за Хепи много ми допада.

Карен успех мила! Ти водиш класацията, надявам се и да спечелиш! Аз нямах време да гледам сега сниките, но пък съм те виждала на живо и си голяма сладурана, така че гласувас с чиста съвест:)

И сега да не забравя да честитя Рождения ден на Поспаланка!!!Само щастливи мигове ти желая!
Също така честит Рожден ден и на Вери4 ( на Бени4) и да не препиете много днес Simple Smile
Приятни почивни дни!

Последна редакция: сб, 04 авг 2007, 12:31 от katrin7

# 219
Вилиан водичката след кърмене се дава задължително с лъжичка за да може да се изплакне устичката на бебето. А не със шише и биба, тогава не се постига ефекта.
Това е съвсем вярно. Няма данни да има някакъв ефект от изплакването на устата с вода, но ако много държите на него, правете го с лъжица, защото с биберона водата отива в гърлото и нищо не плакне. В никакъв случай не бива да има захар във водата. А също и бъдете подготвени бебето да бута лъжицата с език - то има вроден рефлекс да не допуска такива странни предмети в устата си. Затова и ранното захранване с лъжица рядко е ефективно - всички сме виждали как самоотвержената мама на някое тримесечно му бута лъжица с пюре, а то избутва всичко обратно навън с езичето си. Рефлексът на избутване отслабва и изчезва чак към петия-шестия месец, индивидуално при различните деца.
Също за изплакването - в кърмаческия поне почти никоя от ветеранките не си е плакнала устата на детето с вода, но гъби не сме имали. По принцип за гъбите фактор е даването на залъгалка също тъй.
Иначе и аз съм като ani. Не бързам бебка да излиза, а и имам повече от месец и половина още, но и не ми пука хич. Няма да се притесня за това раждане, както и за предишното не се притесних, както и през бременността не съм се притеснявала от усложнения и т.н. Имам чувството, че имам някакъв хормон, който ме прави щастлив темерут през цялата бременност, нося се тежко и плавно и нищо не може да ме извади от равновесие. А и бебка заслужава да не я шашкам излишно, достатъчно изпитание ще е раждането и за нея, ако усети паника от моя страна, сигурно ще ми повярва, че нещо ужасно се случва.
Вчера ме зарадваха и че микробиологията ми е чиста - демек пътят на бебето се очертава готов за минаване. Само още малко неща имаме да свършим всички, докато дойде време тя да излиза.  Grinning

# 220
  • Sofia
Честито на рожденничките!  bouquet

Катринко мерси за инфото! Simple Smile

Аз вече си взех помпата( в албума) както и памперси, Сано максима, компл. обикнов. пелени( ама мисля още един да взема Thinking ) мокри кърп. за бебето за болницата( макар, че не изискват), клечки за уши с ограничител.
Нямаше никакви лигавници и от към чорапета бяха бедни  Close

# 221
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Поспаланка newsm59
Да си жива и здрава,много обичана и желана!
Подаръка ще си го получиш по-късно...Щъркелите са в отпуска Laughing

# 222
Здравейте, мами и от мен.
За тази пуста стерилизация се тюхкам, тъй като много ми се иска да имам повечко кърма и да замразявам, за да може след като се отбием да сме на кърма още поне 3 месеца, а пък помпата нали трябва да е стерилна, за да може изцедената кърма да се замрази и да се ползва, а това са си доста пъти на ден – поне 5-6, затова се чудя, не за шишетата.
Честито на рожденичките. Да са ни живи и здрави и много щастливи с малките бебоци и с татковците им, разбира се.
И ние днес с мъжо сме на рожден ден на баба му – юбилей прави жената и няма как да го пропуснем, та много се чудя как ще издържа и колко да седя, че нали не трябва да ставам, та да не направим някоя беля. Хайде,целувки от мен и чао засега

# 223
Привет и от мен!
Честит рожден ден на Поспаланка  bigdance2 newsm67  ura
Бъди много щастлива и през септември да получиш най-
прекрасния подарък!

Имам няколко предложения за заглавия, които пиша, за да не забравя:

Броиме дните със наслада, СЕПТЕМВРИ ще ни изненада

Подреждаме багажа с вдъхновение, че чакаме СЕПТЕМВРИ с нетърпение

Ей, СЕПТЕМВРИ идвай ти, че бебока доста веч тежи

През СЕПТЕМВРИ всичко ще е ясно, дотогава бебо ще стои на тясно

Ще дадем на лекаря парички, за да ни зарадват през СЕПТЕМВРИ весели очички

Това последното ми е доста смешно!!! Mr. Green Ще е хубаво да се размине без парички, ама.... Simple Smile едва ли

# 224
Здравейте и от мен. Днес с мъжа ми уж обикаляхме магазини, за да търсим легълце за бебчо, но по едно време той си погледна часовника и изпищя, че е 2 часът и ще пропусне Формула-та и... се прибрахме скоропостижно. Така че, софийски мами, ако ви се ходи на шопинг и си търсите компания (видях вече, че gia_fire и kali са на моята вълна), аз съм на линия.  Laughing То се е видяло, че с мъжа ми нищо не мога да свърша - хем е свободен само уикенда, хем и тогава все нещо му изниква.  Crossing Arms

Иначе вкъщи още сме с майстори и само се опитвам да подминавам и да не обръщам внимание колко ми е мръсна и гнусна къщата. Живот и здраве, до вторник трябва да сме свършили.  Praynig Стискайте палци!

P.S. Идеята да направя и аз нещо сладко никак не е лоша. Сега ще разровя сайта на Моренка.  Laughing Дано имам продуктите вкъщи, че при нас се очертава голям дъжд и няма да ми се излиза да пазарувам специално.

Общи условия

Активация на акаунт