До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!

• 13 762
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • Севлиево
Добро утро и от мен преди да се измъкна от къщи на разходка.
Пожелавам на тези дето ще се срещат приятно изкарване.На мен уж все ми е скучно,но ето че седмиците се изтъркалят без да ги усетя.С вашата компания времето минава по-бързо.То в жегите освен да стоя пред компа кво друго да правя.Сега като се позахлади мисля да направя едно генерално почистване,че после няма кога.Малко по малко с почивки ще я свърша и таз работа.
Лек и прохладен ден ви желая!

# 151
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile

Да се похваля най-сетне с нещо - вчера направиха запис на тоновете на бебо и доктора е много доволен, както и от последните ми изследвания, само хемоглобина ми е 109 и ме кара пак да пия проклетия Малтофер...е, и да ям пържолки и дробчета с червено вино  Laughing  Говорихме си за раждането - той поне е за нормално, разпитах го за епидуралната упойка и ме успокои, че няма някакви последици за мен или за бебо евентуални.
Запознах се с още една мама, която ще ражда септември, но не пише при нас. Така ми се щеше да имам някакво другарче там...
МД е много подтискащо място обаче...ако не ми беше добър лекаря и не държах да ме изражда той...щях да бягам с 200 от там. Има нужда от сериозен ремонт болницата. Един приятел се смя, че те затова най-добрите лекари са там, защото работели в полеви условия и то добре Simple Smile
Поздрави на всички и лек ден   bouquet

# 152
Дудуланче,  Mr. Green аз се загледах, защото видях една сладка бременлийка, а се оказа ти  Mr. Green
М-у другото за багажа за Окръжна. Лично аз бях изкарала списъци тука всякакви за багажи за болницата и кат' почнах да го подреждам  #Puppy dog наложи се да изкарам раницата ми за екскурзионни, че да го събера  doh и затуй направо питах акушерката ми в Майчин дом какво изискват там. Тя ми каза, че те поемат всичко, от мен се иска само 2 нощници, чехли за баня и тоалетни принадлежности и вече за изписването на бебчето - комплектче за изписване. Всичко останало - превръзки, пелени и т.н. го поемат те. При което аз  smile3556 oops и айде бегом да вадя всякакви излишни неща. Та се побрах в едно миниатюрно сакче  newsm74
Та, мисълта ми е направо като ходиш следващия път на консултация в Окръжна да питаш там. Те ще ти кажат. Поне да си сигурна, че информацията като се препредава се изкривява до невероятни граници  Oha!

Ани, мерси, миличка Simple Smile В деветия сме вече, ама да ви кажа .... никви ми ти подготвителни контракции нямам. Т.е. мисля си, че нямам де  Shocked Вчера ме прободе 2-3 пъти корема ниско долу за съвсем кратко, та се чудя това ли са прословутите контракции  newsm78
И мойто корем е малък. Кръсницата ни и кръсника ни не спират да ме базикат, че видиш ли тя била месец след мен, а корема й два пъти по-голям  newsm78
И аз съм чувала, че не зависи от големината на коремчето. Обясниха ми, че коремните ми мускули са значително по-здрави и не позволяват голямо разтягане на тумбата ... Та ... ше почакаме и ше видим  Mr. Green

Живот и здраве  Praynig

Аде, стига съм дърдорила глупости, да зачезвам  Hug
Паднах под масата с мнимите роднински връзки на Базилискчето  Mr. Green Mr. Green
Ех, аз се имам за устата, ама ти си просто НЕВЕРОЯТНА, Базилискче  Mr. Green

Айде, целувам ви всички и до по-късно  Hug  bouquet Hug

# 153
Павлина, по принцип на такъв вид матрак за сега съм се спряла, даже ги гледах в един магазин немски са двулицеви, но още не съм взела кошарата  Peace Има евтини стерилизатори по около 13-15 лв за микровълнова, коята е същата пластвасова кутия и ще върши същата работа  Peace ако искаш - прати ми снимките по ай си кюто, аз ще ти отворя едно албумче и ще ти ги кача  Peace
Берина, а тя зълва ти с пълна упойка ли е била? щото когато матката се свива при вагинално родилите, там също доста боляло /онзи ден една мама споделяше/. та може би е нормално първия ден да боли

Честит рожден ден на Клара и на Гретхен на патерици  Hug Много здраве и касмет    bouquet

# 154
  • Кърджали, България
Здравейте, мами!

Аз днес приключвам с чистенето и списъците и заминавам да пазарувам!

Аз питах вчера, ама сигурно е останало между редовете........ С какво ви слушат тоновете на бебетата? С дървена слушалка или с апаратура? Тази слушалка дали върши достатъчна работа? Спомням си, че като раждах преди 5 г., в процеса на раждането също ме следяха през 1-2 минути с такава слушалка и по едно време акушерката ми се скара, че бебето започвало да се мъчи и да напъвам!

# 155
  • Бургас
Привет и от мен днес,
отивам да се разкрасявам за последно днес, щото от другата седмица акостирам в Плевен и там нямам добър козметик и фризьор.
Така че довечера ще съм красива. Не чемъжа ми ще забележи, само се караме напоследък. И то за някви глупости, но провокирани от майка му. Аз другата седмица си заминавам за Плевен и искам да си купя леглото, коритцето, чарафчета, обиколници. Не знам кво му е говорила свекито, но снощи каза че не искал от суеверие. А той хич не вярва в такива неща и от тогава не си говорим. Добре че сестра ми ми идва на гости, че поне тя ще ми помогне.
Сори че ви занимавам с моите глупости.
Хубав ден и до скоро

# 156
  • у дома с любимите си хора
Привет момичета!
Аз днес не се чуствам добре-от сутринта ми се гади,а вчера дори повръщах.Не зная как ще пътувам до Русе довечера.Но живот и здраве бавно ще стигнем.
За стерилизаторите - аз имам на Чико.Побира три шишета без значение на марката.Добра работа ми вършеше и ще си го ползвам и сега.Не виждам смисъл от това да се изваряват сто шишета-3 са си достатъчни и без друго стрилността се запазва до 3 часа след стерилизация,а пък самият процес не отнема повече от няколко минути.Освен това във въпросния стерилизатор си стерилизирах и помпата на Авент.
За жълтеницата-Вико имаше много продължителна жълтеница.Дори се наложи да му вземат кръв от веничката на 50 ден,но и това отмина.
Колкото до водата,която се дава на бебчетата-всичко е много индивидуално.Моето отказваше да пие вода и все още отказва.На моя приятелка детето и изпиваше по 1 шише от 200 мл на ден.Аз зная,че е хубаво след кърмене да се дава приблизително по 1 ч.л. вода/от шишенце разбира се/ за да се изплакне устичката на детето и да се предпази от гъбички в устата или т.нар.млечица.И си го практикувах.Така смятам да правя и сега.
Така,за еднократната помощ-действително се подава по постоянен адрес на майката/работила съм 4 години в социалните и съм сигурна в това./

# 157
Привет и от мен днес!
Весело прекарване в МОЛ-а на мацките.

Днес ще кача в албумчето ни със снимки сканирано копие на въпросната служебна бележка от банката за пред НОИ, ако има някой, който още се чуди какво точно трябва да получи.

Инче, на мен ми ги мерят с един апарат, който си е ехограф, ама със слушалка вместо другото устройство за гледане. Знам, че на много места се практикува това с дървената слушалка и е надеждно, защото тоновете на бебето се чуват перфектно (даже и ти вкъщи можеш със слушалки за кръвно да си ги слушаш). А като тръгнеш да раждаш при всички случаи те включват на апарат за тоновете.

Хайде, целувки от мен

# 158
Инче, за тоновете все още се практикува слушалката  особено от акушерките Peace мен моя доктор ме следи с техника, щото няма акушерка  Mr. Green, но знам, че в някои кабинети тоновете се прослушват и със слушалка  Peace така, че това да не те притеснява  Hug - важното е че знае къде да ги чуе  Laughing щото и ние у нас се пробваме със слушалката за апарата за кръвно налягане, ама все не можем да ги нацелим  Mr. Green
Вилиан, с доста пиш-паузи ще стигнете благополучно  Hug

# 159
здравейте милички!
в сряда бях при докито да ми издаде болничния, обачеееееееееее
човека реши че термина ми е на 11.09 и така ми пусна и болничния лист. по всички останали данни- размер на бебето, правене на бебето и други аз мисля 4е трябва да е на 16.09 и досегашният ми термин- 14.09 ми отърваше. сега обаче съм много ядосана, защото изведнъж някой си бил спал с лице към възглавницата и това трябва да ми променя цялата нагласа. ако бебето реши да се роди навреме, пак ще ме водят преносила, а много се дразня да ми поставят етикети на базата на грешни сведения. това се полу4и и предния път!
иначе се радвам че всички още сме на линия и бавно навлизаме в последния месец без преждевременно появили се бебчета, макар че мога честно да си призная - остава ми да купя само пудра за бебешкото дупе и вече не ми се чака. искам да родя и да видя какво ми е бебчето, доки го води момче ама апарата му е толкова смотан, че нищо чудно да ни изненада. аз нарочно не искам да правя допълнителни прегледи за пола - този път искам да е изненада, ама вече нямам и капка търпение.
живо се надявам поне част от написаното да има смисъл. целувам ви  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 160
Веселке, пробвай някъде около пъпа да ги намериш Simple Smile

Ей тук качих служебната бележка от банката http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3610118

# 161
Момичета, аз пак съм на изходящата права с количката - точно модела, който го искам се оказва, че скоро няма да бъде внесен ooooh! Надявах се, че ще стане до началото на август, но се оказва че и в близкия месец не е сигурно #2gunfire За отношението от страна на магазина, където поръчахме няма да коментирам, че да не предизвиквам дискусии - уж са най-големи, уж са най-коректни, но явно не към всички са така!!Просто много зависи дали си клиент от провинцията или си от Голямо село smile3515
Така, че сега пак трябва да тръгваме по огледи и да мислим как ще стане Close Даже през 1 оказиот смятам да мина да се ориентирам за някои неща newsm78
Много сложно е във Варна с количките ако човек не иска Чиполино или Кенгуру - повръща ми се вече от тях - всяка втора е такава #2gunfire Просто правото на избор е толкова ограничено, че няма повече накъде...
Другото, което ме хвърли в тъча е : Разгледах он лайн магазини за порт бебе,за да не взимаме зимен кош и пак изпаднах в изумление #Crazy
Или не предлагат или другия вариант - Чиполино, чиполино и пак чиполино newsm61 Е какъв е тоя избор ми кажете Sick #Cussing out
Охх, много съм набрала инерция, така че моля, не ми приемайте думите като личен упрек към някого - просто се опитвам да излея малко яда си, че иначе ще се пръсна #2gunfire

# 162
  • морето и сините вълни :)
здравейте и от мен-и днеска ще имам нет,ама от утре нъцки Mr. Green

Инче-на мен ми ги слушат тоновете с дървена слушалка от време оно.Все едно са  я изкопали от  някви разкопки братче ooooh! ooooh!.И като ми я хакне в корема че и натиска викам тоз ще ми изкорми бебето..инъче ме слушат на доплер като ходя при моя доктор на преглед.

Лекси-ами после тез багажи как ще ги пренасяте от Плевен до Бургас newsm78

Мишкеее-само да спомена че на мен всеки пат ми вадят различна бележка от банката.така че  няма точно индивидуален образец.
и до сега не сам имала проблеми с бележката.Трябва на нея да има подпис,печат от банката и на бележката да има сметката.А как точно ще е формулирана няма значение Peace Peace

Даже твоита бе;ежка като я гледам няма нищообщо по вид с мойта PeaceНа мен всеки пат различни ми ги вадят Joy
охх днеска пак жегаво се о4ертава-лек ден на вси4ки  bouquet

# 163
  • София
smile3558 най-сетне!  newsm44 , а другата седмица ми е последната работна, после няколко дни отпуска и накрая излизам официално по майчинство.  newsm53 Май останах последната тук ходеща на работа...
След това ще мога да идвам и на училището и да се моткам да понапазарувам това-онова и аз.

Има ли мама, която ще ходи на срещата-разговор, организирана във връзка със световната седмица на кърменето на 05.08. (в неделя) от 11 часа на ул. Русалийски проход?
Аз засега съм се навила да отида, да видим...

bdbaloni на рожденичките, да сте живи и здрави, много щастливи и обичани!

# 164
 И аз се радвам на петъка  smile3558
сладка мама не си последната - аз ще си ходя на работа до края на август  Mr. Green
Саморасличе  ooooh! не ти завиждам с тези колички - ние бяхме в същото положение с мъжо. То и нащо село е като вашето  Mr. Green Само едни и същи марки, на нас ни доставиха обаче навреме количката и вече си е в нас  newsm44
Аз мога да кажа, че сме готови с покупките за бебо - остана само ваничката, но тя може да почака, защото няма да ни трябва от първия ден. Моят багаж за болницата и той е готов.
Сега сме се отдали вече на обиколки и ходене на училище с мъжо  smile3523 много си ми е добричък и идва с мен на всеки урок на "Мама" smile3521
Весели почивни дни на всички  newsm68 newsm44 newsm68
Днес надникнах при августинките, малееее там валят бебета  newsm44 newsm44 newsm44 само хубави новини.

Общи условия

Активация на акаунт